BACKSTORY

Τα επιτόκια της EBRD και οι τράπεζες - Λέτε να ξαναπαίζει τώρα αλλαγή εκλογικού νόμου; - Το masterclass

08-07-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα επιτόκια της EBRD και οι τράπεζες - Λέτε να ξαναπαίζει τώρα αλλαγή εκλογικού νόμου; - Το masterclass
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το θέρος μπαίνει βαθύ και βαρύ! Τα εκλογικά σενάρια απομακρύνονται εκτός και εάν τούτο έχει πάλι την προσωρινότητά του, προσδιορισμένη από τη συγκυρία με τα κρίσιμα εθνικά θέματα να δημιουργούν ένα κλίμα δύσκολο. Λέτε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος από τη νέα χρονιά; Θα δούμε… Πάντως το σενάριο θα επανέλθει και πιεστικά εντός των νεοδημοκρατικών κύκλων αν τελικά επιμείνει για εξάντληση τετραετίας ο Κυριάκος.

H μεγάλη αναστάτωση στη Βρετανία πάντως δεν είναι από αυτά που θα περάσουν αδιάφορα στην Ευρώπη. Και μια είδηση που διάβασα: Οι Ρώσσοι διπλωμάτες στη Βουλγαρία δεν μπορούν να πληρωθούν γιατί έχουν μπλοκαριστεί τα εμβάσματα από τη μητέρα πατρίδα. Για φαντάσου να ακολουθήσουν και άλλες χώρες; Το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Όμως εμείς εδώ δεν είμαστε πολιτική στήλη και δεν προτιθέμεθα να γίνουμε.

Ιδιαιτέρως θερμό και φιλικό ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που προηγήθηκε του πάνελ μεταξύ του Ευάγγελου Μυτιληναίου και του Φράνσις Φουκουγιάμα στο συνέδριο του economist. Το ενδιαφέρον ωστόσο δεν ήταν το τι συζητήθηκε στον καφέ των δύο αντρών, αλλά το σχόλιο που έλαβε ο κύριος Μυτιληναίος τελειώνοντας την ομιλία του, από έναν από τους πιο σημαντικούς διπλωματικούς παράγοντες στη χώρα μας: «Ήταν ένα masteclass για θέματα γεωπολιτικής, οικονομίας κι ενέργειας», του ψιθύρισε συγχαίροντάς τον όταν κατέβηκε από το βήμα.

Όλο και περισσότερο οι θεσμοί απασχολούνται με τα δάνεια του σταδίου 2, τα οποία είναι κρίσιμα έως και ιδιαίτερα κρίσιμα για τα κεφάλαια των τραπεζών.

Σε ό, τι αφορά τις τράπεζες ξεκίνησε αυτή η διαφήμιση πάλι βγάλτε κάρτα να πληρώσετε φόρους.

Προσοχή προσοχή. Όποιοι τρέξετε να το πράξετε στην κάρτα αυτή θα έχετε μόνον τους φόρους και θα τους πληρώνετε ανελλιπώς στην ημερομηνία λήξης της δόσης. Αλλιώς τα πρόστιμα της εφορίας είναι μικρότερα από τα επιτόκια που για να είμαστε ακριβείς στις πιστωτικές κάρτες όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, είναι περίπου τοκογλυφικά.

Πολύ μεγάλο χρηματιστηριακό οίστρο είχε χθες η Cenergy και θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για αντίδραση μετά την πτώση αν δεν είχε στο νου του ότι υπάρχει και μια διάθεση να δοθούν πακέτα, πάλι.

Από 1,3% έως 1,7% το επιτόκιο που πήρε το δάνειο στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης ο ΟΤΕ μέσω της EBRD. Αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοια επιτόκια που δίνει η EBRD και πιθανώς και μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες οι ελληνικές τράπεζες που μας λένε συνέχεια για το Ταμείο Ανάκαμψης θα αναζητούν πελάτες με το τουφέκι.

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στον Κλουκίνα με τον κ. Λουκά Σπεντζάρη να υποβάλει αίτημα αναβολής της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης με τους λογαριασμούς να μετατίθενται προς λύση στις 18 Ιουλίου. Για να είμαστε ακριβείς μάλλον δεν θα λυθούν ούτε στις 18 Ιουνίου δεδομένου ότι η υπόθεση έχει αποκτήσει και δικαστική διάσταση με απρόβλεπτη κατάληξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Ρούμπιο για συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου: Διαδικασία και για αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

23:40

ΕΟΤ: Δράση για την προβολή της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά

23:26

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Χαλάνδρι το Σαββατοκύριακο λόγω εργασιών

23:12

Wall Street: 5η ημέρα απωλειών για S&P 500 - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί εδώ και 10 μήνες

22:58

Europol: Τα εγκληματικά δίκτυα μετατρέπονται σε «παγκόσμιες επιχειρήσεις»

22:44

Κομισιόν σε Τραμπ για δασμούς: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά για τα δικαιώματά μας

22:30

Κασκάρι (Fed): Θα χρειαστεί μία αύξηση επιτοκίων φέτος

22:16

ΕΛΑΣ: Παραπλανητική ιστοσελίδα κλέβει τραπεζικά και προσωπικά στοιχεία - «Μην δίνετε δεδομένα»

22:02

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Ρόδο

21:48

Τρίτη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

21:34

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 86 εκατ. ευρώ

21:20

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

21:06

Τέταρτη εβδομάδα πτώσης για τον χρυσό - Απώλειες 2,1%

20:52

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει ένοχος για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων

20:38

Σκέρτσος: Πώς κωδικοποιείς και επικοινωνείς το κυβερνητικό έργο 7 χρόνων;

20:26

Τριμερής συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου για «βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια»

20:17

Έκκληση ΟΗΕ για «διεθνή αλληλεγγύη» στη Βενεζουέλα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

20:09

Παράνομος τζόγος: Στο στόχαστρο της ΕΕΕΠ 18 influencers που προωθούσαν μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές πλατφόρμες

20:00

Τα data centers, ο νέος καταλύτης του πληθωρισμού

19:45

O Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% την Ευρώπη για το Digital Services Tax

19:37

Κώτσηρας: Θεσπίζουμε ένα ασφαλέστερο πλαίσιο χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών

19:28

Αττικά Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη κατά 3,9 φορές της Δημόσιας Προσφοράς - Συγκέντρωση 212 εκατ. ευρώ

19:15

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες υπό το βάρος του sell off στην τεχνολογία

19:03

Τραμπ για Ιράν: Παραβίασε την εκεχειρία - Μήνυμα από Ομάν για τέλη στα Στενά του Ορμούζ

18:54

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου για τις 3.42 εκατ. νέες μετοχές

18:45

Συντριβή αεροσκάφους στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

18:37

Μάνος (Dotsoft): Σημείο καμπής με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης - Ψήφος εμπιστοσύνης από DECA

18:27

Επίσκεψη Χατζηδάκη και Κυρανάκη στις εγκαταστάσεις DEMO, Win Medica και FARAN στην Τρίπολη

18:20

Ελλάκτωρ: Πώληση ακινήτου στο Χαλάνδρι έναντι 18,950 εκατ. ευρώ

18:11

Ο καύσωνας της Ευρώπης «κατηφορίζει» στα Βαλκάνια