Ρίσκαρε και δικαιώθηκε: «170.000 ευρώ σε 22 ώρες»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρίσκαρε και δικαιώθηκε: «170.000 ευρώ σε 22 ώρες»
«Ανεξάρτητα από τι επιχείρηση έχετε, βρείτε τι σας ξεχωρίζει και επενδύστε σε αυτό» - Έφυγε από μηχανικός σε πετρελαϊκή εταιρία και κυνήγησε το όνειρό του.

Το 2017, αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, ο 23χρονος τότε Τζος Έλγουντ, ξεκίνησε να εργάζεται ως μηχανικός σε μια πετρελαϊκή εταιρεία, κερδίζοντας περίπου 98.500 δολάρια το χρόνο, όμως η ζωή του επεφύλασσε μεγαλύτερες εκπλήξεις!

«Στην αρχή νόμιζα ότι είχα τη δουλειά των ονείρων μου. Αλλά αφού είδα επικεφαλής μου να εργάζονται 60 ώρες την εβδομάδα, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν ο τρόπος ζωής που ήθελα. Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν τριών ετών, οπότε το να έχω οικογενειακό χρόνο ήταν πάντα πολύτιμο για μένα. Το 2018, άρχισα να πειραματίζομαι με διάφορες έξτρα δουλειές. Έβαλα στόχο να βγάζω 3.450 δολάρια βγάζω το μήνα (μετά από φόρους) και μόλις το πετύχει αυτό, θα παρατούσα την κανονική εργασία μου» αφηγείται με άρθρο του στη στήλη Make It του CNBC.

Πλέον, ο 29χρονος ιδρυτής του «Debt To Dollars» πέτυχε τον στόχο του να είμαι το αφεντικό του εαυτού του και πολλά άλλα, έχοντας εγκαταλείψει τη δουλειά του ως μηχανικός από τον Φεβρουάριο του 2021 και βγάζει 189.000 δολάρια ή 170.000 ευρώ ετησίως με 3,5 ημέρες δουλειάς ή 22 ώρες την εβδομάδα.

Μάλιστα, ο νεαρός αποκάλυψε πως διαθέτει επτά πηγές εισοδημάτων:

  1. YouTube (Google AdSense): 82.349 δολάρια
  2. Αmazon: 13.886 δολάρια
  3. Patreon: 33.114 δολάρια
  4. Fiverr: 29.014 δολάρια
  5. Μάρκετινγκ: 29.496 δολάρια
  6. Real Estate: 1.272 δολάρια
  7. Μερίσματα: 639 δολάρια

«Πέμπτη και ΠΣΚ, πηγαίνω για γκολφ με τον παππού μου, μαγειρεύω οικογενειακά δείπνα και έχω άφθονο χρόνο να επενδύσω στους ανθρώπους και τα πράγματα που με ενδιαφέρουν περισσότερο» υπογραμμίζει ενώ μοιράζεται και μερικές από τις συμβουλές που τον βοήθησαν στο να πετύχει.

«Μην φοβάστε το λάθος»

«Στην αρχή, προσπάθησα να αποκτήσω ενοικιαζόμενα ακίνητα και μετά άρχισα να βάζω διαφημίσεις σε οχήματα της Uber, αλλά κανένα από αυτά τα εγχειρήματα δεν στέφθηκε με επιτυχία. Μόλις άρχισα να πουλάω προϊόντα στο Amazon, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Fulfillment By Amazon (FBA), άρχισα να βγάζω πραγματικό παθητικό εισόδημα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να βρω ένα προϊόν που να είναι σε ζήτηση και να το στείλω στην Amazon. Το πρώτο μου προϊόν ήταν ακουστικά αξίας 1.000 δολαρίων, μετά προχώρησε σε θήκες iPhone και σε αθλητικό ρουχισμό. Κέρδισα περισσότερα από 25.000 δολάρια το 2019 μέσω του online καταστήματός μου στο Amazon. Ήθελα να μοιραστώ με άλλους τι έμαθα από τις απόπειρες και τα λάθη μου, γι' αυτό ξεκίνησα ένα νέο project, το οποίο αργότερα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων μου: να ξεκινήσω το δικό μου κανάλι στο YouTube, τον Φεβρουάριο του 2020. Δεσμεύτηκα να δημοσιεύω τουλάχιστον δύο βίντεο την εβδομάδα στην αρχή. Τους επόμενους οκτώ μήνες, απέκτησα 14.000 subscribers και 871.000 views. Καθώς μεγάλωνε το κοινό μου, συνειδητοποίησα ότι ήθελα να συνδεθώ περισσότερο με τους συνδρομητές μου και να δημιουργήσω μια πραγματική κοινότητα» αναφέρει.

«Έτσι, τον Οκτώβριο του 2020, άρχισα να δίνω guidance και αποκλειστικά διαδικτυακά μαθήματα με 50 δολάρια το μήνα, ώστε ο ενδιαφερόμενος να μάθει πώς να βγάλει χρήματα πουλώντας προϊόντα στο Amazon. Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώ το Patreon και αύξησα παραπάνω τα εισοδήματά μου. Τον Φεβρουάριο του 2021, ξεκίνησα την υπηρεσία έρευνας προϊόντων στο Fiverr, στην οποία οι πελάτες με πλήρωναν για να βρω προϊόντα υψηλής ζήτησης και χαμηλού ανταγωνισμού — παιχνίδια, παιχνίδια για κατοικίδια ή αξεσουάρ ταξιδιού — που θα μπορούσαν να πουλήσουν στο Amazon. Με τούτα και με εκείνα, πέτυχα τον πολυαναμενόμενο εισοδηματικό μου στόχο των 3.450 δολαρίων το μήνα» επισημαίνει.

Παράλληλα, είχε τακτοποιήσει όλες τις οφειλές του, εκτός από το σπίτι και το αυτοκίνητό του, ενώ για να απαλλαχθείτε από τον «βραχνά» των χρεών, προτείνει την καταγραφή τους από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο και την άμεση πληρωμή τους ακόμη και με μικρά ποσά για την εξυπηρέτησή τους. Επιπροσθέτως, θεωρεί σημαντικό να βρείτε μια δουλειά που να την αγαπάτε ώστε να γίνεται ευχάριστο μέρος της ρουτίνας σας και να μην την αντιμετωπίζετε σαν υποχρέωση. «Κάθε μέρα εργάζομαι 4 έως 6 ώρες και επενδύω σε assets που θα μου προσφέρουν άμεσο όφελος. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορώ να εργάζομαι 22 ώρες την εβδομάδα και να συνεχίζω να αναπτύσσω πολλαπλές πηγές εισοδήματος. Αλλά να θυμάστε ότι η αυτοματοποίηση των πραγμάτων και η δημιουργία των αποτελεσματικών μηχανισμών εργασίας θα πάρει χρόνο στην αρχή» σημειώνει.

Τέλος, διευκρινίζει πως το μάρκετινγκ αποτελεί κλειδί για μια επιτυχημένη επιχείρηση. «Είναι κάτι περισσότερο από τη διαφήμιση του προϊόντος ή των υπηρεσιών σας. Σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, κάνοντας τον πελάτη να νιώσει κάτι. Θα επιστρέψουν ή, ακόμα καλύτερα, θα πουν στους φίλους τους για εσάς. Μόλις έμαθα την αξία που έχει το πρωτογενές περιεχόμενο, άρχισα να επενδύω όλο και περισσότερα στα δικά μου μέσα με τις δυνάμεις που είχα και οι πωλήσεις μου αυξήθηκαν. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η επιχείρησή σας, βρείτε τι σας κάνει αξέχαστο σε κάποιον και επενδύστε σε αυτό» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Δουλεύω 6 ώρες την ημέρα και βγάζω 140.000 ευρώ» - 25χρονη μεγαλουργεί χωρίς πτυχίο

Από ντελιβεράς στην Pizza Hut και χωρίς πτυχίο, έγινε «γίγαντας» 1 δισ. ευρώ

«Βγάζω 16.000 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 3 ώρες ημερησίως» - Το μυστικό 29χρονης

gazzetta
gazzetta reader insider insider