Wall Street: Ανεβαίνουν οι δείκτες εν αναμονή του πληθωρισμού των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανεβαίνουν οι δείκτες εν αναμονή του πληθωρισμού των ΗΠΑ
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες την Τετάρτη, με τους αναλυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα επερχόμενα σημαντικά μάκρο στοιχεία.

Τελευταία ενημέρωση: 21:14

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στην Wall Street την Τετάρτη, με τους αναλυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, για τον πληθωρισμό και τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ, την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα. Επίσης, σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 θα κάνουν οι JPMorgan Chase, UnitedHealth, BofA και Delta Air Lines.

O Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,31% στις 37.642 μονάδες, ο S&P 500 κινείται στο +0,51% στις 4.780 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται στο +0,78 και στις 14.973 μονάδες.

Οι δείκτες προέρχονται από μία μοιρασμένη συνεδρίαση όπου ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε σε θετικό έδαφος, ενισχυμένος από το νέο ιστορικό υψηλό που έπιασε η μετοχή της Nvidia, ενώ απώλειες κατέγραψε ο Dow Jones και ο S&P 500. Επτά από τους έντεκα μεγάλους κλάδους του S&P έκλεισαν με απώλειες, με την ενέργεια να ηγείται με -1,6%.

Τα αμερικανικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Coinbase και Marathon Digital καταγράφουν απώλειες 1,73% και 1,98% αντίστοιχα, καθώς οι τιμές των κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν, μετά την παραβίαση του λογαριασμού της SEC στο Χ (πρώην Twitter) και την ανάρτηση ενός fake post το οποίο ανέφερε ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγορά ενέκρινε τα Spot Bitcoin ETFs. Οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν ήδη να ερευνούν πως παραβιάστηκε ο λογαριασμός μιας κεντρικής ρυθμιστικής αρχής της Wall Street.

Στα της οικονομίας, η τελευταία έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones, να αναμένουν άνοδο του CPI στο 3,2% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση. Η έκθεση θα ρίξει περισσότερο φως επάνω στις προθέσεις της Fed σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων. Η χρονική στιγμή που θα συμβεί αυτό μέσα στο 2024 μοιάζει να έχει πάει πιο πίσω χρονικά, αν και το Group FedWatch εργαλείο της CME, προβλέπει πως αυτό θα συμβεί κατά 64%.

«Μοιάζει πως τελειώσαμε την χρονιά με το πάρτι της Fed που αντέστρεψε το κλίμα και τώρα πιθανόν να βιώνουμε ένα είδος hangover» δηλώνουν αναλυτές της John Hancock Investment Management.

Στα επιχειρηματικά, η Hewlett Packard Enterprise (HPE) συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία πώλησης εξοπλισμού δικτύων Juniper Networks, αντί περίπου 14 δισ. δολαρίων ή 40 δολαρίων ανά μετοχή, τίμημα που θα δοθεί πλήρως σε μετρητά. Η HPE εκτιμά ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2025. Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά από δημοσίευμα της WSJ που ήθελε τις δύο εταιρείες να βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Σε εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες Prime Video και Amazon MGM Studios προχωράει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Amazon, επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τις περικοπές προσωπικού που ξεκίνησαν το 2023. Σύμφωνα με το Reuters, οι απολύσεις θα γνωστοποιηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας και θα προστεθούν στις περισσότερες από 27.000 απολύσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος.

Επίσης, η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, θα απολύσει περίπου 600 υπαλλήλους, καθώς επιδιώκει να αναδιατάξει τους πόρους της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις τεχνολογικές αλλαγές που σημειώνονται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Hewlett Packard Enterprise εξαγοράζει την Juniper για 14 δισ. δολάρια

BlackRock: Μέσα στο 2024 θα απολύσει 600 υπαλλήλους

Παραβιάστηκε ο λογαριασμός της SEC στο Χ: Έδωσε ψευδώς «πράσινο φως» στα Bitcoin ETFs

gazzetta
gazzetta reader insider insider