Τα 10 αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το 2019
Τα μικρά και οικονομικά μοντέλα συνεχίζουν να μονοπωλούν σχεδόν τις ανάγκες των οδηγών και πέτυχαν τις περισσότερες ταξινομήσεις το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Από τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς, τα 7 ανήκουν στην κατηγορία B (super mini), δύο στην κατηγορία A (mini)και μόλις 1 στην κατηγορία C (μικρή – μεσαία).

Με τις εταιρικές πωλήσεις να κυριαρχούν στη χώρα μας, είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο τα μικρά εν γένει αυτοκίνητα έχουν τεράστιο όγκο πωλήσεων. Από την άλλη πλευρά, αποτελούν εξαιρετικές λύσεις και ως πρώτα οικογενειακά, καθώς πλέον έχουν τους χώρους, τις επιδόσεις, την ασφάλεια αλλά και την οικονομική λειτουργία για να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών –με κύριο αυτό της αστικής μετακίνησης.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μοντέλα που κέρδισαν το στοίχημα των πωλήσεων το πρώτο οκτάμηνο του 2019 και με τα οποία, εν πολλοίς, θα κλείσει και το top ten του έτους.

Το μόνο μοντέλο της κατηγορίας Β με υβριδική έκδοση μονοπωλεί τις πωλήσεις εδώ και περίπου μια δεκαετία, όντας ο απόλυτος πρωταθλητής της ελληνικής αγοράς. Ένα αυτοκίνητο πασπαρτού, με τιμές από 11.550 ευρώ.

Το αειθαλές μοντέλο της Fiat συνεχώς εξελίσσεται και διατίθεται σε πολλές εκδόσεις, ακόμα και ως τετρακίνητο. Έχει πολύ άνετους χώρους για το μέγεθός του, έκδοση φυσικού αερίου και πολύ προσιτό κόστος, που ξεκινά από 10.550 ευρώ.

Το νέο μοντέλο περιμένει στη γωνία, ωστόσο με πολλές εκδόσεις, εξαιρετικούς χώρους, πλούσιο εξοπλισμό  και προσιτές τιμές, το υφιστάμενο συνεχίζει να τινάζει τη μπάνκα στον αέρα. Διατίθεται και με κινητήρα διπλού καυσίμου βενζίνης/LPG. Τιμές από 11.580 ευρώ.

Το νέο Polo αρέσει και έχει πλειάδα εκδόσεων, μεγάλους χώρους και σύγχρονα, οικονομικά μηχανικά μέρη. Με όλα τα παραπάνω, παρότι το κόστος του δεν είναι ευκαιρία, καταφέρνει να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 12.950

Ακόμα ένα μοντέλο με μεγάλες αντοχές στην ελληνική αγορά, που χάρη στους σύγχρονους και οικονομικούς κινητήρες και στην trendy αισθητική του συνεχίζει να συγκινεί χιλιάδες οδηγούς. Διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, σε τιμές από 12.900 ευρώ.

Το μοντέλο που σήμανε την αλλαγή κατεύθυνσης της γαλλικής εταιρείας προς περισσότερο ξεχωριστά και ιδιαίτερα αυτοκίνητα, όπως άλλωστε προστάζει και η μεγάλη της ιστορία. Μεγάλοι χώροι και αισθητική crossover, έδωσαν στο C3 σημαντική ώθηση. Τιμές από 12.210 ευρώ.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της κατηγορίας C στο top ten των πωλήσεων. Είναι το crossover που κάθε ανταγωνιστής θέλει να ξεπεράσει, λειτουργικά και εμπορικά, αυτό ωστόσο αντέχει χαρακτηριστικά. Πολλές εκδόσεις, άνετοι χώροι, ποιότητα και τιμές από 20.490 ευρώ.

Σε περίπου ένα μήνα θα γνωρίσουμε το νέο Clio, το υφιστάμενο ωστόσο κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία τόσο πανευρωπαϊκά, όσο και στη χώρα μας. Αισθητική, χώροι, σύγχρονοι και οικονομικοί κινητήρες είναι τα ατού του. Τιμές από 12.360 ευρώ.

Το μόλις 2ο μοντέλο της κατηγορίας Α που εμφανίζεται στο top ten των πωλήσεων είναι το χαρισματικό i10. Παρότι και αυτό αλλάζει πολύ σύντομα, παραμένει ένας δυνατός παίκτης καθώς έχει μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και οικονομικούς κινητήρες. Οι τιμές του ξεκινούν από 10.590 ευρώ.

Μεγάλοι χώροι, εξαιρετική ποιότητα, οικονομικοί κινητήρες, πέντε χρόνια εγγύηση και πολύ λογικές τιμές, είναι τα στοιχεία που έδωσαν και σε αυτό το Hyundai, μια θέση στη δεκάδα των προτιμήσεων των Ελλήνων οδηγών. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 11.840 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Το Λονδίνο χαιρετίζει τις δηλώσεις του ΓΓ ΟΗΕ Γκουτέρες για το Κυπριακό

23:43

Apple: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα, αύξηση 22% στις πωλήσεις iPhone - Γιατί πέφτει η μετοχή

23:25

Amazon: Πέμπτο σερί τρίμηνο αύξησης πωλήσεων στο cloud (+37%) - «Άλμα» 9% της μετοχής

23:14

Wall Street: H Microsoft (+15%) «έσβησε» το sell off της Fed - Ράλι 2,8% o Nasdaq

22:58

Iταλία: Eξετάζει αναστολή των ελεύθερων μετακινήσεων από την Ισπανία μετά την απόβαση μεταναστών στη Θέουτα

22:50

Κύπρος: Πιο κοντά η επικύρωση της υποψηφιότητας του Τζον Μπρέσλοου για τη θέση του νέου πρέσβη ΗΠΑ

22:42

Πιερρακάκης: Τα νησιά δεν είναι η άκρη της Ελλάδας, είναι η καρδιά της - Σε εξέλιξη 504 έργα ύψους 5,2 δισ. στο Νότιο Αιγαίο

22:33

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 1% μετά την πρόταση ναυτικής συμμαχίας για την Ερυθρά Θάλασσα

22:24

ΕΟΔΥ: Έντονη κυκλοφορία του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική

22:10

Νομοσχέδιο ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ: Προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ενσωμάτωσε ο Στ. Παπασταύρου

21:50

Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% με φόντο αδύναμο δολάριο και ήπιο πληθωρισμό

21:45

Iσπανία: Εννέα νεκροί στη μαζική άφιξη μεταναστών από το Μαρόκο - Αναπτύσσεται ο στρατός στη Θέουτα

21:37

Η Πορτογαλία προωθεί νομοσχέδιο για φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

21:30

Κέβιν Γουόρς: Οι αγορές δεν πείστηκαν από τα λόγια του

21:28

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικό πρόσημο καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός - 10,7 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο εξάμηνο

21:18

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ρέθυμνο, Πάρο, Άνδρο, Κάλυμνο - Στάχτη 45.000 στρέμματα στην Κρήτη

21:05

Σαουδική Αραβία: Σχέδια συγκρότησης διεθνούς συμμαχίας για την Ερυθρά - Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών

20:52

Ταχιάος για επέκταση Μετρό προς Καλαμαριά: «Απομένουν ελάχιστες εκκρεμότητες»

20:40

Στη Βουλή δύο επείγουσες ρυθμίσεις για τον πρωτογενή τομέα

20:30

Πώς δημιουργήθηκε το SOS;

20:21

Παπαθανάσης: Μηδενιστικές και έωλες οι αιτιάσεις ΠΑΣΟΚ για την πορεία του Ταμείου Ανάκαμψης - Η Ελλάδα δεν θα χάσει ευρώ

20:12

Μυλωνάς (Εθνική): Αναβαθμίζει στόχους, κρατά «πυρομαχικά» για εξαγορές και ποντάρει σε Allianz - Dromeus

20:05

Κυρανάκης: Θα θυμόμαστε για πάντα τους Μ. Στρατιδάκη και Π. Διαμαντάκη για την ανδρεία τους

19:56

Ευρωαγορές: Κέρδη στο ταμπλό με φόντο αποτελέσματα και παύση BoE

19:42

Λάιεν για την απώλεια των 3 Ελλήνων πυροσβεστών: «Η γενναιότητά τους θα μείνει στην ιστορία»

19:32

Βρετανία: Ο Μπέρναμ δεν αποκλείει να δοθούν νέες άδειες για γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα

19:23

Iράν: Υποστηρίζει ότι κατέστρεψε τρία αμερικανικά F-35 στην Ιορδανία - Διαψεύδει η CENTCOM

19:23

Σε πύρινο κλοιό Ρέθυμνο και Πάρος: Μηδενική ορατότητα - Άνεμοι άνω των 100 χλμ

19:12

Euronext: Αύξηση 100% στα καθαρά κέρδη και 92,8% στα EBITDA το εξάμηνο

19:00

«Στοπ» στις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης έως τέλη Ιανουαρίου 2027 από Ρωσία


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider