Πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών για τον S&P 500, με «καύσιμο» τα εταιρικά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών για τον S&P 500, με «καύσιμο» τα εταιρικά κέρδη
Ντεμπούτο έκανε σήμερα το πρώτο αμερικανικό bitcoin ETF, σημειώνοντας άνοδο 4,7%, Το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε 4% στα 64.206,51 δολάρια, σχεδόν 1% από το ιστορικό υψηλό των 64.899 δολαρίων. 

Κέρδη σημείωσαν οι δείκτες της Wall, με τον S&P 500 να εμφανίζει άνοδο για πέμπτη διαδοχική ημέρα, ωθούμενος από τα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

O Dow Jones ενισχύθηκε 198,7, ή 0,6%, στις 35.457,31 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,7% στις 4.519,63 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 0,7% στις 15.129,09 μονάδες, επίσης για πέμπτη συνεδρίαση. Dow και S&P 500 βρίσκονται λιγότερο από 1% μακριά από τα ιστορικά υψηλά τους.

«Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες ξεκίνησαν την σεζόν των αποτελεσμάτων δυναμικά, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, τα θέματα της πανδημίας και της αλυσίδας εφοδιασμού δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις συγκεκριμένες. Τώρα γίνεται πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα δείξουν οι άλλες βιομηχανίες για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε στο CNBC ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Παράλληλα, ντεμπούτο έκανε σήμερα το πρώτο αμερικανικό bitcoin ETF, σημειώνοντας άνοδο 4,7% στα 41,89 δολάρια, με το κρυπτονόμισμα να ενισχύεται 4% στα 64.206,51 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, σχεδόν 1% από το ιστορικό υψηλό των 64.899 δολαρίων.

Στα εμπορεύματα, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να εκμεταλλεύεται τις απώλειες του δολαρίου και να κλείνει με μικρά κέρδη. Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.770 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 0,3% ή 4,8 δολαρίων/ουγγιά.

Παράλληλα, σε νέα υψηλά 7 ετών βρέθηκε το πετρέλαιο, με την τιμή του να βρίσκεται μία ανάσα μακριά από τα 83 δολάρια/βαρέλι, λαμβάνοντας ώθηση από το γεγονός πως ο ΟΠΕΚ+ επιμένει να μην αυξήσει την παραγωγή, την στιγμή που ζήτηση στην αγορά αυξάνεται συνεχώς ενόψει των χειμερινών μηνών. Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 82,96 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 0,6% ή 0,52 δολαρίων/βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του WTI από τον Οκτώβριο του 2014.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Johnson & Johnson ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 25 σεντς, με τη μετοχή να σημειώνει κέρδη 2,3%.

Παράλληλα, η Procter & Gamble παρουσίασε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, ωστόσο η μετοχή υποχώρησε πάνω από 1%, καθώς η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων είπε πως θα αυξήσει τις τιμές για να καλύψει το αυξημένο κόστος εμπορευμάτων και ναύλων.

Έως την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, το 82% των εταιρειών του S&P 500 -που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα- έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συμπεριλαμβανομένων και των εκτιμήσεων για εκείνα που θα ακολουθήσουν, η ανάπτυξη των κερδών του τρίτου τριμήνου θα διαμορφωθεί στο 30%.

Τέλος, σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν αναπάντεχη μείωση τον Σεπτέμβριο, καθώς η αύξηση των τιμών που προκαλούν οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες και ανθρώπινο δυναμικό, έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider