«Ναυαγεί» η εξαγορά της Kohl's από την Franchise Group - Σημαντική μείωση της προσφοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ναυαγεί» η εξαγορά της Kohl's από την Franchise Group - Σημαντική μείωση της προσφοράς
Στη μείωση του ποσού που προσφέρει για κάθε μετοχή της Kohl προσανατολίζεται η Franchise Group, θέτοντας νέα προσκόμματα στην ολοκλήρωση του deal που ενδεχομένως να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στην αγορά στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Στη μείωση του ποσού που προσφέρει για κάθε μετοχή της Kohl's προσανατολίζεται η Franchise Group, θέτοντας νέα προσκόμματα στην ολοκλήρωση του deal που ενδεχομένως να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στην αγορά στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC το οποίο επικαλείται πηγή με άμεση γνώση των εξελίξεων, η διοίκηση της Franchise Group αναμένεται να μειώσει την προσφορά της για κάθε μετοχή της Kohl's κατά 10 δολάρια, από τα 60 δολάρια στα 50.

Σημειώνεται πως η αρχική προσφορά της Franchise Group αποτιμούσε την Kohl στα 8 δισ. δολάρια.

Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της Kohl's υποχωρεί άνω του 10% στη συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα η Franchise Group φέρεται να επανεξετάζει συνολικά το ενδεχόμενο εξαγοράς της αλυσίδας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η αιτία πίσω από τις δεύτερες σκέψεις για την υλοποίηση της εξαγοράς δεν είναι άλλη από τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι κολοσσοί του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, καθώς η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση των αποθεμάτων έχουν πλήξει σημαντικά την κερδοφορία του κλάδου.

Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις κατόπιν αιτήματος του CNBC, ενώ σημειώνεται πως τις προσεχείς ημέρες τερματίζεται η περίοδος των τριών εβδομάδων, τις οποίες είχαν στη διάθεσή τους οι δύο εταιρείες ώστε να οριστικοποιήσουν τους όρους της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Power Pass: Διαθέσιμη η πλατφόρμα και για ΑΦΜ με λήγοντα 7 και 8

Επιδότηση καυσίμων: Τα νέα δεδομένα, οι δικαιούχοι και τα ψιλά γράμματα

ΑΑΔΕ: Στα 3,5 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο πρώτο τετράμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider