Μεταναστευτικό: Περισσότερα χρήματα για τις χώρες της Μεσογείου ζητά ο Ντράγκι από την ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεταναστευτικό: Περισσότερα χρήματα για τις χώρες της Μεσογείου ζητά ο Ντράγκι από την ΕΕ
Οι ευρωπαϊκές χώρες χρειάζεται να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους με μέτρα και ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ξεκάθαρο σχέδιο και περισσότερη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις χώρες της Μεσογείου για το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας εν όψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Σε ομιλία του στην ιταλική Γερουσία, ο Ντράγκι ανέφερε πως η ΕΕ χρειάζεται να έχει ξεκάθαρο και επαρκώς χρηματοδοτημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες χρειάζεται να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έκανα τον περασμένο Ιούνιο με μέτρα και ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα» ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη και την Παρασκευή, 21 και 22 Οκτωβρίου, στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, που θα διεξαχθεί δια ζώσης στις Βρυξέλλες, θα συζητηθούν οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το μεταναστευτικό, το εμπόριο και οι εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ θα συζητήσουν, επίσης, τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών της αύξησης των τιμών στον τομέα της ενέργειας.

Στήριξη της ΕΕ απέναντι στην Πολωνία

Μιλώντας για την κόντρα που έχει ανοίξει μεταξύ της Κομισιόν και της Πολωνίας για το κράτος δικαίου, ο Ιταλός πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ των Βρυξελλών

«Πώς αντιμετωπίζουμε αυτήν την πρόκληση απέναντι στην ευρωπαϊκή ακεραιότητα που προέρχεται από αποφάσεις εθνικών συνταγματικών δικαστηρίων που διεκδικούν υπεροχή έναντι του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Υποστηρίζουμε αποφασιστικά τις ενέργειες της Κομισιόν», δήλωσε ο κ. Ντράγκι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μηταράκης - Νταρμανέν: Συνάντηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider