Σαουδική Αραβία: Επεκτείνει τη μείωση παραγωγής πετρελαίου - «Τσίμπησαν» οι τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαουδική Αραβία: Επεκτείνει τη μείωση παραγωγής πετρελαίου - «Τσίμπησαν» οι τιμές
Η μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα που ξεκίνησε τον Ιούλιο θα επεκταθεί και τον Αύγουστο και «μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω στη συνέχεια»

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει τη μονομερή μείωση παραγωγής πετρελαίου για ένα επιπλέον μήνα, προκαλώντας άνοδο στις τιμές του «μαύρου χρυσού» για τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κρατικού Saudi Press Agency, η μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα που ξεκίνησε τον Ιούλιο θα επεκταθεί και τον Αύγουστο και «μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω στη συνέχεια». Οι περικοπές φέρνουν την παραγωγή πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία στα 9 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η υποτονική ζήτηση στην Κίνα έχει περιορίσει το αργό κοντά στα 75 δολάρια ανά βαρέλι, κάτω από το επίπεδο που χρειάζεται η Σαουδική Αραβία για να καλύψει τον προϋπολογισμό της. Σε αυτό το πλαίσιο, η παράταση δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς σχεδόν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg προέβλεπαν την παράταση της μείωσης.

Στον απόηχο των εξελίξεων και της μειωμένης διάθεσης, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά για τη Δευτέρα.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, έφτασαν να κερδίζουν πρόσκαιρα έως και 2% προτού φτάσουν να ενισχύονται στο 1,11% και στα 76,27 δολάρια ανά βαρέλι στις 12:30 (ώρα Ελλάδας).

Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, ενισχύονταν 1,15% στα 71,47 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FT: Η ΕΕ εξετάζει παραχωρήσεις στις ρωσικές τράπεζες για να περισωθεί η συμφωνία για τα σιτηρά

ΗΠΑ - Κίνα: Στο Πεκίνο η Γέλεν αυτή την εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider