BACKSTORY

Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός

21-03-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Γρήγορα και απλά

Βάσει της συμφωνίας που έχουμε με τους δανειστές, μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία αποεπένδυσης μέχρι τα τέλη του 2025. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει. Ο λόγος για το 72% της Attica Bank που ανήκει στο ΤΧΣ και το 18,4% της ΕΤΕ που επίσης ανήκει στο Ταμείο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και θα ολοκληρωθεί φέτος δήλωσε μετά λόγου γνώσεως το Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα για την ΕΤΕ τον ξέραμε. Σε ό,τι αφορά την Attica Bank φαίνεται πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Φουλ του άσου για την ΕΤΕ

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του Ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας που χτύπησε προσφορές για 3,6 φορές. Οι υψηλές αποδόσεις κρατούν στα ύψη το ενδιαφέρον όπως φαίνεται και θα συνεχίσουν να το κρατούν για το εγγύς μέλλον.

Άντε και στα δικά μας

Δεν μπορώ να σας πω αν το γεγονός πως η Τράπεζα Κύπρου θα διανείμει πενταπλάσιο μέρισμα έναντι της προηγούμενης χρήσης προοιωνίζεται θετικά και για τις ελληνικές τράπεζες. Από μόνο του ωστόσο είναι ένα πολύ καλό νέο.

Το μέρισμα σε μετρητά θα είναι 25 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με 5 σεντς το προηγούμενο έτος και συνολικά η διανομή θα φτάσει τα 137 εκατ. ευρώ σε σχέση με 22 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η διανομή αποτελείται από μέρισμα σε μετρητά ύψους 112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι 25 εκατ. Θέλω να πω πως άντε με το καλό και για τους μετόχους των ελληνικών τραπεζών σύντομα να έχουν καλά νέα αν και ένα εμποδιάκι σε σχέση με το DTC εξακολουθεί να θολώνει τα νερά.

Θύελλα εν όψει

Κατά τα λοιπά αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένας χρηματιστής με χρηματιστηριακή που λειτουργεί αλλά δεν είναι χρηματιστηριακή μπορεί επί χρόνια να μοιράζει πλαστά χαρτιά και να υπεξαιρεί χρήματα και κάποιοι αρμόδιοι να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Έρχεται θύελλα … αν και στην Ελλάδα όλο λέμε πως τα έχουμε δει όλα αλλά κάθε φορά κάτι καινούργιο έρχεται να μας εκπλήξει. Συνήθως δυσάρεστα.

Η ώρα των... νεοεισελθόντων

Στην Πειραιώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος πωλήσεων των αποχωρούντων που είχαν θέση από το παρελθόν και κέρδισαν πολλά και πλέον ήρθε η ώρα να καταγράψουν κέρδη οι νεοεισελθόντες. Η χθεσινή βίαιη αντίδραση της μετοχής φαίνεται ότι δεν θα είναι διάλειμμα.

Χάνεται ο λογαριασμός

Έχω την αίσθηση ότι στις μετοχές του κλάδου πληροφορικής αρχίζει να χάνεται ο λογαριασμός μετά και την εξαγορά της Entersoft καθώς οι αποτιμήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αρχίζουν να ξεφεύγουν. Και η καραμέλα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και ο Ψηφιακός Εκσυγχρονισμός. Δεν αντιλέγω ότι κάποιοι θα αποκομίσουν κέρδη. Δεν θα αποκομίσουν όμως όλοι. Και καλό θα είναι να υπάρχει προσοχή γιατί οι παλαιότεροι στο Χρηματιστήριο θυμούνται το πάρτι στις κατασκευές με προσδοκίες Ολυμπιακών διαστάσεων που κατέληξε για ουκ ολίγους σε ναυάγιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Μελάνωμα: Μείωση 49% του κινδύνου θανάτου και 59% των μεταστάσεων με mRNA εμβόλια

23:25

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ειρήνη μέσω διαλόγου και αισιοδοξία για τη Χάλκη

22:56

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

22:27

Σε λειτουργία τα νεοσύστατα 37 Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

21:58

Σορός άνδρα ανασύρθηκε στο λιμάνι του Πειραιά

21:29

Πανελλήνιες: Τελευταία εβδομάδα για ειδικά μαθήματα και αγωνίσματα - Βγαίνουν οι βαθμολογίες

21:00

Πρόεδρος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων: Η Αθήνα έχει από τα φθηνότερα εισιτήρια στην Ευρώπη

20:46

Το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο και απέλασε Έλληνες συνδικαλιστές - Αντιδράσεις κομμάτων

20:27

Έρχεται πολυήμερο κύμα καύσωνα: Από τη Βρετανία μέχρι τα Βαλκάνια

20:08

Ηγέτης Χεζμπολάχ: «Το Ισραήλ δεν θα παραμείνει στον Λίβανο»

19:49

Πυροσβεστική: 83 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 48 ώρες - 7 συλλήψεις

19:30

Νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών: Οι ενστάσεις των φορέων και το αίτημα για μεταβατική περίοδο εφαρμογής

19:15

Λίβανος: Στους 4.106 οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

18:57

Νετανιάχου: «Ο ισραηλινός στρατός θα μείνει στον Λίβανο για όσο χρειαστεί»

18:38

Επίσημη διαμαρτυρία από Ιράν για τις απειλές Τραμπ - Πού επικεντρώθηκαν οι συνομιλίες

18:19

Αρχηγός ισραηλινού στρατού: «Σε πολύ δύσκολη θέση η Χεζμπολάχ»

18:00

«Απέτυχε παταγωδώς» - Ο Τραμπ παραιτεί τον Στάρμερ

17:41

Το λίφτινγκ Γουόρς στη Fed - «Αλλαγή καθεστώτος αλλά... με το γάντι»

17:22

Μητσοτάκης και Δένδιας στο Πεντάγωνο τη Δευτέρα - Εγκαινιάζουν το νέο Κέντρο Κυβερνοάμυνας

17:06

Τραμπ για Ιράν: «Να σταματήσει τη Χεζμπολάχ - Θα χτυπήσουμε πιο σκληρά»

16:48

Βανς: «Ιστορική συνάντηση» με Ιράν - Ο Τραμπ ζήτησε «αλλαγή σελίδας» στις σχέσεις με Τεχεράνη

16:30

Ο τουρισμός «τρώει» τον αγρότη;

16:17

Είναι εκατομμυριούχος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

16:05

Κικίλιας: «Λύσεις στα νησιά από ανθρώπους που γνωρίζουν βαθιά τις τοπικές ανάγκες»

15:50

Νέες συνομιλίες για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με εντολή Ερντογάν

15:35

Θεμιστοκλέους: «Μέσα στους επόμενους μήνες ενισχύεται το ΕΚΑΒ με επιπλέον 250 νέα ασθενοφόρα»

15:19

Πώς το άγχος επηρεάζει το βάρος σου χωρίς να τρως περισσότερο

15:02

Κατς: Κανένας περιορισμός για τις ισραηλινές δυνάμεις στον Λίβανο

14:46

Φωτιά τώρα στο Πικέρμι

14:31

Κεφαλογιάννη: Η Σύρος ξεχωρίζει για διασύνδεση του πολιτισμού με ήπια και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη