Tip of the Day

Τα SOS για την επιδότηση δανείων με τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

04-11-2021 | 08:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα SOS για την επιδότηση δανείων με τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

Στους δύο μήνες και όχι στις 90 ημέρες καθυστέρησης θα θεωρείται ληξιπρόθεσμος ένας δανειολήπτης που έχει λάβει κρατική επιδότηση για την πληρωμή της μηνιαίας δόσης του δανείου του μέσω των προγραμμάτων «Γέφυρα 1» και «Γέφυρα 2».

Η παράταση της κρατικής επιδότησης για 3 μήνες του προγράμματος κρατικής επιδότησης δόσεων δανείων «Γέφυρα 1», που παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην α' κατοικία, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 20 Οκτωβρίου.

Η τριών μηνών επιδότηση αφορά στους υφιστάμενους δικαιούχους οι οποίοι είτε λαμβάνουν είτε ήδη έλαβαν την επιδότηση για 9 μήνες και έτσι πλέον θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για 12 μήνες. Η κρατική επιδότηση περιλαμβάνει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια καθώς η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Για αυτούς που έχει ολοκληρωθεί η 9 μηνών επιδότηση, θα καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες, με έναρξη το μήνα Οκτώβριο και τους επόμενους 2 μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Για τους υπόλοιπους δικαιούχους που δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη επιδότηση, θα συνεχίσουν να καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες μετά το πέρας του 9μήνου.

Για τους τρεις αυτούς μήνες, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων πολιτών που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης.

Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης.

Στα δάνεια που είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν πλέον ρυθμιστεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης.

Το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει επίσης ανακοινωθεί ότι, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης μέσω του «Γέφυρα 2», μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και στη συνέχεια θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 8 μήνες.

Και στην περίπτωση αυτή, το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:09

Νικολάου (Τράπεζα Κύπρου): Ισχυρότερη του αναμενόμενου η πιστωτική επέκταση - Στις 3 Μαρτίου ανοίγει τα χαρτιά

12:09

Πάνω από 1 δισ. από την ΕΑΤ σε 11.500 δικαιούχους του «Σπίτι μου 2»

12:07

Η EY Ελλάδος πιστοποιήθηκε με το ISO/IEC 42001:2023 για Σύστημα Διαχείρισης Τεχνητής Νοημοσύνης

11:59

Η Λαγκάρντ δεν έχει λάβει «καμιά απόφαση» για πρόωρη αποχώρηση από την ΕΚΤ

11:57

Καφούνης: «Ισονομία και υγιής ανταγωνισμός οι προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης οικονομίας και αγοράς»

11:52

Διακρατικό Επιστημονικό Συνέδριο Ελλάδας - Κύπρου για την Ενδοσχολική Βία

11:35

Τσιόδρας: Το Omnibus 6 θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 363 εκατ. ευρώ ετησίως για τις επιχειρήσεις στην ΕΕ

11:34

Η ώρα της πολιτικής απόφασης για την απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών

11:26

Κοντογεώργης: «Τρέχει» ο κυβερνητικός αναπτυξιακός σχεδιασμός σε Μακεδονία-Θράκη

11:19

Απεργούν τα ταξί σε όλη την Ελλάδα

11:17

Praktiker Hellas: Επανεκκίνηση με τη στήριξη της Dedeman - Νέα, δυναμική φάση ανάπτυξης

11:16

Παπασταύρου: Οι δηλώσεις Τραμπ επιβεβαιώνουν τις πιο ισχυρές από ποτέ σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ

11:10

Επεκτείνεται η συνεργασία IDE-Raytheon: Νέα έργα άνω των 108 εκατ. δολαρίων για το Patriot

10:58

Η Sunlight επιτυγχάνει έργο ορόσημο στην ηλεκτροκίνηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας

10:54

ΠΑΣΟΚ: Αναστολή κομματικής ιδιότητας της Αναστασίας Χατζηδάκη για την υπόθεση ΟΠΕΚΑ

10:52

Θεοδωρικάκος: «Η ΝΔ έχει τη μόνη θετική και δυναμική πρόταση για την Ελλάδα του 2030»

10:47

Προς «πράσινο 3x3» οι ευρωαγορές

10:36

Qualco UK: Στρατηγική συνεργασία με την Thames Water στο Ηνωμένο Βασίλειο

10:23

Χρηματιστήριο: Σήμα αντίδρασης από τράπεζες με αιχμή την Κύπρου

10:10

Airbnb: «Κάντε κράτηση τώρα, πληρώστε αργότερα» - Νέος τρόπος πληρωμής με μεγαλύτερη ευελιξία

10:01

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να συμβάλει άμεσα στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

10:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην Αθήνα - Τι διεκδικούν

09:57

ΟΝΕΧ Ναυπηγεία Σύρου: Σε λειτουργία μετά από 15 χρόνια το σύστημα ανέλκυσης πλοίων Syncrolift

09:48

Παπαθανάσης: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο Έξυπνες Πόλεις - Δράσεις σε Ελλάδα και Αλβανία

09:46

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση 17.500 ευρώ σε νέους έως 29 ετών

09:35

Microsoft: Επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων στον «Παγκόσμιο Νότο» με άρωμα ΑΙ

09:24

Ο Βανς διαβεβαίωσε ότι δεν έχει «καμιά σύγκρουση» με τον Ρούμπιο

09:23

Τρ. Κύπρου: Καθαρά κέρδη 128 εκατ. στο δ' τρίμηνο και ρεκόρ πιστωτικής επέκτασης

09:18

Ο Μερτς αποκλείει την απόκτηση πυρηνικών όπλων από τη Γερμανία

09:12

Σε χαμηλό 10 μηνών ο πληθωρισμός στη Βρετανία - Στο 3% τον Ιανουάριο