Tip of the Day

Τα SOS για την επιδότηση δανείων με τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

04-11-2021 | 08:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα SOS για την επιδότηση δανείων με τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

Στους δύο μήνες και όχι στις 90 ημέρες καθυστέρησης θα θεωρείται ληξιπρόθεσμος ένας δανειολήπτης που έχει λάβει κρατική επιδότηση για την πληρωμή της μηνιαίας δόσης του δανείου του μέσω των προγραμμάτων «Γέφυρα 1» και «Γέφυρα 2».

Η παράταση της κρατικής επιδότησης για 3 μήνες του προγράμματος κρατικής επιδότησης δόσεων δανείων «Γέφυρα 1», που παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην α' κατοικία, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 20 Οκτωβρίου.

Η τριών μηνών επιδότηση αφορά στους υφιστάμενους δικαιούχους οι οποίοι είτε λαμβάνουν είτε ήδη έλαβαν την επιδότηση για 9 μήνες και έτσι πλέον θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για 12 μήνες. Η κρατική επιδότηση περιλαμβάνει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια καθώς η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Για αυτούς που έχει ολοκληρωθεί η 9 μηνών επιδότηση, θα καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες, με έναρξη το μήνα Οκτώβριο και τους επόμενους 2 μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Για τους υπόλοιπους δικαιούχους που δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη επιδότηση, θα συνεχίσουν να καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες μετά το πέρας του 9μήνου.

Για τους τρεις αυτούς μήνες, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων πολιτών που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης.

Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης.

Στα δάνεια που είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν πλέον ρυθμιστεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης.

Το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει επίσης ανακοινωθεί ότι, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης μέσω του «Γέφυρα 2», μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και στη συνέχεια θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 8 μήνες.

Και στην περίπτωση αυτή, το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:37

Ζελένσκι: Η ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να αποτρέπει την ανανέωση της ρωσικής επιθετικότητας

14:27

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν Παπασταύρου και Τσάφος για το Συμβούλιο των υπ. Ενέργειας της ΕΕ

14:21

Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί τη Δευτέρα με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu

14:03

Οικογένεια Ανιέλι σε Tether: Η Γιουβέντους δεν πωλείται

13:45

Πρωταθλήτρια στη μείωση της φοροδιαφυγής η Ελλάδα

13:37

Οι Ουκρανοί έπληξαν ρωσικούς στόχους ενεργειακού ενδιαφέροντος

13:32

Ερευνητική αποστολή Ελλήνων επιστημόνων αποκαλύπτει το παρελθόν της Ερυθράς Θάλασσας

13:27

Ρωσία: Κατέλαβε ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία

13:18

Αίγυπτος: Πρόταση για τη σύσταση ενοποιημένου μηχανισμού αγορών έκτακτης ανάγκης για πετρέλαιο - φυσικό αέριο

13:00

Κερδίζουν έδαφος τα «πακέτα» ρεύματος & τηλεπικοινωνιών – Οφέλη για τους καταναλωτές

12:47

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Aποφασιστικότητα να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις

12:30

Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες

12:17

Επ' αόριστον κινητοποιήσεις ξεκινούν οι αυτοκινητιστές στις 21/12 - Ζητούν άμεση συνάντηση με την κυβέρνηση

12:07

ΕνΔΕ: Ζητάει από την Πολιτεία μέτρα για να ανακτηθεί η κοινωνική εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

12:01

BrainReGain: Η Ελλάδα ξανακερδίζει τα παιδιά της

11:55

Η νέα εποχή στο Δημόσιο: Αποτελεσματικότητα και διαφάνεια μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους

11:48

Τσιάρας: Η προσχηματική άρνηση στον διάλογο δεν συνεισφέρει στην επίλυση των αγροτικών προβλημάτων

11:42

Αυστραλία: Τρομοκρατικό χτύπημα με 12 νεκρούς στην παραλία Μπόνταϊ

11:32

Τραμπ: Οι Ρεπουμπλικάνοι ενδέχεται να χάσουν τις ενδιάμεσες εκλογές

11:25

Υπ. Άμυνας: Σημαντικές οι αυξήσεις για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με το νέο μισθολόγιο

11:20

Κοντογεώργης για αγρότες: Η αποχή από το διάλογο και οι ακραίες κινητοποιήσεις δεν είναι παραγωγικές

11:15

Έξι μοναδικά ταξίδια για συλλέκτες εμπειριών

11:08

Αντέχουν οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές εξαγωγές στους δασμούς Τραμπ – Αυξάνονται οι εισαγωγές από Κίνα

10:56

Αυτοψία Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη σε ελέγχους της τροχαίας για κατανάλωση αλκοόλ

10:39

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Δεν γίνεται διάλογος με τελεσίγραφα - Eξετάζεται μία επιπλέον δέσμη μέτρων ενίσχυσης

10:31

Γερμανία: Σύλληψη πέντε υπόπτων για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας

10:21

Ελληνικά ομόλογα «ψηφίζουν» οι διεθνείς οίκοι και το 2026

09:57

Μετρό: Προτεραιότητα η επέκταση προς Γλυφάδα λόγω της ανάπλασης του Ελληνικού

09:33

Σταθερά αναμένονται τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026 - Καλό νέο για τους δανειολήπτες

09:21

ΗΠΑ: Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλου στο πανεπιστήμιο Brown