Χάρκερ (Fed): Να ξεπεράσει το 3,4% το επιτόκιο και μετά «να περιμένουμε για λίγο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάρκερ (Fed): Να ξεπεράσει το 3,4% το επιτόκιο και μετά «να περιμένουμε για λίγο»
«Δεν χρειάζεται να βιαστούμε προς τα πάνω και μετά να μειώσουμε βιαστικά», είπε ο Χάρκερ, σε συνέντευξη στο CNBC στο περιθώριο του Jackson Hole.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει το βασικό της επιτόκιο έως ότου ξεπεράσει το 3,4% και στη συνέχεια να «καθίσει για λίγο», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Φιλαδέλφειας Πάτρικ Χάρκερ.

«Δεν χρειάζεται να βιαστούμε προς τα πάνω και μετά να μειώσουμε βιαστικά», είπε ο Χάρκερ, σε συνέντευξη στο CNBC στο περιθώριο του Jackson Hole. «Πρέπει να αυξήσουμε και μετά να περιμένουμε για λίγο και να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν», πρόσθεσε. Όταν το επιτόκιο ξεπεράσει το 3,4%, θα αρχίσει να επιβραδύνει την οικονομία, επεσήμανε.

Το επιτόκιο αναφοράς της Fed είναι πλέον στο 2,25%-2,5%.

Οι αξιωματούχοι της Fed εξετάζουν το εάν θα αυξήσουν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο κατά 0,75% για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ή εάν θα επιβραδύνουν την αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Ο Χάρκερ υποστήριξε ότι θα περιμένει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου και μετά θα αποφασίσει. Ωστόσο, τόνισε ότι ακόμα και η αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας είναι αρκετά σημαντική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζορτζ (Fed): Επιθετικότερη αύξηση των επιτοκίων, για να μειωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Μπόστιτς (Fed): Υπάρχει ακόμα δρόμος για την αύξηση των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider