ΗΠΑ: Οι μειωμένες τιμών καυσίμων φέρνουν ρεκόρ ταξιδιών για την αργία της 4ης Ιουλίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι μειωμένες τιμών καυσίμων φέρνουν ρεκόρ ταξιδιών για την αργία της 4ης Ιουλίου
Αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ των 41,5 εκατ. πολιτών που βρέθηκαν στους δρόμους για το ίδιο χρονικό διάστημα του 2019.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών αναμένεται να φτάσουν οι μετακινήσεις των πολιτών στις ΗΠΑ για την αργία της 4ης Ιουλίου και την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας, εν μέσω των μειωμένων τιμών καυσίμων.

Όπως μετέδωσε η Wall Street Journal, προβλέπεται πως 43,2 εκατ. Αμερικανοί θα μετακινηθούν με οχήματα στους δρόμους της χώρας την Τρίτη. Πρόκειται για αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ των 41,5 εκατ. πολιτών που βρέθηκαν στους δρόμους για το ίδιο χρονικό διάστημα του 2019, προ της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο AAA.

Η πτώση στις τιμές καυσίμων

Το νέο ιστορικό υψηλό αναμένεται να σημειωθεί εν μέσω της υποχώρησης στις τιμές των καυσίμων που καταγράφεται στις ΗΠΑ, δίνοντας ώθηση για περισσότερες οδικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία από το GasBuddy, ο εθνικός μέσος όρος για ένα γαλόνι αμόλυβδης βενζίνης στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στα 3,49 δολάρια, έναντι 1,34 δολαρίων τον αντίστοιχο περσινό διάστημα και περίπου 30% πιο χαμηλό από το ρεκόρ των 5,03 δολαρίων που είχε καταγραφεί στα μέσα του Ιουνίου του 2022.

Η WSJ δείχνουν πως οι τιμές έχουν πέσει κάτω από το μέσο όρο σε περίπου 30 πολιτείες των ΗΠΑ.

Παρά την αποκλιμάκωση των τελευταίων μηνών, σημειώνεται πως οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ είναι κατά περίπου 35% υψηλότερες συγκριτικά με το τέλος του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ - Κίνα: Στο Πεκίνο η Γέλεν αυτή την εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider