INSIDE OUT

Άδεια η Μύκονος, γεμάτη ασφυκτικά η Τήνος του Κυριάκου, Ο αποτελεσματικός, ο γοητευτικός κι ο ονειροπαρμένος Πρωθυπουργός

Μαρία Νταλιάνη
03-05-2024 | 08:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άδεια η Μύκονος, γεμάτη ασφυκτικά η Τήνος του Κυριάκου, Ο αποτελεσματικός, ο γοητευτικός κι ο ονειροπαρμένος Πρωθυπουργός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έχω ήδη φύγει απ’ το Μαντείο. Ακολουθώντας την πρωθυπουργική παρότρυνση για δυο βδομάδες πολιτικής ησυχίας, άφησα στο έλεος των ψηφοφόρων τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, τους Προέδρους και τους Αρχηγούς κι εξαφανίστηκα στην αγαπημένη μου Δήλο. Φέτος έχω φροντίσει να εξαφανιστούν και όλοι οι περίεργοι απ’ την Μύκονο που φαντάζει σχεδόν άδεια για μήνα Μάιο και Πάσχα μαζί. Μήπως ξέβαψε η μπογιά της; Θα ‘ρθουν εποχές άραγε που το νησί θα γίνει τα Καμένα Βούρλα των Κυκλάδων, μια πρώην ελκυστική τουριστική περιοχή που την κατάπιε η επιτυχία της και στο τέλος την εγκατέλειψαν ακόμα και οι πλέον φανατικοί της αφού κατέστη πανάκριβη, βρώμικη, με μποτιλιάρισμα και αβίωτη; Η αλήθεια είναι πως, αυτός ο χρησμός δεν θα επιβεβαιωθεί στο άμεσο, αλλά στο μακρινό μέλλον. Η αλήθεια είναι επίσης ότι η πτώση της Μυκόνου από τον θρόνο ξεκίνησε ήδη σιγά σιγά από πέρυσι.

Ανθίζει

Την ίδια στιγμή ανθίζει το νησί απέναντι. Η Τήνος! Ποιος το περίμενε; Αγαπημένο μου περιστέρι, μου είπε ότι ήδη το νησί έχει 15.000 επισκέπτες- αριθμός πρωτοφανής για Πάσχα. Τα χωριά είναι άσπρα και περιποιημένα, τα εστιατόρια και τα καφέ του καλοκαιριού πανέτοιμα, οι τιμές τσιμπημένες παντού, και οι εκκλησίες περιμένουν τον Πρωθυπουργό με την οικογένειά του για Επιτάφιο και Ανάσταση.

Εκεί ήταν και πέρυσι καθώς τόσο ο Κυριάκος όσο και η Μαρέβα λατρεύουν το νησί. Χθες βράδυ παρακολούθησε το θείο δράμα της Σταύρωσης, τον Μυστικό Δείπνο και τα Δώδεκα Ευαγγέλια.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μητρόπολη Αθηνών σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού μετά την αποξένωση που δημιούργησε με την Εκκλησία η ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Κι από σήμερα, Τήνο. Οι επιτάφιοι του Αγίου Νικολάου και Ελευθέριου, και Ταξιαρχών και φυσικά της Μεγαλόχαρης συναντιούνται στην εξέδρα, κάτω στο λιμάνι, και η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική. Ο Πρωθυπουργός ίσως προτιμήσει και τον Πύργο.

Στην Μυρσίνη

Το νησί έχει βουίξει για το που θα φάει, είτε ανήμερα του Πάσχα, είτε πριν. Η πασίγνωστη στους μύστες Τερέζα στην Μυρσίνη, με τα υπέροχα τηνιακά μαγειρευτά ίσως έχει φέτος την τιμητική της. Στην Τήνο ο ΠΘ θα φορτώσει μπαταρίες για την απαιτητική προεκλογική εκστρατεία που ακολουθεί τις επόμενες τέσσερις βδομάδες. Στην βόλτα που έκανε Μεγάλη Πέμπτη πρωί στο Μαρούσι πάντως, για πρώτη φορά, πήρε μια αίσθηση απόστασης από τους περαστικούς.

Ο πιο αποτελεσματικός

Παρά την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος παραμένει μακράν μπροστά τόσο σε πρωθυπουργική εικόνα, όσο και στα λοιπά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους. Για τον Ανδρέα Δρυμιώτη, ο οποίος έζησε από μέσα όλους σχεδόν τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης ως έχων την ευθύνη της Singular Logic, της εταιρείας που διεξάγει τεχνικά τις εκλογές, ο Κυριάκος είναι ο πιο αποτελεσματικός (Σκάι). Ο πιο γοητευτικός, κι αυτός που έμοιαζε περισσότερο στον ελληνικό λαό είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ ο πιο ονειροπαρμένος, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ροπή στο life style

Ο Δρυμιώτης δεν τοποθετήθηκε για Κασσελάκη. Ένας άλλο άνθρωπος της επικοινωνίας όμως, ο Ευτύχης Βαρδουλάκης υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο σήμερα για τον κ. Κασσελάκη είναι οι κινήσεις του να μην εκληφθούν ως ανερμάτιστες ή τυχοδιωκτικές. Θα λέγαμε μάλιστα ότι λόγω του συνολικού προφίλ του (ελάχιστη παρουσία στα δημόσια πράγματα, ασυνήθιστο βιογραφικό, ροπή στο λάιφ-στάιλ, κ.α.) ο κίνδυνος αυτός είναι αυξημένος, τουλάχιστον για όσο δεν συνοδεύεται από μια πιο συνεκτική πολιτική πρόταση».

