BACKSTORY

Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός

21-03-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός

Γρήγορα και απλά

Βάσει της συμφωνίας που έχουμε με τους δανειστές, μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία αποεπένδυσης μέχρι τα τέλη του 2025. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει. Ο λόγος για το 72% της Attica Bank που ανήκει στο ΤΧΣ και το 18,4% της ΕΤΕ που επίσης ανήκει στο Ταμείο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και θα ολοκληρωθεί φέτος δήλωσε μετά λόγου γνώσεως το Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα για την ΕΤΕ τον ξέραμε. Σε ό,τι αφορά την Attica Bank φαίνεται πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Φουλ του άσου για την ΕΤΕ

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του Ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας που χτύπησε προσφορές για 3,6 φορές. Οι υψηλές αποδόσεις κρατούν στα ύψη το ενδιαφέρον όπως φαίνεται και θα συνεχίσουν να το κρατούν για το εγγύς μέλλον.

Άντε και στα δικά μας

Δεν μπορώ να σας πω αν το γεγονός πως η Τράπεζα Κύπρου θα διανείμει πενταπλάσιο μέρισμα έναντι της προηγούμενης χρήσης προοιωνίζεται θετικά και για τις ελληνικές τράπεζες. Από μόνο του ωστόσο είναι ένα πολύ καλό νέο.

Το μέρισμα σε μετρητά θα είναι 25 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με 5 σεντς το προηγούμενο έτος και συνολικά η διανομή θα φτάσει τα 137 εκατ. ευρώ σε σχέση με 22 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η διανομή αποτελείται από μέρισμα σε μετρητά ύψους 112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι 25 εκατ. Θέλω να πω πως άντε με το καλό και για τους μετόχους των ελληνικών τραπεζών σύντομα να έχουν καλά νέα αν και ένα εμποδιάκι σε σχέση με το DTC εξακολουθεί να θολώνει τα νερά.

Θύελλα εν όψει

Κατά τα λοιπά αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένας χρηματιστής με χρηματιστηριακή που λειτουργεί αλλά δεν είναι χρηματιστηριακή μπορεί επί χρόνια να μοιράζει πλαστά χαρτιά και να υπεξαιρεί χρήματα και κάποιοι αρμόδιοι να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Έρχεται θύελλα … αν και στην Ελλάδα όλο λέμε πως τα έχουμε δει όλα αλλά κάθε φορά κάτι καινούργιο έρχεται να μας εκπλήξει. Συνήθως δυσάρεστα.

Η ώρα των... νεοεισελθόντων

Στην Πειραιώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος πωλήσεων των αποχωρούντων που είχαν θέση από το παρελθόν και κέρδισαν πολλά και πλέον ήρθε η ώρα να καταγράψουν κέρδη οι νεοεισελθόντες. Η χθεσινή βίαιη αντίδραση της μετοχής φαίνεται ότι δεν θα είναι διάλειμμα.

Χάνεται ο λογαριασμός

Έχω την αίσθηση ότι στις μετοχές του κλάδου πληροφορικής αρχίζει να χάνεται ο λογαριασμός μετά και την εξαγορά της Entersoft καθώς οι αποτιμήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αρχίζουν να ξεφεύγουν. Και η καραμέλα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και ο Ψηφιακός Εκσυγχρονισμός. Δεν αντιλέγω ότι κάποιοι θα αποκομίσουν κέρδη. Δεν θα αποκομίσουν όμως όλοι. Και καλό θα είναι να υπάρχει προσοχή γιατί οι παλαιότεροι στο Χρηματιστήριο θυμούνται το πάρτι στις κατασκευές με προσδοκίες Ολυμπιακών διαστάσεων που κατέληξε για ουκ ολίγους σε ναυάγιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:49

Γερμανία: Χαμηλά τα ποσοστά απασχόλησης των προσφύγων

22:37

Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο ελέω Ιράν

22:24

Κυρανάκης: Νέες υποδομές, τρένα και σταθμοί το τρίπτυχο στον σιδηρόδρομο

22:05

Ανακοίνωση της ευρωομάδας της ΝΔ - Απάντηση στην παραπληροφόρηση και τον λαϊκισμό

21:50

Η Volkswagen παρέδωσε 4,73 εκατ. οχήματα παγκοσμίως το 2025

21:36

Κλήρωση Eurojackpot 13/01/26: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:35

Νέα ιστορικά υψηλά για χρυσό και ασήμι με φόντο Fed και πληθωρισμό

21:30

Ρωσία: Η Μόσχα ανέλαβε τον έλεγχο τεσσάρων εργοστασίων της δανικής αλυσίδας Rockwool

21:16

Εθνική Τράπεζα: Αγορά 320.000 ιδίων μετοχών από 2/1 έως 12/1/2026

21:15

Νιγηρία: Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στρατιωτικό υλικό για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών

21:10

Έλτον: Ολοκληρώθηκε η πώληση των εγκαταστάσεων της θυγατρικής της στη Βουλγαρία

21:02

Επαφές Χρ. Δήμα στις Βρυξέλλες για την αεροναυτιλία

20:59

ΔΑΑ: Ο Παναγιώτης Ταμπούρλος νέο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ

20:50

ΗΠΑ: Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον αρνούνται να καταθέσουν στη Βουλή για την υπόθεση Έπστιν

20:35

Την Τετάρτη η νέα σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών

20:23

Στον έλεγχο των deepfake που δημιουργούνται με AI στοχεύει η Ισπανία

20:20

Χατζηδάκης: Βελτιώσεις σε τρία μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου

20:09

Ερφάν Σολτάνι: Ποιος είναι ο 26χρονος διαδηλωτής που θα εκτελεστεί αύριο στο Ιράν

19:54

Μητσοτάκης για αγρότες: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο-ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων - «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς»

19:42

Iταλία: «Οι ιρανικές αρχές να εγγυηθούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων του λαού»

19:29

Τι αναφέρει το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής για το blackout σε συχνότητες του FIR Αθηνών

19:16

Σε μικτό έδαφος οι ευρωαγορές - Άλμα άνω του 5% για την Orsted

19:07

Συρία: Διαδηλώσεις Κούρδων στα βορειοανατολικά με αφορμή τις αιματηρές συγκρούσεις στο Χαλέπι

18:58

Ιράν: Η εισαγγελία απειλεί τους «ταραξίες» με διώξεις που επισύρουν τη θανατική ποινή

18:43

Ουκρανία: Η Βουλή δεν ενέκρινε τον διορισμό του Ντένις Σμιχάλ ως νέου υπουργού Ενέργειας

18:34

Ο Τραμπ θα παραστεί στο φόρουμ του Νταβός την επόμενη εβδομάδα

18:28

ΧΑ: Ήπιες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, παραμένει σε «επαφή» με τα νέα υψηλά

18:28

Τσάμπι Αλόνσο: Το μεροκάματο - μαμούθ για τις 232 μέρες στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης

18:23

Δ. Ανδριόπουλος (Dimand): Ο «άθλος» της κατασκευής του OPAP Arena - «Ξεχάστε το τρίτο διάζωμα»

18:16

Ρωσία: Καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ για νέες στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν