BACKSTORY

Τα επιτόκια της EBRD και οι τράπεζες - Λέτε να ξαναπαίζει τώρα αλλαγή εκλογικού νόμου; - Το masterclass

08-07-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα επιτόκια της EBRD και οι τράπεζες - Λέτε να ξαναπαίζει τώρα αλλαγή εκλογικού νόμου; - Το masterclass

Το θέρος μπαίνει βαθύ και βαρύ! Τα εκλογικά σενάρια απομακρύνονται εκτός και εάν τούτο έχει πάλι την προσωρινότητά του, προσδιορισμένη από τη συγκυρία με τα κρίσιμα εθνικά θέματα να δημιουργούν ένα κλίμα δύσκολο. Λέτε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος από τη νέα χρονιά; Θα δούμε… Πάντως το σενάριο θα επανέλθει και πιεστικά εντός των νεοδημοκρατικών κύκλων αν τελικά επιμείνει για εξάντληση τετραετίας ο Κυριάκος.

H μεγάλη αναστάτωση στη Βρετανία πάντως δεν είναι από αυτά που θα περάσουν αδιάφορα στην Ευρώπη. Και μια είδηση που διάβασα: Οι Ρώσσοι διπλωμάτες στη Βουλγαρία δεν μπορούν να πληρωθούν γιατί έχουν μπλοκαριστεί τα εμβάσματα από τη μητέρα πατρίδα. Για φαντάσου να ακολουθήσουν και άλλες χώρες; Το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Όμως εμείς εδώ δεν είμαστε πολιτική στήλη και δεν προτιθέμεθα να γίνουμε.

Ιδιαιτέρως θερμό και φιλικό ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που προηγήθηκε του πάνελ μεταξύ του Ευάγγελου Μυτιληναίου και του Φράνσις Φουκουγιάμα στο συνέδριο του economist. Το ενδιαφέρον ωστόσο δεν ήταν το τι συζητήθηκε στον καφέ των δύο αντρών, αλλά το σχόλιο που έλαβε ο κύριος Μυτιληναίος τελειώνοντας την ομιλία του, από έναν από τους πιο σημαντικούς διπλωματικούς παράγοντες στη χώρα μας: «Ήταν ένα masteclass για θέματα γεωπολιτικής, οικονομίας κι ενέργειας», του ψιθύρισε συγχαίροντάς τον όταν κατέβηκε από το βήμα.

Όλο και περισσότερο οι θεσμοί απασχολούνται με τα δάνεια του σταδίου 2, τα οποία είναι κρίσιμα έως και ιδιαίτερα κρίσιμα για τα κεφάλαια των τραπεζών.

Σε ό, τι αφορά τις τράπεζες ξεκίνησε αυτή η διαφήμιση πάλι βγάλτε κάρτα να πληρώσετε φόρους.

Προσοχή προσοχή. Όποιοι τρέξετε να το πράξετε στην κάρτα αυτή θα έχετε μόνον τους φόρους και θα τους πληρώνετε ανελλιπώς στην ημερομηνία λήξης της δόσης. Αλλιώς τα πρόστιμα της εφορίας είναι μικρότερα από τα επιτόκια που για να είμαστε ακριβείς στις πιστωτικές κάρτες όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, είναι περίπου τοκογλυφικά.

Πολύ μεγάλο χρηματιστηριακό οίστρο είχε χθες η Cenergy και θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για αντίδραση μετά την πτώση αν δεν είχε στο νου του ότι υπάρχει και μια διάθεση να δοθούν πακέτα, πάλι.

Από 1,3% έως 1,7% το επιτόκιο που πήρε το δάνειο στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης ο ΟΤΕ μέσω της EBRD. Αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοια επιτόκια που δίνει η EBRD και πιθανώς και μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες οι ελληνικές τράπεζες που μας λένε συνέχεια για το Ταμείο Ανάκαμψης θα αναζητούν πελάτες με το τουφέκι.

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στον Κλουκίνα με τον κ. Λουκά Σπεντζάρη να υποβάλει αίτημα αναβολής της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης με τους λογαριασμούς να μετατίθενται προς λύση στις 18 Ιουλίου. Για να είμαστε ακριβείς μάλλον δεν θα λυθούν ούτε στις 18 Ιουνίου δεδομένου ότι η υπόθεση έχει αποκτήσει και δικαστική διάσταση με απρόβλεπτη κατάληξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:16

UBS: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα καθαρά κέρδη - Στo 1,5 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο

10:14

Ινδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Καλκούτα

10:10

Interwood: Ζημιά 482.000 ευρώ το 2024 - Στα 38,207 εκατ. ευρώ ο τζίρος

10:09

Βογιατζόγλου: Αύξηση τζίρου, αλλά πτώση καθαρών κερδών το 2024

10:02

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στα θεμελιώδη - Δέλεαρ οι διανομές μερισμάτων

09:58

Οι ΗΠΑ έπληξαν πάνω από 1.000 στόχους στην Υεμένη από τα μέσα Μαρτίου

09:56

Barclays: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα το α’ τρίμηνο

09:44

NielsenIQ: Το προφίλ του online αγοραστή στο λιανεμπόριο τροφίμων

09:28

Coca Cola HBC: Ισχυρό ξεκίνημα στο α' τρίμηνο του 2025 - Οργανική αύξηση εσόδων κατά 10,6%

09:27

Η Βρετανία «απροετοίμαστη» για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, λένε οι ειδικοί

09:21

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κάσο

09:11

Σημαντική πτώση κερδών για τη Volkswagen (-37%) στο α' τρίμηνο λόγω των δασμών

08:47

ΥΠΕΝ: Νέο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταλλευτική δραστηριότητα - Έως το καλοκαίρι ο κώδικας

08:33

Δεμένα αύριο τα πλοία λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

08:29

ΟΗΕ: Μειώνονται οι φιλοδοξίες για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία λόγω περικοπών στη χρηματοδότηση

08:25

Βακάκης: Αυτό είναι το «Jumbo way» απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις

08:17

ΒSH Οικιακές Συσκευές: «Βλέπει» ανάπτυξη παρά τις προκλήσεις για το 2025

08:14

BriQ Properties: Τι έρχεται για έσοδα, projects και μισθωτές

08:11

Ουκρανία: Έκκληση ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός και ανθρωπιστική δράση - Τι λέει ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος

08:10

Μετά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, έρχεται και rebate στα ιατροτεχνολογικά υλικά

08:00

AKTOR: Πώς πέτυχε «εκτίναξη» τζίρου και EBITDA – Τι έρχεται σε ακίνητα, ΣΔΙΤ/Παραχωρήσεις

07:58

Τι λέει η αγορά για τη δίμηνη παράταση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

07:55

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έσπευσαν να γεμίσουν οι Έλληνες - Πώς κλείνει η φετινή περίοδος

07:51

Επιδρομή της Βρετανίας και των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

07:49

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών (upd)

07:49

ΑΒΑΞ: Μερίσματα 1 δισ. από Παραχωρήσεις - EBITDA 150 εκατ. το 2028, προχωρούν τα μεγάλα έργα

07:43

Ο Τραμπ «νομίζει» πως ο Πούτιν θέλει ειρήνη στην Ουκρανία

07:42

Η νέα Ferrari των 880 ίππων και των 400.000 ευρώ

07:40

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται σήμερα και ποια αυξάνονται το 2026 - Τι αλλαγές φέρνει το Εθνικό Μητρώο Παροχών

07:36

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πώς θα εκτιναχθούν τα EBITDA το 2028 – Η εικόνα σε Αττική Οδό και άλλες παραχωρήσεις