Δεν προβαίνει σε αξιολόγηση της Ελλάδας η Standard & Poor's

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν προβαίνει σε αξιολόγηση της Ελλάδας η Standard & Poor's
Δεν προέβη εν τέλει σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ο οίκος Standard & Poor's, αναβάλλοντας έτσι την προγραμματισμένη αξιολόγηση για σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

Δεν προέβη εν τέλει σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ο οίκος Standard & Poor's, αναβάλλοντας έτσι την προγραμματισμένη αξιολόγηση για σήμερα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, χωρίς να τίθεται πλέον συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Έτσι, η Ελλάδα παραμένει δύο σκαλοπάτια μακριά από το investment grade.

Αξίζει να επισημάνουμε πως στις 23 Απριλίου, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε «BB» από «BB-» με θετικό outlook. Τότε η Standard & Poor's, είχε επισημάνει πως η ελληνική κυβέρνηση επωφελείται από σημαντικό «buffer» ενώ η οικονομία θα λάβει πρόσθετα κίνητρα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο οίκος επισήμαινε πως αναμένει ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης θα επιταχύνουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή, εδραιώνοντας την πτωτική πορεία του δημόσιου χρέους.

Από την άλλη, ο ολλανδικός οίκος ABN Amro, αναμένει αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας εντός του επόμενους έτους, κίνηση ιδιαίτερα υποστηρικτική για το ελληνικό δημόσιο χρέος (και επίσης για το ιταλικό καθώς τα spreads κινούνται σε μεγάλο βαθμό παράλληλα).

Να σημειωθεί, πως αναλυτές ξένων οίκων που έχουν εικόνα από την πορεία των rating actions, αναμένουν να τεθεί μια αναβάθμιση από τον οίκο S&P νωρίτερα από το αναμενόμενο, τονίζοντας ωστόσο πως είναι ακόμη νωρίς (σχετικά με τη σημερινή αξιολόγηση).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moody's: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία στο σοκ της πανδημίας - Παραμένουν οι κίνδυνοι για τον τουρισμό

Υποβαθμίζει τη σύσταση για τις ελληνικές μετοχές η Morgan Stanley - Ελκυστικό το «ελληνικό story»

gazzetta
gazzetta reader insider insider