Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό μετά από δύο ημέρες απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό μετά από δύο ημέρες απωλειών
Ανοδικά για πρώτη φορά στις τελευταίες κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Τρίτη, με το πολύτιμο μέταλλο να εκμεταλλεύεται τις απώλειες του δολαρίου και να κλείνει με μικρά κέρδη.

Ανοδικά για πρώτη φορά στις τελευταίες δυο συνεδριάσεις κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Τρίτη, με το πολύτιμο μέταλλο να εκμεταλλεύεται τις απώλειες του δολαρίου και να κλείνει με μικρά κέρδη.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.770 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 0,3% ή 4,8 δολαρίων/ουγγιά.

Σύμφωνα με τον Πίτερ Γκραντ, αντιπρόεδρο της Zaner, η εκκαθάριση ορισμένων μακροχρόνιων θέσεων στο δολάριο τρων ΗΠΑ, επέτρεψε την μικρή ανάκαμψη του χρυσού, ενώ το MarketWatch τονίζει πως η συνολική εικόνα αναφορικά με τις προοπτικές του πολύτιμου μετάλλου τους προσεχείς μήνες θα αποσαφηνιστεί μετά την συνεδρίαση της Fed στις αρχές Νοεμβρίου.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, κέρδη 2,26% ή 62 σεντς ανά ουγγιά σημείωσε η τιμή του ασημιού, με το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου να διαμορφώνεται στα 23,88 δολάρια/ουγγιά.

Μικρές απώλειες σημείωσε ο χαλκός, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να κλείνει στα 4,7 δολάρια/λίβρα με απώλειες 0,57%, ενώ στο αντίποδα η πλατίνα Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 0,9% και έκλεισε στα 1.047 δολάρια/ουγγιά.

Ισχυρά κέρδη, τέλος, και για το παλλάδιο Δεκεμβρίου, το οποίο ενισχύθηκε κατά 4,4% και διαμορφώθηκε στα 2.100 δολάρια/ουγγιά, ανακάμπτοντας σε μεγάλο βαθμό από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider