Χωμενίδης στο συνέδριο Insider: Κίνδυνος για το τουριστικό προϊόν η «υπεραλίευση» του αποθέματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωμενίδης στο συνέδριο Insider: Κίνδυνος για το τουριστικό προϊόν η «υπεραλίευση» του αποθέματος
Προβληματισμούς σχετικά με το είδος της ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα εξέφρασε ο Τάσος Χωμενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Λάμψα.

Προβληματισμούς σχετικά με το είδος της ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα εξέφρασε ο Τάσος Χωμενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Λάμψα, μιλώντας στο 2ο International Business & Tourism Conference του insider.gr & της Liquid Media, καθώς υπογράμμισε ότι οι όποιες θετικές κινήσεις, δεν εντάσσονται σε ένα ενιαίο επενδυτικό σχέδιο, όπως σε άλλες χώρες.

Ο κ. Χωμενίδης, αναφερόμενος στο γαλλικό παράδειγμα ως αντιδιαστολή, τόνισε πως δεν υπάρχει πλάνο για την Ελλάδα του 2045. Προειδοποίησε πως η ανάπτυξη βασίζεται στην υπεραλίευση του τουριστικού αποθέματος, η οποία στο τέλος θα «σκοτώσει» το προϊόν με δυσάρεστες συνέπειες για την χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χωμενίδη, είναι θετική κατεύθυνση οι «πράσινες» και ψηφιακές επενδύσεις οι οποίες μάλιστα υποστηρίζονται και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά στην χώρα δεν έχουν λυθεί άλλα προβλήματα, όπως με τις υποδομές.

Επεσήμανε επίσης το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τουριστικού μοντέλου, καθώς από οικιστικές περιοχές όπως πρέπει να είναι οι πόλεις, μετατρέπονται σε «τουριστικές αποικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε τους κινδύνους που ενέχουν πλατφόρμες τύπου AirBnb, ενώ είπε πως συνιστούν «αλλαγή χρήσης» για τις πόλεις και ιδιαίτερα για την Αθήνα.

Το 2ο International Business & Hospitality Conference του insider.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Το πρόβλημα της εποχικότητας και το μεγάλο στοίχημα της επέκτασης της σεζόν

Μαντζούφας στο συνέδριο Insider: Αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν μέσω του ΤΑΑ με 600 εκατ. σε επενδυτικά σχέδια

Κικίλιας: Ισχυρή χρονιά το 2023 - Κοντά στα 19 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider