BACKSTORY

Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός

21-03-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός

Γρήγορα και απλά

Βάσει της συμφωνίας που έχουμε με τους δανειστές, μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία αποεπένδυσης μέχρι τα τέλη του 2025. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει. Ο λόγος για το 72% της Attica Bank που ανήκει στο ΤΧΣ και το 18,4% της ΕΤΕ που επίσης ανήκει στο Ταμείο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και θα ολοκληρωθεί φέτος δήλωσε μετά λόγου γνώσεως το Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα για την ΕΤΕ τον ξέραμε. Σε ό,τι αφορά την Attica Bank φαίνεται πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Φουλ του άσου για την ΕΤΕ

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του Ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας που χτύπησε προσφορές για 3,6 φορές. Οι υψηλές αποδόσεις κρατούν στα ύψη το ενδιαφέρον όπως φαίνεται και θα συνεχίσουν να το κρατούν για το εγγύς μέλλον.

Άντε και στα δικά μας

Δεν μπορώ να σας πω αν το γεγονός πως η Τράπεζα Κύπρου θα διανείμει πενταπλάσιο μέρισμα έναντι της προηγούμενης χρήσης προοιωνίζεται θετικά και για τις ελληνικές τράπεζες. Από μόνο του ωστόσο είναι ένα πολύ καλό νέο.

Το μέρισμα σε μετρητά θα είναι 25 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με 5 σεντς το προηγούμενο έτος και συνολικά η διανομή θα φτάσει τα 137 εκατ. ευρώ σε σχέση με 22 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η διανομή αποτελείται από μέρισμα σε μετρητά ύψους 112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι 25 εκατ. Θέλω να πω πως άντε με το καλό και για τους μετόχους των ελληνικών τραπεζών σύντομα να έχουν καλά νέα αν και ένα εμποδιάκι σε σχέση με το DTC εξακολουθεί να θολώνει τα νερά.

Θύελλα εν όψει

Κατά τα λοιπά αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένας χρηματιστής με χρηματιστηριακή που λειτουργεί αλλά δεν είναι χρηματιστηριακή μπορεί επί χρόνια να μοιράζει πλαστά χαρτιά και να υπεξαιρεί χρήματα και κάποιοι αρμόδιοι να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Έρχεται θύελλα … αν και στην Ελλάδα όλο λέμε πως τα έχουμε δει όλα αλλά κάθε φορά κάτι καινούργιο έρχεται να μας εκπλήξει. Συνήθως δυσάρεστα.

Η ώρα των... νεοεισελθόντων

Στην Πειραιώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος πωλήσεων των αποχωρούντων που είχαν θέση από το παρελθόν και κέρδισαν πολλά και πλέον ήρθε η ώρα να καταγράψουν κέρδη οι νεοεισελθόντες. Η χθεσινή βίαιη αντίδραση της μετοχής φαίνεται ότι δεν θα είναι διάλειμμα.

Χάνεται ο λογαριασμός

Έχω την αίσθηση ότι στις μετοχές του κλάδου πληροφορικής αρχίζει να χάνεται ο λογαριασμός μετά και την εξαγορά της Entersoft καθώς οι αποτιμήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αρχίζουν να ξεφεύγουν. Και η καραμέλα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και ο Ψηφιακός Εκσυγχρονισμός. Δεν αντιλέγω ότι κάποιοι θα αποκομίσουν κέρδη. Δεν θα αποκομίσουν όμως όλοι. Και καλό θα είναι να υπάρχει προσοχή γιατί οι παλαιότεροι στο Χρηματιστήριο θυμούνται το πάρτι στις κατασκευές με προσδοκίες Ολυμπιακών διαστάσεων που κατέληξε για ουκ ολίγους σε ναυάγιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:44

Τραμπ: Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν σε 10ήμερη κατάπαυση πυρός

18:34

Θεμιστοκλέους: «Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που εφαρμόζουν μέτρα προστασίας των ανηλίκων στα social media»

18:19

ΝΔ: Νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος

18:14

Επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: Νέα στοιχεία για τον δράστη

18:13

Εγκαίνια της νέας γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα παρουσία Δήμα

18:07

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και ΔΕΗ πίεσαν τον Γενικό Δείκτη

17:55

Κομισιόν: Διατάζει τη Meta να αποκαταστήσει τον αποκλεισμό βοηθών ΤΝ από το WhatsApp

17:43

Η Lufthansa βάζει λουκέτο στη θυγατρική της CityLine σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα

17:40

Axios: Πιθανή μια εκεχειρία στον Λίβανο απόψε - Επικοινωνία Τραμπ με Αούν

17:40

Fais Group: Επαναλειτουργεί το πλήρως ανανεωμένο κατάστημα Manmgo στο River West

17:38

Ολλανδία: Η KLM ακυρώνει 160 πτήσεις τον επόμενο μήνα λόγω αύξησης του κόστους των καυσίμων

17:34

SOS από τον μεγαλύτερο παραγωγό σοκολάτας στον κόσμο - Κατακρημνίζεται η τιμή του κακάο

17:33

Ιράν: Τουλάχιστον δύο υπερτάνκερ πέρασαν τα Στενά του Ορμούζ με προορισμό το Ιράκ

17:30

ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Αν το Ιράν απορρίψει την αμερικανική πρόταση, θα οδηγηθεί στην άβυσσο»

17:29

Ο Όρμπαν δεν θα παραστεί στην τελευταία του Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

17:28

Lidl Ελλάς: Μειώσεις τιμών σε 300 προϊόντα καθημερινής ανάγκης

17:10

"ReconKering": Η Kering παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιό της για να αναγεννήσει τη Gucci

17:06

Κομισιόν: Η Google θα πρέπει να μοιράζεται δεδομένα των μηχανών αναζήτησης με τρίτους

17:04

Βερολίνο: «Ναι» σε μέτρα 3,8 δισ. ευρώ για το ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία

16:54

Γερμανία: Μειώνονται οι επιχειρήσεις που σχεδιάζουν επενδύσεις στις ΗΠΑ

16:46

Wall Street: Χωρίς φρένα ο S&P 500 - Χτυπά νέο ρεκόρ

16:34

Ελληνικό Μετρό: Τα έργα για τη Γραμμή 4 δεν δημιουργούν πρόβλημα ασφάλειας ή μόνιμης ρύπανσης

16:26

Πενταετής στρατηγική συνεργασία Stellantis - Microsoft με έμφαση στο AI

16:24

Στον πρόεδρο Ζελένσκι και τον ουκρανικό λαό απονεμήθηκε το βραβείο Ρούζβελτ

16:17

Gen Z managers: Η νέα γενιά προϊσταμένων είναι πιο ανθρώπινη - Είναι και πιο αποτελεσματική;

16:13

ΗΠΑ: Νέα πτώση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

16:00

Μυτιλήνη: Διακόπτονται μέχρι τις 22 Απριλίου τα δρομολόγια από Aϊβαλί

15:53

Μητσοτάκης: Εντός Μαΐου ξεκινά η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

15:50

Πάπας Λέων: Ο κόσμος ρημάζεται από τυράννους - Δισ. δαπανώνται για δολοφονίες και καταστροφή

15:40

ΙΟΒΕ: Τα τρία σενάρια για την οικονομία