INSIDE OUT

Άδεια η Μύκονος, γεμάτη ασφυκτικά η Τήνος του Κυριάκου, Ο αποτελεσματικός, ο γοητευτικός κι ο ονειροπαρμένος Πρωθυπουργός

Μαρία Νταλιάνη
03-05-2024 | 08:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άδεια η Μύκονος, γεμάτη ασφυκτικά η Τήνος του Κυριάκου, Ο αποτελεσματικός, ο γοητευτικός κι ο ονειροπαρμένος Πρωθυπουργός

Έχω ήδη φύγει απ’ το Μαντείο. Ακολουθώντας την πρωθυπουργική παρότρυνση για δυο βδομάδες πολιτικής ησυχίας, άφησα στο έλεος των ψηφοφόρων τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, τους Προέδρους και τους Αρχηγούς κι εξαφανίστηκα στην αγαπημένη μου Δήλο. Φέτος έχω φροντίσει να εξαφανιστούν και όλοι οι περίεργοι απ’ την Μύκονο που φαντάζει σχεδόν άδεια για μήνα Μάιο και Πάσχα μαζί. Μήπως ξέβαψε η μπογιά της; Θα ‘ρθουν εποχές άραγε που το νησί θα γίνει τα Καμένα Βούρλα των Κυκλάδων, μια πρώην ελκυστική τουριστική περιοχή που την κατάπιε η επιτυχία της και στο τέλος την εγκατέλειψαν ακόμα και οι πλέον φανατικοί της αφού κατέστη πανάκριβη, βρώμικη, με μποτιλιάρισμα και αβίωτη; Η αλήθεια είναι πως, αυτός ο χρησμός δεν θα επιβεβαιωθεί στο άμεσο, αλλά στο μακρινό μέλλον. Η αλήθεια είναι επίσης ότι η πτώση της Μυκόνου από τον θρόνο ξεκίνησε ήδη σιγά σιγά από πέρυσι.

Ανθίζει

Την ίδια στιγμή ανθίζει το νησί απέναντι. Η Τήνος! Ποιος το περίμενε; Αγαπημένο μου περιστέρι, μου είπε ότι ήδη το νησί έχει 15.000 επισκέπτες- αριθμός πρωτοφανής για Πάσχα. Τα χωριά είναι άσπρα και περιποιημένα, τα εστιατόρια και τα καφέ του καλοκαιριού πανέτοιμα, οι τιμές τσιμπημένες παντού, και οι εκκλησίες περιμένουν τον Πρωθυπουργό με την οικογένειά του για Επιτάφιο και Ανάσταση.

Εκεί ήταν και πέρυσι καθώς τόσο ο Κυριάκος όσο και η Μαρέβα λατρεύουν το νησί. Χθες βράδυ παρακολούθησε το θείο δράμα της Σταύρωσης, τον Μυστικό Δείπνο και τα Δώδεκα Ευαγγέλια.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μητρόπολη Αθηνών σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού μετά την αποξένωση που δημιούργησε με την Εκκλησία η ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Κι από σήμερα, Τήνο. Οι επιτάφιοι του Αγίου Νικολάου και Ελευθέριου, και Ταξιαρχών και φυσικά της Μεγαλόχαρης συναντιούνται στην εξέδρα, κάτω στο λιμάνι, και η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική. Ο Πρωθυπουργός ίσως προτιμήσει και τον Πύργο.

Στην Μυρσίνη

Το νησί έχει βουίξει για το που θα φάει, είτε ανήμερα του Πάσχα, είτε πριν. Η πασίγνωστη στους μύστες Τερέζα στην Μυρσίνη, με τα υπέροχα τηνιακά μαγειρευτά ίσως έχει φέτος την τιμητική της. Στην Τήνο ο ΠΘ θα φορτώσει μπαταρίες για την απαιτητική προεκλογική εκστρατεία που ακολουθεί τις επόμενες τέσσερις βδομάδες. Στην βόλτα που έκανε Μεγάλη Πέμπτη πρωί στο Μαρούσι πάντως, για πρώτη φορά, πήρε μια αίσθηση απόστασης από τους περαστικούς.

Ο πιο αποτελεσματικός

Παρά την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος παραμένει μακράν μπροστά τόσο σε πρωθυπουργική εικόνα, όσο και στα λοιπά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους. Για τον Ανδρέα Δρυμιώτη, ο οποίος έζησε από μέσα όλους σχεδόν τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης ως έχων την ευθύνη της Singular Logic, της εταιρείας που διεξάγει τεχνικά τις εκλογές, ο Κυριάκος είναι ο πιο αποτελεσματικός (Σκάι). Ο πιο γοητευτικός, κι αυτός που έμοιαζε περισσότερο στον ελληνικό λαό είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ ο πιο ονειροπαρμένος, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ροπή στο life style

Ο Δρυμιώτης δεν τοποθετήθηκε για Κασσελάκη. Ένας άλλο άνθρωπος της επικοινωνίας όμως, ο Ευτύχης Βαρδουλάκης υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο σήμερα για τον κ. Κασσελάκη είναι οι κινήσεις του να μην εκληφθούν ως ανερμάτιστες ή τυχοδιωκτικές. Θα λέγαμε μάλιστα ότι λόγω του συνολικού προφίλ του (ελάχιστη παρουσία στα δημόσια πράγματα, ασυνήθιστο βιογραφικό, ροπή στο λάιφ-στάιλ, κ.α.) ο κίνδυνος αυτός είναι αυξημένος, τουλάχιστον για όσο δεν συνοδεύεται από μια πιο συνεκτική πολιτική πρόταση».

Σιωπή για ΟΟΣΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης θ’ ανέβει τον δικό του Γολγοθά στην Κέρκυρα. Χθες πήγε στην Βαρβάκειο, μίλησε με τους εμπόρους, έβγαλε ένα ΤikΤok για την ακρίβεια, δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την Έκθεση του ΟΟΣΑ -κρίμα για έναν απόφοιτο της φημισμένης Wharton- και θα περάσει τις επόμενες τέσσερις μέρες στο νησί των Φαιάκων. Την Δευτέρα θα δείξει και τους Παξούς στον Τάιλερ. Καθόλου άσχημα.

Όλοι κρατάνε την αναπνοή τους βέβαια για το τι θα γίνει με τον Μητροπολίτη Νεκτάριο που είναι ζόρικος και δεν μασάει από life style.

«Κάποιοι, ελαφρά τη καρδία, θεωρούν πως έχουν δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη της Εκκλησίας, ενώ κάνουν το μεγάλο σφάλμα να τη θεωρούν ως μια θρησκευτική ιδεολογία και μόνο, κατάλοιπο του παρελθόντος, συνήθεια και παράδοση, χωρίς να θεωρούν ότι χρειάζεται να υπακούσουν σε αυτήν, να τηρούν τις εντολές τον Θεού και της πίστεως, να σέβονται τους κανόνες και τα όρια που η Εκκλησία βάζει» ανέφερε σε μια δήλωση, που ίσως εκτρέψει την τάξη των πραγμάτων ο Κερκύρας.

Σας φιλώ χριστιανικά

Καλό Πάσχα!

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:43

H PharmaPath εξαγοράζει την Innovis Pharma

13:41

Και οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών – Κάλεσμα για κλείσιμο καταστημάτων την Κυριακή

13:36

Στήριξη της ΓΣΕΕ στα αιτήματα των αγροτών

13:36

Axios: Ο Τραμπ θέλει Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός να ηγηθεί της δύναμης ασφαλείας στη Γάζα

13:32

Ο Χρήστος Τσίτουρας Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας

13:29

ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι ονομαστικές τιμές γραφείων και καταστημάτων στο α' εξάμηνο

13:26

Οι πρώτοι «κλιματικοί μετανάστες» αποχαιρετούν το Τουβαλού

13:24

Μια βραδιά με Χριστουγεννιάτικη Λάμψη και Υψηλή Αισθητική στο Ιστορικό City Link της Αθήνας

13:19

Μπάρμπα Στάθης: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Μιχάλης Χαμαλέλλης

13:19

Κομισιόν: Επένδυση 14 δισ. ευρώ για την τόνωση του τομέα έρευνας και καινοτομίας

13:18

Στις Βρυξέλλες ο Πιερρακάκης - Κεντρικό θέμα η εκλογή προέδρου Eurogroup

13:06

Deloitte: Επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές, logistics και επαγγελματικούς χώρους στις κορυφαίες τάσεις για τα ακίνητα

13:06

«Η Ρωσία είναι ανοικτή σε ξένες επενδύσεις», δηλώνει το Κρεμλίνο

13:05

Τιμολόγια: Δύο νέα «χρώματα» το 2026 - Έρχονται τα δυναμικά προϊόντα & τα ευέλικτα σταθερά

12:59

Ισπανία: Ο πρώην υπουργός Μεταφορών θα δικαστεί για διαφθορά

12:53

Μείωση 0,1% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Νοέμβριο

12:50

Ο νέος σχεδιασμός της συλλογής CLIFTON

12:49

Αμετάβλητα στο 0% τα επιτόκια στην Ελβετία - Θετικά νέα από τον πληθωρισμό

12:35

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,4% για τις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο

12:24

Αύξηση 2,5% στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Οκτώβριο - Στα 34,48 εκατ. ευρώ

12:14

Ματσάδο: «Όσοι στην Βενεζουέλα λένε την αλήθεια, διακινδυνεύουν την ζωή τους»

12:11

Γρίπη: Σε 34 χώρες κυκλοφορεί το στέλεχος Κ - Συστάσεις ΠΟΥ για εμβολιασμό και αντιικά

12:07

ΔΥΠΑ: Στις 17 Δεκεμβρίου η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων

12:07

Συνεργασία nrg με Nova - Προσφέρουν ενέργεια και ακόμα πιο προσιτό Internet

12:05

Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Πολωνία για «νομική τυραννία» ύστερα από τη σύλληψη Ρώσου αρχαιολόγου

12:00

Τσαβδαρίδης: Ιδρύεται το πρώτο Ελληνικό Κέντρο Ικανοτήτων Ημιαγωγών με εθνική συμμετοχή 3,6 εκατ. ευρώ

11:59

Προσωπικός Βοηθός Υγείας Πολίτη: To MyHealthApp που «πηγαίνει την υγεία μπροστά»

11:57

JP Morgan: Overweight για τις ελληνικές τράπεζες, εκτίμηση-έκπληξη για ΕΤΕ

11:55

Νέες πιέσεις για τα κρυπτονομίσματα - Σε «βουτιά» προς τα 90.000 δολάρια το Bitcoin

11:54

Έρευνα ΕΥ Ελλάδος: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι καταναλωτές, «κλειδί» η εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις