BACKSTORY

Attica Bank: Η ΓΣ και η DBRS - Έρχεται deal με γαλλικό άρωμα στις ασφάλειες

27-06-2022 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Attica Bank: Η ΓΣ και η DBRS - Έρχεται deal με γαλλικό άρωμα στις ασφάλειες
Attica Bank
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι θα αποφασίσει η γενική συνέλευση της Attica Bank στις 5 Ιουλίου όταν η DBRS θα μπορέσει να δώσει την αξιολόγηση της τιτλοποίησης των κόκκινων δανείων της τράπεζας- πρόκριμα για την πραγματική διάσταση της κεφαλαιακής τρύπας- περί τις 15-20 Ιουλίου. Αλλά όσοι όρισαν τη συνέλευση υποθέτω θα γνωρίζουν σχετικώς.

Και να σας πω και κάτι: Το socializing των κυρίων που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν ξανά στο τραπεζικό χώρο μέσω του παραθύρου που λέγεται Attica έχει ξεκινήσει με αμείωτη ένταση αν και απέχουν ακόμη από το αποτέλεσμα. Δεν θα πω περισσότερα αλλά έχω στα χέρια μου τεκμήρια!

Η αλήθεια είναι πως μετά την απεργία επιτυχημένη ή μη, το να σου γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι τώρα που θα βάλεις και την ψηφιακή κάρτα καλό δεν το λες. Ετσι κάτι οι πολιτικές πιέσεις, κάτι πάλι οι πολιτικές πιέσεις κάθεσαι και συζητάς. Αυτό κάνει λοιπόν ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μεγάλου.

Αυτό και εν συνεχεία καταγράφει και την ανάγκη να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Σημαντική πράγματι.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με ορισμένους επιχειρηματίες που συνεχίζουν να βλέπουν το Χρηματιστήριο και τους επενδυτές ως παρίες. Κόβουν μετοχές κατά το δοκούν για να ανταμείψουν τους εαυτούς τους και δεν υπολογίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διώξουν ό,τι σοβαρό υπάρχει στο μετοχολόγιό τους και προσελκύσουν μόνο τυχάρπαστους κερδοσκόπους. Εγώ καταλαβαίνω να δίνονται μετοχές σε managers αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική των μετοχών που παίρνουν βασικοί μέτοχοι που δηλώνουν μοναδικοί και αναντικατάστατοι managers. Αναρωτιέμαι δε αν προβληματίζει αυτή η κατάσταση τους φορείς που εποπτεύουν το Χρηματιστήριο με πρώτη τη διοίκηση της ΕΧΑΕ.

Θα μου πείτε και η Ιντεάλ από μανατζάρισμα τα πηγαίνει περίφημα. Μόνο που έχω αρχίσει να χάνω το λογαριασμό από τα δάνεια και τις επιβραβεύσεις με μετοχές. Και αναρωτιέμαι τι μου μου θυμίζει αυτή η ιστορία από τις παλιές «ένδοξες» ημέρες του Χρηματιστηρίου. Πού θα πάει, θα μου έλθει στο μυαλό.

Έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα έχουμε νέο κύκλο εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο. Με γαλλικό άρωμα. Παρεμπιπτόντως έχω κρατήσει στο αρχείο μια επιστολή που έστειλαν κάποιοι στο δίκτυό τους προ διμήνου και διέψευδαν μετά βδελυγμίας ότι υπάρχει θέμα πώλησης. Όχι τίποτα άλλο για τα κάνω κορνίζα μαζί με την ανακοίνωση πώλησης. Έτσι είναι όμως τα πράγματα στην Ελλάδδα. Ο καθένας ανακοινώνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην ΙΟΝ όπου διέψευσαν πώληση λίγες ημέρες πριν πουλήσουν το πακέτο στο Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Για τον τελευταίο πάντως εκφράζω το θαυμασμό μου για την άνεση που σηκώνει χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες. Είναι το ίδιο επίπεδο θαυμασμού και για τα τρελά κουρέματα που έκαναν στο Νίκα οι τράπεζες όταν την ίδια στιγμή τραβούσαν την πρίζα σε μηδαμινά προβλήματα σε σχέση με αυτά με του Νίκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:30

Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρέσβη της στην Αργεντινή μετά από προσβλητικές δηλώσεις του Μιλέι

22:03

Η Ρωσία λέει ότι έπληξε ουκρανικά λιμάνια και πλοία - Βυθίστηκε το Golden Leo

21:49

Ο Γερμανός υπ. Μεταφορών ζητά την απόλυσή του από τον Μερτς

21:28

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η ανάπτυξη της «Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης» στη Γάζα

21:16

ΥΠΕΞ: Τρίτος γύρος τεχνικών συνομιλιών για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών Ελλάδας -Λιβύης

21:00

Συμφωνία ή αδιέξοδο; Το πυρηνικό deal ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας στον αέρα

20:42

Ονδούρα: Επέστρεψε ο πρώην πρόεδρος Ερνάντες μετά τη χάρη που του απένειμε ο Τραμπ

20:36

Αυστραλία: Ο Αλμπανέζι σκοπεύει να θέσει στον Τραμπ το ζήτημα των νέων δασμών

20:17

Στο Σάλτσμπουργκ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας

20:06

Δύο ελληνικά Canadair επιχειρούν στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές της Ισπανίας

19:53

Αραγτσί: «Η επίθεση της Ουκρανίας σε ιρανικό πλοίο δεν θα μείνει αναπάντητη»

19:40

Ιταλία: Πάνω από 400 τουρίστες απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης λόγω πυρκαγιάς στην Απουλία

19:20

Ζημία 99 εκατ. δολαρίων για τη Shein λίγο πριν την IPO στο Χονγκ Κονγκ

19:04

Οι καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς

18:47

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά χωριά και έκαψαν δύο τζαμιά

18:28

Μπέρναμ: «Θα θέτω πάντοτε τα συμφέροντα της Βρετανίας πάνω απ’ όλα»

18:09

Πεσκόφ: «Πρόωρο να σχολιάσουμε τις πληροφορίες για παύση των εναέριων επιθέσεων»

17:49

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο οι δύο πυρκαγιές σε Πυλαία και Μονόλοφο Ωραιόκαστρου

17:38

Κίνα: Δέκα νεκροί από ξαφνική πλημμύρα στα βορειοδυτικά - Συναγερμός για τον τυφώνα Νουλ

17:17

Βερολίνο: Νεκρός ο φερόμενος δράστης της επίθεσης σε εκδήλωση του Pride

17:02

Τράπεζες και επενδυτές βλέπουν ευκαιρίες στον επανεξοπλισμό της Ευρώπης

16:49

Δύο συλλήψεις για σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική - Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

16:32

Tasnim: Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ που προσέκρουσε σε νάρκη

16:16

Άντι Μπέρναμ: Ο πρώτος Βρετανός Πρωθυπουργός που στηρίζει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

16:06

Η Ινδία εξασφάλισε χαμηλότερους δασμούς έπειτα από συνομιλίες με τις ΗΠΑ

15:51

Σάντσεθ: Έκκληση για εθνική «συμφωνία» απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

15:31

Ιράν: «Οι ΗΠΑ δεν μας βομβαρδίζουν, οπότε σταματάμε τις επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου»

15:20

Από τη Μόνα Λίζα μέχρι την Έναστρη Νύχτα: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τα διασημότερα έργα τέχνης

15:07

UniCredit - Commerzbank: Ο Ορσέλ βλέπει περιθώριο συμφωνίας με τη γερμανική κυβέρνηση

14:49

Το δύσκολο καλοκαίρι του Ζελένσκι