ΗΠΑ: Απροσδόκητη μείωση 1,6% στις ενάρξεις νέων κατοικιών τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απροσδόκητη μείωση 1,6% στις ενάρξεις νέων κατοικιών τον Σεπτέμβριο
Αναπάντεχη μείωση κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι νέες ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς η αύξηση των τιμών που προκαλούν οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες και ανθρώπινο δυναμικό, έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομία της χώρας.

Αναπάντεχη μείωση κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι ενάρξεις ανέγερσης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς η αύξηση των τιμών που προκαλούν οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες και ανθρώπινο δυναμικό, έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομία της χώρας.

Αναλυτικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στα 1,555 εκατ., σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Οι ενάρξεις κατοικιών ήταν χαμηλότερα και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν 1,62 εκατ. ενάρξεις, ενώ πτωτικά αναθεωρήθηκαν και τα στοιχεία του Αυγούστου, όταν και σημειώθηκαν 1,58 εκατ. νέες ενάρξεις. Οι αρχικές μετρήσεις έκαναν λόγο για 1,615 εκατ. ενάρξεις κατοικιών.

Παράλληλα, ισχυρή πτώση κατά 7,7% σημείωσαν οι άδειες κατασκευών κατά τον Σεπτέμβριο, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 1,589 εκατ.

Σημειώνεται ότι οι ενάρξεις νέων κατοικιών ανήλθαν σε υψηλό 14,5 ετών τον Μάρτιο, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,725 εκατομμυρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απρόσμενη αύξηση για τις ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Κατά 1,3% υποχώρησε τον Οκτώβριο η βιομηχανική παραγωγή

gazzetta
gazzetta reader insider insider