Johnson & Johnson: Διακανονισμός - «μαμούθ» 8,9 δισ. δολαρίων για την βρεφική πούδρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Johnson & Johnson: Διακανονισμός - «μαμούθ» 8,9 δισ. δολαρίων για την βρεφική πούδρα
Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε πως θα καταβάλει 8,9 δισ. δολάρια τα επόμενα 25 χρόνια για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς ότι η βρεφική πούδρα της εταιρείας και άλλα προϊόντα ταλκ προκάλεσαν καρκίνο.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε πως θα καταβάλει 8,9 δισ. δολάρια τα επόμενα 25 χρόνια ως τμήμα διακανονισμού που επιτεύχθηκε μετά τις καταγγελίες πως η βρεφική πούδρα της εταιρείας και άλλα προϊόντα ταλκ συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου.

Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε πως οι ισχυρισμοί για συσχέτιση της εμφάνισης καρκίνου με την πούδρα ταλκ στερούνται επιστημονικής βάσης, απορρίπτοντάς τους εκ νέου.

«Η εταιρεία συνεχίζει να πιστεύει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι παραπλανητικοί και στερούνται επιστημονικής αξίας», δήλωσε ο Erik Haas, αντιπρόεδρος της J&J, σε δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, ο αμερικανικός κολοσσός είχε ανακοινώσει πως θα σταματήσει να παράγει και να πουλάει ένα από τα πιο δημοφιλή της προϊόντας στην πούδρα ταλκ, σε όλο τον κόσμο, από το 2023.

Η ανακοίνωση έρχεται πάνω από δυο χρόνια μετά την παύση πώλησης του προϊόντος στις ΗΠΑ, με φόντο τις δεκάδες χιλιάδες μηνύσεις και καταγγελίες που έχει δεχθεί. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο προϊόν συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου στις ωοθήκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Johnson & Johnson: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και πωλήσεις το γ' τρίμηνο

Η Johnson & Johnson εξαγοράζει την Abiomed έναντι 16,6 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider