INSIDE OUT

Ο Γιάννης της ΓΣΕΕ και o ΓΑΠ - Η headhunter και το think tank

10-11-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τα Σεπόλια δεν τα ξέρω. Μου είπαν όμως ότι είναι δίπλα στον Κολωνό που τον ξέρω πάαααρα πολύ καλά. Σ’ αυτό το μέρος, έφτασε τυφλωμένος ο Οιδίποδας, γιος του βασιλιά της Θήβας Λάιου και της Ιοκάστης. Ο Λάιος, μου ζήτησε χρησμό, αν θ' αποκτήσει διάδοχο. Ο γελοίος, δεν ήξερε ότι οι θεοί είχαν λάβει ήδη τις αποφάσεις τους όταν έκανε κρυφή σχέση, με τον γιο του Πέλοπα, Χρύσιππο. Με μερικά πράγματα δεν παίζουμε, κι αν οι μεγάλοι το έχουν αποφασίσει, παρ’ ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν θα κρίνω κανέναν για το τι κάνει στο κρεβάτι του, εγώ μεταφέρω τις αποφάσεις: Θ’ αποκτήσει έναν γιο (το Οιδίποδα), που θα τον σκοτώσει. Δεν θέλω να το ζαλίσω, τα έγραψε υπέροχα ο Σοφοκλής , και γενικά ανοίξτε κανένα βιβλίο. Όλος Θηβαϊκός κύκλος αξίζει, που λέει κι ο φίλος μου ο Τειρεσίας.

Ο Μπάιντεν πάντως έδειξε να ξέρει, όταν ο Γιάννης apo ta Sepolia, αναφέρθηκε στη δεύτερη πατρίδα του. Δείχνει καλλιεργημένος και γνωρίζει τους κλασικούς. Εντάξει, καμιά φορά γίνονται και ατυχήματα, αλλά γενικά μιλώντας οι Πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν ένα επίπεδο.

Το μυστικό όπλο του ΓΑΠ

Η χθεσινή επίσκεψη από τη χώρα του Μπάιντεν ήταν μια αποκάλυψη για μένα προσωπικά. Η κολοκύθα, γλυκιά και νόστιμη με μάγεψε. Παρ' ότι δεν το συνηθίζω, τον κράτησα στο θέατρο να μου πει δυο κουβέντες παραπάνω για τη χώρα του και τους καρπούς της. Υπάρχει κι άλλη ρίζα, σκληρή και πιο γλυκιά απ' την κολοκύθα μου είπε σε βαθύ πορτοκαλί, θα φέρει την επόμενη φορά. Υποσχέθηκα χρησμό 1+1 δώρο, αν μου φέρει μερικές να δοκιμάσω, τόσο ταξίδι θα κάνει, αξίζει τον κόπο, αν και δεν κάνω ποτέ εκπτώσεις, ούτε προσφορές. Καθώς τρώγαμε τη σούπα δίπλα στη φωτιά, πριν το χάραμα, εμφανίστηκε –τι άλλο!-, κιναλίτης. Ζήτησε κάτι σχετικά εύκολο. Ποιο είναι το μυστικό όπλο του ΓΑΠ και βγαίνει τόσο χαρούμενος στις φωτογραφίες;

Ο Γιάννης Παναγόπουλος, του είπα, για να τον ξαποστείλω γρήγορα. Με κοίταξε σα να κατάπιε κώνειο για ένα λεπτό. Μα πως δεν το είχε σκεφτεί νωρίτερα; Τι να του πω κι εγώ. Ας πρόσεχε. Ο Γιάννης της ΓΣΕΕ λοιπόν, είναι, διακριτικά, αλλά σκληρά με Γιώργο. Μηχανισμό έχει, τον τρόπο ΚΑΙ τα μέσα, γενικώς τα έχει άφθονα. Ο Γιώργος βασίζεται και μπορεί να χαμογελά με αισιοδοξία για τις 5 Δεκεμβρίου.

Πρώτος στην Κουμουνδούρου

Την αισιοδοξία αυτή την βλέπει και η Κουμουνδούρου, η οποία «μετρά» τους υποψήφιους του ΚΙΝΑΛ, πιο φανατικά κι απ’ τους ίδιους. Πώς να το πω πιο καθαρά βρε παιδί μου, αν π.χ. ο Χρηστίδης, ή ο Καστανίδης, ή ο Νίκος, ή ο Γερουλάνος, θέλουν να μάθουν που βρίσκονται, ας πάρουν ένα τηλέφωνο στο γραφείο του Τσίπρα. Ένας κίνδυνος να το σηκώσει η Ρεγγίνα Βάρτζελη υπάρχει, αλλά μην ανησυχούν. Ασχολείται με άλλα αυτή την εποχή. Στις κυλιόμενες της Κουμουνδούρου λοιπόν ο Γιώργος βγαίνει από την πρώτη Κυριακή.

Headhunter

Η πρώην σιδηρά κυρία του Γιώργου Παπανδρέου λοιπόν, έχει αναλάβει μια ειδική και λεπτή αποστολή μεταξύ άλλων, στο πλευρό του Αλέξη. Headhunter. Οι ατζέντες της χοντρές, γεμάτες τηλέφωνα, διευθύνσεις και email, τόσα χρόνια δίπλα στον ΓΑΠ δεν πήγαν χαμένα. Και η ίδια μεθοδική. Το κενό (στελεχών), στην αξιωματική αντιπολίτευση μεγάλο. Η κυρία ανέλαβε να το γεμίσει.

Όχι Λάλη - Πιλάλη!

Ασχολήθηκα χθες εκτεταμένα με το think tank του Αλέξη, και μια φίλη μέλισσα επέμενε στο αυτί μου. Όχι Λάλη, Πιλάλη γράψε. Μ’ έσκασε. Εντάξει λοιπόν, να το παραδεχτώ. Εκτός από την Λάλη, υπάρχει κι ένας ονόματι Βαγγέλης Πιλάλης στο think tank Τσίπρα. Με ενδιαφέρον χαρτοφυλάκιο, καθώς έχει αναλάβει το χρηματοπιστωτικό, δηλαδή τις Τράπεζες. Ενδιαφέρουσα περίπτωση, μου λένε. Αλλά χωρίς αίσθηση κινδύνου προσθέτω εγώ. Κυκλοφορεί με κοστούμι και γραβάτα.

Ο αριστερός οικονομικός κύκλος

Κι επειδή θα με στριμώξουν οι από δίπλα στήλες, να τα ξαναπώ: Ο Κορκολής έχει τα αναπτυξιακά, ο Λιάκος τα μακρο-οικονομικά, ο Πιλάλης τα τραπεζικά και ο Γιώργος Χουλιαράκης τη γενική εποπτεία του οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χουλιαράκης, εκτός από τα ακαδημαϊκά, σχετίζεται και με εταιρεία συμβούλων με βαρύ γαλλικό όνομα. Όπως βλέπετε απουσιάζει ο Ευκλείδης, αλλά και η Έφη. Πάμε γι‘ άλλα στην Κουμουνδούρου, όχι θα κάτσει να σκάσει ο Αλέξης περιμένοντας τον Τζανακο να του φέρει ψήφους ρομά.

Κυρανάκης rocks

Από ΚΟ της ΝΔ τώρα πολύ πιο βαρετά πράγματα σε σύγκριση πάντα με τους γίγαντες του ΚΙΝΑΛ. Μίλησαν καμιά 35αρια βουλευτές. Ενδιαφέρον, η αποδοχή από τον Πρωθυπουργό της πρότασης Κυρανάκη (2ος σε σταυρούς στο νότιο τομέα), οι εισηγητές των νομοσχεδίων να μην το μαθαίνουν μια μέρα πριν, αλλά να συμμετέχουν στη διαβούλευση κλπ. Λογικό, σαφές και εποικοδομητικό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:30

Πολιτική αβεβαιότητα και θεσμική αδυναμία στην εξίσωση του κόστους δανεισμού

14:28

McDonald's: Κάτω από τις προσδοκίες τα αποτελέσματα β' τριμήνου - Επιβράδυνση στις ΗΠΑ

14:05

Κικίλιας: Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες

14:04

Η Καλαμαριά ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο του Μετρό Θεσσαλονίκης: Έχουν ακόμη περιθώρια ανόδου τα ακίνητα;

14:04

Πυρκαγιές: Σε "Red Code" αύριο σε Αττική, Εύβοια και Βόρειο Αιγαίο

13:58

Σε Ψάθα, Λούμπα και Μέγαρα μετέβη χθες το βράδυ ο Τουρνάς

13:58

Ολλανδία: Μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε φυσικό καταφύγιο της Λιμβουργίας

13:53

Θέουτα: Το Μαρόκο δηλώνει ότι είχε προειδοποιήσει την Ισπανία για τον μεταναστευτικό κίνδυνο

13:26

Palantir: Νέα αύξηση στις προβλέψεις για τα έσοδα του έτους - Άλμα 14% για τη μετοχή

13:24

Ο Ιούλιος 2026 ήταν ο πιο ζεστός μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γαλλία

13:20

Έρευνα ΕΕΑ-Pulse: Το 83% στηρίζει τη μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και ΕΦΚ στα καύσιμα

13:13

Διατακτικές σίτισης: Επιστολή κοινωνικών εταίρων στο ΥΠΕΘΟΟ για αύξηση του ημερήσιου ορίου στα 10 ευρώ

13:02

Το ασύλληπτο κόστος των πυρκαγιών

13:02

Λίβανος και Ισραήλ πραγματοποιούν νέο γύρο συνομιλιών στη Ρώμη - Ο 7ος κατά σειρά

12:52

Τι αλλάζει με το νέο Κανονισμό της ΕΕ για την ανακύκλωση συσκευασιών

12:37

Deloitte: Αισιόδοξοι οι Έλληνες CEOs για την απόδοση των επιχειρήσεών τους

12:29

UBS: Ξεκινά την κάλυψη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τιμή στόχο τα 55 ευρώ

12:27

Νικολάου (Τράπεζα Κύπρου): Προς το άνω άκρο του στόχου για ROTE, υψηλότερα επιτοκιακά έσοδα

12:15

Η EY Ελλάδος διακρίθηκε με το Σήμα Διαφορετικότητας για τη δέσμευσή της στη συμπερίληψη

11:54

Χτύπημα σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων στα Στενά του Ορμούζ - Αγνοείται ένας ναυτικός

11:53

ΕΤΕ: Ευρώπη και τρόφιμα κρατούν τις ελληνικές εξαγωγές σε θετική τροχιά

11:52

Ford και Dacia σταματούν την παραγωγή στα εργοστάσια τους στη Ρουμανία έως 19/8 λόγω ενεργειακής κρίσης

11:43

ΠΟΜΙΔΑ: Λύτρωση για χιλιάδες ιδιοκτήτες η άρση κατασχέσεων ακινήτων με μερική εξόφληση του χρέους

11:36

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη παράδοση LNG στη Bulgartransgaz

11:32

Χρηματιστήριο: Εναλλαγές προσήμου πάνω από τις 2.600 μονάδες

11:16

ΟΣΔΕ 2026: Μέσω myAGRO η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης

11:15

Τράπεζα Πειραιώς: Nέα εμπειρία online αγορών με την υπηρεσία Visa Click to Pay

11:08

Φωτιές στην Αττική: Στάχτη 700.000 στρέμματα μέσα σε 9 χρόνια - Τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

11:06

UBS για ΕΤΕ: Στα 18,70 ευρώ η τιμή στόχος – «Πυρομαχικά» 1,8 δισ. ευρώ για την επόμενη ημέρα

11:05

Προς νέα ιστορικά υψηλά οι ευρωαγορές με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα