Τσακλόγλου: Καταβολή βοηθήματος σε 750.000 συνταξιούχους, που δεν θα δουν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακλόγλου: Καταβολή βοηθήματος σε 750.000 συνταξιούχους, που δεν θα δουν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς
Με το νέο νομοσχέδιο εξισώνουμε το επίδομα μητρότητας (7.000 ευρώ) και για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, ανέφερε ο υφυπ. Εργασίας.

Καλεσμένος στον ΑΝΤ1 ήταν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Πάνος Τσακλόγου. Ερωτηθείς για τους συνταξιούχους που εργάζονται, ανέφερε ότι η μείωση της παρακράτησης από την σύνταξη τους, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση μέχρι και διπλασιασμό των εργαζόμενων συνταξιούχων, καθώς πέραν του κινήτρου για να ξεκινήσουν ορισμένοι συνταξιούχοι να εργάζονται, πλέον πολλοί που δουλεύουν «μαύρα» θα θελήσουν να γίνει κανονικά η δήλωση της εργασίας τους, παράλληλα με την σύνταξη.

Σύμφωνα με το ant1news, ο κ. Τσακλόγου είπε ότι επίκειται η καταβολή βοηθήματος σε 750.000 συνταξιούχους, που δεν θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, λόγω προσωπικής διαφοράς, με το ποσό να κυμαίνεται από 200 έως 1600 ευρώ.

Σε ότι αφορά το τελικό ύψος της αύξησης των συντάξεων από την αρχή του 2024, που ο Κωστής Χατζηδάκης έχει προσδιορίσει σε 3,1%, απέφυγε να απαντήσει με ακρίβεια λέγοντας ότι το ποσοστό μπορεί να είναι και χαμηλότερο, λόγω της μείωσης του πληθωρισμού σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Ακόμη, ο κ. Τσακλόγλου είπε πως «Με το νέο νομοσχέδιο εξισώνουμε το επίδομα μητρότητας (7.000 ευρώ) και για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες», τονίζοντας ότι το μέτρο θα έχει άμεση ισχύ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider