Kohl's: Κάμψη των πωλήσεων για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο - Απώλειες 5% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kohl's: Κάμψη των πωλήσεων για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο - Απώλειες 5% για τη μετοχή
Οι δυσοίωνες ετήσιες προβλέψεις της Kohl's για τα κέρδη και τις πωλήσεις της - κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς - , επιβεβαιώνουν την δύσκολη χρονιά που διανύουν τα πολυκαταστήματα στις ΗΠΑ και την κατατάσσουν δίπλα στις Macy's και Νordstrom

Kάτω από τις προσδοκίες της αγοράς διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Kohl's στο δ' τρίμηνο του 2023, επιβεβαιώνοντας την δύσκολη χρονιά που διανύουν τα πολυκαταστήματα στις ΗΠΑ, όπως οι Macy's και Νordstrom, καθώς οι αλυσίδες παλεύουν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό και στη στροφή των καταναλωτών σε πιο οικονομικά προϊόντα.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις στα καταστήματα μειώθηκαν πέρα από το αναμενόμενο κατά 4,3% έναντι των εκτιμήσεων για μείωση 3,6%, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,67 δολάρια, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της Wall Street για 1,21 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις της εταιρείας σημειώνουν πτώση για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Για το τρέχον οικονομικό έτος οι προβλέψεις αναμένουν έσοδα στο εύρος του -1% με +1% και κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 2,1 - 2,7 δολαρίων, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πρόβλεψη για κέρδη 2,62 δολαρίων/μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Tom Kingsbury, δήλωσε ότι η Kohl's σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για επέκταση της συνεργασίας της με τα Sephora και αναμένει ότι οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τον προηγούμενο στόχο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025.

Στον απόηχο τον ανακοινώσεων η μετοχή της Kohl's στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχωρεί κατά 5,61% στις συναλλαγές της Τρίτης, ενώ το 2023 η μετοχή είχε ενισχυθεί κατά 14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Φίλιππος Μυτιληναίος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στην Howden Agents

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές - Υψηλό 10 μηνών για τον FTSE 100

Trastor: Απόκτηση του 100% δύο εταιρειών με αποθήκες logistics στον Ασπρόπυργο

gazzetta
gazzetta reader insider insider