BACKSTORY

Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός

21-03-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γρήγορα και απλά - Άντε και στα δικά μας - Χάνεται ο λογαριασμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Γρήγορα και απλά

Βάσει της συμφωνίας που έχουμε με τους δανειστές, μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία αποεπένδυσης μέχρι τα τέλη του 2025. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει. Ο λόγος για το 72% της Attica Bank που ανήκει στο ΤΧΣ και το 18,4% της ΕΤΕ που επίσης ανήκει στο Ταμείο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και θα ολοκληρωθεί φέτος δήλωσε μετά λόγου γνώσεως το Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα για την ΕΤΕ τον ξέραμε. Σε ό,τι αφορά την Attica Bank φαίνεται πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Φουλ του άσου για την ΕΤΕ

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του Ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας που χτύπησε προσφορές για 3,6 φορές. Οι υψηλές αποδόσεις κρατούν στα ύψη το ενδιαφέρον όπως φαίνεται και θα συνεχίσουν να το κρατούν για το εγγύς μέλλον.

Άντε και στα δικά μας

Δεν μπορώ να σας πω αν το γεγονός πως η Τράπεζα Κύπρου θα διανείμει πενταπλάσιο μέρισμα έναντι της προηγούμενης χρήσης προοιωνίζεται θετικά και για τις ελληνικές τράπεζες. Από μόνο του ωστόσο είναι ένα πολύ καλό νέο.

Το μέρισμα σε μετρητά θα είναι 25 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με 5 σεντς το προηγούμενο έτος και συνολικά η διανομή θα φτάσει τα 137 εκατ. ευρώ σε σχέση με 22 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η διανομή αποτελείται από μέρισμα σε μετρητά ύψους 112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι 25 εκατ. Θέλω να πω πως άντε με το καλό και για τους μετόχους των ελληνικών τραπεζών σύντομα να έχουν καλά νέα αν και ένα εμποδιάκι σε σχέση με το DTC εξακολουθεί να θολώνει τα νερά.

Θύελλα εν όψει

Κατά τα λοιπά αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένας χρηματιστής με χρηματιστηριακή που λειτουργεί αλλά δεν είναι χρηματιστηριακή μπορεί επί χρόνια να μοιράζει πλαστά χαρτιά και να υπεξαιρεί χρήματα και κάποιοι αρμόδιοι να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Έρχεται θύελλα … αν και στην Ελλάδα όλο λέμε πως τα έχουμε δει όλα αλλά κάθε φορά κάτι καινούργιο έρχεται να μας εκπλήξει. Συνήθως δυσάρεστα.

Η ώρα των... νεοεισελθόντων

Στην Πειραιώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος πωλήσεων των αποχωρούντων που είχαν θέση από το παρελθόν και κέρδισαν πολλά και πλέον ήρθε η ώρα να καταγράψουν κέρδη οι νεοεισελθόντες. Η χθεσινή βίαιη αντίδραση της μετοχής φαίνεται ότι δεν θα είναι διάλειμμα.

Χάνεται ο λογαριασμός

Έχω την αίσθηση ότι στις μετοχές του κλάδου πληροφορικής αρχίζει να χάνεται ο λογαριασμός μετά και την εξαγορά της Entersoft καθώς οι αποτιμήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αρχίζουν να ξεφεύγουν. Και η καραμέλα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και ο Ψηφιακός Εκσυγχρονισμός. Δεν αντιλέγω ότι κάποιοι θα αποκομίσουν κέρδη. Δεν θα αποκομίσουν όμως όλοι. Και καλό θα είναι να υπάρχει προσοχή γιατί οι παλαιότεροι στο Χρηματιστήριο θυμούνται το πάρτι στις κατασκευές με προσδοκίες Ολυμπιακών διαστάσεων που κατέληξε για ουκ ολίγους σε ναυάγιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:00

Εβδομαδιαία κέρδη 7% για τον χρυσό

21:46

ΔΕΘ - HELEXPO: Αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση

21:39

Σκέρτσος: «Το ΠΑΣΟΚ υποκαθιστά την οικονομική ανάλυση με πολιτική προπαγάνδα»

21:27

Υπ. Παιδείας: 3,35 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών

21:11

Η UEFA συνεχίζει το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ παρά την αναδίπλωση της FIFA

21:01

Τραμπ: Νέα προσπάθεια απομάκρυνσης της Λίζα Κουκ παρά το «μπλόκο» του Ανωτάτου Δικαστηρίου

20:42

Φωτιά στη Σητεία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

20:32

Σχέδια Βελτίωσης: Υπεγράφη η ΚΥΑ - Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 263,5 εκατ. ευρώ

20:19

ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία

20:11

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις μετά την τελευταία πληρωμή

20:00

AI: Η νέα μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας και οι κίνδυνοι της επενδυτικής έκρηξης

19:45

ΕΛ.Α.Σ: «Η απροκάλυπτη ώσμωση δικαστικής αρχής και εκτελεστικής εξουσίας εκθέτει τη χώρα διεθνώς»

19:37

Δικαστικό μπλόκο στην αίθουσα χορού του Τραμπ στο Λευκό Οίκο

19:27

Μπάρκιν (Fed): «Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας συμβαδίζουν με τις πρόσφατες τάσεις»

19:15

Καταβλήθηκαν 33,58 εκατ. ευρώ σε 67.746 δικαιούχους για την αγορά λιπασμάτων

19:10

Ευρωαγορές: Η καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη Ιουνίου - Σε νέα υψηλά ο Stoxx 600

19:06

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων - Στο 100% η πληρότητα σε πολλά δρομολόγια για Κυκλάδες

18:56

Η Ιταλία απαντά στην Ισπανία: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» - Σε ισχύ οι συνοριακοί έλεγχοι

18:40

Flexopack: Στα 6,49 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο μετά την άσκηση stock options

18:33

Θεσσαλονίκη: Οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές με την επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά

18:23

Μπήτρος: Τροποποιήθηκε η συμφωνία εξυγίανσης θυγατρικής

18:22

Ρωσικές επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Naftogaz στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας

18:09

Εβδομαδιαία άνοδος 1,76% στο ΧΑ - Νέα υπεραπόδοση στις τράπεζες

18:00

Τι αναφέρει ο ΠΟΥ για τα υποψήφια εμβόλια για την αντιμετώπιση της νόσου Έμπολα σε Κονγκό και Ουγκάντα

17:53

Προς χαμηλό 10ετίας η παραγωγή ζάχαρης στην Ευρώπη

17:34

Επένδυση του EFA GROUP στη Fractal - Ανάπτυξη αμυντικών τεχνολογιών σε Ελλάδα και Κύπρο

17:33

Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς 15% σε βασικά υλικά τσιπ για να αντιμετωπίσει την Κίνα

17:29

H Ισπανία ζητά από την Ιταλία να θέσει και πάλι σε ισχύ τη Συμφωνία Σένγκεν έως 9 Αυγούστου

17:28

ΗΠΑ: Δικαστήριο διατάσσει την άρση του «παγώματος» Τραμπ στα αιολικά έργα

17:15

Σαουδική Αραβία: Η αμυντική συμφωνία με Τουρκία και Πακιστάν δεν συνδέεται με πυρηνικές φιλοδοξίες