BACKSTORY

Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός

21-03-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Γρήγορα και απλά

Βάσει της συμφωνίας που έχουμε με τους δανειστές, μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία αποεπένδυσης μέχρι τα τέλη του 2025. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει. Ο λόγος για το 72% της Attica Bank που ανήκει στο ΤΧΣ και το 18,4% της ΕΤΕ που επίσης ανήκει στο Ταμείο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και θα ολοκληρωθεί φέτος δήλωσε μετά λόγου γνώσεως το Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα για την ΕΤΕ τον ξέραμε. Σε ό,τι αφορά την Attica Bank φαίνεται πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Φουλ του άσου για την ΕΤΕ

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του Ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας που χτύπησε προσφορές για 3,6 φορές. Οι υψηλές αποδόσεις κρατούν στα ύψη το ενδιαφέρον όπως φαίνεται και θα συνεχίσουν να το κρατούν για το εγγύς μέλλον.

Άντε και στα δικά μας

Δεν μπορώ να σας πω αν το γεγονός πως η Τράπεζα Κύπρου θα διανείμει πενταπλάσιο μέρισμα έναντι της προηγούμενης χρήσης προοιωνίζεται θετικά και για τις ελληνικές τράπεζες. Από μόνο του ωστόσο είναι ένα πολύ καλό νέο.

Το μέρισμα σε μετρητά θα είναι 25 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με 5 σεντς το προηγούμενο έτος και συνολικά η διανομή θα φτάσει τα 137 εκατ. ευρώ σε σχέση με 22 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η διανομή αποτελείται από μέρισμα σε μετρητά ύψους 112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι 25 εκατ. Θέλω να πω πως άντε με το καλό και για τους μετόχους των ελληνικών τραπεζών σύντομα να έχουν καλά νέα αν και ένα εμποδιάκι σε σχέση με το DTC εξακολουθεί να θολώνει τα νερά.

Θύελλα εν όψει

Κατά τα λοιπά αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένας χρηματιστής με χρηματιστηριακή που λειτουργεί αλλά δεν είναι χρηματιστηριακή μπορεί επί χρόνια να μοιράζει πλαστά χαρτιά και να υπεξαιρεί χρήματα και κάποιοι αρμόδιοι να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Έρχεται θύελλα … αν και στην Ελλάδα όλο λέμε πως τα έχουμε δει όλα αλλά κάθε φορά κάτι καινούργιο έρχεται να μας εκπλήξει. Συνήθως δυσάρεστα.

Η ώρα των... νεοεισελθόντων

Στην Πειραιώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος πωλήσεων των αποχωρούντων που είχαν θέση από το παρελθόν και κέρδισαν πολλά και πλέον ήρθε η ώρα να καταγράψουν κέρδη οι νεοεισελθόντες. Η χθεσινή βίαιη αντίδραση της μετοχής φαίνεται ότι δεν θα είναι διάλειμμα.

Χάνεται ο λογαριασμός

Έχω την αίσθηση ότι στις μετοχές του κλάδου πληροφορικής αρχίζει να χάνεται ο λογαριασμός μετά και την εξαγορά της Entersoft καθώς οι αποτιμήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αρχίζουν να ξεφεύγουν. Και η καραμέλα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και ο Ψηφιακός Εκσυγχρονισμός. Δεν αντιλέγω ότι κάποιοι θα αποκομίσουν κέρδη. Δεν θα αποκομίσουν όμως όλοι. Και καλό θα είναι να υπάρχει προσοχή γιατί οι παλαιότεροι στο Χρηματιστήριο θυμούνται το πάρτι στις κατασκευές με προσδοκίες Ολυμπιακών διαστάσεων που κατέληξε για ουκ ολίγους σε ναυάγιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Ουκρανία-Ρωσία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε επιθέσεις

23:47

Νετανιάχου: Στείλαμε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για τη Συρία

23:40

Ελβετία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1951 η στάθμη της λίμνης της Ζυρίχης

23:35

Ισπανία: Νέα πυρκαγιά δυτικά της Μαδρίτης

23:19

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

23:12

Wall Street: Τέλος στο αρνητικό σερί με βοήθεια από τα ομόλογα - «Απογείωση» +177% της Moderna

22:54

Η Ελβετία θα ζητήσει από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές αιτούντων άσυλο

22:36

Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων: Σε 897 ανέρχεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων

22:21

Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 1%, παραμένει στα 91 δολ. το Brent

22:04

Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Αντιδρά στο χωροταξικό για τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ

21:57

Χρυσός: Ράλι άνω του 3% με αέρα από τη μαζική επαναγορά ομολόγων

21:37

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει τις δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Μπεν Γκβιρ για τη Γάζα

21:31

Πρακτικά Fed: Πληθαίνουν οι φωνές για αύξηση επιτοκίων εάν δεν υποχωρήσει ο πληθωρισμός

21:22

Ισραήλ: Δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε απειλή στα σύνορά μας με τη Συρία

20:58

Bitcoin: Εκρηκτική άνοδος 8%, ξεπέρασε τα 69.000 δολάρια

20:37

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Εξακολουθεί να «πολιορκεί» την Λαγκάρντ για την προεδρία

20:20

Βερολίνο και Παρίσι καταδικάζουν τις δηλώσεις Γκβιρ για Γάζα

20:01

Οι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ στο μικροσκόπιο

19:51

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Άγραφα

19:31

Cenergy Holdings: Συμφωνία έως 250 εκατ. δολ. για το μεγάλο υποθαλάσσιο έργο LNG στη Μοζαμβίκη

19:25

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα διαθέτει 57 πυρηνικά όπλα - Θα συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν φέτος

19:17

Κίνα και Νότια Κορέα εξετάζουν το ενδεχόμενο συνόδου κορυφής τον Νοέμβριο

19:04

Ευρωαγορές: Έκτη ημέρα απωλειών για τον Stoxx 600

18:44

H Ρωσία άρχισε να εισάγει καύσιμα μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήρια

18:42

ΕΛΑΣ: Εκτός στόχου το πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας» για το άνοιγμα 25.000 κλειστών κατοικιών

18:32

Η Βόρεια Κορέα διαψεύδει ότι ετοιμάζεται να στείλει 50.000 στρατιώτες στη Ρωσία

18:16

ΣτΕ: Οριστικό τέλος στον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο

18:14

Εθνική Στρατηγική για τη Στέγαση: 14 νέες παρεμβάσεις για την αύξηση προσφοράς προσιτής κατοικίας

18:01

Απαγορεύθηκαν στην Πορτογαλία μπούρκες ή νικάμπ

17:55

Επαναγορά μετοχών 28,7 δισ. δολαρίων από SK Hynix