Tip of the Day

Τα SOS για την επιδότηση δανείων με τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

04-11-2021 | 08:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα SOS για την επιδότηση δανείων με τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

Στους δύο μήνες και όχι στις 90 ημέρες καθυστέρησης θα θεωρείται ληξιπρόθεσμος ένας δανειολήπτης που έχει λάβει κρατική επιδότηση για την πληρωμή της μηνιαίας δόσης του δανείου του μέσω των προγραμμάτων «Γέφυρα 1» και «Γέφυρα 2».

Η παράταση της κρατικής επιδότησης για 3 μήνες του προγράμματος κρατικής επιδότησης δόσεων δανείων «Γέφυρα 1», που παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην α' κατοικία, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 20 Οκτωβρίου.

Η τριών μηνών επιδότηση αφορά στους υφιστάμενους δικαιούχους οι οποίοι είτε λαμβάνουν είτε ήδη έλαβαν την επιδότηση για 9 μήνες και έτσι πλέον θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για 12 μήνες. Η κρατική επιδότηση περιλαμβάνει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια καθώς η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Για αυτούς που έχει ολοκληρωθεί η 9 μηνών επιδότηση, θα καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες, με έναρξη το μήνα Οκτώβριο και τους επόμενους 2 μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Για τους υπόλοιπους δικαιούχους που δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη επιδότηση, θα συνεχίσουν να καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες μετά το πέρας του 9μήνου.

Για τους τρεις αυτούς μήνες, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων πολιτών που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης.

Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης.

Στα δάνεια που είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν πλέον ρυθμιστεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης.

Το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει επίσης ανακοινωθεί ότι, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης μέσω του «Γέφυρα 2», μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και στη συνέχεια θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 8 μήνες.

Και στην περίπτωση αυτή, το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Παρέμβαση Ελλάδας στον ΟΗΕ: Ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν συνάδει με τη Σύμβαση του Μοντρέ

23:46

Microsoft: Kαθαρά κέρδη 31,78 δισ. δολαρίων με «όχημα» το Azure - Στο +18% ο κύκλος εργασιών

23:36

Meta: Πτώση άνω του 5% της μετοχής αφού δαπάνες και αύξηση χρηστών απογοήτευσαν

23:29

Alphabet: Ράλι εσόδων 22% με ώθηση τα 20 δισ. δολάρια από Google Cloud

23:24

Amazon: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα τριμήνου - Γιατί πέφτει η μετοχή

23:20

Αναβάθμιση guidance από Ford - «Δώρο» 1,3 δισ. δολάρια από δασμούς Τραμπ

23:11

Wall Street: «Κόκκινο 5x5» για Dow Jones

22:59

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τον εκλογικό χάρτη της Λουιζιάνας

22:48

Τσίπρας: «Ηθική επανάσταση με Δημοκρατία, Διαφάνεια και Δικαιοσύνη»

22:37

Τραμπ: Η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει σύντομα τα αρχεία για τα UFO

22:26

ΞΕΕ: Με νέο ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο 7ος Διαγωνισμός Idea Platform

22:15

Κεφαλογιάννη: Η προώθηση του γαμήλιου τουρισμού στο επίκεντρο της στρατηγικής του υπουργείου

22:05

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 118 δολάρια το Brent μετά τη νέα απειλή Τραμπ

21:59

Παραμένει στο ΔΣ της Fed ο Πάουελ - Το «στίγμα» για πληθωρισμό, πετρέλαιο, επιτόκια

21:58

Υπουργείο Εργασίας: Λαϊκίστικη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ωράριο εργασίας

21:49

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση 2,5 μονάδων για τη ΝΔ - Η εικόνα για Τσίπρα - Καρυστιανού

21:39

Απώλειες για τον χρυσό μετά το «φρένο» της Fed

21:31

Επιτελικό ή μη, το Κράτος οφείλει να είναι συντονισμένο

21:27

Παρουσίαση του προγράμματος Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης

21:19

Βρετανία: Ο Φάρατζ κατηγορείται ότι δεν δήλωσε δωρεά άνω του 1 εκατ. λιρών από επενδυτή crypto

21:02

Προσωρινή εκεχειρία στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν σε επικοινωνία του με τον Τραμπ

21:01

Επιτόκια Fed: Τρίτο «φρένο» στο «φινάλε» Πάουελ - Διχασμός 34ετίας στη FOMC

20:52

ΠΟΥ: Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον Οργανισμό

20:47

Σχοινάς στο 4ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης Θεσσαλίας: Νέα εθνική εκκίνηση για τον πρωτογενή τομέα - Από τις πληρωμές στην προοπτική

20:42

Ιδρύεται η Ειδική Γραμματεία Ορεινών Περιοχών – Στόχος η ενίσχυση της συνοχής και της προοπτικής των κοινοτήτων

20:39

Μιχαηλίδου: Συμπληρώθηκαν οι 100 αιτήσεις για το Σήμα Διαφορετικότητας

20:34

Το έργο GREGY στο 3SI Business Forum 2026 της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών στην Κροατία

20:24

Παπασταύρου: Μέχρι μέσα Μαΐου η παρουσίαση του ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ΑΠΕ

20:15

Μετάθεση προθεσμιών για δήλωση και πληρωμή 1ης δόσης φόρου πλοίων Α’ κατηγορίας έως 30 Ιουνίου

20:06

Ρεύμα: Το σχέδιο της Κομισιόν για χαμηλότερους φόρους και το «αγκάθι» για την Ελλάδα