INSIDE OUT

Άδεια η Μύκονος, γεμάτη ασφυκτικά η Τήνος του Κυριάκου, Ο αποτελεσματικός, ο γοητευτικός κι ο ονειροπαρμένος Πρωθυπουργός

Μαρία Νταλιάνη
03-05-2024 | 08:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άδεια η Μύκονος, γεμάτη ασφυκτικά η Τήνος του Κυριάκου, Ο αποτελεσματικός, ο γοητευτικός κι ο ονειροπαρμένος Πρωθυπουργός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έχω ήδη φύγει απ’ το Μαντείο. Ακολουθώντας την πρωθυπουργική παρότρυνση για δυο βδομάδες πολιτικής ησυχίας, άφησα στο έλεος των ψηφοφόρων τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, τους Προέδρους και τους Αρχηγούς κι εξαφανίστηκα στην αγαπημένη μου Δήλο. Φέτος έχω φροντίσει να εξαφανιστούν και όλοι οι περίεργοι απ’ την Μύκονο που φαντάζει σχεδόν άδεια για μήνα Μάιο και Πάσχα μαζί. Μήπως ξέβαψε η μπογιά της; Θα ‘ρθουν εποχές άραγε που το νησί θα γίνει τα Καμένα Βούρλα των Κυκλάδων, μια πρώην ελκυστική τουριστική περιοχή που την κατάπιε η επιτυχία της και στο τέλος την εγκατέλειψαν ακόμα και οι πλέον φανατικοί της αφού κατέστη πανάκριβη, βρώμικη, με μποτιλιάρισμα και αβίωτη; Η αλήθεια είναι πως, αυτός ο χρησμός δεν θα επιβεβαιωθεί στο άμεσο, αλλά στο μακρινό μέλλον. Η αλήθεια είναι επίσης ότι η πτώση της Μυκόνου από τον θρόνο ξεκίνησε ήδη σιγά σιγά από πέρυσι.

Ανθίζει

Την ίδια στιγμή ανθίζει το νησί απέναντι. Η Τήνος! Ποιος το περίμενε; Αγαπημένο μου περιστέρι, μου είπε ότι ήδη το νησί έχει 15.000 επισκέπτες- αριθμός πρωτοφανής για Πάσχα. Τα χωριά είναι άσπρα και περιποιημένα, τα εστιατόρια και τα καφέ του καλοκαιριού πανέτοιμα, οι τιμές τσιμπημένες παντού, και οι εκκλησίες περιμένουν τον Πρωθυπουργό με την οικογένειά του για Επιτάφιο και Ανάσταση.

Εκεί ήταν και πέρυσι καθώς τόσο ο Κυριάκος όσο και η Μαρέβα λατρεύουν το νησί. Χθες βράδυ παρακολούθησε το θείο δράμα της Σταύρωσης, τον Μυστικό Δείπνο και τα Δώδεκα Ευαγγέλια.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μητρόπολη Αθηνών σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού μετά την αποξένωση που δημιούργησε με την Εκκλησία η ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Κι από σήμερα, Τήνο. Οι επιτάφιοι του Αγίου Νικολάου και Ελευθέριου, και Ταξιαρχών και φυσικά της Μεγαλόχαρης συναντιούνται στην εξέδρα, κάτω στο λιμάνι, και η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική. Ο Πρωθυπουργός ίσως προτιμήσει και τον Πύργο.

Στην Μυρσίνη

Το νησί έχει βουίξει για το που θα φάει, είτε ανήμερα του Πάσχα, είτε πριν. Η πασίγνωστη στους μύστες Τερέζα στην Μυρσίνη, με τα υπέροχα τηνιακά μαγειρευτά ίσως έχει φέτος την τιμητική της. Στην Τήνο ο ΠΘ θα φορτώσει μπαταρίες για την απαιτητική προεκλογική εκστρατεία που ακολουθεί τις επόμενες τέσσερις βδομάδες. Στην βόλτα που έκανε Μεγάλη Πέμπτη πρωί στο Μαρούσι πάντως, για πρώτη φορά, πήρε μια αίσθηση απόστασης από τους περαστικούς.

Ο πιο αποτελεσματικός

Παρά την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος παραμένει μακράν μπροστά τόσο σε πρωθυπουργική εικόνα, όσο και στα λοιπά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους. Για τον Ανδρέα Δρυμιώτη, ο οποίος έζησε από μέσα όλους σχεδόν τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης ως έχων την ευθύνη της Singular Logic, της εταιρείας που διεξάγει τεχνικά τις εκλογές, ο Κυριάκος είναι ο πιο αποτελεσματικός (Σκάι). Ο πιο γοητευτικός, κι αυτός που έμοιαζε περισσότερο στον ελληνικό λαό είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ ο πιο ονειροπαρμένος, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ροπή στο life style

Ο Δρυμιώτης δεν τοποθετήθηκε για Κασσελάκη. Ένας άλλο άνθρωπος της επικοινωνίας όμως, ο Ευτύχης Βαρδουλάκης υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο σήμερα για τον κ. Κασσελάκη είναι οι κινήσεις του να μην εκληφθούν ως ανερμάτιστες ή τυχοδιωκτικές. Θα λέγαμε μάλιστα ότι λόγω του συνολικού προφίλ του (ελάχιστη παρουσία στα δημόσια πράγματα, ασυνήθιστο βιογραφικό, ροπή στο λάιφ-στάιλ, κ.α.) ο κίνδυνος αυτός είναι αυξημένος, τουλάχιστον για όσο δεν συνοδεύεται από μια πιο συνεκτική πολιτική πρόταση».

Σιωπή για ΟΟΣΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης θ’ ανέβει τον δικό του Γολγοθά στην Κέρκυρα. Χθες πήγε στην Βαρβάκειο, μίλησε με τους εμπόρους, έβγαλε ένα ΤikΤok για την ακρίβεια, δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την Έκθεση του ΟΟΣΑ -κρίμα για έναν απόφοιτο της φημισμένης Wharton- και θα περάσει τις επόμενες τέσσερις μέρες στο νησί των Φαιάκων. Την Δευτέρα θα δείξει και τους Παξούς στον Τάιλερ. Καθόλου άσχημα.

Όλοι κρατάνε την αναπνοή τους βέβαια για το τι θα γίνει με τον Μητροπολίτη Νεκτάριο που είναι ζόρικος και δεν μασάει από life style.

«Κάποιοι, ελαφρά τη καρδία, θεωρούν πως έχουν δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη της Εκκλησίας, ενώ κάνουν το μεγάλο σφάλμα να τη θεωρούν ως μια θρησκευτική ιδεολογία και μόνο, κατάλοιπο του παρελθόντος, συνήθεια και παράδοση, χωρίς να θεωρούν ότι χρειάζεται να υπακούσουν σε αυτήν, να τηρούν τις εντολές τον Θεού και της πίστεως, να σέβονται τους κανόνες και τα όρια που η Εκκλησία βάζει» ανέφερε σε μια δήλωση, που ίσως εκτρέψει την τάξη των πραγμάτων ο Κερκύρας.

Σας φιλώ χριστιανικά

Καλό Πάσχα!

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Εξιχνιάστηκε μεγάλη διαδικτυακή απάτη σε βάρος ναυτιλιακής - Ανακτήθηκαν 4 εκατ. ευρώ

23:44

Ζελένσκι: «Παράλογο» που η παραγωγή συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας δεν καλύπτει τη ζήτηση

23:31

Ισραήλ: Νέος διαγωνισμός για έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο

23:18

Κέρδη στη Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones - Πρώτη φορά κατέκτησε τις 53.000 μονάδες

23:04

Ξεπέρασαν τους 3.500 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

22:50

Στη Ρώμη οι απευθείας συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου

22:38

Τουλάχιστον 22 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο

22:25

Ρούτε: Σημαντικός ο ηγετικός ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

22:12

ΠΟΥ: Στη λίστα προϊόντων υγείας έκτακτης ανάγκης το 1ο διαγνωστικό τεστ για τον ιό BDBV

21:59

Βρετανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Πολωνία σημειώνουν πρόοδο στην αμυντική συνεργασία τους

21:45

Αλγερία: Ρεκόρ αποχής στις βουλευτικές εκλογές - Πρώτο κόμμα το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο

21:32

Σύνοδος κορυφής ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της συλλογικής άμυνας

21:20

Η Χαμάς διαλύει την κυβέρνηση της Γάζας - Επιμένει στον αφοπλισμό της το Ισραήλ

21:09

Στην Επ. Οικονομικών η Κύρωση Παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας - Το μήνυμα Μαρκόπουλου

20:57

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα των μηχανογραφικών από υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

20:44

Στην Κομ η σορός του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

20:31

«Απαγκιστρώθηκε» από τα υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός με ήπιες απώλειες

20:20

ΑΑΔΕ: Ανανέωση της συνεργασίας με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας / UNIC Athens

20:12

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ επιμένει στον αφοπλισμό της Χαμάς

20:12

Ελεγχόμενη πτώση για πετρέλαιο μπροστά σε Σαουδική Αραβία, OPEC και Στενά του Ορμούζ

20:00

Πώς ο Τραμπ προκάλεσε το μεγαλύτερο πετρελαϊκό σοκ στην ιστορία και βγήκε αλώβητος, προς το παρόν

19:55

Γαλλία: Στη Συρία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

19:50

Σνάμπελ (ΕΚΤ) για Μ. Ανατολή: Η εκεχειρία δεν επαναφέρει την προπολεμική κατάσταση

19:38

Γερμανία: Εγκρίθηκε προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2027 - Περισσότερα χρήματα για την Άμυνα

19:33

Κ. Χατζηδάκης: Στη ΔΕΘ κοινωνικό πακέτο που θα γίνει πράξη

19:23

Ισχυρή ζήτηση για εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία μέσω Σιδηροκάστρου

19:17

Επέστρεψαν σε πιο χαμηλές πτήσεις οι ευρωαγορές

19:07

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: 5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση υποδομών και αρχικό επίδομα στους πληγέντες

18:58

Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι ένας σιδηρόδρομος, που οι πολίτες θα εμπιστεύονται ξανά

18:53

Μαρκόπουλος: «Χτίζουμε με τις 72 δόσεις κουλτούρα πληρωμών και ενισχύουμε τα ελληνικά νοικοκυριά»