«Έσβησε» το Pixel της Eurobank: Γιατί ματαιώθηκε η πώληση 640 ακινήτων

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσβησε» το Pixel της Eurobank: Γιατί ματαιώθηκε η πώληση 640 ακινήτων
Ο διαγωνισμός οδηγήθηκε σε αδιέξοδο αφού προτιμητέος αγοραστής ήταν η Grivalia, η οποία θα συγχωνευτεί με τη Eurobank εντός του 2019.

Μια απροσδόκητη εξέλιξη είχε η συναλλαγή πώλησης 640 ακινήτων της Eurobank, γνωστή ως «Pixel», αφού ο προτιμητέος αγοραστής ήταν η… Grivalia, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Το Ιούλιο έγινε γνωστό ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο «Pixel I» της Eurobank και κατατέθηκαν 11 δεσμευτικές προσφορές. Σημειώνεται ότι η συναλλαγή αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον στην αγορά γιατί θα ήταν η πρώτη στο είδος της και θα άνοιγε τον δρόμο για τις τράπεζες που αναζητούν τρόπους να διαθέσουν τα χιλιάδες ακίνητα που συσσωρεύουν μέσω των πλειστηριασμών.

Ο διαγωνισμός, όμως, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο αφού προτιμητέος αγοραστής ήταν η Grivalia, η οποία θα συγχωνευτεί με τη Eurobank εντός του 2019, όπως έγινε γνωστό στα τέλη Νοεμβρίου.

Πράγματι, σε δημοσίευμά του το insider.gr είχε αναφέρει από τον Σεπτέμβριο ότι η Grivalia ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στα «κόκκινα σπίτια», διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της που περιλαμβάνει για την ώρα μόνο επαγγελματικούς χώρους.

Μετά τη συμφωνία-σταθμό με τη Eurobank, η νέα Grivalia θα διαχειρίζεται το σύνολο των ακινήτων της τράπεζας αξίας 2,2 δισ. ευρώ, συνεπώς δεν έχει πλέον λογική να αγοράσει τα ακίνητα αξίας 22,9 εκατ. ευρώ από τη Eurobank.

Επικεφαλής διαχείρισης του χαρτοφυλακίων ακινήτων της Eurobank τίθεται ο κ. Γιώργος Χρυσικός, σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Grivalia, ο οποίος θα έχει πλέον την ευθύνη όχι μόνο των επαγγελματικών ακινήτων –που διαχειριζόταν η Grivalia- αλλά και των οικιστικών και λοιπόν ακινήτων που έχει συγκεντρώσει στον ισολογισμό της η Eurobank, τα οποία θα ανέρχονται σε 4.600 συνολικά στο τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider