Η Macy's ανακοίνωσε το κλείσιμο 150 καταστημάτων στις ΗΠΑ ως το 2026

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Macy's ανακοίνωσε το κλείσιμο 150 καταστημάτων στις ΗΠΑ ως το 2026
Οι μετοχές του Macy's έπεσαν σημαντικά την Τρίτη μετά από ανακοίνωση της πρόθεσης της αλυσίδας πολυκαταστημάτων να βάλει «λουκέτο» σε 150 καταστήματα.

Την απόφασή της να προχωρήσει στο κλείσιμο 150 καταστημάτων που διατηρεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε η Macy's, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός προχωρά στην αναδιάρθρωση της δομής των φυσικών του καταστημάτων, γεγονός που αναμένεται να επιβαρύνει την εταιρεία με επιπλέον χρεώσεις 1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε την Τρίτη η Macy's, το «λουκέτο» αφορά σε 150 καταστήματα λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ ως το 2026, με τα πρώτα 50 να κλείνουν μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος.

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τις επενδύσεις της σε 350 άλλα καταστήματα καθώς και πως θα συνεχιστεί η επέκταση της σε μικρής κλίμακας καταστήματα.

Παράλληλα, η διοίκηση της Macy's γνωστοποίησε την απόφασή της να προχωρήσει στην ρευστοποίηση assets ύψους 750 εκατ. δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Tony Spring, δήλωσε: «Ένα νέο τολμηρό κεφάλαιο απαιτεί και τολμηρές κινήσεις. Αμφισβητεί την υπάρχουσα κατάσταση ώστε να δημιουργηθεί ένα μοντέρνο Macy's. Κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες να αναμορφώσουμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας, προσφέροντας τους βελτιωμένη αγοραστική εμπειρία, σχετική ποικιλία και ανταγωνιστικές τιμές».

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Macy's ενισχύεται κατά 5% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες έχει καταγράψει κέρδη που αγγίζουν το 38%, τη στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος του S&P 500 ανέρχεται στο 11,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Japan Tobacco Inc.: Αύξηση 6,9% στα έσοδα, 2,9% στα λειτουργικά κέρδη το 2023

Έρευνα: 7 στους 10 καταναλωτές επιλέγουν τις ψηφιακές πληρωμές

Εξαγοράστηκε το ιστορικό ξενοδοχείο Titania στο κέντρο της Αθήνας - Περνά σε ελληνικά χέρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider