Τα 10 αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το 2019
Τα μικρά και οικονομικά μοντέλα συνεχίζουν να μονοπωλούν σχεδόν τις ανάγκες των οδηγών και πέτυχαν τις περισσότερες ταξινομήσεις το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Από τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς, τα 7 ανήκουν στην κατηγορία B (super mini), δύο στην κατηγορία A (mini)και μόλις 1 στην κατηγορία C (μικρή – μεσαία).

Με τις εταιρικές πωλήσεις να κυριαρχούν στη χώρα μας, είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο τα μικρά εν γένει αυτοκίνητα έχουν τεράστιο όγκο πωλήσεων. Από την άλλη πλευρά, αποτελούν εξαιρετικές λύσεις και ως πρώτα οικογενειακά, καθώς πλέον έχουν τους χώρους, τις επιδόσεις, την ασφάλεια αλλά και την οικονομική λειτουργία για να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών –με κύριο αυτό της αστικής μετακίνησης.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μοντέλα που κέρδισαν το στοίχημα των πωλήσεων το πρώτο οκτάμηνο του 2019 και με τα οποία, εν πολλοίς, θα κλείσει και το top ten του έτους.

Το μόνο μοντέλο της κατηγορίας Β με υβριδική έκδοση μονοπωλεί τις πωλήσεις εδώ και περίπου μια δεκαετία, όντας ο απόλυτος πρωταθλητής της ελληνικής αγοράς. Ένα αυτοκίνητο πασπαρτού, με τιμές από 11.550 ευρώ.

Το αειθαλές μοντέλο της Fiat συνεχώς εξελίσσεται και διατίθεται σε πολλές εκδόσεις, ακόμα και ως τετρακίνητο. Έχει πολύ άνετους χώρους για το μέγεθός του, έκδοση φυσικού αερίου και πολύ προσιτό κόστος, που ξεκινά από 10.550 ευρώ.

Το νέο μοντέλο περιμένει στη γωνία, ωστόσο με πολλές εκδόσεις, εξαιρετικούς χώρους, πλούσιο εξοπλισμό  και προσιτές τιμές, το υφιστάμενο συνεχίζει να τινάζει τη μπάνκα στον αέρα. Διατίθεται και με κινητήρα διπλού καυσίμου βενζίνης/LPG. Τιμές από 11.580 ευρώ.

Το νέο Polo αρέσει και έχει πλειάδα εκδόσεων, μεγάλους χώρους και σύγχρονα, οικονομικά μηχανικά μέρη. Με όλα τα παραπάνω, παρότι το κόστος του δεν είναι ευκαιρία, καταφέρνει να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 12.950

Ακόμα ένα μοντέλο με μεγάλες αντοχές στην ελληνική αγορά, που χάρη στους σύγχρονους και οικονομικούς κινητήρες και στην trendy αισθητική του συνεχίζει να συγκινεί χιλιάδες οδηγούς. Διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, σε τιμές από 12.900 ευρώ.

Το μοντέλο που σήμανε την αλλαγή κατεύθυνσης της γαλλικής εταιρείας προς περισσότερο ξεχωριστά και ιδιαίτερα αυτοκίνητα, όπως άλλωστε προστάζει και η μεγάλη της ιστορία. Μεγάλοι χώροι και αισθητική crossover, έδωσαν στο C3 σημαντική ώθηση. Τιμές από 12.210 ευρώ.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της κατηγορίας C στο top ten των πωλήσεων. Είναι το crossover που κάθε ανταγωνιστής θέλει να ξεπεράσει, λειτουργικά και εμπορικά, αυτό ωστόσο αντέχει χαρακτηριστικά. Πολλές εκδόσεις, άνετοι χώροι, ποιότητα και τιμές από 20.490 ευρώ.

Σε περίπου ένα μήνα θα γνωρίσουμε το νέο Clio, το υφιστάμενο ωστόσο κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία τόσο πανευρωπαϊκά, όσο και στη χώρα μας. Αισθητική, χώροι, σύγχρονοι και οικονομικοί κινητήρες είναι τα ατού του. Τιμές από 12.360 ευρώ.

Το μόλις 2ο μοντέλο της κατηγορίας Α που εμφανίζεται στο top ten των πωλήσεων είναι το χαρισματικό i10. Παρότι και αυτό αλλάζει πολύ σύντομα, παραμένει ένας δυνατός παίκτης καθώς έχει μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και οικονομικούς κινητήρες. Οι τιμές του ξεκινούν από 10.590 ευρώ.

Μεγάλοι χώροι, εξαιρετική ποιότητα, οικονομικοί κινητήρες, πέντε χρόνια εγγύηση και πολύ λογικές τιμές, είναι τα στοιχεία που έδωσαν και σε αυτό το Hyundai, μια θέση στη δεκάδα των προτιμήσεων των Ελλήνων οδηγών. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 11.840 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:51

Goldman Sachs: Πού φυλάσσουν τον χρυσό τους οι κεντρικές τράπεζες

17:29

Οι αμερικανικές επικρίσεις σχετικά για τις επιθέσεις στη Συρία είναι «γεμάτες ανακρίβειες», λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

17:09

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στα Λευκόγια Δράμας

16:59

Συρία: Ένας τραυματίας έπειτα από επίθεση ισραηλινού drone

16:49

Βουλγαρία: Επενδύσεις έως 180 εκατ. ευρώ σε εταιρείες καινοτομίας

16:34

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο

16:18

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Ινδό ομόλογό του - Θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη

15:56

Καλάθι ΔΕΘ: Φοροελαφρύνσεις με «μπόνους» στους συνεπείς - Πώς και για ποιους επαγγελματίες καταργείται σταδιακά το τεκμαρτό εισόδημα

15:49

Η Τεχεράνη επέτρεψε σε ιρακινά πετρελαιοφόρα να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ

15:35

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινός αποκλεισμός στην Περιφερειακή Οδό τη Δευτέρα 24 Αυγούστου

15:17

Το οικονομικό crash test του Τραμπ: Xρέος 40 τρισ. δολ, επιτόκιο στεγαστικών 6,7% και ντίζελ 5 δολαρίων

15:10

Ρωσία: Τουλάχιστον 6 νεκροί σε σειρά πληγμάτων από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

14:50

Πρόεδρος βενζινοπωλών: Πάνω από 2 ευρώ η βενζίνη – «Άμεση ανάγκη για μέτρα πριν από την 1η Σεπτεμβρίου»

14:42

Ο στρατηγός που έχασε τον γιο του και απειλεί να γκρεμίσει τον Νετανιάχου από την εξουσία

14:31

Σουηδία: Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας διαδικτυακές κοινότητες μετά τον θάνατο 17χρονης σε σχολείο

14:12

Ισπανία: Eπτά τραυματίες από σφοδρές βροχοπτώσεις – Εκκενώθηκε κάμπινγκ

13:59

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ προειδοποιεί το Ισραήλ για επικίνδυνη κλιμάκωση με την Τουρκία

13:47

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές αύριο λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

13:34

Τι σκέφτεται ο Τραμπ για την Κορέα

13:15

Euronext Athens: Στην τελική ευθεία η επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές

13:02

Σιδηρόδρομος: Η (κυβερνητική) λίστα με τα μεγάλα έργα ανά την Ελλάδα - Η πρόοδος και τα χρονοδιαγράμματα

12:54

ΠΑΣΟΚ: Στον «αέρα» την Κυριακή το νέο vidcast για την Παιδεία

12:36

Ιός Δυτικού Νείλου: Κορύφωση για ακόμη 2 με 3 εβδομάδες – Τα συμπτώματα που πρέπει να μας θορυβήσουν

12:27

Οι διαιτητές κερδίζουν έως και 3.000 δολάρια ανά αγώνα - Γιατί έχουν βαρεθεί και τα παρατάνε

12:11

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Πάνω από 1,15 εκατ. αιτήσεις – Πότε αναμένεται η κλήρωση

11:52

Φονέας: Η παραλία με την άγρια ομορφιά στη Μεσσηνιακή Μάνη

11:36

ΟΑΣΘ: Έρχονται 12 νέες γραμμές λεωφορείων από 1η Σεπτεμβρίου

11:20

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 60χρονο με ένταλμα σύλληψης και Ερυθρά Αγγελία της Interpol

11:09

Τι επιλέγουν να σπουδάσουν οι νέοι στην ΕΕ: Το χάσμα των δύο φύλων στα.. πτυχία - Η εικόνα στην Ελλάδα

10:58

Ουκρανία: Επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ Βάντεφουλ στο Κίεβο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider