BACKSTORY

Συμβιβασμός για την Johnson & Johnson - H επιμονή αποδίδει... - Τι καταλαβαίνει ο Κοντόπουλος

06-04-2023 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συμβιβασμός για την Johnson & Johnson - H επιμονή αποδίδει... - Τι καταλαβαίνει ο Κοντόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Συμβιβασμός για την Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson πραγματοποιεί μια ακόμη προσπάθεια να τερματίσει τη μακροχρόνια αντιδικία σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι κάποια προϊόντα της σε σκόνη ταλκ προκάλεσαν καρκινογενέσεις, προτείνοντας να πληρώσει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε χιλιάδες ενάγοντες μέσω ενός αμφιλεγόμενου ελιγμού πτώχευσης που ονομάζεται «Texas Two-Step». Η συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποδεσμεύσει προβλέψεις σε μια νέα επιχειρηματική μονάδα και να χρησιμοποιήσει το σύστημα πτώχευσης ως ασπίδα έναντι μελλοντικής νομικής έκθεσης.

Τα προβλήματα της UBS

Η UBS δείχνει τη δύναμή της στους μετόχους. Πολύς θόρυβος έγινε στην ετήσια συνάντηση των μετόχων στη Βασιλεία της Ελβετίας για τις κλιματικές πολιτικές της τράπεζας και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν, με ακτιβιστές να διαμαρτύρονται με πλακάτ. Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας έχει επικεντρωθεί σε έναν πιο σκληρό, πιο άμεσο και πιο αμείλικτο κίνδυνο: το έργο της απορρόφησης της Credit Suisse, του αντιπάλου που αγόρασε σε μια πυροσβεστική πώληση με μεσολάβηση της κυβέρνησης τον περασμένο μήνα.

H επιμονή αποδίδει...

Η επιμονή Σταϊκούρα, έχει, όσο να πεις αποτελέσματα. Μόνον ως τέτοια μπορούν να λογιστούν το πάγωμα των στεγαστικών δανείων που πρώτη δημοσίευσε η Νένα Μαλλιάρα.

Γιατί μπορεί τα επιτόκια να μην ανέβουν πολύ από εδώ και πέρα, αλλά όπως και να το κάνεις, θα ανέβουν. Και η αλήθεια είναι πως τα νοικοκυριά δεν αντέχουν περισσότερο.

Οι τράπεζες λοιπόν ανταμείβουν τους συνεπείς δανειολήπτες των στεγαστικών δανείων. Και έχουν και ένα μεγάλο όφελος. Λιγότερα νέα κόκκινα δάνεια, σε μια περίοδο που η πιστωτική επέκταση στη στεγαστική πίστη δείχνει να φρενάρει.

Τι καταλαβαίνει ο Κοντόπουλος

Έχω την εντύπωση ότι ο Κοντόπουλος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πού ακριβώς βρίσκεται και με ποιους έχει να κάνει. Και επειδή ξέρει ότι οι εγχώριοι θεσμικοί δεν ασχολούνται σοβαρά (κομψά το λέω γιατί παίρνουν πακέτα με discount και μετά τα χώνουν στο κεφάλι του βασικού μετόχου) με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση αποφάσισε να βγει προς τα έξω και να κάνει παρουσιάσεις εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Όσων θέλουν δηλαδή, γιατί κάποιοι δεν επιθυμούν να χαλάσουν το μετοχικό τους βιλαέτι και κακώς βρίσκονται στο Χρηματιστήριο. Αν του βγει του Κοντόπουλου, βλέπω τους Ελληνάρες φωστήρες να τρέχουν πίσω από τους ξένους, γιατί φθηνά χαρτιά υπάρχουν, και αυτό που τους λείπει είναι η διασπορά και η εμπορευσιμότητα. Τα ίδια νομίζω θέλει να κάνει και με τις χρηματιστηριακές, που για να ανοίξεις κωδικό, σου βγαίνει η ψυχή και αν δεν έχεις αντοχές, απλά δεν πλησιάζεις.

Θεματικός έλεγχος σε Attica Bank από ΕΛΤΕ

Από έγκυρη πηγή πληροφορούμαι ότι η ΕΛΤΕ αποφάσισε να διεξάγει θεματικό έλεγχο επί των οικονομικών καταστάσεων της Attica Bank. Πρόκειται για ειδικό έκτακτο έλεγχο σε συγκεκριμένα πεδία και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αφορά στα κόκκινα δάνεια και τη γενικότερη διαχείρισή τους και τις τιτλοποιήσεις. Δεν μπορώ να μαντέψω τι θα βγάλει ο έλεγχος, αλλά για να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΛΤΕ, κάτι θα έχει στο νου της. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της KPMG που υπογράφει τις οικονομικές καταστάσεις αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος που έχει την ευθύνη εποπτείας της Τράπεζας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Πύργος του Άιφελ: Τμήμα της παλιάς σκάλας πουλήθηκε για 450.000 ευρώ σε δημοπρασία

23:47

Ιταλία, Ιρλανδία και Ισπανία ζητούν ευρωπαϊκές κυρώσεις στον Μπεν Γκβιρ

23:36

Ο Λευκός Οίκος αναβάλλει υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος για ΑΙ από Τραμπ

23:24

«Όχι» από Γαλλία στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ

23:12

«Πράσινη» η Wall Street με ιστορικό υψηλό για Dow Jones - Απώλειες 1,77% για Nvidia

23:00

Ιμάμογλου, Γιαβάς και CHP για Οζέλ: «Πολιτικό πραξικόπημα» και «παρέμβαση στη δημοκρατία»

22:50

Νέα ζωή στα δημόσια ανενεργά σιδηροδρομικά ακίνητα από τη ΓΑΙΑΟΣΕ

22:40

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για σύσταση προανακριτικής για Λιβανό και Αραμπατζή

22:30

Ψιλή κυριότητα: Η «σιωπηλή» τάση που αλλάζει την αγορά ακινήτων

22:20

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

22:10

Σταθεροποιητικές τάσεις για τον χρυσό

22:00

Η Νορβηγία αίρει τους περιορισμούς στο αλκοόλ τις μέρες του Μουντιάλ

21:51

«Global Sumud»: Επιστροφή 428 ακτιβιστών με ειδικές πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη

21:40

ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Με 530 εκατ. ευρώ συμμετέχει στην ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ

21:33

Η οικονομία του διαστήματος «προσγειώνεται» στη Γη - Η SpaceX ανοίγει τον δρόμο

21:21

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για χρηματοδότηση της ICE

21:10

ΕΟΦ: Καθολική απαγόρευση λιανικής πώλησης προϊόντων κάνναβης με μορφή ξηρού άνθους

21:00

Νέα πτώση για το πετρέλαιο μετά το προσχέδιο συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν

20:51

Σκληρό παζάρι ΗΠΑ - Ιράν: «Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία» - Εμπόδια το ουράνιο και τα Στενά του Ορμούζ

20:45

Γαλλία: Ο Λεκορνί αποκλείει ευρείες μειώσεις φόρων στα καύσιμα

20:35

Μητσοτάκης από Μυστρά: Η Ελλάδα μπορεί να χτίζει γέφυρες σε έναν κόσμο που αλλάζει

20:22

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη

20:14

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία» το όνομα του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού

20:09

Στενά του Ορμούζ: Ιράν και Ομάν εξετάζουν μόνιμα διόδια - Αντιδρούν Τραμπ και Ρούμπιο

20:02

Το Κρεμλίνο δηλώνει ανοικτό σε διάλογο με τους Ευρωπαίους για την Ουκρανία

19:50

Πιερρακάκης: «Δύναμη αξιοπιστίας, σταθερότητας και ανάπτυξης και ανάπτυξης Ελλάδα και Κύπρος»

19:41

Βρεττού (Credia): Αρνητική υπεραξία και κεφαλαιακό όφελος από την Ευρώπη Holdings

19:40

Σε Ημαθία και Πέλλα ο Γεωργιάδης: Εγκαίνια και έργα αναβάθμισης σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

19:38

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία για εξηγήσεις 11 βουλευτές την Παρασκευή

19:25

Ρούμπιο: «Το ΝΑΤΟ δεν κάνει το παραμικρό για να στηρίξει τις ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν»