Τα «grand» πλάνα της Μασούτης για την επέκταση του δικτύου της – Τα νέα καταστήματα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «grand» πλάνα της Μασούτης για την επέκταση του δικτύου της – Τα νέα καταστήματα
Συνεχίζει να επενδύει σε νέα καταστήματα η αλυσίδα. Τα εγκαίνια του grand καταστήματος στη Γλυφάδα και όσα έπονται. Πότε θα ανοίξουν τα επόμενα καταστήματα σε Πάτρα και Τρεις Γέφυρες. Τα σχέδια για την Πελοπόννησο και το επενδυτικό πλάνο του 2024.

Στη δυναμική επέκταση του δικτύου της συνεχίζει να επενδύει η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, παραμένοντας πιστή στη στρατηγική της επιλογή να ενισχύσει την παρουσία της στη νότια Ελλάδα και δη στην Αττική και την Πελοπόννησο.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, την Παρασκευή άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το κατάστημα Grand Μασούτης στη Γλυφάδα επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Το πρώτο Grand κατάστημα στην Αττική

Πρόκειται για το πρώτο Grand κατάστημα στην Αττική, το 16ο σε όλη τη χώρα και το 391ο κατάστημα της αλυσίδας. Τα «Grand Μασούτης» αφορούν σε μεγάλα καταστήματα που βρίσκονται κυρίως περιφερειακά των πόλεων και προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες και κωδικούς προϊόντων, ενώ τα σούπερ μάρκετ είναι κυρίως τα καταστήματα πόλης.

Όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Διευθυντής της Μασούτης, Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, η επένδυση στη Γλυφάδα κινήθηκε πέριξ των 2 εκατ. ευρώ, ενώ το κατάστημα αναπτύσσεται σε μια επιφάνεια 2.000 τμ. «Αυτά τα μεγέθη εκτιμούμε πως συμπυκνώνουν τη βέλτιστη εμπειρία αγορών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το νέο κατάστημα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, στα οποία οι καταναλωτές θα βρουν τμήμα με φρέσκα προϊόντα μαναβικής, τμήμα κρεοπωλείου με ποικιλία κρεατικών και κρεατοσκευασμάτων, τμήμα κοπής αλλαντικών και τυροκομικών με γεύσεις delicatessen και πολλές προτάσεις, ιχθυοπωλείο με φρέσκα ψάρια κάθε μέρα, ζαχαροπλαστείο και τμήμα έτοιμου φαγητού και sushi, με επιλεγμένο μενού. Πολλές προτάσεις περιλαμβάνει και η κάβα ποτών, ενώ λειτουργούν ακόμη τμήμα παντοπωλείου, απορρυπαντικών, χαρτικών, εποχιακών ειδών, παιχνιδιών, ειδών οικιακής χρήσης, ειδών ταξιδιού και ανθοπωλείο.

Το νέο Grand Μασούτης απασχολεί 83 άτομα προσωπικό, διαθέτει οκτώ ταμεία και άνετο χώρο στάθμευσης με 200 θέσεις πάρκινγκ καθώς και 14 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην άνετη πρόσβαση και περιήγηση για Α.Μ.Ε.Α ενώ ακολουθεί υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές με βιοκλιματικά στοιχεία.

Έρχονται 10-12 νέα καταστήματα το 2024

Αναφορικά με το επενδυτικό πλάνο της Διαμαντής Μασούτης για το 2024, αυτό θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της αλυσίδας, Γιάννη Μασούτη, το άνοιγμα 10-12 νέων καταστημάτων σε όλη τη χώρα. «Κάθε χρόνο δρομολογούμε επενδύσεις ύψους 22 εκατ. ευρώ περίπου. Έτσι θα κινηθούμε και το 2024», εξήγησε στους εκπροσώπους του Τύπου, διευκρινίζοντας ότι στο πλάνο των 22 εκατ. ευρώ δεν περιλαμβάνονται οι επενδύσεις για τα καταστήματα Grand, καθώς αυτές υπολογίζονται επιπλέον.

Επόμενο μεγάλο στοίχημα για την αλυσίδα είναι το άνοιγμα ενός ακόμη Grand καταστήματος στις Τρεις Γέφυρες στα τέλη του 2024, το οποίο θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το κατάστημα της Γλυφάδας, σε μια επένδυση επίσης πέριξ των 2 εκατ. ευρώ. Μαζί με το κατάστημα θα ανεγερθεί και οικιστικό συγκρότημα, με στόχο τη δημιουργία 110 διαμερισμάτων, τα οποία θα διατεθούν προς πώληση. «Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα διαμερίσματα», αποκάλυψε ο κ. Γεροστεργιούδης.

Το πλάνο επέκτασης της Μασούτης στην Αθήνα περιλαμβάνει ακόμη δύο καταστήματα, το ένα στα βόρεια προάστια και το δεύτερο σε πιο κεντρικό σημείο.

Το «στοίχημα» της Πελοποννήσου και οι επιδόσεις της Κρήτης

«Μας ενδιαφέρει πολύ και η Πελοπόννησος», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μασούτης, αποκαλύπτοντας πως έως το τέλος του 2023 θα ανοίξει ένα ακόμη σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, στην περιοχή Ψηλά Αλώνια. «Στην Πελοπόννησο χρειαζόμαστε συνολικά 15 καταστήματα, τα οποία θα τα ‘τρέξουμε’ σταδιακά», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, ο κ. Μασούτης έκανε λόγο για μια αυτόνομη περιοχή, η οποία καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις. Περί τα μέσα Δεκεμβρίου, δε, ανοίγει ένα ακόμη κατάστημα στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη η στρατηγική συνεργασία της Διαμαντής Μασούτης με τη συνεταιριστική αλυσίδα ΣΥΝΚΑ οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου εταιρικού σχήματος με την επωνυμία «ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.», στο οποία η Μασούτης συμμετέχει με το 50% των μετοχών και ο συνεταιρισμός με το αντίστοιχο 50%. Ο συνεταιρισμός έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου εταιρικού σχήματος, καθώς και το management, ενώ οι μέτοχοι του συνεταιρισμού εξακολουθούν να διατηρούν τα δικαιώματά τους, έχοντας ενεργή συμμετοχή σε στρατηγικές αποφάσεις του ΣΥΝΚΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: «Ξεκλείδωσε» η επιστροφή 800 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές

Γιατί η gaming εμπειρία συνιστά κριτήριο πρόσληψης για τους νέους υποψήφιους

Σε στενωπό και το 2023 η αγορά smartphones - Οι προοπτικές για το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider