Tip of the Day

Τα SOS για την επιδότηση δανείων με τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

04-11-2021 | 08:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα SOS για την επιδότηση δανείων με τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

Στους δύο μήνες και όχι στις 90 ημέρες καθυστέρησης θα θεωρείται ληξιπρόθεσμος ένας δανειολήπτης που έχει λάβει κρατική επιδότηση για την πληρωμή της μηνιαίας δόσης του δανείου του μέσω των προγραμμάτων «Γέφυρα 1» και «Γέφυρα 2».

Η παράταση της κρατικής επιδότησης για 3 μήνες του προγράμματος κρατικής επιδότησης δόσεων δανείων «Γέφυρα 1», που παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην α' κατοικία, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 20 Οκτωβρίου.

Η τριών μηνών επιδότηση αφορά στους υφιστάμενους δικαιούχους οι οποίοι είτε λαμβάνουν είτε ήδη έλαβαν την επιδότηση για 9 μήνες και έτσι πλέον θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για 12 μήνες. Η κρατική επιδότηση περιλαμβάνει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια καθώς η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Για αυτούς που έχει ολοκληρωθεί η 9 μηνών επιδότηση, θα καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες, με έναρξη το μήνα Οκτώβριο και τους επόμενους 2 μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Για τους υπόλοιπους δικαιούχους που δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη επιδότηση, θα συνεχίσουν να καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες μετά το πέρας του 9μήνου.

Για τους τρεις αυτούς μήνες, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων πολιτών που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης.

Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης.

Στα δάνεια που είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν πλέον ρυθμιστεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης.

Το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει επίσης ανακοινωθεί ότι, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης μέσω του «Γέφυρα 2», μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και στη συνέχεια θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 8 μήνες.

Και στην περίπτωση αυτή, το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:35

Η Τουρκία ανακοίνωσε την ανάπτυξη νέου συστήματος Patriot στο Ιντσιρλίκ από το ΝΑΤΟ

11:33

Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λέσβο - «Κόκκινο πανί» το πλαφόν

11:30

ΧΑ: Επιστροφή στις 2.170 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

11:27

Σουέζ και Ορμούζ στο «κόκκινο»: Το γεωπολιτικό μπλόκο που απειλεί τις ελληνικές αγροτικές εξαγωγές

11:10

Τρίτη ημέρα του ανοδικού «σερί» των ευρωαγορών

11:05

Πειραιώς και Wikifarmer παρουσίασαν την πρώτη ψηφιακή αγορά αγροτικών εφοδίων στην Ελλάδα

10:53

Μητσοτάκης: «Ο παγκόσμιος ελληνισμός πρέπει να συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις στη μητέρα πατρίδα»

10:49

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου Χατζηδάκη για το βαθύ κράτος - Oι 14 παρεμβάσεις

10:45

Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο

10:29

Optima: Έως 65,5 εκατ. ευρώ για το 80,84% της Euroxx

10:28

Λίβανος: Νέο ισραηλινό πλήγμα στο κέντρο της Βηρυτού χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση

10:24

Ο Όμιλος Aktor θα επενδύσει στον μεταλλευτικό τομέα της Αλβανίας

10:20

Premia Properties: Εκδίδει επταετές ομολογιακό δάνειο έως 150 εκατ. ευρώ

10:14

Συνεχίζεται η απεργία των ταξί, νέα συγκέντρωση

10:09

ΥΠΕΞ Ιράν: «Το πυρηνικό δόγμα της χώρας δεν είναι πιθανό να αλλάξει»

10:08

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ανέργων 18-29 ετών: Παράταση αιτήσεων

10:05

Μεταφορά σκόνης από την Αφρική: Πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο, ποιες περιοχές επηρεάζονται

10:00

Κεφαλογιάννης: «Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι κατά την αντιπυρική περίοδο δεν παίζουμε με τη φωτιά»

09:45

Booking.com: Κρατά δυνάμεις ο ελληνικός τουρισμός παρά τη γεωπολιτική αβεβαιότητα

09:35

ΠΟΥ - ΟΗΕ: 4,9 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν ετησίως - Eπιβραδύνει η πρόοδος δεκαετιών

09:26

Στην Αυστραλία την επόμενη εβδομάδα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

09:21

Μ. Ανατολή: Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων σε Ιράκ, Κατάρ και Σ. Αραβία - Δύο νεκροί στο Ισραήλ

09:13

Autohellas: Ιστορικό υψηλό κύκλου εργασιών στα 1,034 δισ. ευρώ το 2025

08:55

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Βάντεφουλ: «Επιβεβαίωση της συμπόρευσης με Γερμανία σε κρίσιμα ζητήματα»

08:46

Ρούμπιο: «Ψέμα» ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Κούβας - «Αντίσταση» υπόσχεται ο Ντίας-Κανέλ

08:33

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν «φρενάρει» τα deals - Οι προσδοκίες για το 2026

08:10

Το Ιράν ορκίζεται να εκδικηθεί τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί - Χτυπήθηκε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας

08:04

Οι χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

07:56

Τι θα πει ο Κυριάκος στη Σύνοδο Κορυφής - Αλλαγές Καταστατικού εν κρυπτώ ετοιμάζει ο Ανδρουλάκης - Μιλένα η πράσινη ΥΠΟΙΚ

07:48

«Δικαστική εμπλοκή» στα 2 οδικά ΣΔΙΤ 700 εκατ. της Βόρειας Ελλάδας