Nvidia: Εκτόξευση 262% στα έσοδα το α΄ τρίμηνο, στα 14,8 δισ. τα καθαρά κέρδη - Ανακοίνωσε split 10 προς 1

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Εκτόξευση 262% στα έσοδα το α΄ τρίμηνο, στα 14,8 δισ. τα καθαρά κέρδη - Ανακοίνωσε split 10 προς 1
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις και τα κέρδη που ανακοίνωσε η Nvidia το πρώτο τρίμηνο την Τετάρτη, με την εταιρεία να ανακοινώνει μάλιστα πως προχωρά σε split μετοχών 10 προς 1, «για να γίνει η ιδιοκτησία μετοχών πιο προσιτή σε εργαζόμενους και επενδυτές» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα τα κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού ήταν 6,12 δολάρια ανά μετοχή προσαρμοσμένα έναντι 5,59 ανά μετοχή προσαρμοσμένα της εκτίμησης της LSEG.

Όσο αφορά τα έσοδα ανακοίνωσε 26,04 δισ. δολάρια έναντι 24,65 δισ. δολαρίων της πρόβλεψης της LSEG. Τα έσοδα εκτοξεύθηκαν κατά 262% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο ήταν 14,81 δισ. δολάρια ή 5,98 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,04 δισ. δολαρίων ή 82 σεντς την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Nvidia ανακοίνωσε πως αναμένει πωλήσεις 28 δισ. δολαρίων το τρέχον τρίμηνο.

Σύμφωνα με την εταιρεία η κατηγορία των data centers αυξήθηκε κατά 427% από το τρίμηνο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας έσοδα 22,6 δισ. δολάρια.

Η CFO της Nvidia, Colette Kress, δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στις αποστολές των επεξεργαστών γραφικών "Hopper" της εταιρείας.

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ρομποτικής σημείωσε έσοδα 329 εκατ. δολαρίων, αυξημένα κατά 17% από το προηγούμενο τρίμηνο και 11% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η Wall Street ανέμενε έσοδα 304 εκατ. δολαρίων.

Το τμήμα gaming και AI PC της Nvidia και η επαγγελματική της δραστηριότητα οπτικοποίησης ήταν εξαιρέσεις σε αυτήν την υπεραπόδοση. Το τμήμα τυχερών παιχνιδιών ανέφερε έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων. Αυτό είναι μειωμένο κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 18% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η πρόβλεψη της Wall Street ήταν για έσοδα περίπου 2,63 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Nvidia ενισχύεται πάνω από 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Ετοιμάζει μηνιαία χρέωση για πρόσβαση στην Alexa

Anglo American: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την BHP - Απορρίφθηκε προσφορά 49 δισ.

Uber: Οι υπηρεσίες «Ridesharing» δημιουργούν ευκαιρίες οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης για την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider