Οικονομία
15-09-2021 | 11:42

Λαγκάρντ: Κρίσιμο πεδίο οι αλλαγές που απαιτούνται στην Ευρωζώνη

Newsroom
Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Κρίσιμο πεδίο οι αλλαγές που απαιτούνται στην Ευρωζώνη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι εάν οι αρχές μπορούν να εφαρμόσουν τις αλλαγές που απαιτούνται ώστε να δώσουν τις απαιτούμενη δυναμική, όπως επισήμανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο «The David Rubenstein Show: Peer-to-Peer Conversations» στην τηλεόραση του Bloomberg.

Η άνευ προηγουμένου νομισματική και δημοσιονομική στήριξη αλλά και τα περισσότερα εμβόλια έχουν φέρει την Ευρωζώνη στο σημείο όπου «ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό, τι αναμέναμε», ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Μια βασική δοκιμασία είναι το πώς η Ευρώπη ενεργεί για να κλείσει το μακροχρόνιο χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου για να μειώσει τις ανισότητες που επιδεινώνονται από την πανδημία και να βοηθήσει στη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη για το περιβάλλον οικονομία, παρατήρησε η Λαγκάρντ. «Η μεγαλύτερη πρόκληση πάντα είναι η επίτευξη», είπε. «Είναι ένα ζήτημα να κατευθύνουμε τη χρηματοδότηση στη σωστή επένδυση, διασφαλίζοντας ότι οι οικονομίες θα ανακάμψουν σωστά, με τις σωστές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα αυτών των οικονομιών, που θα τις καταστήσουν πιο ψηφιακές και πιο «πράσινες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.