Wall Street: Πάτησε «γκάζι» λίγο πριν το φίνις - Κέρδη 300 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πάτησε «γκάζι» λίγο πριν το φίνις - Κέρδη 300 μονάδων για τον Dow Jones
Η Wall Street πάτησε «γκάζι» το τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών κατοχυρώνοντας τη δεύτερη διαδοχική άνοδο, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και να τελούν εν αναμονή για εξελίξεις σχετικά με την νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Η Wall Street πάτησε «γκάζι» το τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών κατοχυρώνοντας τη δεύτερη διαδοχική άνοδο, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και να τελούν εν αναμονή για εξελίξεις σχετικά με την νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, o Dow Jones κέρδισε 322 μονάδες ή 0,98% στις 33.291 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,41% στις 4.199,12 μονάδες.

Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,67% στις 12.639 μονάδες.

Ακόμη κι έτσι, οι βασικοί δείκτες βρίσκονται σε τροχιά πτώσης σε επίπεδο εβδομάδας, με τον Dow Jones να καταγράφει απώλειες 1,23%, τον S&P 500 0,69% και τον Nasdaq 0,52%.

Τι αναμένεται από την Fed

Με το τραπεζικό συνέδριο του Τζάκσον Χολ να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι προβολείς στρέφοντα στα όσα θα αναφέρει την Παρασκευή ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας σχετικά με την αύξηση των βασικών επιτοκίων της.

Σήμερα, αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ «έδειξαν» πως η τράπεζα θα συνεχίσει με τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της, με την Έσθερ Τζορτζ να υποστηρίζει πως τα επιτόκια πρέπει να φτάσουν στα επίπεδα του 4%, αρνούμενη τις εκτιμήσεις μερίδας επενδυτών που υποστηρίζουν πως η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στην αρχή του 2023. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του Πρόεδρου της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ, ο οποίος είπε πως η Fed θα πρέπει να αυξήσει το επιτόκιό της γρήγορα και να το οδηγήσει στο εύρος του 3,75% - 4% έως τα τέλη του έτους. Πιο συγκρατημένος ο Πάτρικ Χάρκερ, σύμφωνα με τον οποίο η Fed θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει το βασικό της επιτόκιο έως ότου ξεπεράσει το 3,4% και στη συνέχεια να «καθίσει για λίγο».

Ο επικεφαλής της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, δήλωσε πως είναι «διχασμένος» για αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο κατά 0,50% ή 0,75%,

Εξάλλου, οι αναλυτές αποτιμούν τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη. Η συρρίκνωση της οικονομίας στις ΗΠΑ ήταν μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ η αγορά εργασίας παρουσίασε περαιτέρω βελτίωση μέσω των μειωμένων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Άλμα 23,1% έκανε η μετοχή της Snowflake, μετά την ανακοίνωση εσόδων στο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε 4%, με την τεχνολογική εταιρεία να αναθεωρεί πτωτικά τους στόχους της για την πορεία των εσόδων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Απώλειες 18% σημείωσε η μετοχή της Peloton, αφότου οι ζημιές της εταιρείας ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια.

Ήπιες απώλειες για τη μετοχή της Tesla, στην «πρεμιέρα» της μετά από το split της μετοχής κατά 3 προς 1.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider