BACKSTORY

Attica Bank: Η ΓΣ και η DBRS - Έρχεται deal με γαλλικό άρωμα στις ασφάλειες

27-06-2022 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Attica Bank: Η ΓΣ και η DBRS - Έρχεται deal με γαλλικό άρωμα στις ασφάλειες
Attica Bank
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι θα αποφασίσει η γενική συνέλευση της Attica Bank στις 5 Ιουλίου όταν η DBRS θα μπορέσει να δώσει την αξιολόγηση της τιτλοποίησης των κόκκινων δανείων της τράπεζας- πρόκριμα για την πραγματική διάσταση της κεφαλαιακής τρύπας- περί τις 15-20 Ιουλίου. Αλλά όσοι όρισαν τη συνέλευση υποθέτω θα γνωρίζουν σχετικώς.

Και να σας πω και κάτι: Το socializing των κυρίων που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν ξανά στο τραπεζικό χώρο μέσω του παραθύρου που λέγεται Attica έχει ξεκινήσει με αμείωτη ένταση αν και απέχουν ακόμη από το αποτέλεσμα. Δεν θα πω περισσότερα αλλά έχω στα χέρια μου τεκμήρια!

Η αλήθεια είναι πως μετά την απεργία επιτυχημένη ή μη, το να σου γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι τώρα που θα βάλεις και την ψηφιακή κάρτα καλό δεν το λες. Ετσι κάτι οι πολιτικές πιέσεις, κάτι πάλι οι πολιτικές πιέσεις κάθεσαι και συζητάς. Αυτό κάνει λοιπόν ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μεγάλου.

Αυτό και εν συνεχεία καταγράφει και την ανάγκη να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Σημαντική πράγματι.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με ορισμένους επιχειρηματίες που συνεχίζουν να βλέπουν το Χρηματιστήριο και τους επενδυτές ως παρίες. Κόβουν μετοχές κατά το δοκούν για να ανταμείψουν τους εαυτούς τους και δεν υπολογίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διώξουν ό,τι σοβαρό υπάρχει στο μετοχολόγιό τους και προσελκύσουν μόνο τυχάρπαστους κερδοσκόπους. Εγώ καταλαβαίνω να δίνονται μετοχές σε managers αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική των μετοχών που παίρνουν βασικοί μέτοχοι που δηλώνουν μοναδικοί και αναντικατάστατοι managers. Αναρωτιέμαι δε αν προβληματίζει αυτή η κατάσταση τους φορείς που εποπτεύουν το Χρηματιστήριο με πρώτη τη διοίκηση της ΕΧΑΕ.

Θα μου πείτε και η Ιντεάλ από μανατζάρισμα τα πηγαίνει περίφημα. Μόνο που έχω αρχίσει να χάνω το λογαριασμό από τα δάνεια και τις επιβραβεύσεις με μετοχές. Και αναρωτιέμαι τι μου μου θυμίζει αυτή η ιστορία από τις παλιές «ένδοξες» ημέρες του Χρηματιστηρίου. Πού θα πάει, θα μου έλθει στο μυαλό.

Έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα έχουμε νέο κύκλο εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο. Με γαλλικό άρωμα. Παρεμπιπτόντως έχω κρατήσει στο αρχείο μια επιστολή που έστειλαν κάποιοι στο δίκτυό τους προ διμήνου και διέψευδαν μετά βδελυγμίας ότι υπάρχει θέμα πώλησης. Όχι τίποτα άλλο για τα κάνω κορνίζα μαζί με την ανακοίνωση πώλησης. Έτσι είναι όμως τα πράγματα στην Ελλάδδα. Ο καθένας ανακοινώνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην ΙΟΝ όπου διέψευσαν πώληση λίγες ημέρες πριν πουλήσουν το πακέτο στο Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Για τον τελευταίο πάντως εκφράζω το θαυμασμό μου για την άνεση που σηκώνει χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες. Είναι το ίδιο επίπεδο θαυμασμού και για τα τρελά κουρέματα που έκαναν στο Νίκα οι τράπεζες όταν την ίδια στιγμή τραβούσαν την πρίζα σε μηδαμινά προβλήματα σε σχέση με αυτά με του Νίκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:58

ΒΟΑΚ - AKTOR: «Κορδέλες» στο τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος αλλά και… χρονική παράταση

07:53

«Πάγος» στον νέο διαγωνισμό για τις 1.000 κάμερες στους δρόμους κατά των παραβάσεων

07:52

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν στόχους στο Ιράν - «Αποφασιστική» απάντηση υπόσχεται η Τεχεράνη

07:43

Δημογραφικό: Εγκατέλειψαν την Ελλάδα οι μισοί αλλοδαποί το τελευταίο έτος - Μειώθηκε ο πληθυσμός τους κατά 133.000 άτομα

07:32

Lamda - Ελληνικό: Ακίνητα από… «χρυσό» αξίας 1,7 δισ., «50άρης» ο Riviera Tower - «Χαμός» στη Little Athens

07:22

Χρηματιστήριο: Έσπασε ξανά το «φράγμα» του ενός εκατομμυρίου μερίδων - Τα πολυετή υψηλά φέρνουν νέο κόσμο στο ταμπλό

07:15

Ακίνητα: Η ατζέντα της ΔΕΘ για να πάρει ανάσα η κτηματαγορά

07:10

Η κίνηση της Eurobank - Είδε μπροστά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Το νέο μέτωπο της Ryanair

23:54

Θεμιστοκλέους: Υπερδιπλασιάστηκαν οι αεροδιακομιδές από το 2021

23:40

Βρετανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του πρίγκιπα Χάρι κατά της Daily Mail

23:27

Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία πάνω από 50 εκατ. ευρώ της οικογένειας Άσαντ

23:14

Ξύπνησαν οι πωλητές στη Wall Street: Πιέσεις από «μαύρο χρυσό» - Πτώση για SpaceX, AI και τσιπ

23:01

Ευρωκοινοβούλιο: Έρευνα για το ακροδεξιό κόμμα ESN - Επί τάπητος η αναστολή χρηματοδότησης

22:50

Στα 1,8 δισ. ευρώ ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα - Σχεδόν 900.000 παίκτες εκτός νόμιμης αγοράς

22:39

Κλήρωση Τζόκερ 07/07/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν τα 4,4 εκατ. ευρώ

22:26

Ράλι 5% για Brent και WTI μετά το «μπλόκο» των ΗΠΑ στο ιρανικό πετρέλαιο

22:13

ΗΠΑ: Ανακαλείται η άδεια πώλησης ιρανικού πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ

22:00

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 23 εκατ. ευρώ

21:48

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά πλέον η διαχείριση ναυλοσυμφώνων

21:34

Λεπέν: Θα είμαι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2027

21:21

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται» επαναλαμβάνει η πρωθυπουργός της Δανίας

21:08

Στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποδοχή Ερντογάν στο επίσημο δείπνο

20:55

Σταθερά πρώτη η AfD στις δημοσκοπήσεις - Δύσπιστοι οι Γερμανοί στις μεταρρυθμίσεις Μερτς

20:42

Νετανιάχου: Η πώληση F-35 στην Τουρκία θα καταστρέψει την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

20:30

Το ΝΑΤΟ χρειάζεται την Τουρκία, αλλά δυσκολεύεται να την εμπιστευτεί

20:21

Ιδρυτικό Μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Άμυνα και Ασφάλεια (DSRB) η Ελλάδα

20:10

Μερτς: Καλά νέα για την ασφάλεια και την οικονομία η συμφωνία Καναδά - Γερμανίας για 12 υποβρύχια

19:59

Νέες απώλειες για τον χρυσό με φόντο τα πρακτικά Fed

19:48

ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πέντε χώρες που θα αυξήσουν στο 3,5% του ΑΕΠ τις αμυντικές δαπάνες

19:34

Ευρωαγορές: Πτώση στο ταμπλό με φόντο τη σύνοδο του ΝΑΤΟ