Νέα υψηλά επταετίας για το πετρέλαιο - Μία «ανάσα» από τα 83 δολάρια/βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα υψηλά επταετίας για το πετρέλαιο - Μία «ανάσα» από τα 83 δολάρια/βαρέλι
Σε νέα υψηλά επτά ετών βρέθηκε την Τρίτη το πετρέλαιο, με την τιμή του να βρίσκεται μία ανάσα μακριά από τα 83 δολάρια/βαρέλι.

Σε νέα υψηλά επτά ετών βρέθηκε την Τρίτη το πετρέλαιο, με την τιμή του να βρίσκεται μία ανάσα μακριά από τα 83 δολάρια/βαρέλι, λαμβάνοντας ώθηση από το γεγονός πως ο ΟΠΕΚ+ επιμένει να μην αυξήσει την παραγωγή, την στιγμή που ζήτηση στην αγορά αυξάνεται συνεχώς ενόψει των χειμερινών μηνών.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 82,96 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 0,6% ή 0,52 δολαρίων/βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του WTI από τον Οκτώβριο του 2014.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, το οποίο έφτασε μία ανάσα από τα 85 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 0,8% ή 0,66 δολαρίων/βαρέλι, ενώ βρέθηκε στο ανώτερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Κέρδη της τάξης του 2% και για το φυσικό αέριο, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου να κλείνει στα 5,088 δολάρια ανά εκατομμύριο ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider