INSIDE OUT

Σκανδαλιστικό πηγαδάκι στον Κορυδαλλό - Πότε θα φύγουν οι φυλακές -Η Πυθία έχει γράμμα

20-07-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σκανδαλιστικό πηγαδάκι στον Κορυδαλλό - Πότε θα φύγουν οι φυλακές -Η Πυθία έχει γράμμα

Βαρέθηκα εδώ πάνω. Ώρα να ετοιμάσω βαλίτσες για Δήλο. Εννοείται πάω κάθε χρόνο, είναι κάτι σαν , πως το λέτε εσείς, το εξοχικό μου. Το νησί του Απόλλωνα φυσικά. Μοναδικό μελανό σημείο ότι είναι λουσμένο στο φως και η μέρα κρατάει πολύ. Όμως οι νύχτες…Οι νύχτες στη Δήλο είναι έξω από αυτό τον κόσμο. Τον δικό σας κόσμο τουλάχιστον. Τις μέρες τα συνηθισμένα. Πολύ κίνηση, τουρίστες, ο Έλον Μασκ, που και που κανένας φίλος ψαράς αν και αραίωσαν κι αυτοί επικίνδυνα. Σίγουρα θα πάει και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ που είναι Σύρο. Δίπλα είναι.

Δύσκολο seating

Την ίδια στιγμή ,αραιώνουν σιγά σιγά και τα σούρτα φέρτα των βουλευτών, που είχαν φουντώσει, ενόψει φημολογίας για πρόωρες το Σεπτέμβριο. Τους ζυγούς λύσατε και ετοιμάζουν ολιγοήμερες αποδράσεις για ξεκούραση. Όμως , όσο και να αραιώσουν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες που θα πρέπει να γίνουν. Ενδιαφέρον έχουν οι τοπικές, διακομματικού ενδιαφέροντος. Σ’ αυτές ένα είναι το δυσκολότερο: το seating.

Στον Κορυδαλλό

Για παράδειγμα στα πρόσφατα εγκαίνια του πάρκου που έγινε στον παλιό χώρο προαυλισμού των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Υπενθυμίζω το πάνδημο , διαχρονικό αίτημα των κατοίκων να κλείσουν και να απομακρυνθούν από την πόλη οι φυλακές. Το project προχωράει, αλλά ίσως όχι τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν στην κυβέρνηση. Έφυγε και η Νικολάου για να πολιτευτεί στην Εύβοια και γενικώς τα πράγματα πάνε αργά. Κλείνει η παρένθεση. Κοιτάξτε φωτό καλεσμένων και βγάλτε συμπέρασμα μόνοι σας.

Μόνο η Νίνα Κασιμάτη του Συριζα χαμογελάει αινιγματικά. Μαρκόπουλος και Δούρου, που είναι και στα μαχαίρια σε δικαστικό επίπεδο, είναι μες τα μούτρα.

Χαμόγελα με Κοντονή

Όμως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Κι αυτός ήταν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Συριζα Σταύρος Κοντονής, με τον βουλευτή Β’ Πειραιά της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο. Μέλος της Προανακριτικής ο ένας, λάβρος κατά Παπαγγελόπουλου ο άλλος.

Όπως μου είπε σκληρή γατούλα της Γ’ Πτέρυγας , το πηγαδάκι τους σκανδάλισε πολλούς, αλλά πιο πολύ απ’ όλους τη Ρένα που θα κατέβει υποψήφια μετά από μια , δύσκολη, για να είμαι κομψή, θητεία στην Περιφέρεια Αττικής. Μια θητεία στην οποία ο Συριζα είχε επενδύσει πάρα πολλά, καθώς «μικρή πρωθυπουργό» την ανεβάζανε, «μικρή πρωθυπουργό» την κατεβάζανε. Υπόδειγμα αριστερής διαχείρισης, η αριστερά μαζεύει αλλιώς τα σκουπίδια κλπ κλπ.

Α, btw, οι φυλακές πάνε Ασπρόπυργο.

Η Πυθία έχει γράμμα

Χθες έλαβα γράμμα από τον, έτοιμο να διεκδικήσει έδρα στην Β’ Πειραιά με το Πασοκ-Κιναλ Δημήτρη Κατσικάρη. Ο παλιός εκδότης του «Λιμανιού» που ήταν αντιπεριφερειάρχης Νήσων (και τι νήσοι!), με τον Γιάννη Σγουρό με διαβεβαιώνει ότι μακριά από αυτόν συντροφικά μαχαιρώματα (κατά του Σαλαλέ). Ο Κατσικάρης κέρδισε πόντους με το γράμμα. Έχω βαρεθεί να πέφτουν στα πόδια μου ξέπνοα περιστέρια με μηνύματα. Κι επιτέλους, όποιος έχει να πει κάτι, να το γράψει και να το στείλει. Όχι γκρίνιες στο παρασκήνιο (ξέρουν αυτοί). Για όλους αυτούς τους λόγους απολαύστε ελεύθερα την επιστολή με bonus φωτό.

Αγαπητή Πυθία,

Διάβασα σήμερα όσα γράφεις για τα πιθανά εκλογικά σενάρια της Β΄ Πειραιά, στα οποία περιέργως αναφέρεται και το όνομα μου.

Αναφέρεις ότι και εγώ συμμετέχω σε κάποιον… συνασπισμό εναντίον μιας φημολογούμενης υποψηφιότητας!

Σου λέω ότι αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Δεν ασχολούμαι ποτέ με εσωκομματικές ίντριγκες και ποτέ δεν εμπλέκομαι σε τοξικές καταστάσεις -αυτό που παλιά ονομάζαμε (ξέρεις εσύ) «συντροφικά μαχαιρώματα».

Μπορεί κάποιοι να εξακολουθούν να… «παίζουν με τα κουβαδάκια τους», αλλά αυτό δεν αφορά τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και -ακόμα χειρότερα- τους απομακρύνει έτι περαιτέρω από την πολιτική.

Αν έχει κάποια αξία, σε ενημερώνω -επειδή γνωρίζω ότι ασχολείσαι σε βάθος με όσα συμβαίνουν στην Αττική- ότι ως Περιφερειακός σύμβουλος με την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ναι, συμμετέχω στον προοδευτικό Συνασπισμό για να αλλάξει χέρια και προσανατολισμό η Περιφέρεια Αττικής στις επόμενες εκλογές, γιατί η κατάσταση με τον κ. Πατούλη «δεν πάει άλλο»!

Ως σωστή και αυθεντική Πυθία λοιπόν, σίγουρα θα «βλέπεις» εκεί στους Δελφούς Σου, ότι η χώρα και οι πολιτικές δυνάμεις μόνο αν πορευθούν με το λυτρωτικό ΕΜΕΙΣ -μακριά από το καταστροφικό ΕΓΩ- θα πάνε μπροστά.

Θεωρώ περιττό να σου πω ότι περιμένω να ενημερώσεις για όσα σου γράφω (και συναδελφικά) τους αναγνώστες σου, γιατί είμαι βέβαιος ότι θα το κάνεις ως… έντιμη Δημοσιογραφική Πυθία.

Με φιλικούς, συναδελφικούς χαιρετισμούς και ευχές για καλό καλοκαίρι..

Δημήτρης Κατσικάρης

Ε όχι και συνάδελφοι αγαπητέ Δημήτρη!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:33

Συρία: Ο στρατός προειδοποιεί για νέα πλήγματα εναντίον των Κούρδων στο Χαλέπι

22:20

Δανία: Δεν υπάρχουν κινεζικά ή ρωσικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία

22:06

Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ δεν θα καταλάβουν την Γροιλανδία δια της βίας

21:53

EASA προς ευρωπαϊκές αεροπορικές: Αποφεύγετε τον εναέριο χώρο του Ιράν

21:49

H Γροιλανδία είναι σύμμαχος, όχι περιουσιακό στοιχείο, λέει η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Μαρκόφσκι

21:39

Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν το Σάββατο στο Μαϊάμι

21:24

Η επίσημη λίστα των αγροτών που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη

21:19

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 33 εκατ. ευρώ

21:17

«Πρασίνισε» για 2η εβδομάδα ο χρυσός - Ισχυρή άνοδος για το ασήμι

21:14

Τραμπ: Επιλογή μου να μην χτυπήσω το Ιράν - Ικανοποίηση για την ακύρωση των εκτελέσεων διαδηλωτών

21:04

Μυτηλιναίος: Βγήκαν τα πρώτα κιλά γαλλίου από τη μονάδα της Metlen

21:00

Ιράν: Όταν το τέλος μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο από την αρχή

20:55

Τέταρτη εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

20:45

Γερμανία: Ένας νεκρός από σύγκρουση λεωφορείου και τρένου στο λιμάνι του Αμβούργου

20:37

Ματσάδο: Η μετάβαση προς τη δημοκρατία ξεκινά και το «εγκληματικό καθεστώς» του Μαδούρο θα διαλυθεί

20:29

Έρχονται διαφημίσεις στο ChatGPT

20:17

Νορβηγία: Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον βραβευμένο

20:03

Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός Αντρέ Βεντούρα, φαβορί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

19:50

Ρωσία: Έχει στρατολογήσει περισσότερους από 422.000 στρατιώτες το 2025

19:45

Τραμπ: Απένειμε χάρη στην πρώην κυβερνήτρια του Πουέρτο Ρίκο που είχε κατηγορηθεί για διαφθορά

19:42

Στο «κόκκινο» έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

19:31

Βενεζουέλα: Το πρώτο αεροπλάνο με μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας

19:18

Γερμανία: Έκκληση προς τις ΗΠΑ να δεχθούν ότι η από κοινού άμυνα στην Αρκτική είναι και προς το συμφέρον τους

19:14

Βρετανία: Ο Στάρμερ «δεν σχεδιάζει» να μιλήσει με τον Πούτιν

19:08

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 23 Ιανουαρίου

19:03

Orilina: Σύμβαση με ΕΚΤΕΡ για την ανάθεση εργασιών του συγκροτήματος Marina Residences by Kengo Kuma

18:59

Real Consulting: Αυξάνει τη συμμετοχή της στη Smart UX Development κατά 2%

18:44

Ιράν: Οι διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει, σύμφωνα με κατοίκους και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

18:38

Δήμαρχος Κιέβου: Διαθέτουμε μόνο τη μισή ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται η πόλη

18:24

Τραμπ: Απειλεί με δασμούς όσους πάνε κόντρα για τη Γροιλανδία