Στην τελική ευθεία η πώληση της Εurobank Property Services

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην τελική ευθεία η πώληση της Εurobank Property Services
Η Eurobank έχει καταλήξει στον προτιμητέο επενδυτή και εκκρεμούν οι τυπικοί έλεγχοι. Έως τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να «δώσουν τα χέρια».

Έως τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να δώσουν τα χέρια Eurobank και προτιμητέος επενδυτής για την πολυαναμενόμενη πώληση της Εurobank Property Services, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Η διοίκηση της Eurobank έχει καταλήξει στον επικρατέστερο πλειοδότη, ο οποίος υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά και κρίνεται απολύτως αξιόπιστος εταίρος, αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαιτούμενοι τυπικοί έλεγχοι του υποψήφιου αγοραστή και το deal αναμένεται να κλείσει έως τις 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμά του το insider.gr, για την απόκτηση της EPS κατέθεσαν προσφορές τέσσερις διεθνείς όμιλοι στο τέλος Αυγούστου που έληγε η προθεσμία.

Το ενδιαφέρον της τράπεζας, όμως, δεν στρέφεται μόνο στο ύψος του τιμήματος, αλλά και στα ποιοτικά/λειτουργικά χαρακτηριστικά του αγοραστή, καθώς προσβλέπει σε στενή και μακροχρόνια συνεργασία με την εταιρεία ακινήτων, την οποία υποχρεούται να πωλήσει στο πλαίσιο της αποεπένδυσης από τις μη κύριες δραστηριότητες που έχει συμφωνήσει με την DG Comp.

Η Eurobank έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με την EPS για πέντε ακόμη χρόνια και φαίνεται διατεθειμένη να αναθέσει πλήρως τη διαδικασία «πακεταρίσματος» και πώλησης των ακινήτων της, εφόσον η EPS αναδιαρθρωθεί επαρκώς ώστε να αναλάβει ένα τέτοιο τιτάνιο έργο. Μέχρι στιγμής, προετοιμάζει η ίδια τα ακίνητα προκειμένου να είναι κατάλληλα προς πώληση (νομιμοποιήσεις, γραφειοκρατία, έγγραφα μεταβίβασης) σε συνεργασία με την PWC.

Στόχος της διοίκησης, όμως, είναι να απεμπλακεί από τις χρονοβόρες και εξειδικευμένες αυτές διαδικασίες. Αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη η πώληση του πακέτου 639 «κόκκινων» ακίνητων Pixel I, ύψους 22,9 εκατ. ευρώ για το οποίο κατατέθηκαν προσφορές τον Αύγουστο και εξετάζονται από τα αρμόδια τμήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider