Τερματίζονται οι διαβουλεύσεις για την εξαγορά της Kohl's από τη Franchise Group - Σημαντική μείωση του guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τερματίζονται οι διαβουλεύσεις για την εξαγορά της Kohl's από τη Franchise Group - Σημαντική μείωση του guidance
Άδοξο τέλος φαίνεται πως έχουν οι συζητήσεις για την εξαγορά της αλυσίδας λιανεμπορίου ειδών ένδυσης Kohl's από την Franchise Group, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNBC, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία για το deal.

Άδοξο τέλος για τις συζητήσεις εξαγοράς της αλυσίδας λιανεμπορίου ειδών ένδυσης Kohl's από την Franchise Group, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε τον τερματισμό των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, οι συζητήσεις για την εξαγορά της Kohl's -οι οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη από τις αρχές Ιουνίου- δεν απέδωσαν καρπούς, με την Kohl's να γνωστοποιεί πως τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με τον χρόνο κατάθεσης της προσφοράς εκ μέρους της Franchise Group, γεγονός που δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση του deal που θα άλλαζε άρδην την εικόνα στον κλάδο του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, η Kohl's προχώρησε στην αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις επιδόσεις της εταιρείας στο β' τρίμηνο χρήσης, καθώς πλέον εκτιμάται πως η μείωση των πωλήσεων θα πλησιάσει επικίνδυνα το 10%, τη στιγμή που η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για μείωση 3%-5%.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του προηγούμενου μήνα, η Franchise Group κατέθεσε την πρότασή της για την εξαγορά της Kohl's, η οποία αποτιμούσε την αλυσίδα στα 8 δισ. δολάρια, ωστόσο μετά την παρέλευση των τριών εβδομάδων αποκλειστικών διαβουλεύσεων δεν εμφανίστηκε ο «λευκός καπνός» της ολοκλήρωσης του deal.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Franchise Group φέρεται να μείωσε την προσφορά της για την εξαγορά της Kohl's, από τα 60 στα 50 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολη μία ενδεχόμενη συμφωνία, καθώς οι ισχυρές πιέσεις που πλήττουν τον κλάδο του λιανεμπορίου και οι φόβοι της ύφεσης άλλαξαν τα αρχικά δεδομένα.

Σημειώνεται, τέλος, πως η μετοχή της Kohl's στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης «έπιασε» κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης χαμηλά ενός έτους στα 34,33 δολάρια, με την πτώση εντός του 2022 να ανέρχεται στο 28%, καθώς η εταιρεία βλέπει τις πωλήσεις της να μειώνονται, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό της διατηρούνται οι πιέσεις για την πώληση της εταιρείας από ακτιβιστές επενδυτές.

Σύμφωνα με το CNBC, η χρηματιστηριακή αποτίμηση της Kohl's ανέρχεται σε περίπου 4,6 δισ. δολάρια, ενώ η εταιρεία νωρίτερα φέτος αρνήθηκε μία προσφορά εξαγοράς ύψους 64 δολαρίων/μετοχή από την Acacia Research.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης για την μη ολοκλήρωση του deal η μετοχή της Kohl's υποχωρεί κατά 17%, ενώ προσωρινά διακόπηκε και η διαπραγμάτευσή της στις προσυνεδριακές συναλλαγές του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Oppo: Έρχεται στην Ελλάδα o τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως

Ρεύμα: Δραστικές αλλαγές στην αγορά τον Ιούλιο – Τι σημαίνουν για τους καταναλωτές

Γεωργιάδης για "Turkaegean": Θα κινηθούμε νομικά για να ακυρώσουμε την κατοχύρωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider