BACKSTORY

Attica Bank: Η ΓΣ και η DBRS - Έρχεται deal με γαλλικό άρωμα στις ασφάλειες

27-06-2022 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Attica Bank: Η ΓΣ και η DBRS - Έρχεται deal με γαλλικό άρωμα στις ασφάλειες
Attica Bank

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι θα αποφασίσει η γενική συνέλευση της Attica Bank στις 5 Ιουλίου όταν η DBRS θα μπορέσει να δώσει την αξιολόγηση της τιτλοποίησης των κόκκινων δανείων της τράπεζας- πρόκριμα για την πραγματική διάσταση της κεφαλαιακής τρύπας- περί τις 15-20 Ιουλίου. Αλλά όσοι όρισαν τη συνέλευση υποθέτω θα γνωρίζουν σχετικώς.

Και να σας πω και κάτι: Το socializing των κυρίων που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν ξανά στο τραπεζικό χώρο μέσω του παραθύρου που λέγεται Attica έχει ξεκινήσει με αμείωτη ένταση αν και απέχουν ακόμη από το αποτέλεσμα. Δεν θα πω περισσότερα αλλά έχω στα χέρια μου τεκμήρια!

Η αλήθεια είναι πως μετά την απεργία επιτυχημένη ή μη, το να σου γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι τώρα που θα βάλεις και την ψηφιακή κάρτα καλό δεν το λες. Ετσι κάτι οι πολιτικές πιέσεις, κάτι πάλι οι πολιτικές πιέσεις κάθεσαι και συζητάς. Αυτό κάνει λοιπόν ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μεγάλου.

Αυτό και εν συνεχεία καταγράφει και την ανάγκη να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Σημαντική πράγματι.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με ορισμένους επιχειρηματίες που συνεχίζουν να βλέπουν το Χρηματιστήριο και τους επενδυτές ως παρίες. Κόβουν μετοχές κατά το δοκούν για να ανταμείψουν τους εαυτούς τους και δεν υπολογίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διώξουν ό,τι σοβαρό υπάρχει στο μετοχολόγιό τους και προσελκύσουν μόνο τυχάρπαστους κερδοσκόπους. Εγώ καταλαβαίνω να δίνονται μετοχές σε managers αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική των μετοχών που παίρνουν βασικοί μέτοχοι που δηλώνουν μοναδικοί και αναντικατάστατοι managers. Αναρωτιέμαι δε αν προβληματίζει αυτή η κατάσταση τους φορείς που εποπτεύουν το Χρηματιστήριο με πρώτη τη διοίκηση της ΕΧΑΕ.

Θα μου πείτε και η Ιντεάλ από μανατζάρισμα τα πηγαίνει περίφημα. Μόνο που έχω αρχίσει να χάνω το λογαριασμό από τα δάνεια και τις επιβραβεύσεις με μετοχές. Και αναρωτιέμαι τι μου μου θυμίζει αυτή η ιστορία από τις παλιές «ένδοξες» ημέρες του Χρηματιστηρίου. Πού θα πάει, θα μου έλθει στο μυαλό.

Έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα έχουμε νέο κύκλο εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο. Με γαλλικό άρωμα. Παρεμπιπτόντως έχω κρατήσει στο αρχείο μια επιστολή που έστειλαν κάποιοι στο δίκτυό τους προ διμήνου και διέψευδαν μετά βδελυγμίας ότι υπάρχει θέμα πώλησης. Όχι τίποτα άλλο για τα κάνω κορνίζα μαζί με την ανακοίνωση πώλησης. Έτσι είναι όμως τα πράγματα στην Ελλάδδα. Ο καθένας ανακοινώνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην ΙΟΝ όπου διέψευσαν πώληση λίγες ημέρες πριν πουλήσουν το πακέτο στο Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Για τον τελευταίο πάντως εκφράζω το θαυμασμό μου για την άνεση που σηκώνει χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες. Είναι το ίδιο επίπεδο θαυμασμού και για τα τρελά κουρέματα που έκαναν στο Νίκα οι τράπεζες όταν την ίδια στιγμή τραβούσαν την πρίζα σε μηδαμινά προβλήματα σε σχέση με αυτά με του Νίκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Η Καμπότζη κατηγορεί την Ταϊλάνδη για βομβαρδισμούς σε δύο επαρχίες της

23:45

Τουρκία: Στις αρχές του 2026 η β' φάση της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα

23:36

Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα - Μολότοφ στο γραφείο του Ράμα

23:23

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2026

23:09

Με το δεξί η Wall Street στην εβδομάδα των Χριστουγέννων

22:50

Υπερβολική ταχύτητα: Οι λόγοι πίσω από τους επιθετικούς οδηγούς

22:36

Τουρκία: Η Βουλή ενέκρινε παράταση της στρατιωτικής παρουσίας στη Λιβύη για δύο χρόνια

22:22

Σε ισχύ από Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

22:10

Ανδρουλάκης: Τρίτη θητεία ΝΔ ισοδυναμεί με συνέχιση των προβλημάτων

21:57

Ποια σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα - Τι ώρες θα είναι ανοιχτά

21:44

Νέο διπλό ρεκόρ για χρυσό και ασήμι: Σε πολυετή υψηλά πλατίνα - παλλάδιο

21:31

Μήνυμα Νετανιάχου σε Τουρκία: «Να τελειώνουν οι φαντασιώσεις περί αυτοκρατοριών»

21:18

Ισχυρή άνοδος για πετρέλαιο με φόντο Ρωσία και Βενεζουέλα

21:07

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους των φορέων οδικών μεταφορών

20:56

Άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport για στήριξη επιχειρήσεων από τον Daniel

20:42

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό για τη Δημόσια Πρόταση στην Ακρίτας

20:41

Μητσοτάκης στην τριμερή με Ισραήλ - Κύπρο: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στην αν. Μεσόγειο

20:37

Εθνική Τράπεζα: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας 5,25 εκατ. ευρώ - Νέα διάθεση Stock Awards

20:30

Η χρονιά των μετάλλων: Τα ρεκόρ, οι ελλείψεις και η «δίψα» του ΑΙ

20:20

Ελβαλχαλκόρ: Νέος διευθυντής στον τομέα διέλασης χαλκού και κραμάτων

20:13

Trade Estates: AMK με δωρεάν διανομή μετοχών – Στα 7,8 εκατ. ευρώ το προμέρισμα

20:05

Στην κατοχή της Profile η Contemi - Στα 4 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό της επένδυσης

19:59

H Φινλανδία θα αυξήσει το όριο ηλικίας των εφέδρων στα 65 έτη το 2026

19:44

Ισραήλ: O πρώην πρωθυπουργός Μπένετ κατηγορεί το γραφείο του Νετανιάχου για «προδοσία»

19:37

Μελόνι: Η δύναμη των στρατών είναι το ισχυρότερο μέσο ενάντια στους πολέμους

19:27

Λαβρόφ: «Πλήρη υποστήριξη» στη Βενεζουέλα εν μέσω της κλιμάκωσης με τις ΗΠΑ

19:24

Άνοιξαν οι σήραγγες των Τεμπών: Ο «χάρτης» με τα μπλόκα - Τα επόμενα βήματα των αγροτών

19:16

Λάιεν: Η ασφάλεια της Αρκτικής παραμένει βασική προτεραιότητα για την ΕΕ

19:04

Γαλλία: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Λιόν - Τρεις τραυματίες

18:55

Η Alphabet εξαγοράζει έναντι 4,75 δισ. την εταιρεία data centers Intersect