Η Lowe's μειώνει το guidance για το 2024 εν μέσω ανησυχιών για την ζήτηση οικιακών ειδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Lowe's μειώνει το guidance για το 2024 εν μέσω ανησυχιών για την ζήτηση οικιακών ειδών
Χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών «βλέπει» η Lowe's τα μεγέθη στην διάρκεια της χρήσης για το 2024, καθώς η αγορά οικιακών ειδών στις ΗΠΑ προσπαθεί να συνέλθει από τις συνέπειες των πληθωριστικών πιέσεων και των ανησυχιών των καταναλωτών για τις προοπτικές της οικονομίας.

Χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών «βλέπει» η Lowe's τα μεγέθη στην διάρκεια της χρήσης για το 2024, καθώς η αγορά οικιακών ειδών στις ΗΠΑ προσπαθεί να συνέλθει από τις συνέπειες των πληθωριστικών πιέσεων και των ανησυχιών των καταναλωτών για τις προοπτικές της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός οικιακών ειδών εκτιμά πως οι πωλήσεις στην διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους θα μειωθούν από 2% έως 3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία εκτίμηση χαμηλότερα κατά 1,1% περίπου.

Όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας Μάρβιν Έλισον, τα κέρδη της Lowe's για το σύνολο του 2024 αναμένεται πως θα κυμανθούν μεταξύ 12 και 12,3 δολαρίων/μετοχή, έναντι πρόβλεψης σε έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv) για κέρδη 12,75 δολαρίων/μετοχή.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου μετά την Home Depot, «ο επίμονος πληθωρισμός και η στάσιμη κατάσταση στην αγορά κατοικίας θα πλήξουν τις πωλήσεις και την κερδοφορία στην διάρκεια του έτους», ενώ υπογράμμισε πως «εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα βελτιωθεί η ζήτηση».

Ωστόσο, παρά την υποβάθμιση του guidance, η μετοχή της Lowe's στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύεται κατά 1,76% στη συνεδρίαση της Τρίτης και διαπραγματεύεται στα 235,38 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sony: Απολύσεις 900 εργαζομένων από το τμήμα PlayStation

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν για 11ο διαδοχικό μήνα οι τιμές των κατοικιών

Ντάιμον: Δηλώνει «επιφυλακτικός για τα πάντα» - Πολλά ερωτηματικά για το αν οι ΗΠΑ θα γλιτώσουν την ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider