Μειώθηκε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο - «Έπεσε» και ο τζίρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειώθηκε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο - «Έπεσε» και ο τζίρος
Μείωση 1% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Ιούνιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2023 αύξηση 5,7%.

Μειωμένη ήταν η δραστηριότητα στο Λιανικό Εμπόριο τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, καθώς, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο όγκος των πωλούμενων προϊόντων «καταποντίστηκε» κατά 7,6%, ενώ μείωση καταγράφηκε και στον τζίρο.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Ιούνιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022, παρουσίασε μείωση 7,6% ενώ στο αντίστοιχο διάστημα ο τζίρος μειώθηκε μόλις κατά 1%.

Η παραπάνω διαφορά σηματοδοτεί την αύξηση των τιμών, καθώς ενώ μειώθηκε κατά πολύ ο όγκος των προϊόντων που πωλήθηκαν, δεν υπήρξε αντίστοιχη μείωση στα χρήματα που διακινήθηκαν.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Ιούνιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2023 παρουσίασε μείωση 2,6%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Ιούνιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2023, παρουσίασε μείωση 3,8%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: Ήπια επιβράδυνση στο 3,4% τον Αύγουστο - Στάσιμος στο 5,4% ο δομικός

Στο 10,8% μειώθηκε η ανεργία τον Ιούλιο

Κομισιόν: Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα - Στις 111,7 μονάδες ο δείκτης τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider