Ντεμπούτο για το πρώτο bitcoin ETF στη Wall Street - Κέρδη 3,5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντεμπούτο για το πρώτο bitcoin ETF στη Wall Street - Κέρδη 3,5%
Το ProShares Bitcoin Strategy ETF, με τίτλο «BITO», αυξήθηκε περίπου 3%. Το ETF παρακολουθεί τα futures bitcoin CME και όχι το ίδιο το κρυπτονόμισμα.

Τελευταία Ενημέρωση 20:05

Κέρδη 3,5% σημειώνουν στο ντεμπούτο τους την Τρίτη οι μετοχές του πρώτου αμερικανικού bitcoin ETF, το ProShares Bitcoin Strategy ETF, με τίτλο «BITO». Το ETF παρακολουθεί τα futures bitcoin CME και όχι το ίδιο το κρυπτονόμισμα. Σκοπεύει να επιτρέψει στους συμμετέχοντες στην αγορά να έχουν πρόσβαση στην αγορά bitcoin, στην αντιστάθμιση και στην απευθείας έκθεση στην τιμολόγηση του bitcoin.

Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές στο ETF θα πρέπει να περιμένουν ότι η τιμή και η απόδοση των μετοχών θα διαφέρουν κάπως από την τιμή του ίδιου του bitcoin. Αυτό δεν είναι ιδανικό για υπάρχοντες επενδυτές. Πολλοί από αυτούς έχουν μακροσκελή άποψη για τα κρυπτονομίσματα και ήλπιζαν σε ένα ETF που θα παρακολουθούσε το πραγματικό bitcoin που οι επενδυτές θα μπορούσαν να αγοράσουν και να διακρατήσουν.

Η τιμή του bitcoin ενισχύεται 2,4% στα περίπου 63.325 δολάρια, πλησιάζοντας το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών, 64.899 από τις 14 Απριλίου.

Η ProShares είναι ο όγδοος μεγαλύτερος πάροχος ETF όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με την ETDB.com. Η εταιρεία είναι γνωστή για τα κεφάλαιά της που χρησιμοποιούν την μόχλευση για τη παρακολούθηση κινήσεων σε συγκεκριμένους δείκτες πολλαπλασιασμένο με ένα ορισμένο ποσό. Τα στελέχη της ProShares χτύπησαν το κουδούνι έναρξης στη Wall Street, όπου θα συναλλάσσεται το ETF.

Η βιομηχανία των crypto λαχταρούσε ένα ETF που σχετίζεται με το bitcoin για πολλά χρόνια. Περίπου το 2017, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων άρχισαν να υποβάλλουν αίτηση για τη δρομολόγηση των ETF με bitcoin αλλά οι προτάσεις τους απορρίφθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία υποστήριξε ότι κανείς δεν ήταν σε θέση να αποδείξει την αντίσταση της αγοράς σε χειραγώγηση. To «κύμα» των αιτήσεων για ETF βασισμένα σε futures ήρθε φέτος λίγο αφότου ο πρόεδρος Γκάρι Γκένσλερ ανέλαβε το τιμόνι στην υπηρεσία.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο αντίκτυπος ενός ETF, ιδίως ενός που συνδέεται με συμβόλαια futures, μειώνεται με την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων από εταιρείες και fintech. Οι επενδυτές έχουν πολλούς τρόπους για να αποκτήσουν έμμεση έκθεση στο bitcoin χωρίς να το κατέχουν, μέσω κεφαλαίων θεσμικού επιπέδου, χρηματοοικονομικών εφαρμογών όπως το PayPal και το CashApp της Square ή μετοχές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, όπως Coinbase και μετοχές mining.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Μια «ανάσα» από το ρεκόρ - Εν αναμονή για την έναρξη διαπραγμάτευσης του ETF της ProShares

Crypto-επενδυτής: «Πρόβλημα» τα 60.000 δολάρια - «Υπεραγορασμένο» το bitcoin και μη-βιώσιμο το ράλι

Ξεπερνά τα 62.000 δολάρια το Bitcoin, εν αναμονή του ETF της Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider