P&G: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα για το γ' τρίμηνο - Αυξάνονται οι τιμές στα προϊόντα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
P&G: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα για το γ' τρίμηνο - Αυξάνονται οι τιμές στα προϊόντα
Ξεπέρασαν τα 20 δισ. δολάρια οι πωλήσεις του ομίλου λιανεμπορίου.

Καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της Procter & Gamble για τη χρήση του γ' τριμήνου του 2021, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο πολυεθνικός όμιλος λιανεμπορίου.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 20,34 δισ. δολάρια από 19,31 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και έναντι 19,91 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,61 δολάρια από 1,63 δολάρια ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2020 έναντι εκτίμησης για κέρδη 1,59 δολάρια ανά μετοχή.

Η διοίκηση της P&G, όπως ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των επενδυτών, αναμένει αύξηση του λειτουργικού κόστους στο δ' τρίμηνο του 2021 κυρίως λόγω της ανόδου του πληθωρισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η P&G αναμένει πως τα κόστη μετά φόρων για το 2022 θα ανέλθουν σε 2,1 δισ. δολάρια, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης της εταιρείας για 1,9 δισ. δολάρια.

Εν μέσω των παραπάνω, θα αυξηθούν οι τελικές τιμές για τον καταναλωτή σε σειρά προϊόντων για νοικοκυριά στα καταστήματα της P&G, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κοντά στο 0,7% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider