BACKSTORY

Συμβιβασμός για την Johnson & Johnson - H επιμονή αποδίδει... - Τι καταλαβαίνει ο Κοντόπουλος

06-04-2023 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συμβιβασμός για την Johnson & Johnson - H επιμονή αποδίδει... - Τι καταλαβαίνει ο Κοντόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Συμβιβασμός για την Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson πραγματοποιεί μια ακόμη προσπάθεια να τερματίσει τη μακροχρόνια αντιδικία σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι κάποια προϊόντα της σε σκόνη ταλκ προκάλεσαν καρκινογενέσεις, προτείνοντας να πληρώσει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε χιλιάδες ενάγοντες μέσω ενός αμφιλεγόμενου ελιγμού πτώχευσης που ονομάζεται «Texas Two-Step». Η συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποδεσμεύσει προβλέψεις σε μια νέα επιχειρηματική μονάδα και να χρησιμοποιήσει το σύστημα πτώχευσης ως ασπίδα έναντι μελλοντικής νομικής έκθεσης.

Τα προβλήματα της UBS

Η UBS δείχνει τη δύναμή της στους μετόχους. Πολύς θόρυβος έγινε στην ετήσια συνάντηση των μετόχων στη Βασιλεία της Ελβετίας για τις κλιματικές πολιτικές της τράπεζας και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν, με ακτιβιστές να διαμαρτύρονται με πλακάτ. Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας έχει επικεντρωθεί σε έναν πιο σκληρό, πιο άμεσο και πιο αμείλικτο κίνδυνο: το έργο της απορρόφησης της Credit Suisse, του αντιπάλου που αγόρασε σε μια πυροσβεστική πώληση με μεσολάβηση της κυβέρνησης τον περασμένο μήνα.

H επιμονή αποδίδει...

Η επιμονή Σταϊκούρα, έχει, όσο να πεις αποτελέσματα. Μόνον ως τέτοια μπορούν να λογιστούν το πάγωμα των στεγαστικών δανείων που πρώτη δημοσίευσε η Νένα Μαλλιάρα.

Γιατί μπορεί τα επιτόκια να μην ανέβουν πολύ από εδώ και πέρα, αλλά όπως και να το κάνεις, θα ανέβουν. Και η αλήθεια είναι πως τα νοικοκυριά δεν αντέχουν περισσότερο.

Οι τράπεζες λοιπόν ανταμείβουν τους συνεπείς δανειολήπτες των στεγαστικών δανείων. Και έχουν και ένα μεγάλο όφελος. Λιγότερα νέα κόκκινα δάνεια, σε μια περίοδο που η πιστωτική επέκταση στη στεγαστική πίστη δείχνει να φρενάρει.

Τι καταλαβαίνει ο Κοντόπουλος

Έχω την εντύπωση ότι ο Κοντόπουλος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πού ακριβώς βρίσκεται και με ποιους έχει να κάνει. Και επειδή ξέρει ότι οι εγχώριοι θεσμικοί δεν ασχολούνται σοβαρά (κομψά το λέω γιατί παίρνουν πακέτα με discount και μετά τα χώνουν στο κεφάλι του βασικού μετόχου) με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση αποφάσισε να βγει προς τα έξω και να κάνει παρουσιάσεις εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Όσων θέλουν δηλαδή, γιατί κάποιοι δεν επιθυμούν να χαλάσουν το μετοχικό τους βιλαέτι και κακώς βρίσκονται στο Χρηματιστήριο. Αν του βγει του Κοντόπουλου, βλέπω τους Ελληνάρες φωστήρες να τρέχουν πίσω από τους ξένους, γιατί φθηνά χαρτιά υπάρχουν, και αυτό που τους λείπει είναι η διασπορά και η εμπορευσιμότητα. Τα ίδια νομίζω θέλει να κάνει και με τις χρηματιστηριακές, που για να ανοίξεις κωδικό, σου βγαίνει η ψυχή και αν δεν έχεις αντοχές, απλά δεν πλησιάζεις.

Θεματικός έλεγχος σε Attica Bank από ΕΛΤΕ

Από έγκυρη πηγή πληροφορούμαι ότι η ΕΛΤΕ αποφάσισε να διεξάγει θεματικό έλεγχο επί των οικονομικών καταστάσεων της Attica Bank. Πρόκειται για ειδικό έκτακτο έλεγχο σε συγκεκριμένα πεδία και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αφορά στα κόκκινα δάνεια και τη γενικότερη διαχείρισή τους και τις τιτλοποιήσεις. Δεν μπορώ να μαντέψω τι θα βγάλει ο έλεγχος, αλλά για να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΛΤΕ, κάτι θα έχει στο νου της. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της KPMG που υπογράφει τις οικονομικές καταστάσεις αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος που έχει την ευθύνη εποπτείας της Τράπεζας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Συνομιλίες Πούτιν και Σι για τον αγωγό φυσικού αερίου Power of Siberia 2

23:45

H Σουηδία θα αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στη Φινλανδία

23:31

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στη Νορβηγία για τον θάνατο του βασιλιά Χάραλντ Ε΄

23:17

Εβδομάδα κερδών στη Wall Street κόντρα στη «βαριά σκιά» του Γουόρς

23:03

Ρωσία: Η παραγωγή βενζίνης μειώθηκε στο 70% της εγχώριας ζήτησης στα τέλη Αυγούστου

22:49

Ιταλία: H Deliveroo αυξάνει 40% τις αμοιβές των διανομέων μετά τις καταγγελίες για εκμετάλλευση

22:35

Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα για τη δημιουργία εθνικής διαστημικής ακαδημίας

22:21

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος: Σύντομα «τεχνικές συνομιλίες» για τον πόλεμο της Ρωσίας

22:07

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 4 Σεπτεμβρίου

21:53

Λύθηκε το πρόβλημα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια «York» και «Keele» - Ανέκτησαν τις άδειες

21:39

Συνολικά 38 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

21:25

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:18

Κεφαλογιάννη: Στόχος η τουριστική ανάπτυξη και η ανάδειξη της Καστοριάς σε προορισμό 4 εποχών

21:11

Η ΕΤΑΔ στην 90ή ΔΕΘ

20:57

Εντολή Ζελένσκι για επιθέσεις με 1.000 drones την ημέρα κατά της Ρωσίας

20:43

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο ΣΚΑΪ

20:38

Κατσαφάδος: «Αλλάζουμε τη φιλοσοφία της κρατικής αρωγής – Νέος μηχανισμός με ταχύτητα, διαφάνεια»

20:24

Όταν ακόμη και η Συρία έγινε αυτάρκης, ποιο το μέλλον της ελληνικής σιτοκαλλιέργειας;

20:16

Θυγατρική της αιγυπτιακής τράπεζας Misr εκτός αμερικανικού συστήματος λόγω συναλλαγών με Ιράν

20:02

«Κόκκινος» ο χρυσός με πτώση άνω του 2,5% μετά από 3 εβδομάδες κερδών

19:46

Μύκονος: Λουκέτο σε περίπτερο - Δεν εξέδωσε αποδείξεις 90.000 ευρώ σε 4 μήνες

19:38

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός πάνω από 950 ευρώ πριν τις εκλογές

19:37

Τουρισμός για Όλους: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης

19:33

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Είναι ώρα να περάσει το χρήμα των κεντρικών τραπεζών στο blockchain

19:31

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες λύσης και παύσης της εταιρείας Q&R USA LTD

19:17

Εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο με πτώση 5%

19:03

Το Βερολίνο καλεί τον Τραμπ να τερματίσει τον «ανεύθυνο» πόλεμο με το Ιράν

18:57

Πέμπτος σερί μήνας κερδών στις ευρωαγορές παρά τις 3 εβδομάδες πτώσης

18:41

Ιαπωνία: Στήριξη του γεν με παρέμβαση - ρεκόρ 96 δισ. δολαρίων

18:23

OPEC: Τρίζει η συνοχή του καρτέλ