Tip of the Day

Τα SOS για την επιδότηση δανείων με τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

04-11-2021 | 08:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα SOS για την επιδότηση δανείων με τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

Στους δύο μήνες και όχι στις 90 ημέρες καθυστέρησης θα θεωρείται ληξιπρόθεσμος ένας δανειολήπτης που έχει λάβει κρατική επιδότηση για την πληρωμή της μηνιαίας δόσης του δανείου του μέσω των προγραμμάτων «Γέφυρα 1» και «Γέφυρα 2».

Η παράταση της κρατικής επιδότησης για 3 μήνες του προγράμματος κρατικής επιδότησης δόσεων δανείων «Γέφυρα 1», που παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην α' κατοικία, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 20 Οκτωβρίου.

Η τριών μηνών επιδότηση αφορά στους υφιστάμενους δικαιούχους οι οποίοι είτε λαμβάνουν είτε ήδη έλαβαν την επιδότηση για 9 μήνες και έτσι πλέον θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για 12 μήνες. Η κρατική επιδότηση περιλαμβάνει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια καθώς η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Για αυτούς που έχει ολοκληρωθεί η 9 μηνών επιδότηση, θα καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες, με έναρξη το μήνα Οκτώβριο και τους επόμενους 2 μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Για τους υπόλοιπους δικαιούχους που δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη επιδότηση, θα συνεχίσουν να καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες μετά το πέρας του 9μήνου.

Για τους τρεις αυτούς μήνες, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων πολιτών που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης.

Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης.

Στα δάνεια που είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν πλέον ρυθμιστεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης.

Το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει επίσης ανακοινωθεί ότι, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης μέσω του «Γέφυρα 2», μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και στη συνέχεια θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 8 μήνες.

Και στην περίπτωση αυτή, το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:35

Ο Όρμπαν μπλοκάρει το δάνειο στην Ουκρανία

12:29

«Παγώνουν» οι εκταφές θυμάτων των Τεμπών – Εξώδικα και προσφυγές από συγγενείς

12:16

Μπέσεντ: Η επιστροφή δασμών θα ήταν «η απόλυτη εταιρική ευημερία»

12:06

Μαρινάκης: Πρέπει να παραμείνεις στην πολιτική όσο οι πολίτες το θέλουν

11:52

Ο Τραμπ ετοιμάζεται για την ομιλία του στο Κογκρέσο για την Κατάσταση της Ένωσης

11:35

Ομάδα κρούσης για την ταχύτερη απονομή των εφάπαξ στο Δημόσιο

11:25

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 του Μετρό από τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

11:17

Μακρόν: Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δείχνει ότι είναι καλό να υπάρχουν αντίβαρα στην εξουσία

11:09

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Πώς άλλαξε την ιστορική εικόνα του Βυζαντίου

10:54

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Φεβρουαρίου

10:43

Τρεις νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στους Καλούς Λιμένες της Κρήτης

10:38

Υπογραφή προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Μολδαβίας για το 2026

10:23

Μη χρήση κράνους: Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα - To μήνυμα Χρυσοχοΐδη

10:16

Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ: «Θα ήταν μια χαρά αν το Ισραήλ καταλάμβανε όλα τα εδάφη της Μέσης Ανατολής»

10:07

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής

09:56

Ψηφιακό φάκελο αποκτά κάθε αυτοκίνητο - Έρχεται ο «Μεγάλος Αδερφός»

09:43

Λήμνος: Σοβαρά προβλήματα σε όλο το νησί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

09:26

Γιατί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ποντάρει στα αναψυκτικά

09:18

ΕΚΤ προειδοποιεί: Πιο ελαστικό ESG αυξάνει το ρίσκο για αγορές και επενδυτές

09:11

Δασμοί: Νέος γύρος αβεβαιότητας μετά την ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο - Τι συνεπάγεται για τις ευρωπαϊκές εταιρείες

09:02

Η αργία της 25ης Μαρτίου φέρνει νωρίτερα την καταβολή των συντάξεων Απριλίου

09:00

Fed υπό πολιτική πίεση, ΕΚΤ σε θεσμικό «τείχος»

23:58

Meteo: «Βούλιαξε» η Ήπειρος - Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

23:47

NASA: Στις 6 Μαρτίου η αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη

23:35

Η Σουηδία θα αναπτύξει μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στη γλώσσα της

23:24

Ξύπνησαν οι αγοραστές στη Wall Street - Πολυτάραχη εβδομάδα με «πράσινο» χρώμα

23:11

Συναγερμός στο Παρίσι: Aπειλητικά emails για βόμβες - Εκκενώνονται κτίρια

22:56

Ζελένσκι: Δεν χάνουμε τον πόλεμο - Ο στρατός απελευθέρωσε 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον νότο

22:43

Αμελητέες μεταβολές για το πετρέλαιο

22:29

QNR: Δεν προχωρά στην εξαγορά του 51% της AlphaCons