Σιωπή για ΟΟΣΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης θ’ ανέβει τον δικό του Γολγοθά στην Κέρκυρα. Χθες πήγε στην Βαρβάκειο, μίλησε με τους εμπόρους, έβγαλε ένα ΤikΤok για την ακρίβεια, δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την Έκθεση του ΟΟΣΑ -κρίμα για έναν απόφοιτο της φημισμένης Wharton- και θα περάσει τις επόμενες τέσσερις μέρες στο νησί των Φαιάκων. Την Δευτέρα θα δείξει και τους Παξούς στον Τάιλερ. Καθόλου άσχημα.

Όλοι κρατάνε την αναπνοή τους βέβαια για το τι θα γίνει με τον Μητροπολίτη Νεκτάριο που είναι ζόρικος και δεν μασάει από life style.

«Κάποιοι, ελαφρά τη καρδία, θεωρούν πως έχουν δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη της Εκκλησίας, ενώ κάνουν το μεγάλο σφάλμα να τη θεωρούν ως μια θρησκευτική ιδεολογία και μόνο, κατάλοιπο του παρελθόντος, συνήθεια και παράδοση, χωρίς να θεωρούν ότι χρειάζεται να υπακούσουν σε αυτήν, να τηρούν τις εντολές τον Θεού και της πίστεως, να σέβονται τους κανόνες και τα όρια που η Εκκλησία βάζει» ανέφερε σε μια δήλωση, που ίσως εκτρέψει την τάξη των πραγμάτων ο Κερκύρας.

Σας φιλώ χριστιανικά

Καλό Πάσχα!

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ο Τραμπ σκοπεύει να απαγορεύσει τη χορήγηση υπηκοότητας σε παιδιά του «τουρισμού τοκετού»

23:52

Airbnb: Αυξημένα έσοδα στο β’ τρίμηνο με «όχημα» το Μουντιάλ

23:44

Τραμπ: «Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει σύντομα»

23:36

Ο ΔΟΑΕ προειδοποιεί για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

23:21

Απώλειες στη Wall Street λόγω της αβεβαιότητας για το Ορμούζ

23:06

Ο Γκουτέρες ζητά άμεσο τερματισμό των επιθέσεων κατά αμάχων σε Ουκρανία και Ρωσία

22:53

Οι ελληνικές scale-ups επιχειρήσεις στρέφονται στην ανάπτυξη - Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση

22:40

Γερμανία- δημοσκόπηση: Στο 28% η AfD, επτά μονάδες μπροστά από το CDU/CSU του Μερτς

22:26

Πτώση για τον χρυσό μετά το υψηλό επτά εβδομάδων με φόντο το Ιράν

22:10

Η Ρωσία έπληξε κόμβο εφοδιασμού στην περιοχή του Κιέβου με drones

21:52

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς», λέει η Σεούλ

21:37

Η ελληνική startup Omilia άντλησε 67 εκατ. δολάρια και ανοίγει γραφείο στις ΗΠΑ

21:15

Άνοιξε το myBusinessSupport για τις επιχειρήσεις της Σαμοθράκης

21:03

Ο Τραμπ δηλώνει «πολύ ικανοποιημένος» από το έργο του Πιτ Χέγκσεθ στο υπουργείο Άμυνας

20:55

Βιοτέρ: Στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συμφωνία εξυγίανσης

20:41

Άνοδος σχεδόν 4% για το πετρέλαιο καθώς το Ιράν εξετάζει περιορισμούς στο Ορμούζ

20:38

Δήμας: «Προχωρούν τα έργα σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ»

20:33

Υεμένη: Επίθεση των Χούθι σε κυβερνητικές δυνάμεις - Τουλάχιστον 58 νεκροί

20:20

Fars: Το Ιράν εξετάζει νομοσχέδιο για απαγόρευση διέλευσης πλοίων από ΗΠΑ και Ισραήλ από το Ορμούζ

20:12

Επένδυση 6,3 δισ. δολαρίων από ΗΑΕ για data center τεχνητής νοημοσύνης στην Ιαπωνία

20:12

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν 10 παραβάσεις και 17 παραβιάσεις στο Αιγαίο

19:56

Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί τη Σερβία για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου

19:55

Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά

19:47

Ο ΟΤΕ στους δείκτες FTSE4Good για 18η συνεχόμενη χρονιά

19:35

Νέος γύρος χρηματοδότησης 8 δισ. δολαρίων για τη DeepSeek

19:22

Βρεττού (Credia): Πιστωτική επέκταση άνω των 1,3 δισ. ευρώ φέτος - Επιταχύνει την ανάπτυξη, μεταθέτει το μέρισμα

19:14

Στα πράσινα οι ευρωαγορές - Νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx

19:12

Πυρκαγιές: 325 αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές - 118 «κόκκινα» κτίρια σε Δυτ. Αττική και Ρέθυμνο

18:54

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Σκύρο και Φάρσαλα

18:49

ΑΔΜΗΕ: Διατηρεί την τεχνική ηγεσία κατά την κατασκευή του Great Sea Interconnector