BACKSTORY

Top επιδόσεις η Alpha Bank - Το fishing των ενεργειακών παρόχων και το μπάχαλο στον Προαστιακό

03-08-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Top επιδόσεις η Alpha Bank - Το fishing των ενεργειακών παρόχων και το μπάχαλο στον Προαστιακό
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με τα πολύ καλά αποτελέσματα της Alpha Bank θα ξεκινήσει η στήλη σήμερα, που δίνουν βάσιμες ελπίδες για ένα μέρισμα της τάξεως του 20%-30% σε ό, τι αφορά τα κέρδη του 2023. Ξεχωρίσαμε λοιπόν από τα αποτελέσματα αυτά την πιστωτική επέκταση.

Η εγχώρια καθαρή πιστωτική επέκταση διαμορφώθηκε σε 0,7 δισ., με μεγάλες εκταμιεύσεις επιχειρηματικών κυρίως δανείων όπου εκεί η τράπεζα διεκδικεί ισχυρή πρωτιά.

Ως αποτέλεσμα, το α’ εξάμηνο, η τράπεζα επέτυχε ήδη το 73% του συνολικού της στόχου για καθαρή πιστωτική επέκταση για το 2022 γι' αυτό και ο CEO Βασίλης Ψάλτης εκτίμησε πως οι νέες εκταμιεύσεις το 2022 θα φθάσουν τα 2,7 δισ..

Τα νέα δάνεια δόθηκαν κυρίως στους κλάδους του εμπορίου, της μεταποίησης, του τουρισμού και των υποδομών.

Η εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας αποτελεί πια γεγονός μιας και η Alpha Bank πέτυχε μονοψήφιο αριθμό κόκκινων δανείων. Τα ΜΕΑ ήταν 8,2% μέσω συναλλαγών ύψους 1,6 δισ., στο β’ τρίμηνο 2022.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το ενδιαφέρον πολύ ισχυρών διεθνών παικτών για συμμετοχή στην Τράπεζα...

Στην πεζή πραγματικότητα, η ΡΑΕ ξύπνησε και ανακάλυψε ότι κάνουν παραπλανητική διαφήμιση κάποιοι από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και περιμένουμε να δώσει ονόματα και διευθύνσεις. Βέβαια εκεί στη ΡΑΕ ξύπνησαν κάπως αργά αφού εδώ και κάμποσα χρόνια γίνεται της κακομοίρας με την παραπλάνηση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. Να συμπληρώσω επίσης ότι η ΡΑΕ αν θέλει πραγματικά να κάνει έλεγχο ας ζητήσει τα ηχογραφημένα από το fishing πελατών μέσω τηλεφώνου για να διαπιστώσει πραγματικά τι εστί όχι παραπλάνηση αλλά εξαπάτηση των καταναλωτών. Και να μην τρέχει με καθυστέρηση να προλάβει το Υπουργείο Ενέργειας που έδειξε άγριες διαθέσεις όταν άρχισαν τα κόλπα με τα πάγια και τα έκοψε με το μαχαίρι.

Αν δεν το ξέρατε υπάρχει και Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων. Βέβαια Σιδηροδρόμους δεν έχουμε ή για την ακρίβεια έχουμε δείγμα Σιδηροδρόμων και είμαστε 100 χρόνια πίσω από τις κανονικές χώρες της Ευρώπης. Χρειάστηκε λοιπόν πρώτα να γίνει της κακομοίρας με τις καθυστερήσεις των δρομολογίων σε Προαστιακό σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιβάτες να μένουν και να βράζουν καλοκαιριάτικα στη μέση του πουθενά και κυρίως χρειάστηκε η Hellenic Train να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τη Ρυθμιστική Αρχή και να μην απαντήσει απολύτως τίποτα σε ερωτήματα που διατυπώθηκαν.

Τέτοια ωραία πράγματα συμβαίνουν. Α και να μην ξεχάσω η Ρυθμιστική Αρχή είναι η εταιρία που έκανε σεφτέ με απευθείας ανάθεση στην εταιρία πληροφορικής Quetri IT Solutions το 2020 (χρόνος ίδρυσης της εταιρίας) και πρόσφατα της έδωσε και άλλη μια απευθείας ανάθεση…

Θα συνεχίσω με κάτι που μπορεί εκ πρώτης να φαντάζει… μακάβριο, είναι όμως μείζον σε ορισμένες κοινωνίες. Σύμφωνα με θέμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters, οι Γερμανοί τις περισσότερες φορές επιλέγουν να αποτεφρωθούν όταν πεθάνουν - κάτι που θα ήταν πρόβλημα εάν η Ρωσία κλείσει το φυσικό αέριο.

Καθώς οι δυτικές κυρώσεις εντείνουν τις εντάσεις μεταξύ Ευρώπης και Μόσχας, ολόκληρο το έθνος βρίσκεται σε επιφυλακή για ενδεχόμενη διακοπή της προμήθειας από τον ρωσικό κρατικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom.

Οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αποτεφρωτηρίων, αναπτύσσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος του φυσικού αερίου και τον κίνδυνο να μην είναι διαθέσιμο με οποιαδήποτε τιμή.

Ο Svend-Joerk Sobolewski, πρόεδρος της γερμανικής κοινοπραξίας αποτέφρωσης νεκρών, είπε ότι σε περίπτωση οποιουδήποτε περιορισμού, ο τομέας θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα γιατί, χωρίς φυσικό αέριο, τα περισσότερα αποτεφρωτήρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Αυτά είναι προβλήματα... Όχι τα άλλα για τα οποία εμείς οι κοινοί θνητοί ανησυχούμε.

Η στήλη θέλει να αποχαιρετήσει τον Σταύρο Ψυχάρη και να σχολιάσει πως όσοι ασκούν κριτική μετά θάνατον καθυστέρησαν να δείξουν τη μικροψυχία τους. Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν εκδότης μα πάνω απ' όλα υπήρξε δημοσιογράφος από τους λίγους του είδους. Παρά τα αρκετά ίσως λάθη που έκανε. Ετσι λοιπόν ο κλάδος του χρωστάει και σύντομα δεν θα χρωστάει σε πολλούς. Γιατί το νέο είδος μας.... κακά τα ψέματα δεν σχετίζεται με το παλιό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:34

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επιταχύνει τη βιώσιμη ανάπτυξη με ισχυρά αποτελέσματα για το 2025

14:27

Θερινές κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ: Έως 1/6 οι αιτήσεις - Οι δικαιούχοι

14:23

Οκτώ φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρως με τη φλούδα

14:21

ΕΛΙΤΗΕ: 5 προτάσεις για να μην τεθεί σε κίνδυνο η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στην Ελλάδα

14:15

Αυτά είναι τα 3 θερμότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών - Πού θα φτάσει φέτος η θερμοκρασία

14:13

Ένα βήμα πιο κοντά ο Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης - Προχωρά η σύνδεση του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ

14:06

Σχοινάς: «Η εξωστρέφεια στο επίκεντρο της νέας στρατηγικής για την ελληνική γεωργία»

14:00

Σε υψηλό τετραετίας το αλουμίνιο

13:54

Κάλεσμα του Πεκίνου για τήρηση της κατάπαυσης πυρός στο Ιράν

13:50

Ελληνικό ανδρικό βόλεϊ: Όταν η επαρχία σιωπά και οι παίκτες δεν είναι εκεί

13:37

Η ΤτΕ παρουσιάζει το «weconomy.gr», μια νέα ιστοσελίδα Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης

13:35

Παντελιάδης: Πληθωριστική πίεση λόγω πολέμου αλλά όχι έκρηξη πληθωρισμού - Δεν ωφελεί το πλαφόν

13:27

Ο Τραμπ θα υποβληθεί στο τρίτο του τσεκάπ μέσα σε 13 μήνες

13:14

Η AI θα φέρει το «τέλος των θέσεων εργασίας»; - Τι απαντά ο CEO πίσω από το ChatGPT

13:06

Η Κομισιόν ενέκρινε τη δημιουργία κοινής επιχείρησης από τη ΔΕΗ και τη Metlen

13:02

Γαλλία: Κυκλοφόρησε επενδυτικό νόμισμα από καθαρό χρυσό

12:40

Βέλγιο: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο - Τέσσερις νεκροί

12:37

Σε αντίθετη κατεύθυνση ο κύκλος εργασιών για καταλύματα και εστίαση το α' τρίμηνο

12:29

Τσάφος: Τα αποτελέσματα του μετασχηματισμού στην ηλεκτρική ενέργεια για επενδύσεις, εξαγωγές, ΑΠΕ

12:27

«Φειδωλοί» εναντίον «Φίλων της Συνοχής»: Μάχη με παρελθόν και μέλλον

12:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση για παράνομες επιδοτήσεις στη Θεσσαλονίκη - Δικογραφία κατά 138 ατόμων στη Κρήτη

12:10

Σκέρτσος: Η αξιοπιστία κρίνεται στα πεπραγμένα και όχι στα λόγια

12:07

Σε 2.172 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

12:05

Στάσσης: Έμπρακτη ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών στον μετασχηματισμό της ΔΕΗ

11:58

ΕΟΦ: Απαγορεύεται η διαφήμιση συνταγογραφούμενων και υπό έρευνα φαρμάκων

11:51

Στον Άρειο Πάγο η Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»

11:43

Quiet Luxury στην κουζίνα: Οι 3 αποχρώσεις που επιλέγουν οι αρχιτέκτονες το 2026

11:35

Νέα φάση στρατηγικής ανάπτυξης για Coffee Berry με 5 άξονες - Αποχωρεί ο managing director

11:28

Μητσοτάκης: Επέκταση επιδότησης diesel με 15 λεπτά και τον Ιούνιο - Πότε μπαίνουν τα 150 ευρώ ανά παιδί

11:14

Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση κόντρα στον πληθωρισμό