BACKSTORY

Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός

21-03-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Γρήγορα και απλά

Βάσει της συμφωνίας που έχουμε με τους δανειστές, μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία αποεπένδυσης μέχρι τα τέλη του 2025. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει. Ο λόγος για το 72% της Attica Bank που ανήκει στο ΤΧΣ και το 18,4% της ΕΤΕ που επίσης ανήκει στο Ταμείο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και θα ολοκληρωθεί φέτος δήλωσε μετά λόγου γνώσεως το Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα για την ΕΤΕ τον ξέραμε. Σε ό,τι αφορά την Attica Bank φαίνεται πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Φουλ του άσου για την ΕΤΕ

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του Ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας που χτύπησε προσφορές για 3,6 φορές. Οι υψηλές αποδόσεις κρατούν στα ύψη το ενδιαφέρον όπως φαίνεται και θα συνεχίσουν να το κρατούν για το εγγύς μέλλον.

Άντε και στα δικά μας

Δεν μπορώ να σας πω αν το γεγονός πως η Τράπεζα Κύπρου θα διανείμει πενταπλάσιο μέρισμα έναντι της προηγούμενης χρήσης προοιωνίζεται θετικά και για τις ελληνικές τράπεζες. Από μόνο του ωστόσο είναι ένα πολύ καλό νέο.

Το μέρισμα σε μετρητά θα είναι 25 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με 5 σεντς το προηγούμενο έτος και συνολικά η διανομή θα φτάσει τα 137 εκατ. ευρώ σε σχέση με 22 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η διανομή αποτελείται από μέρισμα σε μετρητά ύψους 112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι 25 εκατ. Θέλω να πω πως άντε με το καλό και για τους μετόχους των ελληνικών τραπεζών σύντομα να έχουν καλά νέα αν και ένα εμποδιάκι σε σχέση με το DTC εξακολουθεί να θολώνει τα νερά.

Θύελλα εν όψει

Κατά τα λοιπά αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένας χρηματιστής με χρηματιστηριακή που λειτουργεί αλλά δεν είναι χρηματιστηριακή μπορεί επί χρόνια να μοιράζει πλαστά χαρτιά και να υπεξαιρεί χρήματα και κάποιοι αρμόδιοι να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Έρχεται θύελλα … αν και στην Ελλάδα όλο λέμε πως τα έχουμε δει όλα αλλά κάθε φορά κάτι καινούργιο έρχεται να μας εκπλήξει. Συνήθως δυσάρεστα.

Η ώρα των... νεοεισελθόντων

Στην Πειραιώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος πωλήσεων των αποχωρούντων που είχαν θέση από το παρελθόν και κέρδισαν πολλά και πλέον ήρθε η ώρα να καταγράψουν κέρδη οι νεοεισελθόντες. Η χθεσινή βίαιη αντίδραση της μετοχής φαίνεται ότι δεν θα είναι διάλειμμα.

Χάνεται ο λογαριασμός

Έχω την αίσθηση ότι στις μετοχές του κλάδου πληροφορικής αρχίζει να χάνεται ο λογαριασμός μετά και την εξαγορά της Entersoft καθώς οι αποτιμήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αρχίζουν να ξεφεύγουν. Και η καραμέλα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και ο Ψηφιακός Εκσυγχρονισμός. Δεν αντιλέγω ότι κάποιοι θα αποκομίσουν κέρδη. Δεν θα αποκομίσουν όμως όλοι. Και καλό θα είναι να υπάρχει προσοχή γιατί οι παλαιότεροι στο Χρηματιστήριο θυμούνται το πάρτι στις κατασκευές με προσδοκίες Ολυμπιακών διαστάσεων που κατέληξε για ουκ ολίγους σε ναυάγιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ομοσπονδιακή δικαστής στις ΗΠΑ μπλόκαρε το διάταγμα Τραμπ για τους κανόνες επιστολικής ψήφου

23:45

Η Πορτογαλία ετοιμάζεται να στείλει 50 διασώστες στη Βενεζουέλα

23:32

Ελβετία: Ρεκόρ 80ετίας έσπασε η ζέστη τον Ιούνιο - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος

23:20

Πυρκαγιές: Στις 122 οι συλλήψεις για εμπρησμό μέσα στο 2026 - Από αμέλεια οι 115

23:14

Διχασμένη η Wall Street μετά τον PCE: Ρεκόρ ο Dow Jones, στο -6% η Apple

23:03

Ορμούζ: Αναστέλλεται η επιχείρηση απομάκρυνσης πλοίων μετά την επίθεση στον Κόλπο του Ομάν

22:48

Goolsbee (Fed): «Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση»

22:32

Το διυλιστήριο NORSI της Ρωσίας ανέστειλε τη λειτουργία του μετά από ουκρανική επίθεση με drone

22:21

Helleniq Energy: Εγκρίθηκε τελικό μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή - Από 8 Ιουλίου η καταβολή

22:09

ΗΠΑ: Έκλεισε το «Αλκατράζ με αλιγάτορες», η φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα

21:56

Τουρνάς: Έρχονται δύσκολες ημέρες – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

21:51

Αλλαγή σκηνικού στο πετρέλαιο - Η ιρανική επίθεση σε πλοίο το έφερε ξανά σε ανοδική πορεία

21:37

ΕΟΔΥ: Σχεδόν 380 θάνατοι από πνιγμό καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα - Οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση

21:22

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Ή αγνοεί τους κανόνες ή οδηγεί τη χώρα σε νέες περιπέτειες - Να εξηγήσει πού θα βρει τα 6 δισ.»

21:11

Η Michelin θα κλείσει εργοστάσιο 1.200 εργαζομένων στις ΗΠΑ

21:04

Πολωνία: Σύγκρουση τρένων κοντά στην πόλη Μπιαλοσλίβιε

21:00

Τσίπρας: «Στόχος η νίκη στις εκλογές και ο σχηματισμός κυβέρνησης»

20:54

Απάντηση Chevron σε Τραμπ: Θα χρειαστεί χρόνος για να πέσουν οι τιμές της βενζίνης

20:50

Γαλλία: Το α' τρίμηνο του 2026, το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 3,5 τρισ. ευρώ

20:35

Βουλή: Ο Ευ. Μπακέλας συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

20:27

Ομάν: Αναφορές για πλήγμα σε φορτηγό πλοίο

20:14

Ο Δ. Αβραμόπουλος ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ακυρωθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του

20:07

ΑΑΔΕ: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026

19:55

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για μαζική απέλαση χιλιάδων μεταναστών που καλύπτονταν από το Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας

19:43

Ποιος θα «καλλιεργήσει» τη χώρα το 2035;

19:41

Autohellas: Στο 61,27% αυξήθηκε το ποσοστό της Main Stream S.A.

19:38

Ισραήλ: «Τα στρατεύματά μας θα παραμείνουν στις ζώνες ασφαλείας σε Λίβανο, Συρία και Γάζα»

19:33

Κεραμέως: «Παραδώσαμε οικισμό εργατικών κατοικιών στην Κυρακαλή Γρεβενών που εκκρεμούσε για πάνω από 20 χρόνια»

19:32

Κομισιόν για Αβραμόπουλο: Δεν διαπιστώθηκε παραβίαση όρων στη συνεργασία του με τη Fight Impunity

19:20

Bayer: Ράλι 18% μετά την «αθώωση» για αγωγή 1,25 εκατ. δολαρίων σχετικά με το ζιζανιοκτόνο Roundup