Έβγαλε 95.000 ευρώ σε 1 μήνα 30χρονη μητέρα: «Δούλευα μισή ώρα την ημέρα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έβγαλε 95.000 ευρώ σε 1 μήνα 30χρονη μητέρα: «Δούλευα μισή ώρα την ημέρα»
«Ο σύζυγός μου είχε πολύ άγχος στη δουλειά και ήξερα ότι μπορούσαμε να ζήσουμε με τα λεφτά που βγάζω εγώ. Του είπα "αγάπη μου, παράτησέ τους». Πώς τα κατάφερε η νεαρή μαμά.

Η Κέισι Τζόνσον ήθελε πάντα μια δεύτερη πηγή εισοδήματος, αλλά η πώληση κεριών και οι κούπες καφέ που έφτιαχνε στο σπίτι της στο Χάουελ, στο Μίσιγκαν, αποδείχτηκαν πολύ χρονοβόρες διαδικασίες χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό αντίκρυσμα.

Όμως, η 30χρονη δεν το έβαλε κάτω και τον Απρίλιο του 2020, αφού είχε απολυθεί από τη δουλειά της ως εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό, με εισόδημα 70.000 δολάρια ετησίως, άρχισε να σχεδιάζει μπλουζάκια και να τα πουλά σε ένα διαδικτυακό κατάστημα που έφτιαξε στο Etsy με τη μορφή του «print on-demand». Το φθινόπωρο, οι πωλήσεις της απέφεραν έσοδα 30.000 δολάρια σε μόλις 60 ημέρες, ενώ εργαζόταν μόλις 30 λεπτά την ημέρα και αποκλειστικά δια μέσω τηλεφώνου, όπως αποκαλύπτει στη στήλη Make It του CNBC.

Τον επόμενο χρόνο, κέρδισε 90.000 δολάρια από το Etsy και αποφάσισε να αφιερωθεί 24/7 στη διεύθυνση του online shop της, που μέχρι στιγμής της έχει αποφέρει συνολικά έσοδα 766.400 δολαρίων (718.000 ευρώ). Περίπου το 1/3 των χρημάτων που βγαίνει αποτελεί καθαρό κέρδος που «μπαίνει στην τσέπη της», όπως υπολογίζει. Ο καλύτερος μήνας που έζησε μέχρι τώρα, της έφερε 100.900 δολάρια (95.000 ευρώ), ενώ η επιτυχία της επιχείρησής της βοήθησε τον σύζυγό της να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να εργάζονται μαζί.

«Ο σύζυγός μου περνούσε πολύ αγχωτικές στιγμές στη δουλειά και ήξερα ότι μπορούσαμε να ζήσουμε με τα λεφτά που βγάζω ετησίως. Του είπα "αγάπη μου, παράτα τη δουλειά σου» αναφέρει η 30χρονη που εμπνεύστηκε την εταιρία της από ένα κανάλι στο YouTube. Ο εν λόγω λογαριασμός αφορούσε ψηφιακά μαθήματα για πωλήσεις και αποστολές σε συγκεκριμένους πελάτες μετά από παραγγελία.

«Φαινόταν απλό και εύκολο» υπογράμμισε, τονίζοντας πως η στρατηγική της είναι απλή: Μαθαίνει τι ψάχνουν ήδη οι άνθρωποι, παρακολουθώντας τα trends στα social media και αναπροσαρμόζει τα προϊόντα της. Πολλά από τα σχέδιά της περιλαμβάνουν φράσεις που γίνει viral ενώ ενσωματώνει και το χιούμορ των νέων σε πολλά T-Shirts της, περπατώντας προσεκτικά μια «λεπτή γραμμή» για να αποφύγει την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, άνοιξε και ένα κατάστημα ονόματι StopMockAndRoll, με φωτογραφίες της να φοράει λευκά πουκάμισα για να αγοράσουν διάφοροι πελάτες, ενώ πέρυσι πρόσθεσε και μια τρίτη ροή εισοδήματος. Οι YouTubers που της έμαθαν πώς να ξεκινήσει την επιχείρησή της αποσύρθηκαν και έτσι αποφάσισε να πάρει τη σκυτάλη και να πρωταγωνιστήσει στα δικά της επιμορφωτικά βίντεο με βάση την εμπειρία που είχε αποκομίσει. Είχε 1.000 subscriber σε 6 εβδομάδες της, ενώ, το κανάλι της πλέον έχει περισσότερους από 118.000 συνδρομητές.

«Ο καθένας μπορεί να το κάνει, αλλά για να φτάσεις στο επίπεδο της επιτυχίας που έχω εγώ, δηλαδή να βγάζεις χρήματα χωρίς να θυσιάζεις την προσωπική της ζωή, θα χρειαστείς λίγο κόπο. Νομίζω ότι αυτό είναι που πραγματικά με ξεχωρίζει. Δεν φοβάμαι να αφιερώσω τις ώρες που θέλω εγώ στη δουλειά και δεν ζω με τον φόβο του "τι θα γίνει αν αποτύχω; Τι θα κάνω μετά;" Είμαι εδώ για να μάθω και να παλέψω» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Τώρα βγάζω 220.000 ευρώ τον μήνα»: 30χρονος «εκδικήθηκε» 15 σχολές Ιατρικής

Στο «μυαλό» ενός 25χρονου «σορτάκια»: Έβγαλε 7,3 εκατ. ευρώ σε 2 έτη

«Βγάζω 7.500 ευρώ και δουλεύω 2 ώρες την ημέρα» - Η «μυστική συνταγή» 24χρονης

gazzetta
gazzetta reader insider insider