BACKSTORY

Attica Bank: Η ΓΣ και η DBRS - Έρχεται deal με γαλλικό άρωμα στις ασφάλειες

27-06-2022 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Attica Bank: Η ΓΣ και η DBRS - Έρχεται deal με γαλλικό άρωμα στις ασφάλειες
Attica Bank
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι θα αποφασίσει η γενική συνέλευση της Attica Bank στις 5 Ιουλίου όταν η DBRS θα μπορέσει να δώσει την αξιολόγηση της τιτλοποίησης των κόκκινων δανείων της τράπεζας- πρόκριμα για την πραγματική διάσταση της κεφαλαιακής τρύπας- περί τις 15-20 Ιουλίου. Αλλά όσοι όρισαν τη συνέλευση υποθέτω θα γνωρίζουν σχετικώς.

Και να σας πω και κάτι: Το socializing των κυρίων που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν ξανά στο τραπεζικό χώρο μέσω του παραθύρου που λέγεται Attica έχει ξεκινήσει με αμείωτη ένταση αν και απέχουν ακόμη από το αποτέλεσμα. Δεν θα πω περισσότερα αλλά έχω στα χέρια μου τεκμήρια!

Η αλήθεια είναι πως μετά την απεργία επιτυχημένη ή μη, το να σου γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι τώρα που θα βάλεις και την ψηφιακή κάρτα καλό δεν το λες. Ετσι κάτι οι πολιτικές πιέσεις, κάτι πάλι οι πολιτικές πιέσεις κάθεσαι και συζητάς. Αυτό κάνει λοιπόν ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μεγάλου.

Αυτό και εν συνεχεία καταγράφει και την ανάγκη να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Σημαντική πράγματι.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με ορισμένους επιχειρηματίες που συνεχίζουν να βλέπουν το Χρηματιστήριο και τους επενδυτές ως παρίες. Κόβουν μετοχές κατά το δοκούν για να ανταμείψουν τους εαυτούς τους και δεν υπολογίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διώξουν ό,τι σοβαρό υπάρχει στο μετοχολόγιό τους και προσελκύσουν μόνο τυχάρπαστους κερδοσκόπους. Εγώ καταλαβαίνω να δίνονται μετοχές σε managers αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική των μετοχών που παίρνουν βασικοί μέτοχοι που δηλώνουν μοναδικοί και αναντικατάστατοι managers. Αναρωτιέμαι δε αν προβληματίζει αυτή η κατάσταση τους φορείς που εποπτεύουν το Χρηματιστήριο με πρώτη τη διοίκηση της ΕΧΑΕ.

Θα μου πείτε και η Ιντεάλ από μανατζάρισμα τα πηγαίνει περίφημα. Μόνο που έχω αρχίσει να χάνω το λογαριασμό από τα δάνεια και τις επιβραβεύσεις με μετοχές. Και αναρωτιέμαι τι μου μου θυμίζει αυτή η ιστορία από τις παλιές «ένδοξες» ημέρες του Χρηματιστηρίου. Πού θα πάει, θα μου έλθει στο μυαλό.

Έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα έχουμε νέο κύκλο εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο. Με γαλλικό άρωμα. Παρεμπιπτόντως έχω κρατήσει στο αρχείο μια επιστολή που έστειλαν κάποιοι στο δίκτυό τους προ διμήνου και διέψευδαν μετά βδελυγμίας ότι υπάρχει θέμα πώλησης. Όχι τίποτα άλλο για τα κάνω κορνίζα μαζί με την ανακοίνωση πώλησης. Έτσι είναι όμως τα πράγματα στην Ελλάδδα. Ο καθένας ανακοινώνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην ΙΟΝ όπου διέψευσαν πώληση λίγες ημέρες πριν πουλήσουν το πακέτο στο Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Για τον τελευταίο πάντως εκφράζω το θαυμασμό μου για την άνεση που σηκώνει χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες. Είναι το ίδιο επίπεδο θαυμασμού και για τα τρελά κουρέματα που έκαναν στο Νίκα οι τράπεζες όταν την ίδια στιγμή τραβούσαν την πρίζα σε μηδαμινά προβλήματα σε σχέση με αυτά με του Νίκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:16

Πού ποντάρει για την περαιτέρω ανάπτυξή της η 3αλφα - Οι άξονες στρατηγικής για το 2026

08:16

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι podcasters του 2026

08:06

CSRD: Σχεδόν 3 στις 4 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις αξιολογούν τη βιωσιμότητα των προμηθευτών τους

07:56

«Μην αφήνετε τα ζώα σας πίσω» - Ο Λιβάνιος στη δομή των Βιλίων - Το δείπνο της... Τεχνητής Νοημοσύνης

07:43

Ακριβότερα προϊόντα, φτωχότερος παραγωγός

07:39

Ο Τραμπ ανήγγειλε νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν από σήμερα

07:25

Κατασχεμένα ακίνητα: Το «σκορ» του οφειλέτη ξεκλειδώνει τις πωλήσεις - Πώς βαθμολογεί η ΑΑΔΕ

07:21

Υδρογονάνθρακες: Μέσα στην εβδομάδα η κατάθεση της ΜΠΕ για το block 2 - Ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα

07:18

Συνεχίζεται η μάχη με τα πύρινα μέτωπα στη Δ. Αττική

07:14

Πυρκαγιές: Νέα μέτωπα, μεγάλες ζημιές και οι πρώτες αποζημιώσεις - Τι αλλάζει για τους πληγέντες

07:10

Η νέα εποχή της τραπεζικής εποπτείας - Η επόμενη μέρα των πυρκαγιών - Η ΑΙ αγοράζει… βιβλία

23:58

Η Express αποκαλύπτει τη γοητεία της Σίφνου στο βρετανικό κοινό​​​​​​​​​​​

23:35

Ρωσία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επιθέσεις ουκρανικών drones

23:15

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 21 τραυματίες από την έκρηξη βόμβας κοντά σε εστιατόριο της Μόσχας

22:48

Ευρωπαϊκή Δύναμη έκανε έλεγχο σε ένα τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο

22:18

Μενδώνη: Η Αμφίπολη εξελίσσεται σε διεθνή αρχαιολογικό προορισμό

22:06

Μητσοτακης: Αποχαιρετώ με συγκίνηση μία προσωπικότητα που σφράγισε την ίδια την εξέλιξη της Μεταπολίτευσης

21:47

Ινδονησία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 41 αγνοούμενοι από φωτιά που ξέσπασε σε φέρι

21:18

Χανιά: Δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

21:00

Μια ακόμα νύχτα μάχης με τις φλόγες στη δυτική Αττική

20:51

Συλλυπητήρια Ν. Δένδια για το θανάτο του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

20:48

Μαρινάκης: Η πατρίδα υποκλίνεται στη μνήμη των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας το καθήκον

20:44

Μητσοτάκης: Μετέβη εκ νέου στο Συντονιστικό Κέντρο

20:35

Τουρνάς: Συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των δύο μελών του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

20:31

Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας ζει πολύ δύσκολες στιγμές τις τελευταίες μέρες

20:20

Μητσοτάκης: Θλίψη απ' την απώλεια δύο μαχητών της πρώτης γραμμής στον πόλεμο με τις φωτιές

20:00

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

19:30

Το μεγάλο sell off στις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης: Έφτασε η αγορά στον πυθμένα;

19:19

Στην περιοχή των πυρκαγιών η Ειρήνη Αγαπηδάκη με τις ΚΟΜY

19:03

Θραύσματα drone έπεσαν σε ρουμανικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία