Wall Street: «Μάζεψε» τις απώλειες ο Nasdaq με «σωσίβιο» τo νέο ρεκόρ της Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μάζεψε» τις απώλειες ο Nasdaq με «σωσίβιο» τo νέο ρεκόρ της Nvidia
Ήπιες διακυμάνσεις στην αμερικανική αγορά με το βλέμμα στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό.

Με ήπιες διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να αντιστέκεται στους έντονους κλυδωνισμούς που προκάλεσε αρχικά η δυσοίωνη πρόβλεψη της Samsung για μείωση της λειτουργικής της κερδοφορίας κατά 35% στο τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Αναλυτικότερα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq -αν και αρχικά έφτασε να υποχωρεί ως και 1% περίπου- εν τέλει έκλεισε σε θετικό έδαφος, ενισχυμένος κατά 0,09% στις 14.857 μονάδες, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από το νέο ιστορικό υψηλό που έπιασε η μετοχή της Nvidia.

Στον αντίποδα, απώλειες 0,45% σημείωσε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 37.525 μονάδες κλείνοντας με αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,15% και διαμορφώθηκε στις 7.756 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ο τίτλος της Nvidia κατέρριψε ένα ακόμα ρεκόρ -μετά από αυτό της Δευτέρας- καθώς ενισχύθηκε κατά 1,7% για να κλείσει στα 531,40 δολάρια, ενώ κέρδη σχεδόν 1,5% σημείωσαν και οι μετοχές των Amazon και Alphabet.

Την ίδια στιγμή, «άλμα» 22% κατέγραψε η μετοχή της Juniper Networks, στον απόηχο δημοσιευμάτων για εξαγορά της εταιρείας hardware από την Hewlett Packard Enterprise έναντι 13 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται πως αργότερα αυτή την εβδομάδα, με ενδιαφέρον αναμένονται τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις θέσεις εργασίας που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, ενώ εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουν τις επιδόσεις τους για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 μεταξύ άλλων οι JPMorgan Chase, UnitedHealth, BofA και Delta Air Lines.

Μάκρο

Μείωση κατέγραψε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 63,2 δισ. δολάρια καταγράφοντας μείωση της τάξης του 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μικρή αύξηση στα 65 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, το έλλειμμα τον Οκτώβριο αναθεωρήθηκε από τα 64,3 δισ. στα 64,5 δισ. δολάρια.

Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,9% τον Νοέμβριο στα 316,9 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν κατά 1,9% στα 253,7 δισ. δολάρια

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοντά στην εξαγορά της Juniper η Hewlett Packard Enterprise

Samsung: Αναμένει «βουτιά» 35% στα λειτουργικά κέρδη 4ου τριμήνου

Ευρωαγορές: Σε αρνητικό έδαφος με τον κλάδο εξόρυξης να ηγείται των απωλειών

gazzetta
gazzetta reader insider insider