BACKSTORY

Τα επιτόκια της EBRD και οι τράπεζες - Λέτε να ξαναπαίζει τώρα αλλαγή εκλογικού νόμου; - Το masterclass

08-07-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα επιτόκια της EBRD και οι τράπεζες - Λέτε να ξαναπαίζει τώρα αλλαγή εκλογικού νόμου; - Το masterclass

Το θέρος μπαίνει βαθύ και βαρύ! Τα εκλογικά σενάρια απομακρύνονται εκτός και εάν τούτο έχει πάλι την προσωρινότητά του, προσδιορισμένη από τη συγκυρία με τα κρίσιμα εθνικά θέματα να δημιουργούν ένα κλίμα δύσκολο. Λέτε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος από τη νέα χρονιά; Θα δούμε… Πάντως το σενάριο θα επανέλθει και πιεστικά εντός των νεοδημοκρατικών κύκλων αν τελικά επιμείνει για εξάντληση τετραετίας ο Κυριάκος.

H μεγάλη αναστάτωση στη Βρετανία πάντως δεν είναι από αυτά που θα περάσουν αδιάφορα στην Ευρώπη. Και μια είδηση που διάβασα: Οι Ρώσσοι διπλωμάτες στη Βουλγαρία δεν μπορούν να πληρωθούν γιατί έχουν μπλοκαριστεί τα εμβάσματα από τη μητέρα πατρίδα. Για φαντάσου να ακολουθήσουν και άλλες χώρες; Το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Όμως εμείς εδώ δεν είμαστε πολιτική στήλη και δεν προτιθέμεθα να γίνουμε.

Ιδιαιτέρως θερμό και φιλικό ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που προηγήθηκε του πάνελ μεταξύ του Ευάγγελου Μυτιληναίου και του Φράνσις Φουκουγιάμα στο συνέδριο του economist. Το ενδιαφέρον ωστόσο δεν ήταν το τι συζητήθηκε στον καφέ των δύο αντρών, αλλά το σχόλιο που έλαβε ο κύριος Μυτιληναίος τελειώνοντας την ομιλία του, από έναν από τους πιο σημαντικούς διπλωματικούς παράγοντες στη χώρα μας: «Ήταν ένα masteclass για θέματα γεωπολιτικής, οικονομίας κι ενέργειας», του ψιθύρισε συγχαίροντάς τον όταν κατέβηκε από το βήμα.

Όλο και περισσότερο οι θεσμοί απασχολούνται με τα δάνεια του σταδίου 2, τα οποία είναι κρίσιμα έως και ιδιαίτερα κρίσιμα για τα κεφάλαια των τραπεζών.

Σε ό, τι αφορά τις τράπεζες ξεκίνησε αυτή η διαφήμιση πάλι βγάλτε κάρτα να πληρώσετε φόρους.

Προσοχή προσοχή. Όποιοι τρέξετε να το πράξετε στην κάρτα αυτή θα έχετε μόνον τους φόρους και θα τους πληρώνετε ανελλιπώς στην ημερομηνία λήξης της δόσης. Αλλιώς τα πρόστιμα της εφορίας είναι μικρότερα από τα επιτόκια που για να είμαστε ακριβείς στις πιστωτικές κάρτες όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, είναι περίπου τοκογλυφικά.

Πολύ μεγάλο χρηματιστηριακό οίστρο είχε χθες η Cenergy και θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για αντίδραση μετά την πτώση αν δεν είχε στο νου του ότι υπάρχει και μια διάθεση να δοθούν πακέτα, πάλι.

Από 1,3% έως 1,7% το επιτόκιο που πήρε το δάνειο στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης ο ΟΤΕ μέσω της EBRD. Αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοια επιτόκια που δίνει η EBRD και πιθανώς και μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες οι ελληνικές τράπεζες που μας λένε συνέχεια για το Ταμείο Ανάκαμψης θα αναζητούν πελάτες με το τουφέκι.

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στον Κλουκίνα με τον κ. Λουκά Σπεντζάρη να υποβάλει αίτημα αναβολής της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης με τους λογαριασμούς να μετατίθενται προς λύση στις 18 Ιουλίου. Για να είμαστε ακριβείς μάλλον δεν θα λυθούν ούτε στις 18 Ιουνίου δεδομένου ότι η υπόθεση έχει αποκτήσει και δικαστική διάσταση με απρόβλεπτη κατάληξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:49

Ανθεκτική η τουριστική ζήτηση στις Κυκλάδες

11:37

Άμπελ (Berkshire Hathaway): Ο κλάδος της ασφάλισης αντιμετωπίζει ανταγωνιστικές πιέσεις

11:08

Πολιτική Προστασία: Ραντάρ και drones «τρέχουν», αλλά κρίσιμα έργα καθυστερούν - Τα πραγματικά ορόσημα

11:01

Μητσοτάκης: Έτοιμο το ν/σ που προστατεύει τους καταναλωτές από καταχρηστικές συμπεριφορές για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ

10:51

Το «Rebrain Greece» «ταξιδεύει» στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου

10:44

Ολυμπία Οδός: «Κερδίζει» τους οδηγούς η χιλιομετρική χρέωση

10:38

Καδής: Μέχρι τον Ιούνιο η παρουσίαση της στρατηγικής της ΕΕ για τις νησιωτικές και τις παράκτιες περιοχές

10:25

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αλλάζει «πίστα»

10:09

Στις αρχές Ιουνίου η τελική έγκριση των ΙΒ δημόσιων σχολείων

10:00

Η ταχεία αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους ισχυρό χαρτί για τις νέες αναβαθμίσεις της οικονομίας

09:46

ΗΠΑ: Σε έξι μήνες οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου - Κρίνουν το μέλλον του Τραμπ

09:16

5 προορισμοί - έκπληξη στα Βαλκάνια

09:11

Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ καταγγέλλει το «επικίνδυνο επίπεδο» απειλών του Τραμπ

08:58

Τραμπ: Έτοιμος να μειώσει «πολύ περισσότερο» τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών στη Γερμανία

08:44

ΗΠΑ: Την επιστροφή κλεμμένων αρχαιοτήτων στην Ελλάδα ανακοίνωσαν υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας και Στέιτ Ντιπάρτμεντ

08:29

Οι 4 «μύθοι» που κρατούν πίσω τους εργαζόμενους από την καριέρα που ονειρεύονται

08:23

Ο χρυσός της θάλασσας: Business δισεκατομμυρίων που ταΐζουν τον πλανήτη

08:14

Loulis Food Ingredients: Η πορεία και οι σταθμοί μιας εταιρείας που μεγάλωσε «επτά γενιές μυλωνάδων»

08:10

Τραμπ: Θα μελετήσει την ιρανική πρόταση - Αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα τη δεχτεί

08:00

Ποιες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις πάνε πίσω – Πού εμφανίζονται καθυστερήσεις

07:48

Ο πόλεμος στο Ιράν «ζορίζει» τις καλοκαιρινές διακοπές

07:35

Τραμπ: Ποντάρει στην πετρελαϊκή «ασφυξία» του Ιράν - Η αγορά βλέπει παρατεταμένη πίεση και αυξανόμενο κόστος

23:58

Χανιά: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες

23:37

Μία σύλληψη για κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής

23:16

Παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους: Για τις 6 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη της 72χρονης κατηγορουμένης

22:49

ΕΛΑΣ: Επτά νεκροί και 527 τραυματίες σε 461 τροχαία τον Απρίλιο στην Αττική

22:18

Αυτιάς σε Κομισόν: Ολοκληρώστε την ηλεκτρική διασύνδεση με τις χώρες της ΝΑ Μεσογείου για να μειωθεί η υψηλή τιμή στο ρεύμα

21:47

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 13 ατόμων στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της αστυνομίας

21:18

Γερμανία: Ελεύθερος στη Βόρεια Θάλασσα ο «Τίμι», η φάλαινα που είχε παγιδευτεί σε αβαθή στη Βαλτική

21:00

Βραζιλία: Τουλάχιστον έξι νεκροί λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας