BACKSTORY

Συμβιβασμός για την Johnson & Johnson - H επιμονή αποδίδει... - Τι καταλαβαίνει ο Κοντόπουλος

06-04-2023 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συμβιβασμός για την Johnson & Johnson - H επιμονή αποδίδει... - Τι καταλαβαίνει ο Κοντόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Συμβιβασμός για την Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson πραγματοποιεί μια ακόμη προσπάθεια να τερματίσει τη μακροχρόνια αντιδικία σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι κάποια προϊόντα της σε σκόνη ταλκ προκάλεσαν καρκινογενέσεις, προτείνοντας να πληρώσει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε χιλιάδες ενάγοντες μέσω ενός αμφιλεγόμενου ελιγμού πτώχευσης που ονομάζεται «Texas Two-Step». Η συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποδεσμεύσει προβλέψεις σε μια νέα επιχειρηματική μονάδα και να χρησιμοποιήσει το σύστημα πτώχευσης ως ασπίδα έναντι μελλοντικής νομικής έκθεσης.

Τα προβλήματα της UBS

Η UBS δείχνει τη δύναμή της στους μετόχους. Πολύς θόρυβος έγινε στην ετήσια συνάντηση των μετόχων στη Βασιλεία της Ελβετίας για τις κλιματικές πολιτικές της τράπεζας και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν, με ακτιβιστές να διαμαρτύρονται με πλακάτ. Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας έχει επικεντρωθεί σε έναν πιο σκληρό, πιο άμεσο και πιο αμείλικτο κίνδυνο: το έργο της απορρόφησης της Credit Suisse, του αντιπάλου που αγόρασε σε μια πυροσβεστική πώληση με μεσολάβηση της κυβέρνησης τον περασμένο μήνα.

H επιμονή αποδίδει...

Η επιμονή Σταϊκούρα, έχει, όσο να πεις αποτελέσματα. Μόνον ως τέτοια μπορούν να λογιστούν το πάγωμα των στεγαστικών δανείων που πρώτη δημοσίευσε η Νένα Μαλλιάρα.

Γιατί μπορεί τα επιτόκια να μην ανέβουν πολύ από εδώ και πέρα, αλλά όπως και να το κάνεις, θα ανέβουν. Και η αλήθεια είναι πως τα νοικοκυριά δεν αντέχουν περισσότερο.

Οι τράπεζες λοιπόν ανταμείβουν τους συνεπείς δανειολήπτες των στεγαστικών δανείων. Και έχουν και ένα μεγάλο όφελος. Λιγότερα νέα κόκκινα δάνεια, σε μια περίοδο που η πιστωτική επέκταση στη στεγαστική πίστη δείχνει να φρενάρει.

Τι καταλαβαίνει ο Κοντόπουλος

Έχω την εντύπωση ότι ο Κοντόπουλος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πού ακριβώς βρίσκεται και με ποιους έχει να κάνει. Και επειδή ξέρει ότι οι εγχώριοι θεσμικοί δεν ασχολούνται σοβαρά (κομψά το λέω γιατί παίρνουν πακέτα με discount και μετά τα χώνουν στο κεφάλι του βασικού μετόχου) με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση αποφάσισε να βγει προς τα έξω και να κάνει παρουσιάσεις εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Όσων θέλουν δηλαδή, γιατί κάποιοι δεν επιθυμούν να χαλάσουν το μετοχικό τους βιλαέτι και κακώς βρίσκονται στο Χρηματιστήριο. Αν του βγει του Κοντόπουλου, βλέπω τους Ελληνάρες φωστήρες να τρέχουν πίσω από τους ξένους, γιατί φθηνά χαρτιά υπάρχουν, και αυτό που τους λείπει είναι η διασπορά και η εμπορευσιμότητα. Τα ίδια νομίζω θέλει να κάνει και με τις χρηματιστηριακές, που για να ανοίξεις κωδικό, σου βγαίνει η ψυχή και αν δεν έχεις αντοχές, απλά δεν πλησιάζεις.

Θεματικός έλεγχος σε Attica Bank από ΕΛΤΕ

Από έγκυρη πηγή πληροφορούμαι ότι η ΕΛΤΕ αποφάσισε να διεξάγει θεματικό έλεγχο επί των οικονομικών καταστάσεων της Attica Bank. Πρόκειται για ειδικό έκτακτο έλεγχο σε συγκεκριμένα πεδία και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αφορά στα κόκκινα δάνεια και τη γενικότερη διαχείρισή τους και τις τιτλοποιήσεις. Δεν μπορώ να μαντέψω τι θα βγάλει ο έλεγχος, αλλά για να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΛΤΕ, κάτι θα έχει στο νου της. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της KPMG που υπογράφει τις οικονομικές καταστάσεις αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος που έχει την ευθύνη εποπτείας της Τράπεζας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:38

Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για το λαγοκέφαλο μέσα από 22 ερωτήσεις και απαντήσεις

11:26

Οικονομία: Τα δύο ορόσημα στην αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους

11:15

Θεοχάρης: Η Ελλάδα γίνεται σταθερή πυξίδα για επενδύσεις, εξαγωγές και ανάπτυξη σε μια εποχή αναταράξεων

11:05

Euronext Athens: Ανανεώνουν την «ψήφο εμπιστοσύνης» οι ξένοι οίκοι

10:56

AI Act: Τι αλλάζει για πολίτες, επιχειρήσεις και Δημόσιο

10:47

Ρωσία: Η απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ επιτείνει την παγκόσμια κρίση προσφοράς

10:35

Αραγτσί: Το Ιράν τήρησε το λόγο του

10:22

Φωτοβολταϊκά μπαλκονιού: Τι προβλέπει η Υπουργική Απόφαση - Ανώτατο όριο στα 800 Watt - Ο «αντίλογος» της αγοράς

10:07

Χατζηδάκης: Τρία ερωτήματα προς τον κύριο Τσίπρα

09:52

ΑΑΔΕ: Τα επιτεύγματα της ελληνικής φορολογικής διοίκησης στην ετήσια έκθεση της Κομισιόν

09:41

Γερμανία: Ομηρεία σε σούπερ μάρκετ του Βερολίνου

09:29

Κονγκό: Τα 648 έφτασαν τα θύματα της επιδημίας του ιού Έμπολα

09:24

Κούβα: Νέο μπλακ άουτ, το δεύτερο αυτήν την εβδομάδα

09:21

Βενεζουέλα: Στους 4.118 νεκρούς ανήλθε ο απολογισμός των δύο ισχυρών σεισμών

09:14

Η παραλία της Πελοποννήσου όπου θα κολυμπήσετε πάνω από μια βυθισμένη πόλη

08:56

CSRD: Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις είναι πραγματικά «πράσινες» με βάση την Ταξινομία της ΕΕ

08:47

Χαμηλό 150ετίας για τα σιτηρά στις ΗΠΑ: Με έλλειψη καυσίμων η Ρωσία - Τι συμβαίνει;

08:40

Julius Baer: Οι πόλεμοι αλλάζουν τη στρατηγική των εύπορων επενδυτών

08:32

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση – Ποιοι εργαζόμενοι δηλώνουν ευτυχισμένοι

08:23

Οι 70 πάροχοι νερού γίνονται δύο: Πώς αλλάζει ο ρόλος της ΕΥΔΑΠ στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ύδρευσης

08:14

Φοιτητική Στέγη: Αυξάνονται τα ενοίκια, μειώνονται οι επιλογές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

08:09

Τραμπ: 1000 πύραυλοι στοχεύουν το Ιράν αν η Τεχεράνη με βάλει στο στόχαστρο

08:00

IRIS: Οι 5 αλλαγές που φέρνουν οι άμεσες πληρωμές – Από τα POS στις μεταφορές χρημάτων στην Ευρώπη

07:15

Φορολογικές δηλώσεις: Τι έφερε την παράταση έως 24 Ιουλίου - Καθυστερήσεις από φορείς παρά τα πρόστιμα

23:56

Ειδική συζήτηση για τον λαγοκέφαλο στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου

23:42

Στο αμερικανικό Κογκρέσο νέες κυρώσεις στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες

23:28

Ειδική διοίκηση για πλήγματα βαθιά στο εσωτερικό της Ρωσίας συγκροτεί ο Ζελένσκι

23:16

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης - Ήχησε το 112

23:10

Wall Street: Εβδομαδιαία κέρδη για S&P 500 και Nasdaq - Ξεχώρισαν Meta και SK Hynix

23:00

Χρυσοχοΐδης: «Η Δημοκρατία δεν ανέχεται πρακτικές που οδηγούν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών»