Κομμωτής σκύλων έβγαλε 1,2 εκατ. ευρώ το 2022: «Είναι όνειρο ζωής»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομμωτής σκύλων έβγαλε 1,2 εκατ. ευρώ το 2022: «Είναι όνειρο ζωής»
Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. «Οι άνθρωποι είναι τόσο χαρούμενοι όταν παραλαμβάνουν τον σκύλο τους» δηλώνει ο 31χρονος καλλιτέχνης.

Ο Γκάμπριελ Φεϊτόζα έχει ταλέντο στο να μετατρέπει τα ζώα σε... έργα τέχνης! Στο σαλόνι περιποίησης που διατηρεί στο Σαν Ντιέγκο, όλα είναι πιθανά: τα λαμπραντόρ γίνονται καμηλοπαρδάλεις και τα κανίς... Pokémon!

Με καταγωγή από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο 31χρονος άνοιξε το «Gabriel Feitosa Grooming Salon το 2018», με την παγκόσμια αγορά περιποίησης κατοικίδιων ζώων να τον κάνει πλουσιότερο κατά 1,3 εκατ. δολάρια (σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ). Ο ίδιος και οι 10 υπάλληλοί του περιποιούνται περίπου 20 σκυλιά την ημέρα και τουλάχιστον 500 τον μήνα. Αλλά πολλά από τα ζώα με τα οποία δουλεύει, δεν κουρεύονται απλώς - αλλά και ανανεώνονται πλήρως. Ως καλλιτέχνης περιποίησης σκύλων, συνδυάζει παραδοσιακές τεχνικές με μοναδικά σχέδια ενώ χρησιμοποιεί βίγκαν και φιλικές προς τα κατοικίδια βαφές. Μάλιστα, απαριθμεί πάνω από 2 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok και 400.000 followers στο Instagram.

Όνειρο ζωής

Οι εμπνευσμένες δημιουργίες του μπορεί να χρειαστούν από 3 έως 5 ώρες για να ολοκληρωθούν (συν φαγητό και μπάνιο για το ζώο) και κοστίζουν από 500 έως 1.200 δολάρια, με τον νεαρό καλλιτέχνη, εβδομαδιαίως να εργάζεται 40 με 50 ώρες. Πέρα από τα 1,2 εκατ. ευρώ που του απέφερε το salon του, κέρδισε άλλα 125.500 δολάρια το 2022 για deals με σπόνσορες και χορηγούμενες διαφημίσεις.

«Αυτό το σαλόνι ομορφιάς είναι ένα όνειρο ζωής για μένα. Ήρθα στις ΗΠΑ με δύο ψαλίδια και μια κουρευτική μηχανή και τώρα έχω ένα μέρος όπου νιώθω καλλιτέχνης και δείχνω στον κόσμο ότι αυτή η καριέρα είναι δυνατή» υπογραμμίζει μιλώντας στη στήλη Make It του CNBC, ενώ αποκάλυψε πως απέκτησε τo «μικρόβιο» για το grooming σκύλων σε ηλικία 12 ετών.

Η αρχή

Έλαβε το «βάπτισμα πυρός» όταν πήγε τον σκύλο της αδερφής του, τον Ίκαρο, σε ένα τέτοιο salon για μπάνιο και κούρεμα. Δεν ήξερε ότι αυτή η πρώτη «φλόγα», θα τον έκανε εκατομμυριούχο με μια αξιοζήλευτη καριέρα στον εν λόγω επαγγελματικό κλάδο. «Γοητεύτηκα βλέποντας τον κομμωτή να λούζει, να κουρεύει και να ωραιοποιεί τα σκυλιά. Σκέφτηκα, "ουάου, αυτή η κυρία μπορεί να παίζει με σκυλιά όλη μέρα και να βγάζει χρήματα;" Μου είχε γίνει εμμονή» παραδέχεται.

