Ακόμα ένα ορόσημο για την Nvidia - Η μετοχή ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακόμα ένα ορόσημο για την Nvidia - Η μετοχή ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια
Πάνω από τα 1.000 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία βρέθηκε η μετοχή της Nvidia, αφότου ο τεχνολογικός κολοσσός είδε τα έσοδά του να εκτοξεύονται κατά 262% στο α' τρίμηνο του έτους.

Πάνω από τα 1.000 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία βρέθηκε η μετοχή της Nvidia, αφότου ο τεχνολογικός κολοσσός είδε τα έσοδά του να εκτοξεύονται κατά 262% στο α' τρίμηνο του έτους, συντρίβοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και οδηγώντας τον τίτλο της εταιρείας προς νέα ιστορικά υψηλά.

Πιο συγκεκριμένα, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης στην Wall Street, η μετοχή της Nvidia έφτασε να ενισχύεται ως και 7% πάνω από τα 1.000 δολάρια, ενώ στο κλείσιμο της Τετάρτης διαμορφώθηκε στα 949,50 δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως η Nvidia για το α' τρίμηνο χρήσης ανέφερε έσοδα 26,04 δισ. δολαρίων έναντι 24,65 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο ήταν 14,81 δισ. δολάρια ή 5,98 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,04 δισ. δολαρίων ή 82 σεντς την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως προχωρά σε split μετοχών 10 προς 1, «για να γίνει η ιδιοκτησία μετοχών πιο προσιτή σε εργαζόμενους και επενδυτές» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρακτικά Fed: Ανησυχία για την έλλειψη προόδου στον πληθωρισμό

Στο αμερικανικό fund Oaktree η ιδιοκτησία της Ίντερ - Τι συνέβη με τους Κινέζους

gazzetta
gazzetta reader insider insider