Wall Street: Τα πρακτικά της Fed έφεραν τη χειρότερη ημέρα για τον Dow τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τα πρακτικά της Fed έφεραν τη χειρότερη ημέρα για τον Dow τον Μάιο
Τα μέλη της Fed ανησυχούν για την έλλειψη προόδου στον πληθωρισμό και εξακολουθούν να μην πείθονται πως έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα για την υποχώρηση του

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street, μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα κατέγραψαν ήπιες διακυμάνσεις. Τα μέλη της Fed ανησυχούν για την έλλειψη προόδου στον πληθωρισμό και εξακολουθούν να μην πείθονται πως έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα για την υποχώρηση του . Μάλιστα ορισμένοι συμμετέχοντες ανέφεραν πως εάν ο πληθωρισμός δεν συνεχίσει να κινείται χαμηλότερα προς τον στόχο του 2%, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε πάνω από 200 μονάδες και αποδυναμώθηκε 0,51% στις 39.671 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που κατέγραψε απώλειες 0,27% στις 5.306 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στα επίπεδα των 16.801 μονάδων με απώλειες 0,18%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της Nvidia για το α' τρίμηνο του 2024. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, Henry Allen, η ημέρα ανακοίνωσης των κερδών του κατασκευαστή chip «έχει καταστεί μία από τις σημαντικότερες ημέρες του μακροοικονομικού ημερολογίου». Ο ίδιος σημειώνει, ότι μετά την προηγούμενη τρίμηνη ανακοίνωση της Nvidia, ο S&P 500 ανέβηκε πάνω από 2% στην καλύτερη ημερήσια επίδοση του για το 2024. Οι αναλυτές αναμένουν άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο για τη Nvidia, ενώ εκτιμούν αύξηση της τάξεως του 400% στα κέρδη ανά μετοχή και 240% στα έσοδα σε ετήσια βάση. Σημειωτέον ότι την τελευταία εβδομάδα έχει ενισχυθεί 2,2% ενώ για το 2024 βρίσκεται 90,9% πάνω.

Στο ταμπλό, πτώση άνω του 8% σημείωσε η μετοχή της Target, αφότου η εταιρεία παρουσίασε πτώση ετήσιων πωλήσεων και κέρδη κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Shopify ενισχύθηκε 2,95% μετά την αναβάθμισή της από την Goldman Sachs από neutral σε buy. Η επενδυτική τράπεζα δήλωσε ότι οι μετοχές του ηγέτη στα λογισμικά λιανικής είναι πλέον αρκετά ελκυστικές μετά από ένα δύσκολο μέχρι σήμερα έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Τρίτη ημέρα απωλειών μετά την άνοδο των αποθεμάτων ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Ο πληθωρισμός της Βρετανίας κράτησε τους δείκτες στο κόκκινο

gazzetta
gazzetta reader insider insider