BACKSTORY

Τα επιτόκια της EBRD και οι τράπεζες - Λέτε να ξαναπαίζει τώρα αλλαγή εκλογικού νόμου; - Το masterclass

08-07-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα επιτόκια της EBRD και οι τράπεζες - Λέτε να ξαναπαίζει τώρα αλλαγή εκλογικού νόμου; - Το masterclass

Το θέρος μπαίνει βαθύ και βαρύ! Τα εκλογικά σενάρια απομακρύνονται εκτός και εάν τούτο έχει πάλι την προσωρινότητά του, προσδιορισμένη από τη συγκυρία με τα κρίσιμα εθνικά θέματα να δημιουργούν ένα κλίμα δύσκολο. Λέτε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος από τη νέα χρονιά; Θα δούμε… Πάντως το σενάριο θα επανέλθει και πιεστικά εντός των νεοδημοκρατικών κύκλων αν τελικά επιμείνει για εξάντληση τετραετίας ο Κυριάκος.

H μεγάλη αναστάτωση στη Βρετανία πάντως δεν είναι από αυτά που θα περάσουν αδιάφορα στην Ευρώπη. Και μια είδηση που διάβασα: Οι Ρώσσοι διπλωμάτες στη Βουλγαρία δεν μπορούν να πληρωθούν γιατί έχουν μπλοκαριστεί τα εμβάσματα από τη μητέρα πατρίδα. Για φαντάσου να ακολουθήσουν και άλλες χώρες; Το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Όμως εμείς εδώ δεν είμαστε πολιτική στήλη και δεν προτιθέμεθα να γίνουμε.

Ιδιαιτέρως θερμό και φιλικό ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που προηγήθηκε του πάνελ μεταξύ του Ευάγγελου Μυτιληναίου και του Φράνσις Φουκουγιάμα στο συνέδριο του economist. Το ενδιαφέρον ωστόσο δεν ήταν το τι συζητήθηκε στον καφέ των δύο αντρών, αλλά το σχόλιο που έλαβε ο κύριος Μυτιληναίος τελειώνοντας την ομιλία του, από έναν από τους πιο σημαντικούς διπλωματικούς παράγοντες στη χώρα μας: «Ήταν ένα masteclass για θέματα γεωπολιτικής, οικονομίας κι ενέργειας», του ψιθύρισε συγχαίροντάς τον όταν κατέβηκε από το βήμα.

Όλο και περισσότερο οι θεσμοί απασχολούνται με τα δάνεια του σταδίου 2, τα οποία είναι κρίσιμα έως και ιδιαίτερα κρίσιμα για τα κεφάλαια των τραπεζών.

Σε ό, τι αφορά τις τράπεζες ξεκίνησε αυτή η διαφήμιση πάλι βγάλτε κάρτα να πληρώσετε φόρους.

Προσοχή προσοχή. Όποιοι τρέξετε να το πράξετε στην κάρτα αυτή θα έχετε μόνον τους φόρους και θα τους πληρώνετε ανελλιπώς στην ημερομηνία λήξης της δόσης. Αλλιώς τα πρόστιμα της εφορίας είναι μικρότερα από τα επιτόκια που για να είμαστε ακριβείς στις πιστωτικές κάρτες όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, είναι περίπου τοκογλυφικά.

Πολύ μεγάλο χρηματιστηριακό οίστρο είχε χθες η Cenergy και θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για αντίδραση μετά την πτώση αν δεν είχε στο νου του ότι υπάρχει και μια διάθεση να δοθούν πακέτα, πάλι.

Από 1,3% έως 1,7% το επιτόκιο που πήρε το δάνειο στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης ο ΟΤΕ μέσω της EBRD. Αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοια επιτόκια που δίνει η EBRD και πιθανώς και μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες οι ελληνικές τράπεζες που μας λένε συνέχεια για το Ταμείο Ανάκαμψης θα αναζητούν πελάτες με το τουφέκι.

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στον Κλουκίνα με τον κ. Λουκά Σπεντζάρη να υποβάλει αίτημα αναβολής της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης με τους λογαριασμούς να μετατίθενται προς λύση στις 18 Ιουλίου. Για να είμαστε ακριβείς μάλλον δεν θα λυθούν ούτε στις 18 Ιουνίου δεδομένου ότι η υπόθεση έχει αποκτήσει και δικαστική διάσταση με απρόβλεπτη κατάληξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:52

ΗΠΑ: Μετά την νέα εθνική στρατηγική έρχεται αναδιάρθρωση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων

14:45

Κανόνας 3 δευτερολέπτων: Πώς να ετοιμάσεις τη βαλίτσα των διακοπών στο «άψε σβήσε»

14:43

Οι πιο φιλικές χώρες της Ευρώπης: Η θέση της Ελλάδας - Έκπληξη στην κορυφή

14:43

My market: Μεγάλος διαγωνισμός «Μαζί, για τα καρότσια της χρονιάς» με δώρα που ξεπερνούν τις 85.000€!

14:41

ΥΠΑΑΤ: Επιπλέον πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

14:37

EFA Group: Προχωρά σε ΑΜΚ 80 εκατ. με νέους επενδυτές Motor Oil και EOS Capital Partners

14:36

Νέος CEO στην Kraft Heinz από Πρωτοχρονιά: Ποιος αναλαμβάνει - Ο ρόλος του

14:36

Κοντογεώργης για μπλόκα: Ελπίζουμε να υπάρξει διάλογος και εκτόνωση μέσα στην εβδομάδα

14:24

Φυσικές καταστροφές: Οι οικονομικές ζημιές μειώθηκαν σχεδόν κατά ένα τρίτο το 2025

14:16

Μητσοτάκης: Στον ΟΠΕΚΕΠΕ δίνουμε μια από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα

14:06

Digital economy forum 2025: Οι τεχνολογικές τάσεις που θα αλλάξουν τις επιχειρήσεις τα επόμενα 30 χρόνια

14:04

Αστεροσκοπείο: Τι είναι οι «κοσμικοί άνεμοι» που βρέθηκαν γύρω από μαύρες τρύπες - Βίντεο

14:03

Σουηδία: Μόνο μισή ώρα ηλιοφάνειας έχει καταγραφεί τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη

13:59

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι δύο από τους επτά κατηγορούμενους από την Κρήτη

13:58

Το BBC λέει ότι θα αντιπαλέψει την αγωγή του Τραμπ για δυσφήμηση

13:55

Γαλλία: Δρόμοι και σιδηροδρομικός άξονας αποκλεισμένοι από οργισμένους αγρότες

13:49

Κεφαλογιάννης: «Τιμούμε το παρελθόν - Υπηρετούμε το παρόν - Προστατεύουμε το μέλλον»

13:45

Tap & Go: Ανέπαφες πληρωμές με κάρτες Mastercard για μετακινήσεις σε όλα τα ΚΤΕΛ

13:42

Γιατί Σύνοδοι Κορυφής όπως αυτή, οδηγούν συνήθως σε αποτέλεσμα;

13:38

Τσιόδρας: Η ενεργειακή διασύνδεση θα συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση των τιμών του ρεύματος

13:34

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ' όσο πιστεύαμε

13:18

Νίκος Γκάλης: Η πρώτη σειρά υπογεγραμμένων συλλεκτικών αντικειμένων του!

13:13

Σε προπολεμικό χαμηλό η τιμή του ρωσικού πετρελαίου - Χάνει τα 60 δολάρια το Brent

13:10

Ουκρανία: Η Ευρώπη συστήνει διεθνή επιτροπή για την παροχή αποζημιώσεων από τη Ρωσία

13:04

Jefferies: Ευκαιρία για τις ελληνικές τράπεζες η αγορά REPO

13:01

PMI Ευρωζώνης: Πάνω από τις 50 μονάδες ο δείκτης όλο το 2025 - Πρώτη φορά από το 2019

12:59

Σούπερ μάρκετ: Στο 1,06% ο πληθωρισμός στο κλείσιμο του 2025 - Πού αυξήθηκαν οι τιμές και πού μειώθηκαν

12:52

Δημοσκόπηση GPO: Πόσοι ζητούν πρόωρες εκλογές

12:51

Κρεμλίνο: Η πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα εξαρτάται από την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας

12:34

Αιφνίδιο προσωρινό «λουκέτο» για την Cetracore-Jetoil