BACKSTORY

Attica Bank: Η ΓΣ και η DBRS - Έρχεται deal με γαλλικό άρωμα στις ασφάλειες

27-06-2022 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Attica Bank: Η ΓΣ και η DBRS - Έρχεται deal με γαλλικό άρωμα στις ασφάλειες
Attica Bank

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι θα αποφασίσει η γενική συνέλευση της Attica Bank στις 5 Ιουλίου όταν η DBRS θα μπορέσει να δώσει την αξιολόγηση της τιτλοποίησης των κόκκινων δανείων της τράπεζας- πρόκριμα για την πραγματική διάσταση της κεφαλαιακής τρύπας- περί τις 15-20 Ιουλίου. Αλλά όσοι όρισαν τη συνέλευση υποθέτω θα γνωρίζουν σχετικώς.

Και να σας πω και κάτι: Το socializing των κυρίων που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν ξανά στο τραπεζικό χώρο μέσω του παραθύρου που λέγεται Attica έχει ξεκινήσει με αμείωτη ένταση αν και απέχουν ακόμη από το αποτέλεσμα. Δεν θα πω περισσότερα αλλά έχω στα χέρια μου τεκμήρια!

Η αλήθεια είναι πως μετά την απεργία επιτυχημένη ή μη, το να σου γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι τώρα που θα βάλεις και την ψηφιακή κάρτα καλό δεν το λες. Ετσι κάτι οι πολιτικές πιέσεις, κάτι πάλι οι πολιτικές πιέσεις κάθεσαι και συζητάς. Αυτό κάνει λοιπόν ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μεγάλου.

Αυτό και εν συνεχεία καταγράφει και την ανάγκη να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Σημαντική πράγματι.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με ορισμένους επιχειρηματίες που συνεχίζουν να βλέπουν το Χρηματιστήριο και τους επενδυτές ως παρίες. Κόβουν μετοχές κατά το δοκούν για να ανταμείψουν τους εαυτούς τους και δεν υπολογίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διώξουν ό,τι σοβαρό υπάρχει στο μετοχολόγιό τους και προσελκύσουν μόνο τυχάρπαστους κερδοσκόπους. Εγώ καταλαβαίνω να δίνονται μετοχές σε managers αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική των μετοχών που παίρνουν βασικοί μέτοχοι που δηλώνουν μοναδικοί και αναντικατάστατοι managers. Αναρωτιέμαι δε αν προβληματίζει αυτή η κατάσταση τους φορείς που εποπτεύουν το Χρηματιστήριο με πρώτη τη διοίκηση της ΕΧΑΕ.

Θα μου πείτε και η Ιντεάλ από μανατζάρισμα τα πηγαίνει περίφημα. Μόνο που έχω αρχίσει να χάνω το λογαριασμό από τα δάνεια και τις επιβραβεύσεις με μετοχές. Και αναρωτιέμαι τι μου μου θυμίζει αυτή η ιστορία από τις παλιές «ένδοξες» ημέρες του Χρηματιστηρίου. Πού θα πάει, θα μου έλθει στο μυαλό.

Έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα έχουμε νέο κύκλο εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο. Με γαλλικό άρωμα. Παρεμπιπτόντως έχω κρατήσει στο αρχείο μια επιστολή που έστειλαν κάποιοι στο δίκτυό τους προ διμήνου και διέψευδαν μετά βδελυγμίας ότι υπάρχει θέμα πώλησης. Όχι τίποτα άλλο για τα κάνω κορνίζα μαζί με την ανακοίνωση πώλησης. Έτσι είναι όμως τα πράγματα στην Ελλάδδα. Ο καθένας ανακοινώνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην ΙΟΝ όπου διέψευσαν πώληση λίγες ημέρες πριν πουλήσουν το πακέτο στο Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Για τον τελευταίο πάντως εκφράζω το θαυμασμό μου για την άνεση που σηκώνει χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες. Είναι το ίδιο επίπεδο θαυμασμού και για τα τρελά κουρέματα που έκαναν στο Νίκα οι τράπεζες όταν την ίδια στιγμή τραβούσαν την πρίζα σε μηδαμινά προβλήματα σε σχέση με αυτά με του Νίκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:52

Πετρέλαιο: Πτώση 2% μετά τις πιέσεις των ΗΠΑ για λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

22:39

Ουκρανία: Το παρασκήνιο πίσω από το νέο σχέδιο των ΗΠΑ - Τα 28 βασικά σημεία

22:27

ΟΗΕ: «Σοκαρισμένος» ο Τουρκ από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

22:14

Τραμπ: Θα καταβάλω προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Σουδάν

21:57

Ρομπότ με τη χρήση ΑΙ χόρεψε για χάρη του Πούτιν

21:45

«Πράσινο 2x2» για τον χρυσό

21:36

Γάζα: Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας - Τουλάχιστον 25 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

21:27

Theon: Τροποποιείται η σύμβαση με OCCAR για προμήθεια χιλιάδων συστημάτων

21:15

Πρακτικά Fed: Επιφυλακτικότητα για νέα μείωση επιτοκίων τον Δεκέμβριο - Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή;

21:09

Εθνική Τράπεζα: Αγορά 101.962 ιδίων μετοχών από 10/11 έως 17/11/2025

20:55

Τραμπ: Θα ήθελα πολύ να απολύσω τον Πάουελ

20:42

Απέτυχε και η δεύτερη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης στο Κόσοβο

20:29

Νετανιάχου: Προσδίδουμε τεράστια σημασία στη στρατιωτική μας παρουσία στην ουδέτερη ζώνη στη Συρία

20:16

ΝΔ: Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως και οι βαρύτατες ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα διερευνηθούν σε βάθος

20:08

Τρίτωσε το κακό στις ευρωαγορές πριν τη Nvidia

20:00

Οι πρώτες 300 ημέρες Τραμπ: Προεδρικές υπερεξουσίες και η νέα διεθνής αταξία

19:52

ΟΛΘ: Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του Προβλήτα 6 - Στα 195,6 εκατ. ο προϋπολογισμός

19:47

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αξιόπιστος σύμμαχος και ζωτικός εταίρος η Ελλάδα

19:35

Στο Κογκρέσο ο πρίγκιπας διάδοχος Μπιν Σαλμάν - Στο επίκεντρο οι ενεργειακές συμφωνίες

19:23

Cenergy Holdings: Άλμα 47% για τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο - Στα 148 εκατ. ευρώ

19:16

Πιερρακάκης: Η εξαγορά του X.A. από την Euronext αντανακλά την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας

19:01

Σχέδιο ΗΠΑ για λήξη του πολέμου στην Ουκρανία: Παραχώρηση εδαφών - Mείωση στρατού

18:51

Euronext – ΕΧΑΕ: Στο 74,25% «κλείδωσε» η αποδοχή της δημόσιας πρότασης

18:43

Adobe: Εξαγοράζει τη Semrush για 1,9 δισ. δολάρια

18:41

Βόρεια Μακεδονία: Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

18:33

Intracom: Εξαγορά του 25% της Karenia από Lamimar - Στα 4 εκατ. ευρώ το τίμημα

18:26

«Οι Ρώσοι δέχονται να πουλήσουν την πετρελαϊκή NIS» λέει η υπ. Ενέργειας της Σερβίας

18:22

Saudi Aramco: Ενεργειακά deals 30 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

18:22

Γερμανία: «Βραχιολάκια» για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας

18:15

Ο πρόεδρος της Airbus καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να αποκτήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα