INSIDE OUT

Άδεια η Μύκονος, γεμάτη ασφυκτικά η Τήνος του Κυριάκου, Ο αποτελεσματικός, ο γοητευτικός κι ο ονειροπαρμένος Πρωθυπουργός

Μαρία Νταλιάνη
03-05-2024 | 08:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άδεια η Μύκονος, γεμάτη ασφυκτικά η Τήνος του Κυριάκου, Ο αποτελεσματικός, ο γοητευτικός κι ο ονειροπαρμένος Πρωθυπουργός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έχω ήδη φύγει απ’ το Μαντείο. Ακολουθώντας την πρωθυπουργική παρότρυνση για δυο βδομάδες πολιτικής ησυχίας, άφησα στο έλεος των ψηφοφόρων τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, τους Προέδρους και τους Αρχηγούς κι εξαφανίστηκα στην αγαπημένη μου Δήλο. Φέτος έχω φροντίσει να εξαφανιστούν και όλοι οι περίεργοι απ’ την Μύκονο που φαντάζει σχεδόν άδεια για μήνα Μάιο και Πάσχα μαζί. Μήπως ξέβαψε η μπογιά της; Θα ‘ρθουν εποχές άραγε που το νησί θα γίνει τα Καμένα Βούρλα των Κυκλάδων, μια πρώην ελκυστική τουριστική περιοχή που την κατάπιε η επιτυχία της και στο τέλος την εγκατέλειψαν ακόμα και οι πλέον φανατικοί της αφού κατέστη πανάκριβη, βρώμικη, με μποτιλιάρισμα και αβίωτη; Η αλήθεια είναι πως, αυτός ο χρησμός δεν θα επιβεβαιωθεί στο άμεσο, αλλά στο μακρινό μέλλον. Η αλήθεια είναι επίσης ότι η πτώση της Μυκόνου από τον θρόνο ξεκίνησε ήδη σιγά σιγά από πέρυσι.

Ανθίζει

Την ίδια στιγμή ανθίζει το νησί απέναντι. Η Τήνος! Ποιος το περίμενε; Αγαπημένο μου περιστέρι, μου είπε ότι ήδη το νησί έχει 15.000 επισκέπτες- αριθμός πρωτοφανής για Πάσχα. Τα χωριά είναι άσπρα και περιποιημένα, τα εστιατόρια και τα καφέ του καλοκαιριού πανέτοιμα, οι τιμές τσιμπημένες παντού, και οι εκκλησίες περιμένουν τον Πρωθυπουργό με την οικογένειά του για Επιτάφιο και Ανάσταση.

Εκεί ήταν και πέρυσι καθώς τόσο ο Κυριάκος όσο και η Μαρέβα λατρεύουν το νησί. Χθες βράδυ παρακολούθησε το θείο δράμα της Σταύρωσης, τον Μυστικό Δείπνο και τα Δώδεκα Ευαγγέλια.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μητρόπολη Αθηνών σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού μετά την αποξένωση που δημιούργησε με την Εκκλησία η ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Κι από σήμερα, Τήνο. Οι επιτάφιοι του Αγίου Νικολάου και Ελευθέριου, και Ταξιαρχών και φυσικά της Μεγαλόχαρης συναντιούνται στην εξέδρα, κάτω στο λιμάνι, και η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική. Ο Πρωθυπουργός ίσως προτιμήσει και τον Πύργο.

Στην Μυρσίνη

Το νησί έχει βουίξει για το που θα φάει, είτε ανήμερα του Πάσχα, είτε πριν. Η πασίγνωστη στους μύστες Τερέζα στην Μυρσίνη, με τα υπέροχα τηνιακά μαγειρευτά ίσως έχει φέτος την τιμητική της. Στην Τήνο ο ΠΘ θα φορτώσει μπαταρίες για την απαιτητική προεκλογική εκστρατεία που ακολουθεί τις επόμενες τέσσερις βδομάδες. Στην βόλτα που έκανε Μεγάλη Πέμπτη πρωί στο Μαρούσι πάντως, για πρώτη φορά, πήρε μια αίσθηση απόστασης από τους περαστικούς.

Ο πιο αποτελεσματικός

Παρά την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος παραμένει μακράν μπροστά τόσο σε πρωθυπουργική εικόνα, όσο και στα λοιπά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους. Για τον Ανδρέα Δρυμιώτη, ο οποίος έζησε από μέσα όλους σχεδόν τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης ως έχων την ευθύνη της Singular Logic, της εταιρείας που διεξάγει τεχνικά τις εκλογές, ο Κυριάκος είναι ο πιο αποτελεσματικός (Σκάι). Ο πιο γοητευτικός, κι αυτός που έμοιαζε περισσότερο στον ελληνικό λαό είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ ο πιο ονειροπαρμένος, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ροπή στο life style

Ο Δρυμιώτης δεν τοποθετήθηκε για Κασσελάκη. Ένας άλλο άνθρωπος της επικοινωνίας όμως, ο Ευτύχης Βαρδουλάκης υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο σήμερα για τον κ. Κασσελάκη είναι οι κινήσεις του να μην εκληφθούν ως ανερμάτιστες ή τυχοδιωκτικές. Θα λέγαμε μάλιστα ότι λόγω του συνολικού προφίλ του (ελάχιστη παρουσία στα δημόσια πράγματα, ασυνήθιστο βιογραφικό, ροπή στο λάιφ-στάιλ, κ.α.) ο κίνδυνος αυτός είναι αυξημένος, τουλάχιστον για όσο δεν συνοδεύεται από μια πιο συνεκτική πολιτική πρόταση».

Σιωπή για ΟΟΣΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης θ’ ανέβει τον δικό του Γολγοθά στην Κέρκυρα. Χθες πήγε στην Βαρβάκειο, μίλησε με τους εμπόρους, έβγαλε ένα ΤikΤok για την ακρίβεια, δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την Έκθεση του ΟΟΣΑ -κρίμα για έναν απόφοιτο της φημισμένης Wharton- και θα περάσει τις επόμενες τέσσερις μέρες στο νησί των Φαιάκων. Την Δευτέρα θα δείξει και τους Παξούς στον Τάιλερ. Καθόλου άσχημα.

Όλοι κρατάνε την αναπνοή τους βέβαια για το τι θα γίνει με τον Μητροπολίτη Νεκτάριο που είναι ζόρικος και δεν μασάει από life style.

«Κάποιοι, ελαφρά τη καρδία, θεωρούν πως έχουν δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη της Εκκλησίας, ενώ κάνουν το μεγάλο σφάλμα να τη θεωρούν ως μια θρησκευτική ιδεολογία και μόνο, κατάλοιπο του παρελθόντος, συνήθεια και παράδοση, χωρίς να θεωρούν ότι χρειάζεται να υπακούσουν σε αυτήν, να τηρούν τις εντολές τον Θεού και της πίστεως, να σέβονται τους κανόνες και τα όρια που η Εκκλησία βάζει» ανέφερε σε μια δήλωση, που ίσως εκτρέψει την τάξη των πραγμάτων ο Κερκύρας.

Σας φιλώ χριστιανικά

Καλό Πάσχα!

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:29

Τι είναι το «Ωμέγα μπλοκ» που ευθύνεται για τον καύσωνα στην Δυτική Ευρώπη

18:08

Κυρίζογλου: «Οι δήμοι δεν μπορούν να στοχοποιούνται για την πυροπροστασία»

18:08

Η Ελλάδα το 2025, κατέγραψε μείωση 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα

18:06

Κομισιόν για Αβραμόπουλο: «Κανένα αίτημα για άρση της ασυλίας του»

17:58

Δένδιας: Προτεραιότητα η στήριξη επενδύσεων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

17:51

Ρωσική επίθεση προκαλεί τον θάνατο τριών ανθρώπων στην ουκρανική πόλη Κριβίχ Ριχ

17:46

Πυρκαγιά σε χώρο εργοστασίου πλαστικών στο Αιγάλεω

17:45

Μπακογιάννη: Τραυματική και απολύτως καταστροφική η εμπειρία του δημοψηφίσματος του 2015

17:44

ΕΛΑΣ: Ανακοινώθηκαν οι τομεάρχες του Αλέξη Τσίπρα

17:41

Γαλλία: Το Λούβρο επισπεύδει την ώρα κλεισίματος λόγω καύσωνα - Αλλαγές και στον Πύργο του Άιφελ

17:41

Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές - Στο χαμηλό ημέρας ο τραπεζικός δείκτης

17:40

Κύμα συλλήψεων στην Άγκυρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

17:37

Κικίλιας: «Η ναυτιλία φέρνει επενδύσεις, δουλειές και προοπτική για την ελληνική οικογένεια»

17:23

Aktor: «Εξετάζουμε επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά δεν υπάρχει οριστική απόφαση»

17:13

Τριήμερη αργία στην Τεχεράνη για την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ

17:11

Πιερρακάκης: «Παραγωγικότητα και δημογραφικό τα σημεία-κλειδιά για την ανάπτυξη της χώρας»

17:08

Οι κοινωνικοί παράγοντες εξίσου ή περισσότερο σημαντικοί από τη γενετική στην πρόγνωση ασθενειών

17:06

Ρώσος ΥΠΕΞ: «Οι ΗΠΑ απομακρύνθηκαν από τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην σύνοδο κορυφής της Αλάσκα»

17:03

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023 οι τιμές των Οικολογικών Σχημάτων - Μέχρι τέλος Ιουνίου οι πληρωμές

16:56

Μερτς: «Ύψιστης σημασίας οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό»

16:50

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street - Πτώση άνω του 10% για Micron

16:50

Το σχέδιο θωράκισης του ΕΣΥ - Οι επενδύσεις και οι προσλήψεις με επίκεντρο νησιά και περιφέρεια

16:49

Πούτιν: Οι επιθέσεις των ουκρανικών drone συνιστούν προσπάθεια αποσταθεροποίησης

16:44

Χαρδαλιάς: Κανένας βανδαλισμός δεν θα μας φοβίσει, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις λύσεις

16:33

Γερμανία: Καύσωνας τις επόμενες ημέρες, κυρίως στα νότια και νοτιοδυτικά

16:25

Χριστόπουλος: Κοντά στο 1% του ΑΕΠ η οπτικοακουστική βιομηχανία - Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για το video gaming

16:14

Δίκη για τα Τέμπη: Αύριο συνεχίζεται η διαδικασία με νέα αιτήματα

16:03

Italgas: Επενδύσεις ύψους 1 δισ. στα δίκτυα φυσικού αερίου για την περίοδο 2026-2032

15:58

Μαρινάκης: Μία από τις μεγαλύτερες παθογένειες της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών η ιστορία των προσφυγικών

15:57

ΟΔΔΗΧ: Το πρόγραμμα των δημοπρασιών ομολόγων για το β΄ εξάμηνο