Οικονόμου: Στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, στις 6 Ιούλιου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, στις 6 Ιούλιου
Στο έργο της κυβέρνησης, από την ανάληψη της διακυβέρνησης, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στο έργο της κυβέρνησης, από την ανάληψη της διακυβέρνησης, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές αυτές κατέστησαν δυνατές με τη δυνατότητα που εξασφαλίστηκε χάρη στο οικονομικό σχέδιο, την επαγγελματική διαχείριση των δεδομένων και τις μελετημένες νομοθετικές παρεμβάσεις

Όπως ανακοίνωσε, οι πολιτικές αυτές και τα αποτελέσματά τους θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή στις 6/7 κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική.

Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά σε 12 κομβικά σημεία της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και στα αποτελέσματα που αυτή είχε για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια κατάσταση άθλια και κανείς δεν την ξεχνά: υψηλότατη ανεργία, χαμηλοί μισθοί, μαζική μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συντάξεων, τεράστιες έμφυλες ανισότητες στον εργασιακό χώρο, ανύπαρκτη μέριμνα για τις ποσοτικές αλλά και ποιοτικές διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος.

«Η κυβέρνησή μας μετέτρεψε τον καρπό των οικονομικών της πολιτικών σε κοινωνικό κεκτημένο για την εργασία, την ασφάλιση, την κοινωνική προστασία», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Γιατί αρχή μας είναι όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι ο πολιτικός ανθρωπισμός, γιατί όλα πρέπει να γίνονται πρώτα για τον άνθρωπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βεστάγκερ: Εκπληκτικά τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας - Σταϊκούρας: Ευρωπαϊκή λύση στην κρίση του κόστους ενέργειας

Χρ. Σταϊκούρας: Όλο το 2022 οι δυσκολίες από την ακρίβεια