INSIDE OUT

Η πρώτη κορδέλα του Μπλίνκεν, Το τραγούδι του Καραμανλή, Η απάντηση Μπέου στον Βαρουφάκη

22-02-2023 | 06:59
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πρώτη κορδέλα του Μπλίνκεν, Το τραγούδι του Καραμανλή, Η απάντηση Μπέου στον Βαρουφάκη

Ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στην Αθήνα ήταν χθες ο Άντονι Μπλίνκεν. Ο ίδιος ξέρει ακριβώς γιατί. Οι υπόλοιποι τον είδαμε να είναι σαφώς ικανοποιημένος από μια γεμάτη μέρα που ξεκίνησε με Νίκο Δένδια, συνέχισε με Αλέξη Τσίπρα και κατέληξε με συνέντευξη στο Mega και μπόνους tweet. «Αναχωρώ από την Αθήνα έπειτα από μια παραγωγική ημέρα συναντήσεων, την κοπή της κορδέλας για το νέο κατασκευαστικό έργο της πρεσβείας και έναν ακόμη επιτυχημένο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο κ. Μπλίνκεν ενθουσιάστηκε από το κόψιμο της κορδέλας στα εγκαίνια επέκτασης της πρεσβείας. Όπως αποκάλυψε, δεν έχει κόψει ποτέ στη ζωή του κορδέλα. Μια-δυο μέρες να έμενε ακόμα και σίγουρα θα έπαιρνε κι άλλες πρωτόγνωρες χαρές.

Τι του είπε

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε μια κάποια έκπληξη. Έγινε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και ο Πρόεδρος του Συριζα είχε δίπλα το Κατρούγκαλο και Καλπαδάκη. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο Πρόεδρος τόνισε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη της πολυεπίπεδης ελληνοαμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας σε αμοιβαία επωφελή βάση, με τρόπο που θα ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας, αλλά και ενεργειακό και οικονομικό πυλώνα στην νέα αρχιτεκτονική της περιοχής.

Εικάζω βάσιμα πως δεν του τα ‘ψαλλε, ούτε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ούτε για την χρονική επέκταση της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις βάσεις. Αυτά είναι για την εγχώρια πολιτική σκηνή άλλωστε.

Βαριά αποχώρηση

Λίγο αργότερα, κι ενώ ο Μπλίνκεν ζούσε τη μαγεία του να κόβεις κορδέλα εγκαινίων, ο Πρόεδρος της νεοδημοκρατικής καρδιάς, ανακοίνωνε την αποχώρησή του από την μάχη των επερχόμενων εκλογών, μετά από 14 χρόνια στην θέση του απλού στρατιώτη του κόμματος. Η είδηση προκάλεσε αναμνήσεις στους παλιούς, αφορμή για σχόλια από πολιτικούς αντιπάλους, και ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι. Είναι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μια θέση που ενδιαφέρει τον Κώστα Καραμανλή; Ουδείς γνωρίζει. Οι συσχετισμοί στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα προηγηθούν να διαμορφώνουν ένα κλίμα. Οι τοποθετήσεις του ίδιου, επίσης. Επόμενος σταθμός, η ομιλία που υποσχέθηκε να κάνει στην Θεσσαλονίκη, στην οποία η ΝΔ περνάει ζόρικα υπό την πίεση του Βελόπουλου.

Δε λες κουβέντα

Χαμόγελα προκάλεσε πάντως το άκουσμα του τραγουδιού της Σωτηρίας Μπέλλου που επέλεξαν Χιώτης και Νότης στον Σκάϊ 100,3. Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, εκ των στενότερων συνεργατών του Κ. Καραμανλή και υπουργός Επικρατείας, το βρήκε πολύ ωραίο, επιβεβαίωσε ότι στον Πρόεδρο αρέσει η Μπέλλου, ενώ γέλασε αινιγματικά με τον στίχο «κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα».

Το παλιό και το νέο

Μπερδεύονται γλυκά στα ψηφοδέλτια του Συριζα και η μάχη μεταξύ τους είναι σφοδρή. Η αποχώρηση Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ δείχνει τον δρόμο και σε άλλους, αρκετά παλαιότερους από αυτόν, και υπενθυμίζει κούφιες υποσχέσεις του στυλ «εγώ θα φύγω όταν φύγει ο Καραμανλής».

Το φαινόμενο των πολιτικών δεινοσαύρων διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα. «Γιατί να κατέβω να δώσω τη μάχη, να χρεοκοπήσω, για να ξαναβγεί ο Σκανδαλίδης;» ήταν μια εύλογη απορία στελέχους στον χώρο του Πασοκ-Κιναλ. Ενώ οι «παππούδες» της αριστεράς (Δραγασάκης, Βούτσης, Δρίτσας) δηλώνουν δυναμικό παρών στη μάχη του σταυρού.

