Βούτσης – Μοσκοβισί: Έχουμε να δώσουμε κοινές μάχες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βούτσης – Μοσκοβισί: Έχουμε να δώσουμε κοινές μάχες
Νίκος Βούτσης και Πιερ Μοσκοβισί συζήτησαν και συμφώνησαν για μεταρρυθμίσεις, ρατσισμό και ξενοφοβία.

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη, αλλά και την ανοχή της ΕΕ σε ακροδεξιές και ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές μίλησαν κατά τη συνάντησή τους, ο Νίκος Βούτσης με τον Πιερ Μοσκοβισί.

«Έχουμε κοινές μάχες να δώσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Μοσκοβισί και εξήγησε: «Είναι η μάχη κατά του ρατσισμού, κατά του εθνικισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας. Αυτά τα θέματα θα πρέπει να είναι στην καρδιά των ευρωπαϊκών εκλογών που θα γίνουν σύντομα, διότι η Ευρώπη που χτίζουμε είναι η Ευρώπη των αξιών, η Ευρώπη της Δημοκρατίας, μια Ευρώπη που σέβεται τους λαούς της».

Ενώ νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, υποδεχόμενος τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την ελπίδα για μετάβαση σε μια Ευρώπη των κοινωνικών και οικονομικών συγκλίσεων, σε μια Ευρώπη των λαών.

«Είναι ανάγκη όλοι μας, και εσείς που έχετε αφήσει ισχυρό αποτύπωμα σε κλίμακα Ευρώπης και που ενδιαφέρεστε για το μέλλον της Ευρώπης και εμείς από την πλευρά μας, να εργαστούμε για να μην έρθει η εποχή των τεράτων στην Ευρώπη καθώς μπροστά και στις ευρωεκλογές, είναι ανοιχτά όλα τα ζητήματα και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και ο κίνδυνος να υπάρξουν ισχυρές ακροδεξιές και ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές. Πιστεύω πως από κοινού θα εργαστούμε για μια διαφορετική Ευρώπη των λαών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider