Παραβιάστηκε ο λογαριασμός της SEC στο Χ: Έδωσε ψευδώς «πράσινο φως» στα Bitcoin ETFs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραβιάστηκε ο λογαριασμός της SEC στο Χ: Έδωσε ψευδώς «πράσινο φως» στα Bitcoin ETFs
Πηγή: Getty Images
Η πολυαναμενόμενη απόφαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το εάν θα εγκρίνει τα Spot Bitcoin ETFs εξελίχθηκε ξαφνικά σε μείζον συμβάν κυβερνοασφαλείας.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το εάν θα εγκρίνει τα Spot Bitcoin ETFs εξελίχθηκε ξαφνικά σε μείζον συμβάν κυβερνοασφαλείας.

Ο λογαριασμός της SEC στο Χ (πρώην Twitter) παραβιάστηκε και μία ψεύτικη ανάρτηση ανέφερε ότι η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε το project, δίνοντας μάλιστα προσωρινή ώθηση στην τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο. Οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν ήδη να ερευνούν πως παραβιάστηκε ο λογαριασμός μιας κεντρικής ρυθμιστικής αρχής της Wall Street.

«Πραγματικά, δείχνει το εύρος και τη συχνότητα των κυβερνοεπιθέσεων», δήλωσε ο Kurt Gottschall, εταίρος στο δικηγορικό γραφείο Haynes Boone και πρώην περιφερειακός διευθυντής της SEC. «Η ειρωνεία εδώ είναι ότι η SEC δεν έχει δείξει μεγάλη συμπόνοια στις εισηγμένες και τους διαχειριστές assets που έχουν πέσει θύματα κυβερνοεπίθεσης».

Η παραβίαση έδωσε τροφή στους οπαδούς των κρυπτονομισμάτων που θεωρούν εδώ και καιρό τον πρόεδρο της SEC, Gary Gensler, εχθρό λόγω του ζήλου του να «χαλιναγωγήσει» τη βιομηχανία. Η ειρωνεία ενός περιστατικού κυβερνοασφάλειας σε βάρος μιας ρυθμιστικής αρχή που έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για την διαδικτυακή ευαλωτότητα των crypto δεν πέρασε απαρατήρητη από τους επικριτές που περιμένουν χρόνια από την SEC να εγκρίνει ένα Bitcoin ETF.

Τι απαντά η Χ

Η πλατφόρμα social media Χ γνωστοποίησε σήμερα ότι ερεύνησε το περιστατικό.

«Με βάση την έρευνά μας, η ψευδής ανάρτηση δεν οφείλεται σε παραβίαση των συστημάτων του X, αλλά μάλλον σε κάποιο πρόσωπο αγνώστων στοιχείων που πήρε τον έλεγχο ενός αριθμού τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό @SECGov μέσω τρίτου», αναφέρεται σε ανάρτηση της Χ, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο λογαριασμός της SEC παραβιάστηκε.

Η τιμή του bitcoin πήρε την ανιούσα μετά το μη αυθεντικό post, αλλά σύντομα υποχώρησε κάτω από τα 46.000 δολάρια αφότου η SEC ξεκαθάρισε πως δεν έχει εγκρίνει ακόμη το bitcoin ETF.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: 6 ερωτήσεις - απαντήσεις για τα αγροτικά «μπλόκα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider