BACKSTORY

Το Ντυνάν και το ευνοημένο Farralon - Η Baerbock στην Κομαντατούρ - Η Μπλε Κέδρος και το μέρισμα

01-08-2022 | 07:47
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Ντυνάν και το ευνοημένο Farralon - Η Baerbock στην Κομαντατούρ - Η Μπλε Κέδρος και το μέρισμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Όσο το σκέφτομαι, τώρα που είμαστε λόγω καλοκαιριού λίγο πιο χαλαροί, τόσο με παραξενεύει αυτή η ιστορία με τον… γάμο του Ερρίκος Ντυνάν με την Euromedica. Όπου ουσιαστικά η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε ως προτιμητέο στρατηγικό εταίρο για το Ντυνάν, το Farralon. Τώρα ποιος έκανε καλό σε ποιον; Γιατί για το Ντυνάν μάλλον μπορεί να βρεθεί ενδιαφέρον και χωρίς την παντρειά. Για τη Euromedica δύσκολο και τα σύννεφα λέγεται ότι είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από τα εδώ γραφεία του fund. Γιατί οι Αμερικανοί βλέπετε θέλουν αποτελέσματα και έχουν περάσει δυο χρόνια χωρίς να δουν χαΐρι…

Τώρα που αλλάζει το deal αλλάζει και το παιχνίδι και η αρχική έμπνευση του κ. Δουμάνογλου που διεσώθη, κερδίζει νέο χρόνο ενώ και το concept αλλάζει. Ιδίως αν πειστούν στο fund να βάλουν κι άλλα λεφτάκια. Αλλά και τι θα την έκανε τη Euromedica… Όμως για την Τράπεζα δεν θα ήταν πιο λογικό να αναζητηθεί πρώτα μήπως υπάρχει κανένας πρόθυμος να αποκτήσει το Ντυνάν πριν δοθεί το κλειδί της… εξώπορτας δια της πλαγίας στο Farralon; Τι να σας πω, στην πιάτσα λένε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Για το Ντυνάν βέβαια, όχι για τη Euromedica. Αυτή δεν ενδιέφερε κανέναν. Τέλος πάντων… Θα τα ξαναπούμε και γι αυτήν την υπόθεση…

Λοιπόν από τα αποτελέσματα των τραπεζών ξεχώρισα τα εξής:

  • Ότι πραγματικά ήταν πολύ καλά. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε τόσο καλά αποτελέσματα στον κλάδο.
  • Οι τραπεζίτες απέφυγαν επισταμένως προβλέψεις για το 2023 μολονότι θεωρούν πως το 2022 θα τερματίσει θετικά
  • Κάποια λίγα νέα κόκκινα δάνεια έκαναν την εμφάνισή τους σε ότι αφορά τους ιδιώτες. Επόμενο....

Η Eurobank ρωτήθηκε για το μέρισμα και απάντησε πως έχει επικοδομητικό διάλογο με τον επόπτη. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Εκείνο πάντως που ακούω είναι πως τελικώς ο διάλογος χτίζει οικοδόμημα. Είναι πολύ κοντά να επιτραπεί στη Eurobank να δώσει μέρισμα για τη χρήση 2022.

Δεν υπήρξε αντίστοιχο ενδιαφέρον στη συζήτηση για την Εθνική και το λέω αυτό γιατί η τράπεζα πραγματικά έχει διαμορφώσει ποιοτικές καταστάσεις.

Εντυπωσιάστηκα από την επιλογές της Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας κας Baerbock κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη χώρα μας. Θα μείνω ιδιαίτερα στην επίσκεψή της στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 τον οποίο η Γερμανία ΥΠΕΞ διάλεξε να επισκεφθεί. Πρόκειται για το κολαστήριο της Κομαντατούρ. Ειρήσθω εν παρόδω όποιος δεν έχει πραγματοποιήσει επίσκεψη σε αυτό το χώρο καλό είναι να το πράξει.

Δεν ξέρω λοιπόν αν δεν ήθελε να τη συνοδεύουν Έλληνες πολιτικοί για να μην τεθεί σε έναν τέτοιο χώρο το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων- πιθανότατα- όμως είδα πως και από την Εθνική Ασφαλιστική την εταιρία που πρόσφατα βρέθηκε στα χέρια του CVC, παρόντες ήταν μόνον οι κ.κ. Γ.Σηφάκης, Διευθυντής Marketing, και Δ. Λαδάς, Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εταιρίας. Και πραγματικά να' ναι καλά οι άνθρωποι! Κυριολεκτικά άψογοι!

Επειδή όμως δεν πραγματοποιούνται συχνά επισκέψεις από Γερμανό Αξιωματούχο σε έναν τέτοιο χώρο δεν γινόταν να παραβρίσκεται και κάποιος πιο υψηλόβαθμος; Είτε από την κυβέρνηση είτε και από την εταιρία; Υπουργούς εξωτερικών της Γερμανίας ήταν η επισκέπτρια… Όλα τα μεγαλοστελέχη και αυτά του CVC διακοπές είναι; Όσο να ναι, μια εντύπωση μου την έκανε και την καταθέτω.

Και για να αλλάξουμε πνεύμα να σας πω τα καθέκαστα. Όπως ίσως μάθατε, υπεγράφη η πολυθρύλητη επιχειρησιακή Σύμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) και της Τράπεζας Πειραιώς. Αν καταλαβαίνω καλά πρόκειται για τον αντιπροσωπευτικότερο σύλλογο στην τράπεζα.

Σημασία έχει ότι με κείνα και με τα άλλα έπεσαν τα «μεγάλα» κάστρα. Μια οι φασαρίες με το ΣΕΠΕ, μια οι απεργίες η τράπεζα έπρεπε να κλείσει το θέμα και καλώς το έκλεισε όσο είναι νωρίς. Γιατί μπορεί ο ΣΕΠΕ να μην πλάκωσε τους ελέγχους έχοντας δώσει δίμηνη ανοχή για την κάρτα εργασίας καθόλου όμως δεν αποκλείεται να το πράξει στο άμεσο μέλλον και μετά την περίοδο ανοχής.

Τώρα τι καταλαβαίνουν οι μέτοχοι εξ Αμερικής από συμβάσεις εργασίας δεν το ξέρω, φαντάζομαι όμως πως οι ανακοινώσεις των συλλόγων είναι αρκούντως αναλυτικές και παρακολουθούνται (σ.σ. και έπεσε και μια mini οικονομική ενίσχυση από 150 έως 360 ευρώ για τον Ιούλιο, ένεκα πληθωρισμού).

Εντύπωση μου κάνει και η σιγή ιχθύος για τη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ όπου το ερώτημα είναι: Υπάρχουν ή όχι λεφτά για την καταβολή μερίσματος; Βέβαια αν δεν υπάρχουν μπορεί οι βασικοί μέτοχοι να περιμένουν και να έχουν λαμβάνειν γιατί να βρεθεί τρόπος να μην πληρωθεί το μέρισμα στους μετόχους που μετείχαν στη δημόσια εγγραφή δεν το βλέπω. Γιατί αν υποθέσουμε ότι βρεθεί με... πατέντα τότε ανοίγουν κερκόπορτες.

Κατά τα λοιπά διαβάζοντας βιογραφικά προτεινόμενων μελών ΔΣ της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ μου προκάλεσε το ενδιαφέρον το εξής: «Ο τάδε εισήχθη στη Νομική Αθηνών που παρακολούθησε σειρά μαθημάτων κλπ κλπ». Κοινώς μπήκε και δεν βγήκε αλλά κατά τα λοιπά «έχει εμπειρία στις αξιολογήσεις επενδύσεων και την ανάπτυξη ακινήτων». Αυτά είναι... προσόντα.

Εν τω μεταξύ πολύ προσεκτικά συνεχίζεται το hacking λογαριασμών ανυποψίαστων πελατών των τραπεζών. Ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι δικηγόροι το παλεύουν με αξιώσεις και οι τράπεζες δεν θα συνεχίσουν επί μακρόν να τη βγάζουν καθαρή από αυτήν την ιστορία. Σας το λέω να το ξέρετε.

Μου λένε ότι γνωστός από την παρουσία του σε εισηγμένες με «ειδίκευση» σε επιτροπές ελέγχου έχει «διαμορφώσει»... δίκτυο και διεκδικεί έργα τα οποία δύσκολα κάποιος έχει ακούσει όπως τη δημιουργία χαρτών εσωτερικού ελέγχου νοσοκομείων. Και όταν λέμε δίκτυο εννοούμε από εκείνα που μοιράζονται τις δουλειές. Η υπόθεση μου προκάλεσε είναι αλήθεια το ενδιαφέρον και τη διερευνώ καθώς υπάρχουν τουλάχιστον ενδείξεις. Γενικώς όμως με τον εσωτερικό έλεγχο διαπιστώνω ότι εδώ και κανένα δύο χρόνια έχει στηθεί μια φάμπρικα με ινστιτούτα και παρέες που όσο να είναι μου προκαλούν απορίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:28

Γαλλία: Δώδεκα ισραηλινές εταιρείες αποκλείστηκαν από την αμυντική έκθεση Eurostatory

21:15

Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ - Τσίπρα, στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ

21:01

Ρωσία: Χαλαρώνουν οι κανόνες ποιότητας των καυσίμων για να αποτραπούν ελλείψεις

20:48

Πυροσβεστική: 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:27

Τραμπ: «Δεν χρειάζεται διεθνής βοήθεια για να ανοίξει το Ορμούζ»

20:14

Κάγια Κάλας: Η ΕΕ έτοιμη να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν

20:07

Ανησυχία στο Λίβανο για «εκκρεμή προβλήματα» παρά τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

20:07

«Παράθυρο ευκαιρίας για διπλωματία» σχετικά με την Ουκρανία διακρίνει ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς

20:03

Αερομεταφορές: Με το δεξί η σεζόν παρά τις αναταράξεις από τη Μέση Ανατολή

19:58

Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος Αμπάς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών στις αρχές του 2027

19:46

Πιερρακάκης: Νομοθετική ρύθμιση για προστασία της ενίσχυσης που χορηγείται σε μαθητές με προβλήματα ακοής

19:41

Μέση Ανατολή: Μόνο δύο πλοία πέρασαν το Ορμούζ μετά τη συμφωνία Ιράν - ΗΠΑ

19:34

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χαιρετίζει τη συμφωνία Ιράν - ΗΠΑ

19:29

BEYOND Leadership Dialogue 2026: Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο ενός διεθνούς διαλόγου

19:18

Ευρωαγορές: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

19:10

ΥΠΑΑΤ: Παρατείνεται η διάθεση 79 στρατιωτικών κτηνιάτρων για την ευλογιά και τον αφθώδη πυρετό

19:03

Έπεσαν οι υπογραφές για το μνημόνιο κατανόησης ΗΠΑ με Ιράν - «Η Τεχεράνη δεν θα αποκτήσει πυρηνικά»

18:45

Την Τρίτη θα επισκεφθεί τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ο Μητσοτάκης

18:40

HELLENiQ ENERGY: Επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία της με τη Chevron και στο "Block 10"

18:37

Γεραπετρίτης - Χαφτάρ: Ελλάδα και Ανατολική Λιβύη ενισχύουν τη συνεργασία τους

18:34

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Σκόπελο και Δυτική Αχαΐα

18:16

Νέο κόμμα για να ενώσει τους εξόριστους Ρώσους ιδρύει ο Γιάσιν

18:05

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος με αυξημένο τζίρο - Τριήμερο άλμα 7,12% στις τράπεζες

18:00

Ένας νεκρός από ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο - Πρώτη θανατηφόρα επίθεση μετά την ανακοίνωση συμφωνίας

17:55

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Χαφτάρ, υπαρχηγό Γενικής Διοίκησης Λιβυκού Εθνικού Στρατού

17:50

Σε ΦΕΚ η παράταση καθαρισμού και δήλωσης οικοπέδων έως τις 22 Ιουνίου 2026

17:37

Βρετανία: Το Εφετείο επικύρωσε την απαγόρευση της Palestine Action

17:32

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Από 26 έως 29 Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών

17:22

Ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό συνετρίβη σε εκπαιδευτική πτήση στη Σιβηρία - Επέζησε το πλήρωμα

17:15

Έρευνα Public και Truberries: 85% των Ελλήνων στρέφονται στα βιβλία για να αποδράσουν από την καθημερινότητα