Ο 91χρονος που κάνει την ίδια δουλειά επί 75 έτη: Το μυστικό για ευτυχισμένη καριέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο 91χρονος που κάνει την ίδια δουλειά επί 75 έτη: Το μυστικό για ευτυχισμένη καριέρα
«Είμαι πολύ χαρούμενος για να βγω στη σύνταξη» τονίζει ο 91χρονος - Το κλειδί για μία μακρά καριέρα και ο μέντορας που χρειάζεσαι.

Ο Μπομπ Ροχλόφ δεν περίμενε να βρει τη δουλειά των ονείρων του όταν ήταν 16 ετών, πολλώ δε μάλλον ότι θα έμενε στον ίδιο κλάδο, δίχως να πραγματοποιήσει κάποια στροφή καριέρας ούτε μια φορά στα 91 του χρόνια! Με καταγωγή από το Ουισκόνσιν, ο ηλικιωμένος μαγεύτηκε από την κομμωτική και ξεκίνησε να εργάζεται από το μακρινό 1948, εκπαιδευόμενος από τον πατέρα του, Ερβ, ο οποίος ήταν κουρέας και του μεταλαμπάδευσε την τέχνη. Τότε, ένα κούρεμα κόστιζε 75 σεντς.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, βγάζαμε πολλά χρήματα κάθε εβδομάδα και παίρναμε εξαιρετικά φιλοδωρήματα. Επιπλέον, ο πατέρας μου ήταν ο καλύτερός μου φίλος, οπότε η συνεργασία μαζί του ήταν πραγματικά διασκεδαστική» υπογραμμίζει. Ακόμα στην εφηβεία του, έκανε πρακτική, εκπαιδευόμενος από έναν κουρέα μόλις 20 λεπτά από το σπίτι του με το αμάξι.

Αφού πήρε την πιστοποίησή του, άνοιξε δύο κουρεία στο Ουισκόνσιν ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην Αριζόνα για 18 χρόνια. Προσπάθησε να συνταξιοδοτηθεί όταν ο ίδιος και η σύζυγός του Μάριον ζούσαν στην Αριζόνα, αλλά επέστρεψε στην αγορά εργασίας μόλις λίγους μήνες αργότερα επειδή του έλειπε η παρέα και οι κουβέντες του κουρείου.

Όταν μαζί με τη σύζυγό του επέστρεψαν στο Ουισκόνσιν το 2010, προσελήφθη στο Hortonville Family Barbershop, αλλά πάντα έπαιζε με την ιδέα να ανοίξει ξανά το δικό του κατάστημα. Τον Μάρτιο, συνάντησε τον Μαρκ Κάργουικ, έναν άλλο κουρέα του Ουισκόνσιν, ο οποίος είχε την ίδια επιθυμία για ένα παλιό και παραδοσιακό μπαρμπέρικο, με - κόκκινο και λευκό χρώμα, χαμηλές τιμές και στην πατρίδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταστράφηκε 65χρονος κροίσος: Έχασε το 98% της περιουσίας του - Είχε 40 δισ. ευρώ το 2017

Έτσι, τον Ιούνιο, από κοινού άνοιξαν το Bob's Old Fashioned Barbershop στο Χόρτονβιλ του Ουισκόνσιν, με τον 91χρονο να μην μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς να δουλεύει σε κουρείο. «Είμαι πολύ χαρούμενος για να τα παρατήσω», ισχυρίζεται, ενώ αποκάλυψε ποιο είναι -κατά τον ίδιο- το μυστικό για μια μακρά και ευτυχισμένη καριέρα είναι «να περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους κατάλληλους μέντορες».

Ο ίδιος πιστώνει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στον πατέρα του, Ερβ, ο οποίος τον σύστησε σε άλλους κουρείς που προσλάμβαναν νέο κόσμο και που πάντα του έδινε ειλικρινείς συμβουλές σχετικά με το «τι πραγματικά χρειάζεται για να είσαι κομμωτής και πώς θα μπορούσα να βελτιώσω τη δουλειά μου», όπως προσθέτει.

Επίσης, ο πατέρας του πάντα τον ενθάρρυνε να παραμένει ενημερωμένος για τα πιο σύγχρονα στυλ κουρέματος είτε αφορούν το μαλλί είτε τα μούσια και να εστιάζει σε νέες τεχνικές, ώστε να μπορεί να «παραμένει ανταγωνιστικός στην αγορά, διατηρώντας μια μοντέρνα επιχείρηση που ακολουθεί τις τάσεις της μόδας».

«Πάντα μου έλεγε: "Θα μάθεις αυτό το επάγγελμα και θα διατηρήσεις την άδεια σου, και αν δεν το κάνεις για πάντα, δεν με νοιάζει, αλλά μια μέρα, θα σου αρέσει το γεγονός ότι μπορείς να έχεις μια καριέρα σε έναν κλάδο, στον οποίο έχεις τη δυνατότητα να γυρίσεις εάν δεν σου κάτσει μια άλλη δουλειά"» σημείωσε, ενώ για την εύρεση ενός καλού μέντορα, συνιστά να ξεκινήσετε με κάποιον που θαυμάζετε στον τομέα σας ή που έχει περισσότερη εμπειρία από εσάς, και στη συνέχεια να δείτε εάν είναι «καλός ακροατής» και «ενθουσιασμένος να βοηθάει τους άλλους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοιξαν street food και έμειναν με... 15 ευρώ: Έγιναν εκατομμυριούχοι σε 2 χρόνια

Από ντελίβερι και «ψίχουλα», στα 17 εκατ. ευρώ: «Μην τα παρατάτε»

Άρχισαν με 175 ευρώ και έγιναν πολυεκατομμυριούχοι - Δύο αδέρφια κατακτούν τον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider