INSIDE OUT

Σκανδαλιστικό πηγαδάκι στον Κορυδαλλό - Πότε θα φύγουν οι φυλακές -Η Πυθία έχει γράμμα

20-07-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σκανδαλιστικό πηγαδάκι στον Κορυδαλλό - Πότε θα φύγουν οι φυλακές -Η Πυθία έχει γράμμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Βαρέθηκα εδώ πάνω. Ώρα να ετοιμάσω βαλίτσες για Δήλο. Εννοείται πάω κάθε χρόνο, είναι κάτι σαν , πως το λέτε εσείς, το εξοχικό μου. Το νησί του Απόλλωνα φυσικά. Μοναδικό μελανό σημείο ότι είναι λουσμένο στο φως και η μέρα κρατάει πολύ. Όμως οι νύχτες…Οι νύχτες στη Δήλο είναι έξω από αυτό τον κόσμο. Τον δικό σας κόσμο τουλάχιστον. Τις μέρες τα συνηθισμένα. Πολύ κίνηση, τουρίστες, ο Έλον Μασκ, που και που κανένας φίλος ψαράς αν και αραίωσαν κι αυτοί επικίνδυνα. Σίγουρα θα πάει και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ που είναι Σύρο. Δίπλα είναι.

Δύσκολο seating

Την ίδια στιγμή ,αραιώνουν σιγά σιγά και τα σούρτα φέρτα των βουλευτών, που είχαν φουντώσει, ενόψει φημολογίας για πρόωρες το Σεπτέμβριο. Τους ζυγούς λύσατε και ετοιμάζουν ολιγοήμερες αποδράσεις για ξεκούραση. Όμως , όσο και να αραιώσουν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες που θα πρέπει να γίνουν. Ενδιαφέρον έχουν οι τοπικές, διακομματικού ενδιαφέροντος. Σ’ αυτές ένα είναι το δυσκολότερο: το seating.

Στον Κορυδαλλό

Για παράδειγμα στα πρόσφατα εγκαίνια του πάρκου που έγινε στον παλιό χώρο προαυλισμού των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Υπενθυμίζω το πάνδημο , διαχρονικό αίτημα των κατοίκων να κλείσουν και να απομακρυνθούν από την πόλη οι φυλακές. Το project προχωράει, αλλά ίσως όχι τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν στην κυβέρνηση. Έφυγε και η Νικολάου για να πολιτευτεί στην Εύβοια και γενικώς τα πράγματα πάνε αργά. Κλείνει η παρένθεση. Κοιτάξτε φωτό καλεσμένων και βγάλτε συμπέρασμα μόνοι σας.

Μόνο η Νίνα Κασιμάτη του Συριζα χαμογελάει αινιγματικά. Μαρκόπουλος και Δούρου, που είναι και στα μαχαίρια σε δικαστικό επίπεδο, είναι μες τα μούτρα.

Χαμόγελα με Κοντονή

Όμως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Κι αυτός ήταν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Συριζα Σταύρος Κοντονής, με τον βουλευτή Β’ Πειραιά της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο. Μέλος της Προανακριτικής ο ένας, λάβρος κατά Παπαγγελόπουλου ο άλλος.

Όπως μου είπε σκληρή γατούλα της Γ’ Πτέρυγας , το πηγαδάκι τους σκανδάλισε πολλούς, αλλά πιο πολύ απ’ όλους τη Ρένα που θα κατέβει υποψήφια μετά από μια , δύσκολη, για να είμαι κομψή, θητεία στην Περιφέρεια Αττικής. Μια θητεία στην οποία ο Συριζα είχε επενδύσει πάρα πολλά, καθώς «μικρή πρωθυπουργό» την ανεβάζανε, «μικρή πρωθυπουργό» την κατεβάζανε. Υπόδειγμα αριστερής διαχείρισης, η αριστερά μαζεύει αλλιώς τα σκουπίδια κλπ κλπ.

Α, btw, οι φυλακές πάνε Ασπρόπυργο.

Η Πυθία έχει γράμμα

Χθες έλαβα γράμμα από τον, έτοιμο να διεκδικήσει έδρα στην Β’ Πειραιά με το Πασοκ-Κιναλ Δημήτρη Κατσικάρη. Ο παλιός εκδότης του «Λιμανιού» που ήταν αντιπεριφερειάρχης Νήσων (και τι νήσοι!), με τον Γιάννη Σγουρό με διαβεβαιώνει ότι μακριά από αυτόν συντροφικά μαχαιρώματα (κατά του Σαλαλέ). Ο Κατσικάρης κέρδισε πόντους με το γράμμα. Έχω βαρεθεί να πέφτουν στα πόδια μου ξέπνοα περιστέρια με μηνύματα. Κι επιτέλους, όποιος έχει να πει κάτι, να το γράψει και να το στείλει. Όχι γκρίνιες στο παρασκήνιο (ξέρουν αυτοί). Για όλους αυτούς τους λόγους απολαύστε ελεύθερα την επιστολή με bonus φωτό.

Αγαπητή Πυθία,

Διάβασα σήμερα όσα γράφεις για τα πιθανά εκλογικά σενάρια της Β΄ Πειραιά, στα οποία περιέργως αναφέρεται και το όνομα μου.

Αναφέρεις ότι και εγώ συμμετέχω σε κάποιον… συνασπισμό εναντίον μιας φημολογούμενης υποψηφιότητας!

Σου λέω ότι αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Δεν ασχολούμαι ποτέ με εσωκομματικές ίντριγκες και ποτέ δεν εμπλέκομαι σε τοξικές καταστάσεις -αυτό που παλιά ονομάζαμε (ξέρεις εσύ) «συντροφικά μαχαιρώματα».

Μπορεί κάποιοι να εξακολουθούν να… «παίζουν με τα κουβαδάκια τους», αλλά αυτό δεν αφορά τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και -ακόμα χειρότερα- τους απομακρύνει έτι περαιτέρω από την πολιτική.

Αν έχει κάποια αξία, σε ενημερώνω -επειδή γνωρίζω ότι ασχολείσαι σε βάθος με όσα συμβαίνουν στην Αττική- ότι ως Περιφερειακός σύμβουλος με την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ναι, συμμετέχω στον προοδευτικό Συνασπισμό για να αλλάξει χέρια και προσανατολισμό η Περιφέρεια Αττικής στις επόμενες εκλογές, γιατί η κατάσταση με τον κ. Πατούλη «δεν πάει άλλο»!

Ως σωστή και αυθεντική Πυθία λοιπόν, σίγουρα θα «βλέπεις» εκεί στους Δελφούς Σου, ότι η χώρα και οι πολιτικές δυνάμεις μόνο αν πορευθούν με το λυτρωτικό ΕΜΕΙΣ -μακριά από το καταστροφικό ΕΓΩ- θα πάνε μπροστά.

Θεωρώ περιττό να σου πω ότι περιμένω να ενημερώσεις για όσα σου γράφω (και συναδελφικά) τους αναγνώστες σου, γιατί είμαι βέβαιος ότι θα το κάνεις ως… έντιμη Δημοσιογραφική Πυθία.

Με φιλικούς, συναδελφικούς χαιρετισμούς και ευχές για καλό καλοκαίρι..

Δημήτρης Κατσικάρης

Ε όχι και συνάδελφοι αγαπητέ Δημήτρη!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:03

Τα 5,33 ευρώ ανά κιλό λαγοκέφαλου είναι περιβαλλοντικό μέτρο ή επίδομα σε ψαράδες;

08:00

Ταμείο Ανάκαμψης: Ο διπλός κίνδυνος για κονδύλια και δαπάνες – Πώς μπορεί να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός

07:49

Τραμπ: Μπορεί να αναγκαστούμε να ολοκληρώσουμε το έργο - Νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

23:58

Τσεχία: Απόλυτο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 40,6°C

23:37

Η Αυστραλία διπλασιάζει τα πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης των κοινωνικών δικτύων στους ανήλικους

23:15

Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απορρίπτει τη συμφωνία-πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου

22:49

Ταϊλάνδη: Ένας Αυστραλός συνελήφθη μετά τον εντοπισμό του πτώματος μιας 17χρονης μέσα σε μια βαλίτσα

22:17

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ τέσσερις οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

22:17

Η Δανία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά, με 36,6 βαθμούς Κελσίου

21:18

Οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

21:03

Γαλλία-καύσωνας: 74 θάνατοι από πνιγμό από τις 18 Ιουνίου στη χώρα

20:58

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και παραβάσεις της αντιπυρικής νομοθεσίας

20:45

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

20:41

Σέρρες: Εγκλεισμό μέχρι 10 έτη σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στον 16χρονο για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου

20:36

Ελβετία: Νέο ρεκόρ ζέστης για τον μήνα Ιούνιο για τρίτη συνεχή ημέρα, με 39°C

20:21

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός κατά την πρώτη ημέρα πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

20:11

Ουγγαρία: Ο πυρηνικός σταθμός στο Πακς μειώνει την παραγωγή λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του νερού στον Δούναβη

20:00

Πετρέλαιο: Η αγορά προεξοφλεί κανονικότητα, οι αναλυτές όχι

19:42

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

19:39

Διάσωση 35 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου από σκάφος της FRONTEX

19:14

Ναύπακτος: Φωτιά στην περιοχή Κρυονέρια

19:08

Σδούκου σε Τσουκαλά: Το γαρ πολύ της δημοσκοπικής θλίψεως γεννά παραφροσύνη

19:02

Χανιά: Σύλληψη 45χρονης αλλοδαπής για εμπρησμό από πρόθεση

18:55

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου- Ένα «καθοριστικό» βήμα

18:37

Παραστατίδης για μισθολογικές αυξήσεις ανώτατων ιεραρχών: Εκμαυλισμός ενόψει εκλογών

18:01

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση

17:59

Πυρκαγιά σε ελαιώνες στην Βλαχέρνα Άρτας

17:41

Αφγανιστάν: Ισχυρή σεισμική δόνηση στο ανατολικό τμήμα

17:39

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

17:25

Axios: Πιθανώς εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο Fable 5 ΑΙ της Anthropic