Ήθελε να μάθει περισσότερα για αυτό το επάγγελμα και ζήτησε από τον κουμπάρο να του μάθει πώς να πλένει τα σκυλιά. Σύντομα, άρχισε να εργάζεται στο μαγαζί μετά το σχολείο. Η περιποίηση κατοικίδιων ζώων δεν απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση ή κάποιου είδους πιστοποίηση ενώ λίγο αφότου έκλεισε τα 23, δέχτηκε να κάνει πρακτική άσκηση σε έναν εκτροφέα σκύλων στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια και μετακόμισε στις ΗΠΑ. Πέρασε τα επόμενα τρία χρόνια δουλεύοντας με άλλους groomers σε εκθέσεις σκύλων πριν μετακομίσει στο Σαν Ντιέγκο με τον τότε σύζυγό του το 2017.

Το μεγάλο βήμα

Αρκετούς μήνες αργότερα, το αφεντικό του, ήθελε συμφωνία: Θα του πουλούσε την επιχείρησή της για την περιποίηση, η οποία περιλάμβανε όλο τον εξοπλισμό του καταστήματος, καθώς και τη λίστα πελατών της, για περίπου 40.000 δολάρια. Θα έπρεπε επίσης να πληρώσει το μηνιαίο ενοίκιο των 1.100 δολαρίων για τον χώρο. Εκείνος δέχθηκε την προσφορά και επέκτεινε τις δραστηριότητες της εταιρίας. Παράλληλα, ομολογεί πως ήταν δύσκολο να εξισορροπήσει τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις με τις ευθύνες του ως ιδιοκτήτη, όμως η ελευθερία να πειραματίζεται τον βοήθησαν να ξεπεράσει διάφορους εργασιακούς «πονοκεφάλους» όπως η ανακαίνιση του χώρου και η διαχείριση εργαζομένων.

«Μερικές φορές, χρειάζεται να πιστεύεις και να τολμάς χωρίς να ξέρεις αν θα λειτουργήσει. Αλλά ήμουν ενθουσιασμένος που δημιούργησα έναν ασφαλή χώρο όπου οι άνθρωποι - και τα σκυλιά τους - θα μπορούσαν να αισθάνονται καλά κι εγώ θα εξασκούσα αυτό που αγαπώ» τονίζει, ενώ το 2021 εμφανίστηκε στο «Pooch Perfect», μια τηλεοπτική εκπομπή για περιποίηση σκύλων στο ABC, όπου ήταν φιναλίστ.

«Χαροποιεί τους ανθρώπους» - Τα σχέδια για το μέλλον

Μέσα από την προβολή, κατάφερε να αυξήσει τους ακόλουθούς του στα social media και να δυναμώσει την επιχείρησή του, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως υπάρχουν ιδιοκτήτες ζώων που πετούν από άλλες αμερικανικές πολιτείες μόνο και μόνο για να φέρουν τα σκυλιά τους στο κομμωτήριό του. «Το στυλ μου μπορεί να φαίνεται φανταχτερό, περιττό και ίσως υπερβολικό, αλλά τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων όταν παραλαμβάνουν τον σκύλο τους, είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Φέρνει τόση χαρά στους ανθρώπους» εξηγεί.

Κοιτάζοντας στο μέλλον, ελπίζει να ανοίξει ένα δεύτερο σαλόνι περιποίησης στο Λος Άντζελες και να φιλοξενήσει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή, αντίστοιχου περιεχομένου, ενώ πιστεύει ότι ο 12χρονος εαυτός του θα ήταν περήφανος για το πού κατέληξε. «Έμαθα ότι η επιτυχία είναι συνέπεια του να ακολουθείς το πάθος και τον σκοπό σου. Αν το να περιποιείσαι τα σκυλιά φαίνεται "ό,τι να'ναι" σε κάποιους, αλλά εσένα σου αρέσει να το κάνεις και δίνεις την ψυχή σου… γιατί να μην πλουτίσεις και να είσαι επιτυχημένος;» διερωτάται καταληκτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «βασίλισσα» του PowerPoint: «Έβγαλα 2 εκατ. ευρώ και πια δουλεύω 5 ώρες την ημέρα»

Από ντελιβεράς στην Pizza Hut και χωρίς πτυχίο, έγινε «γίγαντας» 1 δισ. ευρώ

«Βγάζω 100.000 ευρώ ετησίως και δουλεύω 8 ώρες την εβδομάδα» - Η λύση 24χρονης barista

gazzetta
gazzetta reader insider insider