Μένει μέχρι να φύγει

Το ίδιο και ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης. Ο έμπειρος πολιτικός είναι ίσως το μοναδικό στέλεχος του Συριζα που απολαμβάνει κάθε μέρα τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς είναι στο Επικρατείας. Και σφυράει αδιάφορα στην πολιτική συμφωνία του 2019, να αφήσει την έδρα μετά από ένα χρόνο, ώστε να καθίσει στην καρέκλα της Βουλής η Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα των Οικολόγων Πράσινων. Είναι η συμπρόεδρος που έλαβε σχετικά πρόσφατα την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά- κάνοντας τους περισσότερους στο κόμμα της να αναρωτιούνται πότε έλαβαν τέτοια απόφαση και δεν το θυμούνται. Η συμπρόεδρος γενικά απασχολεί πολύ τους ΟΠ και προβλέπεται καυτή συνέχεια.

Πολιτικός κλόουν

Καθώς είπα Σακοράφα, θυμήθηκα πάλι τον σεισμό που προκάλεσε στο Μερα25, η βράβευση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, από την βουλευτή του και Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία. Κάποιοι θυμήθηκαν ότι η Σοφία είχε δει και το καλοκαίρι τον Δήμαρχο.

Η οργισμένη ανακοίνωση του Μερα25, κατά του Μπέου, δεν έμεινε αναπάντητη. Η απάντηση ακολουθεί αδιαμεσολάβητη για όποιον ενδιαφέρεται.

«ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στον πολιτικό κλόουν Γιάνη…

Προβληματιστήκαμε, ομολογουμένως, έντονα για το αν πρέπει να δοθεί μια απάντηση στους γελοίους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς που ένας πολιτικός κλόουν σαν τον Γιάνη Βαρουφάκη τολμά να εκτοξεύει κατά του Δημάρχου μας. Αχιλλέα Μπέου. Κι απαντούμε κρίνοντας ότι έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέπουμε σε τέτοιους διχαστικούς και τοξικούς τύπους να διχάζουν και να δηλητηριάζουν την κοινωνία και την Δημοκρατία.

Άλλωστε αποτελεί τίτλο τιμής και μέγιστο έπαινο για τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, η αγοραία και χυδαία «επίθεση» του ηγέτη (!!!) του «Μέρα 25», Γιάνη Βαρουφάκη, που στο άκουσμα του ονόματός του και μόνο ένας ολόκληρος λαός, μια ολάκερη πατρίδα δοξάζουν πρωί, μεσημέρι και βράδυ τον Θεό που απέτρεψε την τελευταία στιγμή, εκεί στο όχι μακρινό 2015, την ολοκληρωτική καταστροφή που οδηγούσε με τις μνημειώδεις «μπαρουφάκειες» εμπνεύσεις του!

Το κατάλοιπο αυτό του σταλινισμού, που αμείβεται πλουσιοπάροχα από τα κέντρα του καπιταλισμού για να αναπτύσσει θεωρίες που δήθεν τον καταπολεμούν, επιτίθεται στον Δήμαρχο που τιμήθηκε με το 60% περίπου των Βολιωτών, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι ακόμη και εκείνοι που καλοπροαίρετα ξεγελάστηκαν στις προηγούμενες εκλογές και τον έστειλαν οριακά στη Βουλή τον εγκαταλείπουν και θα υποχρεωθεί να καταφύγει στα προικώα ακίνητα, βιομηχανικής προέλευσης, για… επαναστατικό στοχασμό και περισυλλογή. Μόνη του ελπίδα να συσπειρώσει μερικούς περιθωριακούς και παρακμιακους μήπως και διασώσει κάτι…

Ο αλήστου μνήμης δημιουργός των capital controls, ο υπαίτιος της οδύνης χιλιάδων συμπολιτών μας, με τις αξέχαστες σπαρακτικές σκηνές μπροστά στα ΑΤΜ, έχει το απύθμενο θράσος να μιλά για φασισμό, όταν προδήλως εκβιάζει πολιτικά και εξαναγκάζει μια μορφή, όπως η Σοφία Σακοράφα να αναρτά ένα κατάπτυστο κείμενο που ο ίδιος εξέδωσε και ενώ προηγουμένως η ίδια, σε προσωπική της ανάρτηση, του παραδίδει μαθήματα λογικής, συμπεριφοράς και Δημοκρατίας, υποδεικνύοντάς του πως λειτουργούν οι πολίτες στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση το θλιβερό φαινόμενο «Βαρουφάκης», μια πραγματική ντροπή για την ελληνική Δημοκρατία, ένας συνεχής κίνδυνος για την πατρίδα και τον λαό μας, με την ασυνάρτητη και ανερμάτιστη πολιτική του πρακτική, , είναι ευτυχώς σε αποδρομή και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Με περιφρόνηση και αηδία…

Κλείνοντας σημειώνουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Αχιλ. Μπέος κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες του Βόλου. Ο κλόουν της πολιτικής Βαρουφάκης και οι χυδαιότητες του θα κριθούν πολύ σύντομα από τον ελληνικό λαό. Ας περιμένουμε λίγο να δούμε την απάντηση…».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:55

Έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Στην Εισαγγελέα Τρικάλων οι τρεις συλληφθέντες

07:43

Νέοι δρόμοι προς Ινδία - Σκηνικό πολέμου γύρω από το Ιράν - Πολεμικό κλίμα εντός του ΠΑΣΟΚ

07:38

Τα ορόσημα του 2026 για τις έρευνες υδρογονανθράκων - Προχωρούν και οι διασυνδέσεις

07:34

Ψηφιακό «μπλόκο» κατά της φοροδιαφυγής: Real time έλεγχοι σε ταμειακές, επαγγελματικά οχήματα, κοντέινερ

07:22

Πράσινα τιμολόγια: ΑΠΕ & υδροηλεκτρικά «κόφτες» σε αυξήσεις τον Φεβρουάριο - Ο αστερίσκος του αερίου

07:16

Υποδομές/Μεταφορές: Ποια είναι τα (φετινά) ορόσημα για Θεσσαλία, ΒΟΑΚ, Καστέλι, Σιδηρόδρομο, θεσμικές παρεμβάσεις

07:10

Φοροαπαλλαγές: Επανεξέταση και «φρένο» στην αύξησή τους προτείνει ο ΙΟΒΕ - Eκτοξεύτηκαν σε 22,88 δισ. ευρώ το 2024

07:05

Αντιφατικές εκθέσεις - Χωρίς τέλος το ράλι στα ακίνητα - Ο γρίφος του κυκλοφοριακού

23:55

ΗΠΑ: Τα μεσάνυχτα πιο κοντά από ποτέ στο Ρολόι της Αποκάλυψης

23:45

Νορβηγία: Εγκρίθηκε σχέδιο για την προμήθεια οπλικών συστημάτων πυροβολικού ύψους 2 δισ. δολαρίων

23:35

Στο Ιράν η καταστολή συνεχίζεται ενώ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται ήδη στον Κόλπο

23:25

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί το Ιράν με πλήγμα πρωτοφανούς ισχύος

23:17

Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για S&P 500 - Στο επίκεντρο Fed και Magnificent 7

23:03

ΗΠΑ: «Πολυήμερη αεροπορική άσκηση» στη Μέση Ανατολή προανήγγειλε η Centcom

22:43

Άλμα 3% για το πετρέλαιο - Επανέκαμψε η παραγωγή μετά από κακοκαιρία στις ΗΠΑ

22:26

Βιολάντα για συλλήψεις: «Πραγματοποιήθηκαν βάσει της προβλεπόμενης στο νόμο διαδικασίας»

22:10

Ελβετία: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει τις ποινικές κυρώσεις σε φοιτητές για καθιστικές διαμαρτυρίες για τη Γάζα

21:47

Νετανιάχου: Δεν θα επιτρέψω την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

21:45

Φρεντέρικσεν: Έτοιμη «να κάνει ό,τι μπορεί» για να επέλθει συμφωνία με τις ΗΠΑ

21:42

ΗΠΑ: Νέο επεισόδιο με την ICE στην Αριζόνα - Σε κρίσιμη κατάσταση ένα άτομο από πυροβολισμούς

21:34

Ουκρανία: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από ρωσική επίθεση σε επιβατικό τρένο στo Χάρκοβο

21:29

Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση δεν ενέκρινε τις δύο προτάσεις μομφής κατά του Λεκορνί

21:23

Χρυσός: Παραμένει πάνω από τα 5.000 δολάρια συνεχίζοντας ένα ιστορικό ράλι

21:13

LVMH: Άγγιξαν τα 22,7 δισ. ευρώ οι πωλήσεις δ' τριμήνου - Πάνω από τις εκτιμήσεις

21:04

Τραμπ: Καλά πράγματα συμβαίνουν στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας

20:49

Τραμπ: Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Νόεμ θα παραμείνει στη θέση της

20:46

Βραζιλία-Γαλλία: Ζητούν την ενίσχυση του ΟΗΕ, ως απάντηση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

20:41

Το αεροδρόμιο του Βίλνιους ανέστειλε ξανά τη λειτουργία του - Ύποπτη εισβολή αεροστάτων από τη Λευκορωσία

20:38

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Είναι σκάνδαλο της συγκεκριμένης κυβέρνησης της ΝΔ

20:33

Σε τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας για ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