BACKSTORY

Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός

21-03-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Γρήγορα και απλά

Βάσει της συμφωνίας που έχουμε με τους δανειστές, μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία αποεπένδυσης μέχρι τα τέλη του 2025. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει. Ο λόγος για το 72% της Attica Bank που ανήκει στο ΤΧΣ και το 18,4% της ΕΤΕ που επίσης ανήκει στο Ταμείο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και θα ολοκληρωθεί φέτος δήλωσε μετά λόγου γνώσεως το Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα για την ΕΤΕ τον ξέραμε. Σε ό,τι αφορά την Attica Bank φαίνεται πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Φουλ του άσου για την ΕΤΕ

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του Ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας που χτύπησε προσφορές για 3,6 φορές. Οι υψηλές αποδόσεις κρατούν στα ύψη το ενδιαφέρον όπως φαίνεται και θα συνεχίσουν να το κρατούν για το εγγύς μέλλον.

Άντε και στα δικά μας

Δεν μπορώ να σας πω αν το γεγονός πως η Τράπεζα Κύπρου θα διανείμει πενταπλάσιο μέρισμα έναντι της προηγούμενης χρήσης προοιωνίζεται θετικά και για τις ελληνικές τράπεζες. Από μόνο του ωστόσο είναι ένα πολύ καλό νέο.

Το μέρισμα σε μετρητά θα είναι 25 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με 5 σεντς το προηγούμενο έτος και συνολικά η διανομή θα φτάσει τα 137 εκατ. ευρώ σε σχέση με 22 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η διανομή αποτελείται από μέρισμα σε μετρητά ύψους 112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι 25 εκατ. Θέλω να πω πως άντε με το καλό και για τους μετόχους των ελληνικών τραπεζών σύντομα να έχουν καλά νέα αν και ένα εμποδιάκι σε σχέση με το DTC εξακολουθεί να θολώνει τα νερά.

Θύελλα εν όψει

Κατά τα λοιπά αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένας χρηματιστής με χρηματιστηριακή που λειτουργεί αλλά δεν είναι χρηματιστηριακή μπορεί επί χρόνια να μοιράζει πλαστά χαρτιά και να υπεξαιρεί χρήματα και κάποιοι αρμόδιοι να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Έρχεται θύελλα … αν και στην Ελλάδα όλο λέμε πως τα έχουμε δει όλα αλλά κάθε φορά κάτι καινούργιο έρχεται να μας εκπλήξει. Συνήθως δυσάρεστα.

Η ώρα των... νεοεισελθόντων

Στην Πειραιώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος πωλήσεων των αποχωρούντων που είχαν θέση από το παρελθόν και κέρδισαν πολλά και πλέον ήρθε η ώρα να καταγράψουν κέρδη οι νεοεισελθόντες. Η χθεσινή βίαιη αντίδραση της μετοχής φαίνεται ότι δεν θα είναι διάλειμμα.

Χάνεται ο λογαριασμός

Έχω την αίσθηση ότι στις μετοχές του κλάδου πληροφορικής αρχίζει να χάνεται ο λογαριασμός μετά και την εξαγορά της Entersoft καθώς οι αποτιμήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αρχίζουν να ξεφεύγουν. Και η καραμέλα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και ο Ψηφιακός Εκσυγχρονισμός. Δεν αντιλέγω ότι κάποιοι θα αποκομίσουν κέρδη. Δεν θα αποκομίσουν όμως όλοι. Και καλό θα είναι να υπάρχει προσοχή γιατί οι παλαιότεροι στο Χρηματιστήριο θυμούνται το πάρτι στις κατασκευές με προσδοκίες Ολυμπιακών διαστάσεων που κατέληξε για ουκ ολίγους σε ναυάγιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:07

Καταστροφικό τρίμηνο για την Trump Media ζημιές 238 εκατ. δολαρίων - «Έγραψε» μόλις 2 εκατ. έσοδα

12:55

Πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

12:38

GM: Πουλάει στην Samsung SDI το 49,99% του μεριδίου της σε κοινοπραξία μπαταριών

12:31

Η OpenAI ολοκλήρωσε την πώληση μετοχών ύψους 7 δισ. ενόψει ενδεχόμενης IPO

12:30

Πρώτη πανευρωπαϊκά στους επαγγελματίες πυροσβέστες η Ελλάδα - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

12:28

Nvidia: Η ανάπτυξη της ΤΝ μπαίνει στο στόχαστρο της Wall Street με «όχημα» 500 δισ. δολαρίων

12:25

Ρουμανία: Προς καθολική διακοπή λειτουργίας οδεύει ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα

12:11

O Τραμπ υπερασπίζεται τον Ινφαντίνο ενώ το «χάσμα» FIFA-UEFA μεγαλώνει

11:45

Τσίπρας στο in.gr: «Η δεύτερη κάλπη είναι η κάλπη της ανατροπής»

11:43

Πυρκαγιές: Ζημιές έως 19,1 δισ. ευρώ φέτος σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία

11:22

Intel: «Σήκωσε» 20 δισ. δολ. από πώληση μετοχών για επενδύσεις στη τεχνητή νοημοσύνη

11:12

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η UBS - «Θα κλείσουν την ψαλίδα με Ευρώπη»

11:08

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικές κινήσεις σε υποτονικό κλίμα

11:04

Ξεκινά το θερινό ωράριο στα ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ και λεωφορεία τον Αύγουστο

11:01

Η Ευρώπη ξεμένει από πυραύλους Patriot για την Ουκρανία - Η στροφή προς τις χώρες του Νότου

10:37

Άδεια μητρότητας: Οι νέες κατηγορίες δικαιούχων

10:32

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή - Προς νέο υψηλό ο Stoxx 600

10:20

Aλουμίνιο: Σε υψηλό επτά εβδομάδων με φόντο το Ορμούζ

10:13

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Μαραθιά στη Ζάκυνθο

10:07

ΔΕΗ: Αποκτά το Prime Status της ISS STOXX με νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση ESG

09:48

Κολομβία: Τουλάχιστον 132 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ

09:17

Πετρέλαιο: «Άλμα» 2,5% καθώς «ξεθωριάζουν» οι ελπίδες για το Ορμούζ - Αγγίζει τα 90 δολ. το Brent

09:00

Ουκρανία: Εννιά νεκροί από τις νυχτερινές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ζαπορίζια

08:54

Λιβύη: Βόμβα σκότωσε τον επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών του Χαφτάρ

08:48

Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός - Σε υψηλό δύο και πλέον μηνών

08:37

Washington Post: Απειλή από το Ιράν ανάγκασε τον Τραμπ να αλλάξει αεροπλάνο στην Τουρκία

08:29

Η Τουρκία υιοθετεί «ιστορικό» νόμο για την κοινωνική επανένταξη των μαχητών του PKK

08:25

Τραμπ: «Πολύ καλή» η σχέση μου με τον Νετανιάχου παρά τη διαφωνία για τη Γάζα

08:20

Εμπρησμός Marfin: Απολογείται σήμερα η 46χρονη αρνούμενη κάθε σχέση με τη φονική επίθεση

08:17

Λειψυδρία: Οι κινήσεις που εξοικονομούν νερό στις διακοπές