INSIDE OUT

Ο Γιάννης της ΓΣΕΕ και o ΓΑΠ - Η headhunter και το think tank

10-11-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Τα Σεπόλια δεν τα ξέρω. Μου είπαν όμως ότι είναι δίπλα στον Κολωνό που τον ξέρω πάαααρα πολύ καλά. Σ’ αυτό το μέρος, έφτασε τυφλωμένος ο Οιδίποδας, γιος του βασιλιά της Θήβας Λάιου και της Ιοκάστης. Ο Λάιος, μου ζήτησε χρησμό, αν θ' αποκτήσει διάδοχο. Ο γελοίος, δεν ήξερε ότι οι θεοί είχαν λάβει ήδη τις αποφάσεις τους όταν έκανε κρυφή σχέση, με τον γιο του Πέλοπα, Χρύσιππο. Με μερικά πράγματα δεν παίζουμε, κι αν οι μεγάλοι το έχουν αποφασίσει, παρ’ ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν θα κρίνω κανέναν για το τι κάνει στο κρεβάτι του, εγώ μεταφέρω τις αποφάσεις: Θ’ αποκτήσει έναν γιο (το Οιδίποδα), που θα τον σκοτώσει. Δεν θέλω να το ζαλίσω, τα έγραψε υπέροχα ο Σοφοκλής , και γενικά ανοίξτε κανένα βιβλίο. Όλος Θηβαϊκός κύκλος αξίζει, που λέει κι ο φίλος μου ο Τειρεσίας.

Ο Μπάιντεν πάντως έδειξε να ξέρει, όταν ο Γιάννης apo ta Sepolia, αναφέρθηκε στη δεύτερη πατρίδα του. Δείχνει καλλιεργημένος και γνωρίζει τους κλασικούς. Εντάξει, καμιά φορά γίνονται και ατυχήματα, αλλά γενικά μιλώντας οι Πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν ένα επίπεδο.

Το μυστικό όπλο του ΓΑΠ

Η χθεσινή επίσκεψη από τη χώρα του Μπάιντεν ήταν μια αποκάλυψη για μένα προσωπικά. Η κολοκύθα, γλυκιά και νόστιμη με μάγεψε. Παρ' ότι δεν το συνηθίζω, τον κράτησα στο θέατρο να μου πει δυο κουβέντες παραπάνω για τη χώρα του και τους καρπούς της. Υπάρχει κι άλλη ρίζα, σκληρή και πιο γλυκιά απ' την κολοκύθα μου είπε σε βαθύ πορτοκαλί, θα φέρει την επόμενη φορά. Υποσχέθηκα χρησμό 1+1 δώρο, αν μου φέρει μερικές να δοκιμάσω, τόσο ταξίδι θα κάνει, αξίζει τον κόπο, αν και δεν κάνω ποτέ εκπτώσεις, ούτε προσφορές. Καθώς τρώγαμε τη σούπα δίπλα στη φωτιά, πριν το χάραμα, εμφανίστηκε –τι άλλο!-, κιναλίτης. Ζήτησε κάτι σχετικά εύκολο. Ποιο είναι το μυστικό όπλο του ΓΑΠ και βγαίνει τόσο χαρούμενος στις φωτογραφίες;

Ο Γιάννης Παναγόπουλος, του είπα, για να τον ξαποστείλω γρήγορα. Με κοίταξε σα να κατάπιε κώνειο για ένα λεπτό. Μα πως δεν το είχε σκεφτεί νωρίτερα; Τι να του πω κι εγώ. Ας πρόσεχε. Ο Γιάννης της ΓΣΕΕ λοιπόν, είναι, διακριτικά, αλλά σκληρά με Γιώργο. Μηχανισμό έχει, τον τρόπο ΚΑΙ τα μέσα, γενικώς τα έχει άφθονα. Ο Γιώργος βασίζεται και μπορεί να χαμογελά με αισιοδοξία για τις 5 Δεκεμβρίου.

Πρώτος στην Κουμουνδούρου

Την αισιοδοξία αυτή την βλέπει και η Κουμουνδούρου, η οποία «μετρά» τους υποψήφιους του ΚΙΝΑΛ, πιο φανατικά κι απ’ τους ίδιους. Πώς να το πω πιο καθαρά βρε παιδί μου, αν π.χ. ο Χρηστίδης, ή ο Καστανίδης, ή ο Νίκος, ή ο Γερουλάνος, θέλουν να μάθουν που βρίσκονται, ας πάρουν ένα τηλέφωνο στο γραφείο του Τσίπρα. Ένας κίνδυνος να το σηκώσει η Ρεγγίνα Βάρτζελη υπάρχει, αλλά μην ανησυχούν. Ασχολείται με άλλα αυτή την εποχή. Στις κυλιόμενες της Κουμουνδούρου λοιπόν ο Γιώργος βγαίνει από την πρώτη Κυριακή.

Headhunter

Η πρώην σιδηρά κυρία του Γιώργου Παπανδρέου λοιπόν, έχει αναλάβει μια ειδική και λεπτή αποστολή μεταξύ άλλων, στο πλευρό του Αλέξη. Headhunter. Οι ατζέντες της χοντρές, γεμάτες τηλέφωνα, διευθύνσεις και email, τόσα χρόνια δίπλα στον ΓΑΠ δεν πήγαν χαμένα. Και η ίδια μεθοδική. Το κενό (στελεχών), στην αξιωματική αντιπολίτευση μεγάλο. Η κυρία ανέλαβε να το γεμίσει.

Όχι Λάλη - Πιλάλη!

Ασχολήθηκα χθες εκτεταμένα με το think tank του Αλέξη, και μια φίλη μέλισσα επέμενε στο αυτί μου. Όχι Λάλη, Πιλάλη γράψε. Μ’ έσκασε. Εντάξει λοιπόν, να το παραδεχτώ. Εκτός από την Λάλη, υπάρχει κι ένας ονόματι Βαγγέλης Πιλάλης στο think tank Τσίπρα. Με ενδιαφέρον χαρτοφυλάκιο, καθώς έχει αναλάβει το χρηματοπιστωτικό, δηλαδή τις Τράπεζες. Ενδιαφέρουσα περίπτωση, μου λένε. Αλλά χωρίς αίσθηση κινδύνου προσθέτω εγώ. Κυκλοφορεί με κοστούμι και γραβάτα.

Ο αριστερός οικονομικός κύκλος

Κι επειδή θα με στριμώξουν οι από δίπλα στήλες, να τα ξαναπώ: Ο Κορκολής έχει τα αναπτυξιακά, ο Λιάκος τα μακρο-οικονομικά, ο Πιλάλης τα τραπεζικά και ο Γιώργος Χουλιαράκης τη γενική εποπτεία του οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χουλιαράκης, εκτός από τα ακαδημαϊκά, σχετίζεται και με εταιρεία συμβούλων με βαρύ γαλλικό όνομα. Όπως βλέπετε απουσιάζει ο Ευκλείδης, αλλά και η Έφη. Πάμε γι‘ άλλα στην Κουμουνδούρου, όχι θα κάτσει να σκάσει ο Αλέξης περιμένοντας τον Τζανακο να του φέρει ψήφους ρομά.

Κυρανάκης rocks

Από ΚΟ της ΝΔ τώρα πολύ πιο βαρετά πράγματα σε σύγκριση πάντα με τους γίγαντες του ΚΙΝΑΛ. Μίλησαν καμιά 35αρια βουλευτές. Ενδιαφέρον, η αποδοχή από τον Πρωθυπουργό της πρότασης Κυρανάκη (2ος σε σταυρούς στο νότιο τομέα), οι εισηγητές των νομοσχεδίων να μην το μαθαίνουν μια μέρα πριν, αλλά να συμμετέχουν στη διαβούλευση κλπ. Λογικό, σαφές και εποικοδομητικό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Κίνα: Eπιβεβαιώνει την απαλλαγή από υποχρέωση βίζας για Καναδούς και Βρετανούς επισκέπτες από τις 17 Φεβρουαρίου

23:35

Καλαφάτης: Εθνική και ευρωπαϊκή συμμαχία Έρευνας και ΑΙ στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου

23:15

Ασπρόπυργος: Εκτεταμένη ρύπανση του περιβάλλοντος διαπιστώθηκε από τις Αρχές σε επιχείρηση - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια

22:19

Δένδιας: Ελληνικότητα δεν είναι μόνο κυριαρχία, είναι και ποιότητα ζωής

22:16

Λάρισα: Δύο συλλήψεις για παραβίαση μέτρων κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

21:47

Συνελήφθη 40χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

21:18

Συνελήφθη 45χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος γυναικών στα Εξάρχεια

20:58

Αποκαθίστανται σταδιακά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι

20:48

Μαρινάκης: Το λιμενικό δεν σκοτώνει, διασώζει

20:44

Ευθυμίου: Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου

20:38

Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Άννας Ψαρούδα - Μπενάκη

20:35

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αναχώρησε για τη Γενεύη για τον νέο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ

20:30

Δήμας: Αυτοψία σε αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος-Πάτρα»

20:20

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ δεν αμφισβητούν την έκθεση πέντε ευρωπαϊκών χωρών για τον θάνατο του Ναβάλνι και την ευθύνη της Μόσχας

20:08

Τουρκία: Αποστέλλει πλοίο - γεωτρύπανο στη Σομαλία στην πρώτη υπερπόντια έρευνα της για υδρογονάνθρακες

19:54

Σύλληψη 19χρονου στο λιμάνι της Ρόδου - Είχε στην κατοχή του 525,5 γραμμάρια ηρωίνη

19:41

Γερουλάνος: Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που αλλάζει τα πάντα

19:29

Τραμπ: Καλεί τη Χαμάς να αποστρατιωτικοποιηθεί πλήρως και άμεσα

19:23

Ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών για την εκδημία της Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα

19:10

Συνελήφθησαν δύο νεαροί για βιασμό ανηλίκου - Κατηγορείται και ανήλικη για την υπόθεση

19:00

Η δύσκολη μετάβαση σε έναν κόσμο στρατηγικού ανταγωνισμού και «σκληρής ισχύος»

18:53

Καλαφάτης: Οι νέοι της Ελλάδας με ποσοστό 83,5% καταλαμβάνουν στην 1η θέση στη χρήση εργαλείων ΤΝ

18:38

Reuters: Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ιράν - ΗΠΑ πιθανά ενεργειακά, μεταλλευτικά και αεροπορικά deals

18:21

Τραμπ: Οι χώρες μέλη του «Συμβουλίου Ειρήνης» έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν άνω των $5 δισ. για τις ανάγκες της Γάζας

18:09

Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση προχωρά με στόχο τη σταθερότητα και την ανάπτυξη

18:04

Αττική Οδός: Διακοπή της κυκλοφορίας για έξι ημέρες στο τμήμα Ασπρόπυργου – είσοδος Φυλής στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο

17:58

Meteo: Υψηλές συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης σε μεγάλο μέρος της χώρας

17:48

Επιχείρηση «Αχυράνθρωποι»: Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΑΑΔΕ

17:37

Παπαστεργίου: Η τεχνολογία και η ΤΝ μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα

17:10

Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