Λοΐζου: Ο τουρισμός εισιτήριο για την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λοΐζου: Ο τουρισμός εισιτήριο για την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας
Ο τουρισμός μάς δίνει την ευκαιρία να δυναμώσουμε την παγκόσμια εικόνα μας, σημείωσε η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), Βίκυ Λοΐζου, στο 2o International Business & Tourism Conference του insider.gr και της Liquid Media.

Ο τουρισμός μάς δίνει την ευκαιρία να δυναμώσουμε την παγκόσμια εικόνα μας, σημείωσε η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), Βίκυ Λοΐζου, στο 2o International Business & Tourism Conference του insider.gr και της Liquid Media.

Η ίδια, κάνοντας μνεία στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας γενικά, αλλά και του τουρισμού ειδικότερα, όσον αφορά στην τελευταία τετραετία, μίλησε για μία «τεράστια αλλαγή» που έχει συντελεστεί από τα χρόνια των μνημονίων, ενώ στάθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας του COVID σημειώνοντας ότι αποτελεί «πάρα πολύ καλό παράδειγμα που μας ακολουθεί».

«Νιώθω υπερήφανη που συμμετείχα στην ομάδα που με πολύ κόπο καταφέραμε τη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και του ιδιωτικού τομέα (...) και να αποτελούμε καλό παράδειγμα στο εξωτερικό για την επανεκκίνηση του τουρισμού, την επιβίωση των επιχειρήσεων και του brand name της χώρας» είπε μεταξύ άλλων.

Άλλωστε, αναφέρθηκε και στα εύσημα που λαμβάνει η χώρα για τη συνολική θετική εικόνα της οικονομίας, αλλά και για τα πολύ καλά στοιχεία για τον τουρισμό - τη «ναυαρχίδα» της ελληνικής οικονομίας - και υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και της εξασφάλισης μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με οικονομικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς όρους.

Μάλιστα, αναφερόμενη στον στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων, όπως επεσήμανε, «κυρίαρχος τομέας είναι ο τουρισμός», καθώς στη διάρκεια της τελευταίας 4ετίας οι περισσότερες σε αριθμό επενδύσεις ήταν στον τουριστικό τομέα (και στο real estate γενικότερα).

Σχετικά με τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, παρέθεσε την ανθεκτικότητα και τις θετικές προοπτικές που κατάφερε η ελληνική οικονομία, το ρεκόρ της χώρας σε άμεσες ξένες επενδύσεις (7,2 δισ. ευρώ) το 2022, τα αλλεπάλληλα ρεκόρ σε εξαγωγές (όπου συντελεί και ο τουρισμός), περιγράφοντας μιας «συνολική αλλαγή της εικόνας της χώρας», η οποία αναγνωρίζεται στο εξωτερικό.

Όλα αυτά συνηγορούν στη συνολική θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, η οποία όπως τόνισε και η κυρία Λοΐζου, βρίσκεται «ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα», για να καταλήξει ότι «η δημόσια εικόνα μας έξω μάς κάνει υπερήφανους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: Ισχυρή χρονιά το 2023 - Κοντά στα 19 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider