BACKSTORY

Τα επιτόκια της EBRD και οι τράπεζες - Λέτε να ξαναπαίζει τώρα αλλαγή εκλογικού νόμου; - Το masterclass

08-07-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα επιτόκια της EBRD και οι τράπεζες - Λέτε να ξαναπαίζει τώρα αλλαγή εκλογικού νόμου; - Το masterclass

Το θέρος μπαίνει βαθύ και βαρύ! Τα εκλογικά σενάρια απομακρύνονται εκτός και εάν τούτο έχει πάλι την προσωρινότητά του, προσδιορισμένη από τη συγκυρία με τα κρίσιμα εθνικά θέματα να δημιουργούν ένα κλίμα δύσκολο. Λέτε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος από τη νέα χρονιά; Θα δούμε… Πάντως το σενάριο θα επανέλθει και πιεστικά εντός των νεοδημοκρατικών κύκλων αν τελικά επιμείνει για εξάντληση τετραετίας ο Κυριάκος.

H μεγάλη αναστάτωση στη Βρετανία πάντως δεν είναι από αυτά που θα περάσουν αδιάφορα στην Ευρώπη. Και μια είδηση που διάβασα: Οι Ρώσσοι διπλωμάτες στη Βουλγαρία δεν μπορούν να πληρωθούν γιατί έχουν μπλοκαριστεί τα εμβάσματα από τη μητέρα πατρίδα. Για φαντάσου να ακολουθήσουν και άλλες χώρες; Το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Όμως εμείς εδώ δεν είμαστε πολιτική στήλη και δεν προτιθέμεθα να γίνουμε.

Ιδιαιτέρως θερμό και φιλικό ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που προηγήθηκε του πάνελ μεταξύ του Ευάγγελου Μυτιληναίου και του Φράνσις Φουκουγιάμα στο συνέδριο του economist. Το ενδιαφέρον ωστόσο δεν ήταν το τι συζητήθηκε στον καφέ των δύο αντρών, αλλά το σχόλιο που έλαβε ο κύριος Μυτιληναίος τελειώνοντας την ομιλία του, από έναν από τους πιο σημαντικούς διπλωματικούς παράγοντες στη χώρα μας: «Ήταν ένα masteclass για θέματα γεωπολιτικής, οικονομίας κι ενέργειας», του ψιθύρισε συγχαίροντάς τον όταν κατέβηκε από το βήμα.

Όλο και περισσότερο οι θεσμοί απασχολούνται με τα δάνεια του σταδίου 2, τα οποία είναι κρίσιμα έως και ιδιαίτερα κρίσιμα για τα κεφάλαια των τραπεζών.

Σε ό, τι αφορά τις τράπεζες ξεκίνησε αυτή η διαφήμιση πάλι βγάλτε κάρτα να πληρώσετε φόρους.

Προσοχή προσοχή. Όποιοι τρέξετε να το πράξετε στην κάρτα αυτή θα έχετε μόνον τους φόρους και θα τους πληρώνετε ανελλιπώς στην ημερομηνία λήξης της δόσης. Αλλιώς τα πρόστιμα της εφορίας είναι μικρότερα από τα επιτόκια που για να είμαστε ακριβείς στις πιστωτικές κάρτες όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, είναι περίπου τοκογλυφικά.

Πολύ μεγάλο χρηματιστηριακό οίστρο είχε χθες η Cenergy και θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για αντίδραση μετά την πτώση αν δεν είχε στο νου του ότι υπάρχει και μια διάθεση να δοθούν πακέτα, πάλι.

Από 1,3% έως 1,7% το επιτόκιο που πήρε το δάνειο στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης ο ΟΤΕ μέσω της EBRD. Αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοια επιτόκια που δίνει η EBRD και πιθανώς και μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες οι ελληνικές τράπεζες που μας λένε συνέχεια για το Ταμείο Ανάκαμψης θα αναζητούν πελάτες με το τουφέκι.

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στον Κλουκίνα με τον κ. Λουκά Σπεντζάρη να υποβάλει αίτημα αναβολής της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης με τους λογαριασμούς να μετατίθενται προς λύση στις 18 Ιουλίου. Για να είμαστε ακριβείς μάλλον δεν θα λυθούν ούτε στις 18 Ιουνίου δεδομένου ότι η υπόθεση έχει αποκτήσει και δικαστική διάσταση με απρόβλεπτη κατάληξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:06

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στο Λασίθι - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

08:57

Προς κερδοφόρο 5x5 το πετρέλαιο

08:47

Βενετσιανός (Eurobank): Δεν συνδυάζονται γρήγορη μετάβαση και χαμηλές τιμές

08:38

Απειλεί με «μεγάλο δασμό» τη Βρετανία ο Ντόναλντ Τραμπ

08:29

Η Ρωσία καταγγέλλει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ

08:20

Κρι Κρι: Με παρουσία από τις ΗΠΑ ως την Κίνα «ξορκίζει» τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

08:11

Εργασία από το σπίτι: Οκτώ δουλειές με πολλά χρήματα χωρίς προϋπηρεσία

08:02

Πώς η συνεργασία της Tesco με ντόπιους παραγωγούς, αντικαθιστά τους συνεταιρισμούς

07:53

Πυρκαγιές 2026: «Απαιτητικό» το καλοκαίρι - Στο μικροσκόπιο και περιοχές όπως η Θεσσαλία

07:44

Καύσιμα: Οι τιμές παίρνουν ξανά φωτιά - Νέες αυξήσεις στην Ελλάδα

07:36

Ο Μητσοτάκης, ο Τραμπ και η «απειλή» Τσίπρα

07:27

ΕΚΤΕΡ: Ο δρόμος για την «αναβάθμιση» και τα μεγάλα έργα - Σε ποιους τομείς εστιάζει

07:19

Παράταση της εκεχειρίας Ισραήλ - Λιβάνου για 3 εβδομάδες: Νέο μήνυμα Τραμπ για Ιράν

07:13

Διεθνές Αεροδρόμιο Κρήτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR): «Παράταση χρόνου» για Καστέλι και συστήματα αεροναυτιλίας - Οι «μνηστήρες»

07:09

Τραμπ: «Φανταστική χώρα η Ελλάδα» - Θετικά σχόλια για Κυριάκο Μητσοτάκη

07:05

Τριπλή επιστροφή ενοικίου για 50.000 εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές - Προ των πυλών η νέα ρύθμιση

07:00

Το θετικό σοκ της ΔΕΗ - Τα ξεχωριστά των Δελφών - Ο μετασχηματισμός του Υπερταμείου

23:55

Η Lufthansa καταργεί τη δωρεάν χειραποσκευή

23:48

Βρετανία: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν προς πώληση μέσω Αlibaba

23:46

Nike: Νέος γύρος απολύσεων, επηρεάζει 1400 θέσεις

23:41

Ανακάμπτει η Intel: Εξέπληξαν πολύ ευχάριστα τα μεγέθη α' τριμήνου

23:40

Eurostat: Η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου τα κορίτσια ξεπερνούν τα αγόρια στον προγραμματισμό

23:27

Τουρκία: Ανακάλυψη αγάλματος της Αθηνάς ύψους 2 μέτρων στη Λαοδικεία

23:23

Wall Street: Οπισθοχώρησαν οι μετοχές από τα υψηλά

22:51

Έκλεισε πάνω από τα 105 δολάρια το brent

22:30

Το νέο στρατηγικό πλάνο της ΔΕΗ - Επενδύσεις 24 δισ. ευρώ για επιτάχυνση ανάπτυξης

22:12

Βρετανία: «Συναγερμός» για την αύξηση των τιμών παρακεταμόλης λόγω του πολέμου στο Ιράν

21:59

Ο πρόεδρος Τραμπ λέει ότι «δεν βιάζεται» για μια συμφωνία με το Ιράν

21:54

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου

21:44

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλούστευση του επιχειρείν και την ανάπτυξη